Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΟΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

 


Του Ηλία Αγγελόπουλου

 


       Έχει γίνει πλέον αντιληπτό πως κάποιοι άνθρωποι φυτεύονται για να καταναλωθούν την κατάλληλη εποχή. Οι «καλλιεργητές» άλλωστε δεν βιάζονται, έχουν την υπομονή και την άνεση να περιμένουν μέχρι να βρεθεί το καλύτερο μπόλι! Με τις συνεχείς καλλιέργειες και τις λιπάνσεις, είναι σίγουροι πως οι επόμενες ανθοφορίες, θα φέρνουν συνεχώς καλύτερους και περισσότερους καρπούς!


       Αλλά η φήμη τους αυτή σαν πετυχημένους καλλιεργητές, οδηγεί κοντά τους και κάποια φιλόδοξα και αδίσταχτα άτομα που προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους είναι διατεθειμένα να πάνε ακόμα και με τον διάβολο! Και φυσικά οι πρώτοι τα αποδέχονται!
       Και όλοι αυτοί όταν οι «καλλιεργητές» τους ζητήσουν να θερίσουν, γίνονται ακόμα περισσότερο αδίσταχτοι! Εδώ αναδεικνύονται περίεργες ηθικές μαφιόζικου τύπου που βλέπεις να κάνουν το παν για να μην απογοητεύσουν τους καλλιεργητές τους!
       Για χάρη τους είναι ικανοί ακόμη και να βαπτίσουν πλούσιους τους φτωχούς, κατά τα υποκριτικά πρότυπα των φραγκισκανών μοναχών του μεσαίωνα, που βάπτιζαν το κρέας ψάρι για το τρώνε σε περιόδους νηστειών!
       Είδαμε τους πολιτικούς μας να πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των μικρομεσαίων υπαλλήλων, αντί να ξεκινούσαν πρώτα από τα ρετιρέ!       
       Αν για παράδειγμα ξεκινούσαν από εκεί, δηλαδή από το υψηλότερα αμειβόμενο πρόσωπο, που  κατά Ιντερνετικές πληροφορίες οι ετήσιες αποδοχές του είναι διπλάσιες από τη βασίλισσα της Ολλανδίας και το «κούρευαν» κατά το ήμισυ, θα μπορούσε να εξοικονομηθούν χρήματα για ένα χαμηλοσυνταξιούχο του ΙΚΑ, για διάρκεια τουλάχιστον δέκα ετών!
       Αν έπειτα βάζαμε και τις κομματικές επιχορηγήσεις, τις χορηγίες σε ιδρύματα (Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Σιμίτηδες, Μητσοτάκηδες κλπ), τις ΜΚΟ, τους μισθούς Υπουργών, συμβούλων, βουλευτών, τραπεζιτών, προέδρων και μεγαλοστελεχών των ΔΕΚΟ, του ΠΡΟΠΟ, της ΕΡΤ και όλων όσων παίρνουν μισθούς πάνω από 4000 ευρώ, σκεφθείτε τι χρήμα θα έμενε στην άκρη! Αυτό και μόνο θα αρκούσε να απορρίψει την Παγκάλειο ρήση «πως μαζί τους τα φάγαμε», ως άστοχη, άδικη και συκοφαντική!
       Σκεφθείτε μετά να πάμε και στους εξοπλισμούς, την Mizens και όλα τα γνωστά «οριοθετημένα» δωράκια κάποιων για τους εαυτούς τους!
       Ακόμα και τότε αν δεν έβγαιναν τα νούμερα, θα μπορούσαν να πάνε λίγο πιο κάτω, στους μισθούς και τις συντάξεις των άνω των 3000 ευρώ!
       Με ποια λογική ένα μέσο αμειβόμενο, εργαζόμενο ή συνταξιούχο, τον θεωρούν πλούσιο και τον χαρατσώνουν ασύστολα, όταν έχει μηδενικές καταθέσεις, ή σε πολλούς από αυτούς ο τρεχούμενος λογαριασμός τους έχει γυρίσει στο κόκκινο;
       Όλα αυτά το κράτος σήμερα έχει την δυνατότητα να τα επαληθεύει και να τα γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού και για όλες τις Τράπεζες!
       Βέβαια για την έλλειψη καταθέσεων δεν φταίνε μόνο οι περικοπές που μας έγιναν. Πολύ πρωτύτερα ο καθένας μας υπολογίζοντας τις αποδοχές του, την σταθερότητα της δουλειάς του, ίσως και σε ένα πάγωμα των αποδοχών του, υπολόγισε τις δυνατότητές του, το ύψος της δόσης που μπορούσε να πληρώνει κάθε μήνα και τότε πήγε στην Τράπεζα για ένα δάνειο. Το σπίτι έχει πάντα την πρώτη προτεραιότητα. Το αυτοκίνητο έρχεται πολύ αργότερα. Και για τα δύο άλλωστε φροντίζουν οι τράπεζες!
       Αυτούς τους ανθρώπους ο κόσμος τους λέει νοικοκύρηδες! Ο απλός λαός τους χαίρεται αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί λοιπόν οι νοικοκυραίοι που πλήρωναν όλες τις υποχρεώσεις τους, ξαφνικά μπήκαν στο στόχαστρο! Αυτοί τα φάγανε λοιπόν;
       Πια σημασία μπορεί έχει η ποιότητα του σπιτιού που απέκτησες, αν είναι σε ακριβή ή σε φτηνή ζώνη; Αυτό έγινε μία φορά με ότι χρήματα μπόρεσες και μάζεψες! Δεν μπορείς να λογοδοτείς κάθε τόσο για ότι απέκτησες, και όταν αυτό δεν σου αφήνει κανένα κέρδος, δεν επιβαρύνεις το κράτος με τίποτα, αλλά αντίθετα πληρώνεις όλους τους νόμιμους φόρους! Και νόμιμοι φόροι δεν μπορεί να είναι αυτοί που βάζει ξαφνικά ένας υπουργός αλλάζοντας όλες τις μέχρι τώρα λογικές, είτε υπηρετεί σε μία δικτατορία είτε σε μία «δημοκρατική» κατ’ όνομα Κυβέρνηση!
       Γιατί άραγε δεν ζητούν λογαριασμό και από τους κάθε λογίς άσωτους που τα έφαγαν διασκεδάζοντας και ευφραινόμενοι κατά τους γνωστούς «ευαγγελικά» τρόπους;
       Για το σπίτι που απέκτησες, έχεις ήδη πληρώσει πολύ ακριβά, αρχίζοντας από δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μαστόρους, και σε ένα πλήθος ακόμη από επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον εξοπλισμό ενός σπιτιού. Και μην σας φανεί παράξενο, χωρίς να το ξέρουμε σε ανύποπτο χρόνο, έχουμε πληρώσει και την δεκάτη στη Merkerland, με τις οικιακές συσκευές που πήραμε!    
       Να πω και για το αυτοκίνητο; Κατάφερες και το πήρες! Αλλά, άλλα σου έλεγαν τότε! Πόσες φορές ακούσαμε θεατρίνους πολιτικούς να απαγγέλουν πως για δικαιότερη φορολογία θα ανεβάσουν την τιμή της βενζίνης και θα πληρώνουμε ανάλογα με τη χρήση; Άλλη πάλι φορά είπαν πως θα πληρώνουμε ανάλογα με την ρύπανση! Για τον κυβισμό δεν είχαν μιλήσει γιατί ήταν δεδομένος! Αλλά τα πήραν όλα πίσω:   Κάθε τελευταίος έχει την εντύπωση πως τα λέει καλύτερα!
      -Γιατί χάθηκες ρε Μηλιώκα;
       Σε στιγμές δύσκολες για τον κλάδο του αυτοκινήτου, που οι πωλήσεις είχαν καθίσει και το κράτος έχανε τους αντίστοιχους φόρους, σκέφθηκαν και οι δυο να κατεβάσουν τις διεκδικήσεις τους για να δελεάσουν τους αγοραστές!
       Πολύς κόσμος άρπαξε την ευκαιρία για να αντικαταστήσει το σαραβαλάκι του με την αίσθηση πως με την κίνηση αυτή βοηθάει και το κράτος, και τους πωλητές αυτοκινήτων και ασφαλώς το κυριότερο ικανοποιούσε τις δικές του ανάγκες, τις δικές του επιθυμίες.
       Κάποιοι κράτησαν και το παλιό ελπίζοντας σε μελλοντική απόσυρση αφού η αγοραστική του αξία είχε πέσει στο χιλιάρικο! Και δεν είχαν καμία ενοχή, αφού έβγαιναν με τα τότε τεκμήρια και αφού ο μισθός ή την σύνταξή τους έφτανε για τα τέλη κυκλοφορίας  και για τα ασφάλιστρα και των δύο! Άλλωστε τόσο κράτος όσο και οι ασφαλιστικές με ένα σπάρο πιάνουν δύο τρυγόνια! Με άλλα λόγια ένας τέτοιος οδηγός «κορόϊδο» πληρώνει διπλά, ενώ είναι αδύνατον να οδηγεί συγχρόνως το παλιό και το καινούργιο συγχρόνως! Υπάρχουν εξηγήσεις από μέρους τους. Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις το κράτος θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του! Αντίθετα!
       Τελευταία ήρθαν κάτι μάγοι που τα έβαλαν και με τον κυβισμό. Καμαρώστε το κράτος που στήνει δόκανα! Μα δεν ανεβάσανε τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί ζητούν και άλλο φόρο πάνω στο ίδιο αυτοκίνητο; Αφού για τους ίδιους λόγους ανεβάσανε και την βενζίνη, γιατί χτυπάνε πάλι το ίδιο αυτοκίνητο, όπως το ίδιο σπίτι; Αν ήθελαν θα μπορούσαν να εύρισκαν εξυπνότερους φόρους. Θα δώσω μερικά παραδείγματα προσπαθώντας να σκεφθώ με την δική τους λογική: Για παράδειγμα είσαι εμφανίσιμος να πληρώσεις. Είσαι χονδρός να πληρώσεις. Έχεις γκόμενα να πληρώσεις. Δεν έχεις πάλι το ίδιο.
       Αν κάτσεις να σκεφθείς θα βγάλεις σελίδες ολόκληρες με παρόμοια αστεία παραδείγματα!
       Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός 250 χρόνια πρωτύτερα είχε δει τον παραλογισμό της εποχής μας και καθόλου αστειευόμενος είχε προφητεύσει: «θα σας βάλουν φόρους δυσβάσταχτους! Θα φορολογήσουν τις κότες και τα παράθυρα»! Και να πού ενώ κάποτε αυτά έμοιαζαν αστεία, τώρα όλα σιγά-σιγά βγαίνουν στις ημέρες μας!.
       Είχε πει όμως και κάτι άλλο ακόμα: «Αλλά δεν θα προφθάσουν»!
       Ο γέροντας Παϊσιος είχε πει μια δική του προφητεία, που όμως δεν θα αναφέρω, η οποία έχω την γνώμη πως πιθανόν να ξεκαθαρίζει την παραπάνω ……       
       Αλλά μωραίνει Κύριος…….
     «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»!

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα