Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις-δώρα"... ΨΕΜΜΑΤΑ! Δείτε γιατί

 

 

 

Το τελευταίο δίμηνο του έτους για τόκους και λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους απαιτούνται περίπου 1 δισ. ευρώ, για χρεολύσια περίπου 9,9 δισ. ευρώ, για τη μισθοδοσία περίπου 3,8 δισ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου «τρέχουν» λήξεις ομολόγων περίπου 3 δισ. ευρώ, όπως επίσης λήξεις εντόκων γραμματίων 4 δισ. Ευρώ. [Σύνολο εξόδων 21,7 δις: 17,9 δις γα@@σιάτικα και μόνο 3,8δις για μισθούς-συντάξεις και δώρα]

Στις 22 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου και στις 29 Νοεμβρίου οι μισθοί του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.  Στο διήμερο 13 -14 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, στις 16 Δεκεμβρίου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων για υπαλλήλους και συνταξιούχους και στις 21 Δεκεμβρίου να καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

Το Δημόσιο υπολογίζει κατ' αρχήν στα περίπου 12,8 δισ. ευρώ των εσόδων, που αντιστοιχούν στο τελευταίο δίμηνο. 


Τα λαμόγια κάνουν τον εξής λογαριασμό: 12,8 δις έσοδα + 8 δις από τρόικα + 1 δις απ μια έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων = 21,8 δις άρα ξεχρεώνουμε τα πάντα

Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και στα 10 δις να πέσουν τα έσοδα του κράτους το τελευταίο δίμηνο, λόγω των γεγονότων με τη ΔΕΗ (αναστολή διακοπής ρεύματος) θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Πέρα όμως από τα παραπάνω στο ΥΠΟΙΚ έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση:

Το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να διαμορφώνονται ήδη στα 6,5 δισ. ευρώ, την ταμειακή διευκόλυνση με περίπου 1 δισ. ευρώ από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το «πάγωμα» των υπολοίπων επιστροφών φόρου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα έκτακτης έκδοσης εντόκων γραμματίων ως έσχατη λύση.

Μετά απ' τα παραπάνω αμφιβάλλει κανείς πως όσοι λένε "δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις και δώρα" είναι ψεύτες ολκής;

ΥΓ. Τα νούμερα δεν είναι απ' το κεφάλι μου αλλά απ' το δικό τους

 

dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_3783.html

 

 

 

 

 

 

Καμιά 6η δόση δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα. Αντίθετα θα την οδηγήσει εκεί που την οδήγησαν και οι άλλες 5, στην πτώχευση. Το επιχείρημα ότι εάν δεν καταβληθεί η 6η δόση δεν θα πληρωθούν οι μισθοί, είναι ένα επιχείρημα για το νηπιαγωγείο: οι δόσεις δίνονται για τα τοκοχρεωλύσια. Οι μισθοί υπερκαλύπτονται από τα φορολογικά έσοδα. Τέτοιο θέμα δεν τίθεται.

Επομένως, ακόμη και αν ο Σαμαράς πει εκατό όχι, οι δόσεις θα δωθούν, διότι δεν γίνεται αλλιώς. Το παιχνίδι είναι πολιτικό.

 

 

 

Απόστολος Διαμαντής,πανεπιστημιακός και συγγραφέας.


protagon.gr

 

 

Ο Ρομπάι δεν ζητάει πουθενά έγγραφες δεσμεύσεις...και θα πάρουμε και την δόση..

 

 

Πρός τους πράσινους παπαγάλους...
Μετά την χθεσινή συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Ρομπάι, ο δεύτερος έβγαλε ανακοίνωση τύπου.
Η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων :
Eπιβεβαιώνω την ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις προσπάθειες προσαρμογής της Ελλάδας.
 Το Εurogroup θα πρέπει να είναι σε θέση να συμφωνήσει στην επόμενη συνεδρίασή, για την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου.
Kαλώ όλους τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να στηρίξουν πλήρως αυτή την στρατηγική.
Αυτά λέει στην ανακοίνωσή του ο Βαν Ρομπάι...
Πουθενά  δεν αναφέρεται ο Ρομπάι και ούτε απαιτεί αποστολή επιστολών και υπογραφών από τους πολιτικούς ηγέτες..
Στήριξη της στρατηγικής ζητάει.

 

 

 

exomatiakaivlepo.blogspot.com

 

 

 

 

Αδύνατη η έξοδος από το Ευρώ για την Ελλάδα

 

Ο κ. Χόγιερ παρατήρησε ότι: "η κρίση μας έκανε να επαναξιολογήσουμε την ΕΕ, που την θεωρούσαμε δεδομένη και να αναρωτηθούμε αν η λύση πάει μαζί με λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη. Εμείς εδώ λέμε ότι χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη" .

Επιπλέον, ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ότι συμφωνεί με τον επικεφαλής της ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος απέκλεισε ως ενδεχόμενο την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

"Είναι πολιτικά επιζήμιο και νομικά αδύνατο ένα τέτοιο σενάριο" απεφάνθη ο Χόγιερ, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της Ε.Ε. είναι σε συνάρτηση με την παγκοσμιοποίηση.

 

 

 

Ούτε “ζωγραφιστή” δεν θα δούμε την 6η δόση που θα επιστρέψει στους ίδιους

 

Στημένο παιχνίδι για την ταπείνωση της χώρας

Με 8 δις ευρώ σώζεται η Ελλάδα, μας λένε. Με την 6η δόση θα έχετε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις και δε θα χρεοκοπήσετε.

Αυτά και άλλα πολλά μας λένε οι ξένοι σε μια προσπάθεια πίεσης και ξεκάθαρου πολιτικού εκβιασμού σε όσους αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις.

Και δεν πρόκειται για απαιτήσεις του συρμού. Η υπογραφή από τον Σαμαρά δεν είναι απλά μια κίνηση του στυλό σε ένα κομμάτι χαρτί. Στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ οι ξένοι βλέπουν την αντίσταση στην υποτέλεια. Αν πέσουν και τα τελευταία οχυρά αντίστασης στο μέλλον η Ελλάδα δε θα μπορεί ποτέ να διαπραγματευτεί και να κερδίσει τίποτε.

Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι του εκβιασμού με τα 8 δις κινείται στο πλαίσιο της οριστικής υποδούλωσης στις ορέξεις των ξένων.

Ας αναρωτηθούμε μόνο το εξής: Η 6η δόση έπρεπε να εκταμιευτεί από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετατέθηκε ένα μήνα μετά, πήγε μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ήρθε η κατραπακιά με το δημοψήφισμα, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την κυβέρνηση και αισίως φτάσαμε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με απειλές, εκβιασμούς και επιχείρηση φόβου του ελληνικού λαού ότι δε θα πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.

Μας λένε εδώ και μήνες ότι τα αποθεματικά τελειώνουν, ότι άδειασαν τα ταμεία και άλλα τέτοια που προκαλούν τρόμο στον απλό κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά. Και μας λένε ότι με τα 8 δις ευρώ θα διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των μισθών και συντάξεων. Λένε ότι βρέθηκαν λεφτά και τον Δεκέμβριο δε θα υπάρξει πρόβλημα. Λένε, όμως, ότι για το δώρο και το μισθό Ιανουαρίου όλα είναι στον αέρα.

Πόσο τυχαίο είναι όμως, ότι από τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχαν λήξεις ομολόγων και δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να έχει λεφτά να πληρώσει, παρά μόνο μισθούς και συντάξεις;

Και φτάσαμε πλέον τώρα που θα αρχίσουν να λήγουν ομόλογα μεγάλης αξίας. Επομένως, τα 8 δις. ευρώ, αν και όποτε τα πάρουμε ουσιαστικά… δεν θα τα πάρουμε. Θα τα δώσουμε στους δανειστές μας για τις λήξεις των ομολόγων.

Από πού, λοιπόν, θα βρεθούν τα χρήματα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αν υποθέσουμε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι άδεια τα ταμεία;

Και γιατί όλοι κόπτονται για μια υπογραφή που αξίζει, όπως λένε, 8 δις ευρώ, αν αυτά τα λεφτά δε θα τα δούμε ούτε ζωγραφιστά;

Είναι ξεκάθαρα ένα στημένο παιχνίδι με στόχο την ταπείνωση της χώρας. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος το ανέχεται και δε βάζει τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες γράφαμε παλαιότερα, είναι ενδεικτικό της «αποστολής» τους, όχι της φανερής για τη σωτηρία της χώρας, αλλά της «κρυφής» που επιβάλλουν οι ξένοι.

 

 

antinews.gr

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα