Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

alafΩς σκανδαλώδη χαρακτηρίζεται η κίνηση Αλαφούζου , ο οποίος το 2006 κατέλαβε την συχνότητα του SevenX που ηταν ενεχυριασμένη στην Αγροτική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά" το SEVEN X ανήκε στον τότε διωκώμενο από τη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, Γ. Μπατατούδη.

Η ...κατάληψη ήταν η αρχή για την αποκάλυψη μιας επιχειρηματικής συμφωνίας που, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά σκάνδαλα της διακυβέρνησης Καραμανλή, με πρωταγωνιστή έναν φίλο του συγκροτήματος. Τον πανίσχυρο, τότε, Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Το σκανδαλώδες αυτής της εξαγοράς, με βάση και τα δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία μάλιστα είχαν φθάσει μέχρι το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι το γεγονός ότι στον σταθμό, που είχε στην κατοχή του ο υπόδικος τότε Γιώργος Μπατατούδης, είχε επιβληθεί οριστική διακοπή λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μάλιστα, λόγω της μη εκπομπής προγράμματος, σχεδόν όλες οι συχνότητες του σταθμού στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν λειτουργούσαν και είχαν καταληφθεί από άλλους περιφερειακούς σταθμούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νομοθεσία του ΕΣΡ, η άδεια έπρεπε ήδη τότε να έχει ανακληθεί και να έχει επιστραφεί στο Δημόσιο.

Τη στιγμή που ο κ.Ιωάννης Αλαφούζος μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ (πρώην Seven X) εμφανίζεται λάβρος κατά της πώλησης του 902, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σήμερα αποκαλύπτουν τη συμβολαιογραφική πράξη της αγοραπωλησίας του Seven X, από την οποία καταδεικνύεται ότι το αφεντικό του καναλιού του Νέου Φαλήρου όχι μόνο είναι εκτεθειμένο, αλλά δεν «δικαιούται διά να ομιλεί», όπως έλεγε ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας.

Συγκεκριμένα και με βάση το υπ'αριθμόν 21111 συμβόλαιο, που συντάχθηκε στις 6 Απριλίου του 2006, από τη συμβολαιογράφο Μαριάνθη Ασημακοπούλου-Ζερβού, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος εξασφάλισε μια ολόκληρη τηλεοπτική συχνότητα, αυτή που κατέχει σήμερα ο ΣΚΑΪ, έναντι του εξευτελιστικού τιμήματος των 400.000 ευρώ, από τον πολυσυζητημένο επιχειρηματία κ. Γιώργο Μπατατούδη. Με απλά λόγια, ο καναλάρχης που εμφανίζεται ως εγγυητής της ραδιοτηλεοπτικής νομιμότητας και τάξης, πριν από μόλις έξι χρόνια, πήρε συχνότητα Πανελλήνιας εμβέλειας έναντι του τιμήματος που δεν αγοράζει κανείς ούτε περιφερειακό σταθμό τρίτης κατηγορίας.

Από την όλη διαδικασία ο κ. Αλαφούζος εξέρχεται εκτεθειμένος, αφού, όπως προκύπτει από τη σειρά των γεγονότων που αποκαλύπτουμε, πριν φτάσει στη συμφωνία, για την εξαγορά του Seven X μέσα από την εφημερίδα «Καθημερινή» ασκούσε «πιέσεις» τόσο προς τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κατείχε το 35% της εταιρίας του κ. Μπατατούδη, όσο και προς την πλευρά του ΕΣΡ και του ιδιοκτήτη του Seven X.

Από την εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο στόχος των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων ήταν να φέρουν πιο κοντά τον κ. Αλαφούζο στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας Μπατατούδη.Δηλαδή, ο κ. Αλαφούζος επέλεξε να ακολουθήσει μια τακτική που ίδιος πυκνά-συχνά καταγγέλλει μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που διαθέτει.

Ενάμιση χρόνο πριν αγοράσει το Seven X, είχε αρχίσει να προετοιμάζει μέσω «καταγγελτικών» δημοσιευμάτων το έδαφος. Ωστόσο ακόμα και σήμερα θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να έδινε μια ετεροχρονισμένη εξήγηση ο κ. Αλαφούζος σχετικά με το αν θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» απηχούσαν πραγματικά γεγονότα ή ήταν δημοσιογραφικές υπερβολές. Όπως επίσης, έχει ενδιαφέρον η άποψη του κ. Αλαφούζο για τον κ. Μπατατούδη με τον οποίο εμφανίζεται να υπογράφει το συμβόλαιο εξαγοράς του «Seven».

 

Πηγή: Παραπολιτικά

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα