Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Η Πολιτειακή Κυβέρνηση της πολιτείας New South Wales (NSW) της Αυστραλίας, έχει καταρτίσει αθόρυβα ένα μαθηματικό χάρτη του προσώπου σχεδόν σε κάθε ενήλικα και ανταλλάσει πληροφορίες που επιτρέπουν σε διωκτικές και αστυνομικές αρχές την παρακολούθηση των ατόμων με κάμερες CCTV.

Εικόνα

Εμπειρογνώμονες είπαν χθες ότι λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είχαν καταγραφεί στη βάση δεδομένων της RTA όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες των οδηγών από τις άδειες οδηγήσεως στην οποία η κυβέρνηση επέτρεψε και στην ομοσπονδιακή και στην πολιτειακή αστυνομία να έχουν πρόσβαση.


Το ομοσπονδιακό σώμα CrimTrac ζήτησε από την πολιτεία New South Wales (NSW) τη βάση δεδομένων της, έτσι ώστε να μπορούν να αντλούνται στοιχεία σε εθνικό επίπεδο από την αστυνομία χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου που περιέχονται σε αυτή.


Ο Δρ Carolyn Semmler από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας δήλωσε ότι η αστυνομία ήθελε να χρησιμοποιήσει τελικά την αναγνώριση του προσώπου μέσα από ‘έξυπνες κάμερες’ CCTV όπου θα έδιναν την δυνατότητα της καταγραφής ανθρώπων οπουδήποτε υπήρχε μια φωτογραφική μηχανή.


Ορισμένα αεροδρόμια, όπως της Σιγκαπούρης, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.


Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να την χρησιμοποιήσουν στις συνοριακές διαβάσεις.


«Η αστυνομία ελπίζει ότι σε κάποιο σημείο ένα άτομο μπορεί να καταγραφεί", είπε ο Δρ Semmler.


Ο καθηγητής Sowmya Arcot από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι ένα «matrix αριθμών» με βάση τα χαρακτηριστικά και την απόσταση μεταξύ των βασικών σημείων του προσώπου καθορίστηκε με τη χρήση ενός αλγορίθμου που εφαρμόζεται σε μια φωτογραφία προσώπου.


Στη συνέχεια θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός με άλλα πρόσωπα που είναι αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Mike Gallacher, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούσαν ότι το πρόσωπό τους είχε χαρτογραφηθεί, όταν είχαν υποβάλει αίτηση για άδεια οδήγησης ή ανανέωσαν τις άδειές τους, επιτρέποντας έτσι στους εαυτούς τους δυνητικά να παρακολουθούνται.


«Πριν από 20 χρόνια είχαμε μια συζήτηση σχετικά με την κάρτα της Αυστραλίας και ο λαός αυτής της χώρας έκανε γνωστή την θέση του για το αν η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει τις κινήσεις των ανθρώπων», είπε.


«Η πίεση για αυτό στο μέλλον έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις από κάποια παλιά κάρτα Αυστραλίας.

"Έχω μια ανησυχία για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου."


Η RTA ξεκίνησε την κατάρτιση της βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου τον περασμένο Δεκέμβριο.


Ο υπουργός Συγκοινωνιών David Borger είπε ότι θα πρέπει το θέμα αυτό να μοιραστεί και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.


"Ενώ το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι στα αρχικά της στάδια, η RTA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες όπου αυτό είναι δυνατόν», είπε.

"Η RTA παρέχει ήδη πληροφορίες στην αστυνομία, και θα συνεργαστεί με άλλες κρατικές ή ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου."

Είπε ότι η τεχνολογία αυτή προλαμβάνει περιστατικά απάτης και εμποδίζει τους ανθρώπους από την απόκτηση πολλαπλών αδειών.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή -http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw-act/meet-the-face-of-big-brother-in-nsw/story-e6freuzi-1225874721283

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα