Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Η αυστηρή προειδοποίηση, που απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σ. Σμάτκο ενδεχομένως να εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία της Μόσχας να απεμπλακεί από το έργο, καθώς τελευταία δίνει προτεραιότητα στον επί τουρκικού εδάφους πετρελαιαγωγό Σαμσούντα - Τσεϊχάν. Σε αναστολή του πρότζεκτ για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη θα προχωρήσει η Ρωσία, σε περίπτωση που η Βουλγαρία δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της για το έργο ως το φθινόπωρο. Την αυστηρή προειοδοποίηση, που ενδεχομένως να εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία της Μόσχας να απεμπλακεί από το έργο, καθώς τελευταία δίνει προτεραιότητα στον επί τουρκικού εδάφους πετρελαιαγωγό Σαμσούντα - Τσεϊχάν, απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti.

«Σήμερα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το έργο είναι πρακτικά παγωμένο. Δεν λέμε ότι θα το σταματήσουμε, αλλά θα διακόψουμε τη χρηματοδότησή του και θα το αναστείλουμε, μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της βουλγαρικής πλευράς», δήλωσε ο κ. Σμάτκο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πρέπει να πάρει την απόφαση μέχρι το φθινόπωρο, επειδή έχει ήδη διαθέσει πόρους για το έργο, οι οποίοι πρέπει να δαπανηθούν μέχρι τότε.. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει εκφράσει δημοσίως επιφυλάξεις για τον πετρελαιαγωγό και η επίσημη θέση που έχει διατυπώσει είναι ότι περιμένει την περιβαλλοντική μελέτη, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επομένου, για να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις. Παράλληλα, δεν έχει καταβάλει την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου. Εν τω μεταξύ, Ρωσία και Τουρκία προωθούν τον πετρελαιαγωγό Σαμσούντα - Τσεϊχάν (στον οποίο συμμετέχει και η ιταλική Eni) και μάλιστα η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει ότι εξετάζει τη συγχώνευση των δύο πετρελαιαγωγών, κάτω από μία εταιρεία χαρτοφυλακίου, με τους Ρώσους να κατανέμουν τις ποσότητες πετρελαίου που θα διοχετεύονται στον έναν ή τον άλλο αγωγό.

Εμπόριο ρεύματος
Ανοίγει ο δρόμος για το εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος με την Τουρκία, καθώς τον Σεπτέμβριο ξεκινά η συγχρoνισμένη λειτουργία του τουρκικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού (ΤΕΙAS) με το ευρωπαϊκό και θα ξεκινήσουν οι πρώτες ανταλλαγές ηλεκτρισμού με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η διασύνδεση των συστημάτων, που θα δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει η μέχρι τώρα ανενεργή γραμμή μεταφοράς ρεύματος Φιλίπποι- Χαμινταμπάτ, έγινε στο πλαίσιο της ΕNTSO-E, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Ηλεκρτισμού.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία, η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων. H διασύνδεση με την Τουρκία ολοκληρώνει τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδος με τις γειτονικές της χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας και είναι πιθανόν να δώσει εξαγωγική διέξοδο στο πρόσθετο δυναμικό παραγωγής ηλεκτρισμού που εισέρχεται σταδικά στην αγορά ως το τέλος του 2011.
Οπως είναι γνωστό, τέσσερις νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες ιδιωτών, δυναμικότητας 400-450 MW η κάθε μία ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, σε μία περίοδο που η ζήτηση ηλεκτρισμού στην ελληνική αγορά έχει πέσει 6%-7% από τα επίπεδα του 2008, χωρίς, μέχρι στιγμής, να διαφαίνεται πότε θα ανακάμψει, αφού η κατανάλωση ηλεκτρισμού συνδέεται άμεσα με την οικονομική δραστηριότητα.

Ημερησία

 

Απο http://greeknation.blogspot.com/2010/06/blog-post_2349.html

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα