Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ImageMείζον εθνικό και πολιτικό θέμα για το οποίο πρέπει να λάβει άμεσα θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργείται με την τοποθέτηση ως επικεφαλή της 1ης  κρατικής έκθεσης αμυντικού υλικού DEFENSYS 2010 (πρόεδρος ΔΕΘ κατ'αρχήν και συνακόλουθα της DEFENSYS 2010) στην Θεσσαλονίκη, του δικηγόρου Ιωάννη Κωνσταντίνου, ενός ατόμου που αυτοσυστήνεται ως «Ευρωπαίος ελληνόφωνος (σ.σ.!) κεντροαριστερός δικηγόρος». Και μπορεί το «κεντροαριστερός δικηγόρος» να μας αφήνει παγερά αδιάφορους, το υπόλοιπο του αυτοπροσδιορισμού του όμως, θέτει κορυφαία ζητήματα καταλληλότητας σε ότι αφορά την διοργάνωση της DEFENSYS 2010.

Και μάλιστα ο αυτοπροσδιορισμός του, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο ντοκουμέντο, δεν έγινε σε τυχαίο τόπο και χρόνο, αλλά σε εκδήλωση-προπαγάνδα των Σκοπίων (!) για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν ο γνωστός του «Ουράνιου Τόξου» Π.Βοσκόπουλος, ο οθωμανός κατά δήλωσή του Ι.Ονσούνογλου, ο κατά δηλωσή του ελληνόγλωσσος σαλονικιός Τριαρίδης και ο γνωστός M.Τρεμόπουλος των Οικολόγων!

Όπου βέβαια, αυτό που είπε ο νέος επικεφαλής της DEFENSYS 2010 παρουσιάζοντας το "Μακεδονικό Αναγνωστικό" καθίμενος δίπλα από τον Π.Βοσκόπουλο, ήταν το πιο μετριοπαθές από αυτά που εξέφρασε η ομήγυρη!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται περί κακόγουστου ανεκδότου, αλλά φευ! Το θέμα είναι απόλυτα υπαρκτό, ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης απάντησης και εξήγησης. Πως είναι δυνατόν ένας «Ελληνόφωνος» - κατά δήλωση του – να διοργανώσει μία εθνική έκθεση αμυντικού υλικού με την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Το defencenet.gr έχει απόλυτα ξεκαθαρισμένη θέση για την χρησιμότητα και την κρισιμότητα της DEFENSYS 2010 από την στιγμή που, για λόγους που δεν μας αφορούν, «κόπηκε» ο κύκλος ζωής της DEFENDORY.

Αλλά πλέον εγείρονται ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Μόλις σε σημερινή του ανακοίνωση απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας VETO, το ΥΠΕΘΑ υπεραμύνεται της πολιτικής του να αναθέσει στην ΔΕΘ (με πρόεδρο τον "ελληνόφωνο", πρόεδρο της ΔΕΘ) της DEFENSYS 2010: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη, αποφάσισε να χορηγήσει την αιγίδα του (δηλαδή την πολιτική του στήριξη και ενθάρρυνση) σε έναν και μόνο δημόσιο φορέα και τέτοιος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Πως προστάτεψε λοιπόν το υπουργείο και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Eυάγγελος Βενιζέλος, αυτή την επιλογή του; Συναινώντας στην τοποθέτηση ως επικεφαλή της DEFENSYS 2010 ενός «ελληνόφωνου Ευρωπαίου» που συγχνωτίζεται-συνεργάζεται με άτομα τα οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν φημίζονται για το "ελληνοκεντρικό τους φρόνημα" - ας το πούμε κομψά.

Εκτός και αν δεν ερωτήθηκε για την τοποθέτηση αυτή, αφού βέβαια πρόκειται για την ΔΕΘ που δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΘΑ. Είναι αρμοδιότητά του, όμως, η DEFENSYS 2010 που ανήκει στην ΔΕΘ. Το υπουργείο το επέλεξε. Εκτός και αν συμφωνούν με τις θέσεις του Ι.Κωνσταντίνου, οπότε πάμε «πάσο» για να μιλήσουμε με άλλους όρους, αλλά αυτό θα πρέπει να βγούν και να το πούν ευθαρσώς, όπως έπραξε και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ.

Το όλο ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί θεωρούμε ότι υπονομεύει μία προσπάθεια και μία ιδέα η οποία έχει πολλά θετικά στοιχεία, όπως είναι η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη μιάς έκθεσης  αμυντικού υλικού.

Εσχάτως από ορισμένα μέσα έχει ασκηθεί κριτική αναφορικά με την εμπλοκή του κουνιάδου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Μπακατσέλου στην όλη προσπάθεια, είτε ως (πρώην) προέδρου της ΔΕΘ , είτε  μέσω της εμπλοκής του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου (ΔΙΠΕΚ) που είναι μία Ανώνυμη Εταιρία που ανήκει κατά 100% στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Πρόεδρος του ΕΒΕΘ και συνακόλουθα του ΔΙΠΕΚ είναι ο κουνιάδος του υπουργού Δημήτρης Μπακατσέλος.

Όμως, αλίμονο αν σε μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη που θα διοργάνωνε μία τέτοια έκθεση δεν είχαμε εμπλοκή του σημαντικότερου φορέα, όπως είναι το ΕΒΕΘ. Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα ζούμε, συγγένειες και κουμπαριλίκια είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά το μεμπτόν αποδεικνύεται δεν συνάγεται. Δεν θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αφορά μιά έκθεση όπως η DEFENSYS 2010, η οποία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Μπορούμε να πούμε πολλά για την μέχρι σήμερα προσπάθεια (ή ΜΗ προσπάθεια), αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος, αφού προέχει η επιτυχία της έκθεσης πρώτιστα για εθνικούς λόγους και κατά δεύτερον για οικονομικούς σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη.

Του παρόντος όμως είναι η εξήγηση που πρέπει να δοθεί για τον διοργανωτή της έκθεσης. Μιλάμε για μία έκθεση αμυντικού υλικού, με υψηλό ρυθμό διακίνησης διαβαθμισμένων, εθνικής-αμυντικής σημασίας, πληροφοριών, μιλάμε για την φιλοξενία εκατοντάδων ξένων αξιωματούχων, όπου θα προβληθούν οι εθνικές θέσεις, τα εθνικά δίκαια και τα επιτεύγματα  της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πολλά επιτεύγματα, άσχετο αν ενδιαφέρονται μόνο ξένοι γι’ αυτά).

Ποιος θα τα προβάλει και θα τα προωθήσει; Ποιος θα διαχειριστεί τον όγκο των , πιθανά εθνικής σημασίας, πληροφοριών της έκθεσης; Ο «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος» πρόεδρος της ΔΕΘ; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Και βέβαια, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, αλλά από εκεί και πέρα τα ερωτήματα που τέθηκαν ανωτέρω (αγνοούν ή συμφωνούν με τις απόψεις του Ι.Κωνσταντίνου) είναι επιτακτικά. Ερωτήθηκε το υπουργείο για τον διορισμό του «ελληνόφωνου Ευρωπαίου» ως επικεφαλή της εθνικής (συγγνώμη που χρησιμοποιούμε τέτοιες «κακές» λέξεις...) έκθεσης αμυντικού υλικού  στην Θεσσαλονίκη; Και αν δεν ερωτήθηκε ή εν πάση περιπτώσει αγνοούσαν το όλο ζήτημα, ποια η θέση τους και τι σκοπεύουν να πράξουν μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του defencenet.gr;

 

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13089&Itemid=139

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα