Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μαζί μέ τό "κάψιμο" των ελπίδων των νεοελλήνων γιά καλλιτερη διαβίωση ή έστω γιά στοιχειώδη επιβίωση, καίγονται καί τά εθνικά θέματα, η γλώσσα, η ιστορία καί όλα τα πνευματικά αποθέματα που μας κάνουν Έλληνες καί Ορθοδόξους.  Καίνε την εθνική συνοχή μας  με τις τουρκοφιλίες τη συνοχή της οικογένειας, με τους πολιτικούς γάμους και τις ελευθερεςσυμβιώσεις, τήν Παιδεία μας μέ τή διά βίου πλύση ἐγκεφάλου πού νεκρώνει τήν κριτική σκέψη, τήν ορθή γνώση τής γλώσσας καί της ιστορίας μας, τα όνειρα των παιδιών μας γιά δουλειά με τη μεθοδευμένη δουλεία στό εβραιοκρατούμενο ΔΝΤ, τήν ψυχή μας μέ τα ποικίλα βλάσφημα και αντίχριστα δημοσιεύματα και τα "έργα τέχνης".  Αλλά στη Νέα Εποχή δέν αρκούν αυτά. Υπάρχει κάτι ακόμα! Τό σώμα μας !
Ζητάει να το αφανίσει και αυτό μέ τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ).
Ο Νίκος Παπαχρήστου, δήθεν ο άνθρωπος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, στην Καθημερινή 16/5/10  άποφαίνεται ότι με τά Κ.Α.Ν. "διευθετείται  ένα κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών" και παραπέμπει στά λεχθέντα τοῦ υπουργείου Περιβάλλοντος πού ίσχυρίζεται ότι "η μη ύπαρξη Κέντρου αποτέφρωσης συνιστά παραβίαση άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος".  Ξεχνά ασφαλώς ο κ. Παπαχρήστου και το υπουργείο Περιβάλλοντος όλα τα άλλα άρθρα του Συντάγματος τα σχετικά μέ τήν προστασία της οικογένειας, την καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης κλπ. πού καθημερινά ποδοπατούνται με την ψήφιση τόσων αντίχριστων νόμων. Χύνει ο κ. Παπαχρήστου καί κροκοδείλια δάκρυα γιά τούς καημένους συγγενείς του νεκρού πού θα αποτεφρωθεί, οι οποίοι εκτός από "τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης"  πού δαπανούν  έπρεπε μέχρι τώρα "εκτός από τή θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, να αντιμετωπίσουν καί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες" για νά πάνε τον νεκρό δίπλα στη Βουλγαρία γιά να τον κάψουν!!!
Το χειρότερο όμως είναι ότι  η Ιεραρχία της Εκκλησία της Ελλάδος ενώ δηλώνει τη σταθερή της θέση κατά της αποτέφρωσης αφήνει με απόφασή της  " κάθε αρχιερέα να αντιμετωπίσει το ζήτημα κατά περίπτωση". Δηλαδή μπορεί κάθε μητροπολίτης να επιτρέπει την καύση των νεκρών διαβάζοντας πρώτα τήν εξόδιο ακολουθία.  Διγλωσσία;  Ὀχι μόνο!   Ντροπή και αίσχος για την καταπάτηση της Ορθοδόξου παραδόσεως αποτελεί αυτή η ψευδοσυνοδική απόφαση. Μαλιστα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε ότι αυτή η απόφαση "είναι απόφαση αγἀπης και φιλανθρωπίας, χωρίς να απομακρύνεται η Εκκλησία από τις αρχές της".  Ωστε επιτρέποντας κατά περίπτωση (δηλαδή σε όλους) την καύση, μή ολοκληρώνοντας ο ιερέας ή ο αρχιερέας την αρχαιότατη εκκλησιαστική πρακτική της ταφής με τη ρίψη χώματος οίνου και ελαίου στό σκήνωμα του κεκοιμημένου, δεν  παραβιάζονται οι αρχές της Εκκλησίας; Δεν περιφρονείται η σορός του κεκοιμημένου με την καύση, ως απόβλητο και άχρηστο, σάν τα σκουπίδια πού καίγονται στις χωματερές;  Ἠθελα να ρωτήσω τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.  Πώς θα διαβάσει ο επίσκοπος τή συγχωρητική ευχή  που λέγει " και το μέν σώμα αυτού εις τα εξ ων συνετέθη διάλυσον";   θά παραλείψει αυτούς τους λόγους ή θα τούς διορθώσει λέγοντας "και το σώμα του αφησέ το νά καεί";
Αυτή η ανοχή στη καύση των νεκρών δείχνει"αγάπη και φιλανθρωπία"; ή δειλία ψυχής του κάθε επισκόπου πού δεν τολμά να εναντιωθεί καθόλου στο φρόνημα των ανθρώπων της Νέας Εποχής;  Άγάπη και φιλανθρωπία σημαίνει να φανερώνεις προς πάντα άνθρωπο την Άλήθεια και να τον καλείς να την κάμει δική του.Οχι να κολακεύεις το άθεο και αντίχριστο φρόνημά του.
Κρίμα  Άγιοι  Άρχιερείς!  Ενώ μπορούσατε, δεν ανακόψατε την απόφαση της καύσεως των νεκρών, ενώ μπορούσατε να προβάλετε το επιχείρημα της Ορθοδόξου Παραδόσεως πού κυριαρχεί κατά συντριπτική πλειοψηφία στον τόπο μας.  Εντάξει, αυτό χάθηκε.  Οχι όμως να σπρώξετε στα κρεμαντόρια και τους πιστούς που έχουν χαλαρή συνείδηση. Μαθετε πάντως ότι υπάρχουν πολλοί ιερείς που δεν θα πειθαρχήσουν σε αντορθόδοξες αποφάσεις.  Είναι πολλοί αυτοί που δεν θά γίνουν συμμέτοχοι στην κατάλυση της Παραδόσεως και στον αφανισμό των ψυχών καί των σωμάτων των χριστιανών καταβάλλοντας οποιοδήποτε τίμημα.

http://orthodox-watch.blogspot.com

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα