Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 Αναρωτιέται πως αντιλαμβανόμαστε ως χώρα το δωρεαν;

Γιατί 30-40 ευρω ανα τηλεόραση προκειμένου να πιάσω σήμα  προσωπικά δεν μου φαίνεται δωρεαν.

Καλά..για το τζαμάτο σήμα δεν το συζητώ...σπάει τζάμια..πλήρωνε  καυμένε λαέ για να βλέπεις " δωρεαν " ψηφιακή  τηλεόραση.

Ουρές στα ηλεκτρονικά καταστήματα για την αγορά αποκωδικοποιητών και τηλεοράσεων...πάλι πλούσιους κάναμε κάποιους για την απόκτηση του δωρεάν..κάτι σαν "δωρέαν" υγεία," δωρεαν " παιδεία και ούτω καθεξής.

 

Και επειδή οπως και τα υπόλοιπα στην Ελλάδα γίνονται στο πόδι και στημένα διαβάστε και τα παρακάτω απο το Παρόν.

 

 

Το χάος στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αντί να ξεδιαλύνεται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μεγαλώνει. Η άρνηση του τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV, να εκπέμψει ψηφιακά, με τη δήλωσή του πως θα συνεχίσει να εκπέμπει με αναλογικό σήμα από τον Υμηττό μετά τις 20 Ιουλίου στη συχνότητα 61, είναι μόνο η κορυφή του ψηφιακού παγόβουνου. 


Η κατάσταση χάους θα χειροτερεύσει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί ότι θα δημοπρατηθεί το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για τις συχνότητες που πέρασε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση, το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα», από την 60 ως και την 69 στα UHF. Αυτές οι συχνότητες, σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλά και το Μνημόνιο 2, πρέπει να δημοπρατηθούν ως το τέλος του 2012 για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μέχρι τότε δηλαδή θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και οι επικοινωνίες του στρατού. Για τον στρατό, δε, ο νέος ψηφιακός χάρτης, όπως αποκάλυψε το «Π», προβλέπει να δοθούν οι δίαυλοι 57, 58 και 59 στα UHF. Πώς όμως θα συμβεί αυτό, όταν για την Αττική στη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, δηλαδή ως το 2015 όπως επιμένουν όλοι, οι επίμαχες συχνότητες προβλέπονται για την εκπομπή τηλεοπτικών καναλιών;

Στην Αττική, για παράδειγμα, μετά τις 20 Ιουλίου, οπότε και σβήνει το αναλογικό σήμα στους σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, έχουν δοθεί τρεις δίαυλοι για δεκατέσσερα περιφερειακά κανάλια. Δυο από αυτές τις συχνότητες, η 63 και η 65 στα UHF, θα χρησιμοποιηθούν για την εκπομπή των δέκα από τα δεκατέσσερα κανάλια της Αττικής. Η πρόβλεψη αυτή υποτίθεται πως έγινε μέχρι την πλήρη ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, για την οποία θα δοθούν νέες συχνότητες με βάση τον ψηφιακό χάρτη που αναμένεται. Η πλήρης όμως ψηφιακή τηλεόραση δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μας πριν από το 2015, όπως υποστηρίζουν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και έχει αποδεχτεί η «τρόικα». Αν δεν φύγουν όμως τα τηλεοπτικά κανάλια από τη ζώνη του ψηφιακού μερίσματος, δεν μπορεί να φύγουν ούτε οι επικοινωνίες του στρατού, γιατί εκεί που προβλέπεται να εκπέμψουν υπάρχουν ήδη άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Άρα δεν μπορεί να διενεργηθεί ούτε η δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τις οποίες το Δημόσιο έχει ήδη προϋπολογίσει ως δέσμευση στην «τρόικα» και την ΕΕ πως θα αντλήσει έσοδα 300 εκατ. ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης ανάγεται σε έναν νέο γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Η Digea,  λειτουργεί ήδη μονοπωλιακά στον χώρο της τηλεοπτικής εκπομπής και μεταφοράς τηλεοπτικών σημάτων, ενώ η ΕΡΤ θα είναι ο δεύτερος μεγάλος πάροχος δικτύου που της δίνονται οι συχνότητες.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως με τον νέο νόμο, που εν μέρει ρυθμίζει και την ψηφιακή τηλεόραση, έχουν αλλάξει οι όροι και οι έννοιες για την τηλεοπτική αδειοδότηση.

 


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τηλεοπτικός χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων θα καταλήγει στη διάθεση οκτώ «μπουκέτων» (πολυπλεξίες δηλαδή) τηλεοπτικού φάσματος στα UHF, από τις συχνότητες 21 έως και 57. Από τις οκτώ αυτές πολυπλεξίες δυο μπουκέτα προβλέπεται να δοθούν στην ΕΡΤ, δύο για την εκπομπή περιφερειακών καναλιών (διαφορετικών) ανά την Ελλάδα και τέσσερα για σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.


Με δεδομένο ότι σε κάθε «μπουκέτο» (πολυπλεξία) χωράει η εκπομπή έξι καναλιών περιφερειακής εμβέλειας και τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, γίνεται κατανοητό πως μιλάμε για τη δυνατότητα εκπομπής δεκάξι τηλεοπτικών σημάτων πανελλαδικής εμβέλειας και δώδεκα περιφερειακών σημάτων σε καθεμία από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Λέμε για δυνατότητα γιατί στην πραγματικότητα το παιχνίδι της αδειοδότησης είναι από τα πριν στημένο στο μοντέλο του «κλειστού συστήματος» λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών που κατέχουν ήδη την άδεια παρόχου δικτύου της Digea.

 

 

Δεν θα δοθούν περισσότερες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, αφού τα νυν ιδιωτικά κανάλια απαιτούν επιπλέον συχνότητες για να εκπέμψουν τα προγράμματά τους και σε σήμα υψηλής ευκρίνειας, ενώ στο μέλλον πιθανώς να τις θέλουν και για την εκπομπή συνδρομητικών καναλιών! Η εκπομπή σε HDTV σήμα απαιτεί περισσότερες συχνότητες και γι’ αυτό τα τέσσερα μπουκέτα που προβλέπεται να δημοπρατηθούν ίσα που φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες της υψηλής ευκρίνειας στα τέσσερα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της χώρας.

 

 

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα