Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ..
Το Σύστημα κατέρρευσε

ΠΗΓΗ

Το πήραμε


Το πείραμα που γίνεται με την Ελλάδα (ομολογία του κ. Παπανδρέου), δεν είναι τίποτε άλλο, από το πώς θα γίνει η αναδιανομή του πλούτου χωρίς ανεξέλεγκτα επεισόδια. .Μια ακόμα θυσία του Λαού συντελείται!
Ως φαίνεται, είναι η μοίρα των Λαών, από αρχαιοτάτων χρόνων να θυσιάζονται, για να πλουτίζουν ή να δοξάζονται ορισμένοι.Ας θυμηθούμε τις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή πέθαναν κουβαλώντας πέτρες, για να θαυμάζει σήμερα ο τουρίστας τα κατορθώματα τού, κάποιου, Φαραώ.

Οι θυσίες επαναλήφθηκαν χιλιάδες φορές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και τελευταία στη χώρα μας το 1940. Ο Λαός αδιαφορώντας για τη ζωή του, αντιστάθηκε στον κατακτητή, δίνοντας τα πάντα για την λευτεριά της Πατρίδας, χωρίς ανταλλάγματα.

Η επιβράβευσή του ήταν διωγμοί, φυλακίσεις και εξορίες.

Αντίθετα η φυγόμαχη ηγεσία του τόπου και οι δοσίλογοι δοξάστηκαν και πλούτισαν.


Θεωρείται δεδομένο, από τους πολιτικούς μας και τους «σοφούς» των ΜΜΕ,
πως το μοντέλο παραγωγής, ανάπτυξης και διανομής του πλούτου, είναι σωστό με εξαίρεση κάποιων κακών πολιτικών, γι αυτό και αναλώνονται σε λεπτομέρειες και επουσιώδη ζητήματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό. Τα σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια είναι γι αυτό το σκοπό.

Δεν θα διστάσουν
να βάλουν και φυλακή ακόμα κάποιους, προκειμένου να... σωθεί το πολιτικοοικονομικό μοντέλο που υπηρετούν.

Αν τα σκάνδαλα και ορισμένα λαμόγια που επικαλούνται σαν αιτία της κρίσης, τότε θα έπρεπε και οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε κρίση να έχουν σκάνδαλα. Δεν είναι όμως έτσι. Κι αν είναι έτσι, τότε τα σκάνδαλα και οι λαμογιές είναι μέρος του Συστήματος, αλλά μόνο παρανυχίδα είναι.

Το Σύστημα κατέρρευσε, γιατί στηρίζεται σε σάπια θεμέλια, όπως δομημένα ομόλογα, οίκους αξιολόγησης, χρηματιστήρια, τράπεζες, spreads, off shore εταιρίες για απόκρυψη πλούτου κλπ. Δηλαδή ομάδα αεριτζήδων.

Αυτό το μοντέλο που μόλις κατέρρευσε προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το επαναφέρουν, που με νομοτελειακή ακρίβεια θα καταρρεύσει.

Είναι να απορεί κανείς, γιατί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σώσουν ένα σύστημα, που είναι καταδικασμένο να αποτύχει μετά από 20-30 χρόνια; μήπως θέλουν να κρατήσουν την κοινωνία σε εγρήγορση, για να μην σαπίσει από πλήξη; Δεν έχω απάντηση! Τ ο μόνο που με σιγουριά μπορώ να πω είναι, πως η πλειοψηφία του Λαού δεν πλήττει, γιατί ο αγώνας που δίνει για επιβίωση είναι καθημερινός.

Κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι η αναδιανομή του πλούτου, που μετά από αγώνες δύσκολους και σκληρούς ένα κομμάτι ήρθε στα χέρια του Λαού, να ξαναεπιστρέψει στις τσέπες των ισχυρών. Άλλωστε μίλησε και ο πρωθυπουργός προεκλογικά, για αναδιανομή, μόνο που εμείς νομίζαμε, ότι θα γίνει υπέρ των φτωχών.

Είναι τόσο κυνικό να φορτώνεις την κρίση στα φτωχά στρώματα του Λαού, όσο και το «φταίμε όλοι». Με το τελευταίο συμφωνώ, επειδή τους ανεχόμαστε ακόμα.


Αυτή τη φορά δεν είναι καθόλου βέβαιο, πως ο Λαός θα θυσιαστεί χωρίς αντάλλαγμα. Θα καταλάβει, ότι τον οδηγούν στο ίδιο πολιτικοοικονομικό μοντέλο παραγωγής, που η αδικία και η ανισότητα είναι οι κύριοι άξονες που στηρίζεται αυτό το οικοδόμημα.

Το πείραμα που γίνεται με την Ελλάδα (ομολογία του κ. Παπανδρέου), δεν είναι τίποτε άλλο, από το πώς θα γίνει η αναδιανομή του πλούτου χωρίς ανεξέλεγκτα επεισόδια.

Το ξέρουν πολύ καλά, ότι η πείνα και η δυστυχία είναι κακοί σύμβουλοι. Μια σπίθα είναι αρκετή, για να ανάψει η πυριτιδαποθήκη που κρύβει μέσα της η κοινωνία.

Το δυστύχημα είναι, ότι ο Λαός δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο.


Τώρα χρειάζεται η διανόηση, να βγει μπροστά και να δείξει νέους δρόμους, γιατί ο Λαός δεν εμπιστεύεται πια τα κόμματα της αριστεράς έτσι όπως είναι σήμερα.

Διαβάστε και εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4732

 

http://resaltomag.blogspot.com

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα