Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Tου Σταύρου Καρκαλέτση

Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. διαπιστώνει με ικανοποίηση, μέσα στο γκρίζο οικονομικό πεδίο των ημερών, πως δυνατότητες παραγωγής αξιόπιστης πολιτικής πάντα υπάρχουν. Ακόμη και στην παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα. Αυτό που λείπει είναι προφανώς η πολιτική βούληση της κυβέρνησης (και των προηγουμένων βεβαίως) να χαράξουν μακροπρόθεσμες πολιτικές υπεράσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μια νότα αισιοδοξίας λοιπόν, παίρνουμε από την άσκηση "Μίνωας 2010'' που άρχισε χθες και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας έφθασαν και θα τη χρησιμοποιήσουν ως βάση μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η άσκηση, 10 μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για 5 F-16 και 5 F-15, τα οποία θα συμμετέχουν στα σενάρια που έχουν εκπονηθεί. Στις ασκήσεις θα συμμετέχει αεροσκάφος τύπου KC 707 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο δεν θα σταθμεύσει στη Σούδα. Θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σημείο της άσκησης από τη βάση του στο Ισραήλ, όπου και θα επιστρέφει μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για άσκηση ειδικού πολιτικού βάρους, και αυτό προκύπτει:

 1. Από τον σχεδιασμό της άσκησης, που περιλαμβάνει σενάρια εναέριας μάχης, προσβολής επίγειων στόχων και, πολύ σημαντικό, εναέριο ανεφοδιασμό.
 2. Από το ότι έχουν δεσμευθεί περιοχές ''ειδικού τουρκικού ενδιαφέροντος'' στο ανατολικό Αιγαίο, πέρα από το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.
 3. Από τις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών μαχητικών που θα γίνουν νοτίως της Κρήτης, στοιχείο κρίσιμο για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τους σχεδιασμούς (ο νοών νοείτω) κάλυψης και στήριξης της Κύπρου.
 4. Από το ότι για πρώτη φορά ισραηλινά μαχητικά θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους κατά τη διάρκεια άσκησης ελληνική αεροπορική βάση (μήπως ανταποδοτικά η ελληνική αεροπορία θα έπρεπε να ζητήσει και το αντίστροφο;). Σε προηγούμενες περιπτώσεις τα μαχητικά αυτά πετούσαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ, όπου και επέστρεφαν μετά τις εκπαιδεύσεις.

Θυμίζουμε πως χρονικά όχι πολύ πίσω, η γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά μαχητικά Su-27, είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς ανατολάς

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που πραγματοποιείται άσκηση με τη συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ. Στη δεδομένη, αρνητική γενικών συγκυρία, με την Τουρκία ραγδαία αναβαθμιζόμενη και σε "φουλ επίθεση'', η άσκηση αποκτά ειδικό πολιτικό βάρος, λόγω της κρίσης που έχει επέλθει στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, κρίσης που τείνει να προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η ελληνική διπλωματία και η κυβέρνηση, προεκτατικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ενεργούντες, οφείλουν να οικοδομήσουν και κεφαλαιοποιήσουν συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, πριν βρεθεί η Ελλάδα να περιβάλλεται μόνο από εχθρούς ή επιτήδειους ουδέτερους. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως συμμάχους και συμμαχίες.

Η οικονομική κρίση στη δίνη της οποίας έχει περιέλθει η χώρα, ας αντιμετωπιστεί -τουλάχιστον στο κεφάλαιο αποτροπή- ως ευκαιρία. Η Τουρκία,ακόμη και σε περίοδους βαθιάς κρίσης, πολιτικής ή οικονομικής, ουδέποτε διέκοψε την "συνέχεια'' στην εξωτερική της πολιτική. Εν αντιθέσει με την ελλαδική και κυπριακή ακηδία, που δείχνουν να ψάχνουν για άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογούν εσαεί την αδράνειά τους. Ας ελπίσουμε, η πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας να έχει (και) πολιτικό υπόβαθρο, ώστε να αρχίσει κάποια στιγμή συνολικότερη ανάκαμψη και ανάταση...

 

 

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα