Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ρωσική στροφή προς την Ανατολική Ασία σε ότι αφορά την πολιτική επέκτασης των αγωγών αποφάσισε η Μόσχα με ισχυρή πιθανότητα εγκατάλειψης του South Stream, αν τελικά δεν καρποφορήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσει με την Ρουμανία (η Ελλάδα και η Βουλγαρία θεωρούνται ήδη εκτός αγωγού). Οι πωλήσεις της Gazprom στην Ελλάδα έπεσαν στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008 και η κατασκευή του South Stream του μεγαλύτερου ενεργειακού project στην ιστορία της χώρας πλέον κινδυνεύει, καθώς η Ρωσία θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις του Γ.Παπανδρέου και του Μ.Μπορίσοφ, κινούνται σε καθαρά "αμερικανικό μήκος κύματος", όπως απέδειξε και η πρόσφατη αναβολή-ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός χάραξης του South Stream, αλλά καθώς οι νέες κυβερνήσεις Βουλγαρίας και Ελλάδας, η Μόσχα θεωρεί ότι επηρεάζονται σε κρίσιμο βαθμό από την Ουάσιγκτον, έστω και αν αυτό αντιβαίνει στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι πολύ πιθανή πλέον η χάραξη του South Stream μέσω Ρουμανίας. Γενικά πάντως η Μόσχα μετά την απόλυτη επικράτηση του φιλορωσικού μπλοκ στην Ουκρανία και τις νέες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί εκεί, δεν δείχνει να προβληματίζεται ιδιαίτερα για την τύχη του σχεδίου. «Ο δρόμος του φυσικού αερίου προς την Δύση είναι εξασφαλισμένο για πολλές δεκαετίες μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία σημείωνε στο παρασκήνιο του οικονομικού forum της Αγίας Πετρούπολης Ρώσος αξιωματούχος της Gazprom.

Η Μόσχα, φαίνεται ότι βάζει πλέον "στο ίδιο σακούλι" τις κυβερνήσεις του Γ.Παπανδρέου και του Μ.Μπορίσοφ, θεωρώντας ότι παίζουν το παιχνίδι του αμερικανικού παράγοντα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ στο περιθώριο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ιγκορ Σετσίν, ο τσάρος της ενέργειας στη Ρωσία, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδιος για την Ενέργεια και τους Φυσικού Πόρους, κάλεσε τους εισαγωγείς φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της μεγαλύτερης πηγής εσόδων της Gazprom, να κάνουν μια σαφή πρόβλεψη για τη μελλοντική ζήτηση φυσικού αερίου, δίνοντας το μήνυμα ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις μεταβολές στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.

Ο Ιγκορ Σετσίν δήλωσε ότι οι συνθήκες της αγοράς δείχνουν ότι η Gazprom, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία φυσικού αερίου, οφείλει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της εισερχόμενη σε νέες αγορές και αναφέρθηκε για το ισχυρό ενδιαφέρον που δείχνουν η Κίνα, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και η Νότια Κορέα για την εξασφάλιση του εφοδιασμού τους με ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Gazprom καλύπτει συνήθως το εν τέταρτον των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Θα θέλαμε να μάθουμε την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για την κατανάλωση», δήλωσε ο Ιγκορ Σετσίν. Ο χειμώνας ήταν βαρύς και ορισμένοι εταίροι άρχισαν να αντικαθιστούν το φυσικό αέριο στρεφόμενοι στις φθηνότερες τιμές της υποκείμενης αγοράς, αλλά τα δεδομένα της είναι προσωρινά», δήλωσε ο Ιγκορ Σετσίν, ο οποίος είναι και πρόεδρος της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, της Rosneft. «Η σταθερότητα πληρώνεται», πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα