Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Image"Στη σέντρα" έβγαλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, αναφορικά με τις δηλώσεις του τελευταίου για το ότι "Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ότι πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει στην Ελλάδα", αλλά κρατά και αποστάσεις από την τακτική του Γ.Παπανδρέου να αναγορεύσει τις Περιφερειακές εκλογές σε διλημματικού χαρακτήρα δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.

Ο Ε.Βενιζέλος, κατά πολλούς, έχει αργήσει να πει τα αυτονόητα για την τακτική που ακολουθεί σε πολλά θέματα ο Γ.Παπανδρέου και κινδυνεύει να έχει την τύχη της Ν.Μπακογιάννη η οποία πλήρωσε την "νομιμοφροσύνη" με μία επώδυνη εσωκομματική ήττα.

Προς Θ.Πάγκαλο: "Είσαι αναρμόδιος να μιλάς για τις Ένοπλες Δυνάμεις"

Συγκεκριμένα ο Ε.Βενιζέλος στις δηλώσεις τους αναφορικά με όσα είπε ο Πάγκαλος είπε τα εξής:"Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν".

Δημοσιογράφος: Συμμερίζεστε ότι η αλλαγή διακυβεύματος θα είναι αποτελεσματική ως τακτική για τις επερχόμενες εκλογές;

Ευ. Βενιζέλος: Τι πρέπει να προκύψει ως εκλογικό αποτέλεσμα στις 7 Νοεμβρίου; Πρώτον, μια θεσμικά αξιόπιστη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση με τοπικές και περιφερειακές ηγεσίες άξιες να χειριστούν την πρόκληση της τοπικής ανάπτυξης, την πρόκληση του Καλλικράτη. Το πολιτικό μήνυμα, όμως, των εκλογών πρέπει να έχει και μία περαιτέρω διάσταση. Πρέπει η χώρα, το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα πολιτικά ισχυρή και σταθερή. Πρέπει η κοινωνία να είναι μια κοινωνία συνεκτική και το έθνος ενωμένο γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, η οποία δεν είναι απλά οικονομική, αλλά είναι πραγματικά εθνική. Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, με την ωριμότητα, την ευφυΐα και το ένστικτο που διαθέτει, θα στείλει τα σωστά μηνύματα."

Η κίνηση του Ε.Βενιζέλου ως προς τον Θ.Πάγκαλο ήταν απολύτως αναμενόμενη, αφού ήταν η δεύτερη φορά που έπρεπε να μαζέψει τα "σκουπίδια" που άφησε με δηλώσεις του ο Θ.Πάγκαλος. Η πρώτη ήταν η υφαλοκρηπίδα των 200 μέτρων βάθος. Η δεύτερη - και σημαντικότερη δήλωση - ως προς το διακύβευμα των εκλογών ήταν και αυτή αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν από κοντά τον τρόπο σκέψης και τις κινήσεις του Ε.Βενιζέλου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (αλλά και ο Π.Μπεγλίτης και αυτό είναι ίσως είδηση) δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με τον "δημοψηφισματικό" χαρακτήρα που δίνει ο Γ.Παπνδρέου στις εκλογές της Κυριακής. Θεωρεί ότι στην καλύτερη περίπτωση θα βγει μια χώρα διχασμένη σε "μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Στην χειρότερη η κυβέρνηση θα έχει υποστεί επώδυνη ήττα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα