Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οι “προτάσεις” των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν όπως είναι λογικό τεράστια καχυποψία σ΄ όποιον τις διαβάζει και αναζητά σ΄ αυτές μία λογική. Η οποία απ΄ όποια πλευρά κι αν τις ερμηνεύσεις δεν μπορεί παρά να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι “ευρωπαίοι εταίροι” και γενικά οι δανειστές δεν επιθυμούν ισχυρό εθνικό στρατό στην Ελλάδα, ικανό να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει δεδομένες απειλές. Ποιος θα το κάνει δεν μας διευκρυνίζουν και ούτε βέβαια είναι αυτό το ζητούμενο.

 

Πριν φθάσουμε στην ουσία των “προτάσεων” κάποιος επιτέλους θα πρέπει να μας εξηγήσει πως φθάσαμε στο σημείο να μπορεί ο κάθε υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνει προτάσεις για την Εθνική Άμυνα. Επειδή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να “σφυρά αδιάφορα” , όπως κάνει σ΄ όλα αυτά τα απλά αλλά δύσκολα απ΄ ότι φαίνεται ερωτήματα , ας αναζητήσουμε μόνοι μας αυτούς που άνοιξαν την κερκόπορτα για την “εισβολή” στον σκληρό πυρήνα της Εθνικής μας Άμυνας.

 

 • Είναι όσοι από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα μη γελιόμαστε , θεωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, κομματικό φέουδο και προνομιακό πεδίο εξυπηρέτησης “καλών ρουσφετιών”. Αυτοί που εξαϋλωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας , καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια καλών στελεχών να ξεχωρίσουν. Αυτοί που έκαναν κανόνα την “κομματική παρέμβαση” για να “πάρεις προαγωγή” και μετέφεραν το “μκρόβιο του κομματισμού” που είχε από νωρίς “μολύνει” τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
 • Είναι όσοι -όταν τα δισεκατομμύρια υπήρχαν στα ταμεία - έτρεχαν να αγοράσουν από τα ράφια ότι “προϊόντα” μας επέβαλαν οι “ισχυροί σύμμαχοί” μας, για να κρατήσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ανοιχτές γραμμές παραγωγής αμυντικών βιομηχανιών στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στης Γαλλία και όπου άλλου εκτός από την Ελλάδα. Όπου και τις αμυντικές βιομηχανίες τις έκαναν...πάρκινγκ ρουσφετιών!
 • Είναι όσοι κατέστρεφαν όποιον τολμούσε να μιλήσει για ελληνική αμυντική βιομηχανία, για καινοτομίες για “ελληνικές πατέντες” που υπήρξαν αλλά πάντα περιέργως εξαφανίζονταν…

 

Όλα αυτά για να ικανοποιηθούν οι “ισχυροί μεγάλοι” και βέβαια να γεμίσουν οι τσέπες όσων έσπευδαν πρόθυμα εδώ στην Ελλάδα να τους εξυπηρετήσουν.

 

 • Είναι οι ίδιοι που γέμισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις με οπλικά συστήματα από τα οποία πολλά δεν τα χρειαζόμαστε, άλλα δεν μπορούν να “λειτουργήσουν” και να “επιοινωνήσουν” στο ελληνικό οπλοστάσιο κι άλλα αγοράστηκαν χωρίς καμία πρόβλεψη υποστήριξής τους!
 • Είναι όσοι έβλεπαν και δεν μιλούσαν. Είτε γιατί έγιναν μέρος τους συστήματος, είτε γιατί απαξιώθηκαν ως “γραφικοί” και κουράστηκαν να μιλάνε.

 

Είμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε άμεσα , έμμεσα σ΄ ένα σύστημα εξουσίας που θεωρούσε την Εθνική Άμυνα περίπου ...αναγκαίο κακό. Κι όταν τα πράγματα άρχισαν να σφίγγουν , τότε την έκαναν...αγελέδα για άρμεγμα. “Να κόψουμε από την Άμυνα”, έλεγαν οι υπουργοί Οικονομικών των τελευταίων πολλών χρόνων ,αλλά κανείς δεν έλεγε πόσα χρόνια έχουν να βάλουν υπογραφή για ανταλλακτικά μαχητικών αεροσκαφών , ας πούμε για παράδειγμα. Ή δεν έλεγαν οι υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας ότι αγοράζαμε όπλα χωρίς να έχουμε συμφωνήσει για την τεχνική τους υποστήριξη,μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν ως φθηνές τις αγορές που έκαναν!

 

Όλα αυτά δημιούργησαν Ένοπλες Δυνάμεις πολυδάπανες και δυσκίνητες. Και ακόμη και όταν η κρίση άρχισε να σαρώνει την εικονική πραγματικότητα κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματά τους. Κανείς δεν τόλμησε να κάνει πραγματικό συμμάζεμα και οικονομία. Όλοι στράφηκαν στην εύκολη όσο και απάνθρωπη “λύση” της περικοπής μισθών. Κι όταν οι δανειστές ζήτησαν κι άλλα λεφτά , υπάκουα έκαναν το ίδιο, χωρίς καν να διαπραγματευτούν,χωρίς καν να προσπαθήσουν.

 

Τώρα φαίνεται ότι οι δανειστές ζητούν πολλά περισσότερα! Ζητούν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις. Ζητάνε επί της ουσίας διάλυση. Θα υπακούσουμε;

 

Υ.Γ. Όχι δεν ξεχάσαμε τους "καταδότες" της τρόϊκας. Θα επανέλθουμε


πηγή

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα