Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Θέλουν να πουλήσουν το Ελληνικό για πέντε μόλις δισεκατομμύρια και κωφεύουν ύποπτα σε πρόταση που κατέθεσε ελληνική εταιρία με εξειδίκευση στο real estate και παγκόσμια δραστηριότητα (1.500 συνεργάτες ανά την υφήλιο), η οποία υποστηρίζει ότι τα έσοδα από το επιχειρηματικό σχέδιο που προτείνει μπορεί να είναι τουλάχιστον εξαπλάσια!

 

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο στην ουσία φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε Ριβιέρα και Μονακό, να προσελκύσει το διεθνές τζετ-σετ, απαγορεύοντας για λόγους αλλοίωσης του χαρακτήρα της συγκεκριμένης επένδυσης (ακόμα και η τεχνοτροπία των κατασκευών θα ακολουθεί αυστηρές προδιαγραφές) την οικοδόμηση καζίνο και άλλων συναφών δραστηριοτήτων οι οποίες ξεσήκωσαν στο πρόσφατο παρελθόν – και όχι άδικα – τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο!

 

Αναρωτιόμαστε αν τα συμπτώματα… κώφωσης που παρατηρούνται στον κρατικό μηχανισμό και την πολιτική εξουσία σχετίζονται με αυτή… τη μικρολεπτομέρεια.

Το ρεπορτάζ στην προσπάθεια ελέγχου των στοιχείων που λάβαμε αναδεικνύει και μια άλλη, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα παράμετρο: Ότι εάν το όλο επενδυτικό σχέδιο εισαχθεί σε κάποια σοβαρή χρηματαγορά, τότε οι υπεραξίες που θα μπορούσαν να προκύψουν ανέρχονται σε ιλιγγιώδη νούμερα!

Το επιχειρηματικό σχέδιο δεν είναι «δουλειά στο γόνατο», αλλά πρόκειται κυριολεκτικά για μια καινοτόμο προσέγγιση Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα, παρότι εμπλέκεται στον χώρο, ΔΕΝ ζητά καν να κατασκευάσει τα ακίνητα και τις υπόλοιπες υποδομές, αλλά απλώς να καθοδηγήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, όντας ο εμπνευστής του και προφανέστατα αυτός που κατανοεί τη λογική του όλου εγχειρήματος! Όλες οι αναθέσεις θα γίνουν κατόπιν διεθνούς ανοιχτού (στο διαδίκτυο) μειοδοτικού διαγωνισμού, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ένα πρότυπο δράσεων το οποίο υποτίθεται ότι πρεσβεύει και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στη χώρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως πληροφορηθήκαμε εργάστηκε επί μακρόν ομάδα τεχνικών, οικονομολόγων και νομικών για να καταρτίσει την τελική πρόταση στο ελληνικό δημόσιο. Η ανάγνωση της λίστας αποδεκτών κόβει την ανάσα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ούτε ένας εξ αυτών των μεγαλόσχημων (από τον πρωθυπουργό, μέχρι την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και τους εμπλεκόμενους δήμους) δεν αξιώθηκε να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει διευκρινήσεις, ή σε τελική ανάλυση να πει «ευχαριστώ… δεν θα πάρουμε»!

Σε αδρές γραμμές, αφού όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναγνώσει τόσο το επιχειρηματικό σχέδιο – πρόταση που υπεβλήθη, όσο και τη λίστα των αποδεκτών, πρόκειται για μια εντυπωσιακή πρόταση η οποία εάν προωθηθεί θα μπορούσε στην κυριολεξία να αποτελέσει την απαρχή αναστροφής της οικονομικής κακοδαιμονίας του τόπου, αφού πέραν των τεραστίων εσόδων που θα μπορούσε να φέρει στο ελληνικό κράτος όχι μόνο ως επένδυση καθεαυτή, αλλά και με την προσέλκυση επενδυτών υψηλότατου εισοδηματικού επιπέδου οι οποίοι θα οδηγούσαν το σύνολο της Νότιας Αθήνας σε ανάπτυξη αφού απαιτούν υπηρεσίες εντελώς διαφορετικού επιπέδου από τις συνήθεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν χωράει αμφιβολία ότι το σχέδιο αυτό το οποίο το πληροφορηθήκαμε από σχετική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το πασίγνωστο «Facebook» (Ελλήνων Πολιτεία), θα πρέπει αν μη τι άλλο να συζητηθεί τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Δεν μπορεί όταν κάποιος επενδύει ουκ ολίγα χρήματα για να εκπονήσει μια τέτοια μελέτη να αντιμετωπίζεται στη χώρα από τους κρατούντες με αδιαφορία, ιδίως όταν στη σημερινή συγκυρία απαιτείται εκτός από όραμα και αντισυμβατική προσέγγιση, μια εκδοχή της «στρατηγικής έμμεσης προσέγγισης» (The strategy of the indirect approach), για να δανειστούμε τον τίτλο ενός εντυπωσιακού έργου του μεγάλου θεωρητικού της στρατηγικής Σερ Μπέιζιλ Λίντελ Χαρτ…

Επισυνάπτουμε κλείνοντας, με την σειρά, για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, όλα τα σχετικά έγγραφα, όπως τα ζητήσαμε και τα λάβαμε:

1) «Πρόταση Προς Την Ελληνική Δημοκρατία»,
2) «Λίστα Παραληπτών Πρότασης»,
3) «Δελτίο Τύπου»,
4) «Γνωστοποίηση Προς Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε.».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ιστότοπος που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα τον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν στην ακόλουθη διεύθυνση: www.ellinonpoliteia.org

 

 

Πηγή

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα