Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ξέρετε συχνά -πυκνά  ακούω την εξής φράση :"Δεν υπάρχει κάποιος σωστός εκεί έξω για να μας σώσει;" ή " Θεε μου,φέρε κάποιον σωστό άνθρωπο να μας σώσει".

Φαντάζομαι ή την έχετε πει οι ίδιοι ή τουλάχιστον την έχετε ακούσει απο συγγενείς ή φίλους.

Το σίγουρο είναι οτι ο Θεός δεν πρόκειται να κάνει κάτι  το οποίο μπορείς να το καταφέρεις ο ίδιος  με λίγη ενίσχυση εκ Θεού βέβαια.Δεδομένου όμως  οτι ζούμε σε περίεργες εποχές είναι πιθανόν αυτός ο κάποιος να είναι προορισμένος  απο το σύστημα,αφού το ίδιο δημιούργησε τις συνθήκες  για να αποζητείτε εναγωνίως αυτός ο ....κάποιος.

Τώρα όμως δεν θέλω να ασχοληθούμε  με το σύστημα,αλλά ούτε και με αυτόν τον κάποιο.

Καλό είναι να γνωρίζεις πως λειτουργεί το σύστημα,αλλά πριν ξεκινήσεις με αυτό καλό είναι να μάθεις πρώτα πως λειτουργείς εσυ.

Ούτως ή άλλως το θέμα είναι πάντα ο ευατός σου,αν λειτουργεί και συμπεριφέρεται σωστά ,δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με κάτι άλλο,έχεις την πίστη σου στον Θεό,γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και προχωράς.

 

Το κακό στην σημερινή εποχή είναι οτι έχει διεισδύσει η νοοτροπία του ακολουθώ και μιμούμαι συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς ,πιστεύοντας οτι αυτό είναι το σωστό,χωρίς να αναρωτιέμαι αν όντως είναι.

Ετσι οι περισσότεροι περιμένουμε απο τους άλλους να κάνουν κάτι για να σώσουν εμάς γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε αυτά που δήθεν κερδίσαμε ή γιατί έχουμε ηδη επαναπαυτεί.Το θέμα είναι οτι αφού όλοι περιμένουμε τους άλλους,γιατί ετσι μας έμαθαν  ποιος εντέλλει θα μας σώσει;

Και ετσι ξαναγυρνάμε και πάλι στο ερώτημα στην αρχή του άρθρου.

 

Φαύλος κύκλος,ε;

Και όμως οχι.Στην αρχαιότητα υπήρχε πάντα κάποιο πρόσωπο που έσπαγε αυτόν τον φαύλο κύκλο,τον ονόμαζαν ήρωα.

Και ξέρετε γιατί;

Φαντάζομαι θα πείτε για την ανδρεια του, για  τις ηρωικές πράξεις του,για την εξυπνάδα του ή την ευρωστία του.

Και για αυτά βέβαια,αλλά αυτά τα έχουν και άλλοι.Τι ήταν αυτό όμως που έκανε αυτό τον ήρωα να ξεχωρίζει;

Τι ήταν αυτό που χάθηκε και ουσιαστικά χάθηκε ο ρόλος του ήρωα απο την σημερινή κοινωνία;

Ή για να το πω καλύτερα,δεν χάθηκε,αλλά θεωρείται ξεπερασμένο κατάλοιπο παλιότερων μη προοδευτικών κοινωνιών.

 

Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ

 

Αυτό είναι το κλειδί και δυστυχώς είναι απαγορευμένη λέξη στο λεξιλόγιο πολλών ,γιατί απλά δεν μάθαμε ποτέ το νόημα της.

Γιατί η πράξη και μόνο της θυσίας για το κοινό καλό και οχι μόνο για την προσωπική μας ανάδειξη και ευημερία,σπάει τον φαύλο κύκλο.

Έτσι ο καθένας γίνεται ενας μικρός ήρωας,που πράττει με άξονα οχι τον εγωισμό του,αλλά την φιλοπατρία του και έτσι οι θυσίες που απαιτούνται  είναι πολύ λιγότερες.

Το κακό είναι οτι ανέκαθεν οι πολλοί φοβόντουσαν να γίνουν  μικροί ήρωες,ίσως γιατί κάποιοι δημιουργούσαν αυτόν τον φόβο ή γιατί υπήρχε η ανάγκη να ξεχωρίσει κάποιος ,ωστε να αποτελέσει πρότυπο για τις επόμενιες γενιές.

Οτι και να ισχύει ,όλοι κρύβουμε  εναν ήρωα μέσα μας,που για να βγει στην επιφάνεια πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας,τις συνηθειές μας και να αλλάξουμε προτεραιότητες στην ζωή μας.

 

Και να μην ξεχνάμε οτι ήρωας δεν είναι αυτός που δεν φοβάται τίποτα,αλλά αυτός  ενώ φοβάται  συνεχίζει να προχωράει.

 

Αφιερωμένο σε όλους τους  άγνωστους ήρωες.

 

Exupery

 

Μας εσταλη μεσω εμαιλ

 

 

 

 

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα