Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφει

Η Βασιλική Μαυρογονάτου

Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

Εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καινούργιο οικονομικό φαινόμενο τα capital controls. Δεν θεωρώ πως θέλει ειδική επεξήγηση του τι σημαίνει, αφού καθημερινά το ζούμε. Εν ολίγοις τα capital controls συμβαίνουν για να ελέγξουν την οικονομική σταθερότητα και την αποφυγή έλλειψης ρευστότητας.

Σωστό; Λάθος θα πω εγώ.

Εάν πραγματικά η κυβέρνηση και ο κάθε υπεύθυνος ήθελε να διατηρήσει την ρευστότητα δεν θα γινόταν αυτό με τις συντάξεις και τους μισθούς. Θα μπορούσαν να απαγορευτούν οι αναλήψεις από λογαριασμούς καταθέσεων και όχι μισθοδοσίας.

Θα μου πείτε πως το λες αυτό; Πώς να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί χωρίς δάνειο; Απαντώ λοιπόν με μια ερώτηση. Πως εδώ και 1 χρόνο πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις χωρίς δάνειό;

Γιατί λοιπόν έκλεισαν τώρα οι τράπεζες; Γιατί οι τηλεοράσεις έβαζαν ψευδή βίντεο από άλλες χώρες και άλλες εποχές με παππούδες να λιποθυμούν και γιαγιάδες να προφυλάσσουν τα ΑΤΜ;

Αυτός ο έλεγχος των τραπεζών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη παιχνίδι του μυαλού και ελέγχου των μαζών.

Ας εξηγήσουμε με λίγα λόγια τι είναι το Μass control.

Ο έλεγχος μαζών είχε εμφανιστεί από τα αρχαία χρόνια. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα τον μύθο του Παν, ο οποίος ήταν στρατηγός του Διόνυσου. Ο Παν είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, ήξερε πως η μάχη ήταν χαμένη. Γι αυτό τον λόγο είπε στους στρατιώτες του να απλωθούν σε όλη την κοιλάδα και να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη. Οι αντίπαλοι νόμιζαν πως ήταν χιλιάδες λόγω της ηχώ και τράπηκαν σε φυγή. (Πολύαινος ¨Στρατηγήματα¨).

Ο άνθρωπος, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για να το προσεγγίσουμε επιστημονικά ήταν ο Σίγκμουντ Φρόυντ. Με το βιβλίο του ΄Η ψυχολογία των μαζών και  η ανάλυση του εγώ¨ αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών και πως αυτές είναι χειραγωγήσιμες. Ο άνθρωπος ενστικτωδώς είναι βίαιος, συνεπώς  πρέπει να τον ελέγξεις, αυτό επιτυγχάνεται μέσω του φόβου και των επιθυμιών του.

Τις σημειώσεις του αυτές μελέτησε ενδελεχώς ο ανιψιός του Έντουαρντ Μπερνέζ, ο οποίος έκανε την χειραγώγηση πραγματική επιστήμη. Είναι αυτός που οι καπνοβιομηχανίες είχαν προσλάβει για να καταφέρει την γυναίκα να καπνίσει. Συνεπώς, ο Μπερνέζ που γνώριζε από τον θείο του πως το ασυνείδητο είναι αυτό που επηρεάζεται  καλύτερα και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί, συνέδεσε το τσιγάρο με τον φεμινισμό και την γυναικεία απελευθέρωση. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν τα Μ.Μ.Ε. με την προβολή των διαφημίσεων, την σεξουαλική απελευθέρωση και γενικά οτιδήποτε ήθελαν να επιβάλουν για κάποιο λόγο. Ο λόγος αυτός είχε πάντα στόχο οικονομικά οφέλη.

Ο Μπερνέζ έγινε ο πιο περιζήτητος άνθρωπος την εποχή εκείνη,  ακόμη και από τα κόμματα τα οποία ήθελαν να κυβερνήσουν. Αυτός καθόρισε στην Αμερική το πώς θέλουν να είναι ένας πρόεδρος. Ο ίδιος δίδασκε πως αν ο άνθρωπος καταναλώνει όσο γίνεται, ακόμη και πράγματα που δεν χρειάζεται μπορεί να ελεγχθεί ευκολότερα. Είχε ως αρχή την φράση «καπιταλισμός = δημοκρατία».

Αν λοιπόν κάποιος δεν έχει πολλά χρήματα για να αποκτήσει όσα επιθυμεί, μπορεί κάλλιστα να δανειστεί. Να λοιπόν ο ρόλος των τραπεζών. Ο Μπερνέζ  ανέφερε πως όποιος έχει αυτό που ο λαός επιθυμεί, τον κάνει ότι θέλει.

Έχετε αναλογιστεί γιατί ο κόσμος ενώ ζει εδώ και 5 χρόνια κρίση δεν έχει ξεσηκωθεί;

Για τον λόγο, ότι πριν αρχίσει η κρίση την ακούγαμε να έρχεται από παντού από πολιτικούς και Μ.Μ.Ε.. 2 χρόνια περίπου πριν είχε αρχίσει η δήθεν ενημέρωση για την κρίση. Είχε λοιπόν μπει καλά στη συνείδησή μας και όταν επήλθε ήμασταν προετοιμασμένοι. Είναι σύνηθες πριν να επέλθει κάποια αλλαγή, ή νέα μέτρα, πρώτα μας ενημερώνουν να περιμένουμε τα χειρότερα και όταν τελικά μας δίνουν κάτι πιο ελαφρύ, αλλά επώδυνο δεν αντιδρούμε, αρκεί που γλιτώσαμε τα χειρότερα.

 Το ίδιο συμβαίνει και σε διάφορους πολέμους με τον φόβο της τρομοκρατίας που πιπιλάνε το μυαλό μας. Πολλοί από εμάς αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δίκαιος ένας πόλεμος ότι γίνεται για το συμφέρον, για οικονομικούς λόγους, ωστόσο το κοιτάμε απαθείς.

 Το 2010 το χρέος μας εκτοξεύτηκε μια ακόμη φορά για να σώσουμε τις τράπεζες. Δανειστήκαμε χρήματα για να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτή τη φορά έγινε προσπάθεια να παραβλεφθεί αυτό. Και τι έγινε; Οι τράπεζες που κατέχουν αυτό που όλοι επιθυμούν το εκμεταλλεύτηκαν. Απέκλεισαν τον κόσμο από το αγαθό που προσφέρουν. Ο κόσμος όντας μη προετοιμασμένος και εμπιστευόμενος πάντα τις τράπεζες  έγινε υποχείριό τους.

Συνεπώς, όλη αυτή η τρομοκρατία ήταν ένα ακόμη παιχνίδι ικανών δημοσιοσχετιστών. Δικό μας καθήκον είναι να μην κοιμόμαστε, οφείλουμε στον εαυτό και στα παιδιά μας να μην μας παίζουν στα δάχτυλα διάφοροι. Οφείλουμε να μορφωνόμαστε και δεν εννοώ μόνον ακαδημαϊκά. Άλλωστε είδαμε αυτές τις ημέρες πόσοι μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και δεν συμμαζεύεται έλεγαν ανοησίες σε σημείο ντροπιαστικό. Επαναλάμβαναν συνεχώς λόγια άλλων, σε διάφορες ερωτήσεις, προφανώς λόγω συμφερόντων, χωρίς να φαίνεται αυθεντική σκέψη και έρευνα.

Το μυαλό είναι το δυνατότερο όπλο, ας μη φοβόμαστε να το χρησιμοποιούμε.

 

http://olympia.gr

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα