Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 Την αποκομιδή όλων των απορριμάτων χωρίς άλλη καθυστέρηση και την κατά νόμο απρόσκοπτη μεταφορά και ταφή των απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, ζητά με υγειονομική διάταξη που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εικόνα

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη επειδή "υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη συνεχιζόμενη συσσώρευση των απορριμμάτων στο νομό Αττικής και ότι η κατάσταση, ύστερα από επανειλημμένους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, καθώς και ότι η παρούσα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, λαμβάνει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης".

Στην απόφαση καλούνται τα αρμόδια όργανα των Δήμων, της Περιφέρειας και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, να διενεργούν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ελέγχους και να επιβάλουν κυρώσεις στους ρυπαντές ή σε όσους, με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος. Επισημαίνεται δε πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τους νόμους (σ.σ. ακόμη και παραπομπή στο αυτόφωρο).

Εκτιμάται ότι με την υπογραφή της υγειονομικής διάταξης, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση γιά την αποκομιδή των σκουπιδιών, αφού αναμένεται να δοθεί σχετική εντολή από την αρμόδια εισαγγελέα στις αστυνομικές αρχές, για την εφαρμογή της και συγκεκριμένα για το άνοιγμα της χωματερής στην Φυλή.

Λίγο νωρίτερα οι διαπραγματεύσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους δημάρχους είχαν ναυαγήσει, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, είχε προειδοποιήσει μέσω συνεντεύξεών του, ότι αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα, τότε θα καταργηθούν όλοι οι οργανισμοί καθαριότητας κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν και απολύσεις. 

Πάντως οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να περιφρουρήσουν τον αποκλεισμό της χωματερής.

Χθες ο υπουργός εσωτερικών, μίλησε για το ενδεχόμενο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στο συγκεκριμένο τομέα, προσθέτοντας ότι πιθανώς, η παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες να αποτελέσει μόνιμη λύση

(σε περίπτωση, που συνεχιστούν οι απεργίες).

Έκπληξη, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του κυρίου Καστανίδη στο ότι, παρά το γεγονός των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση θα παρέμβει σε δύο με τρεις... ημέρες ! 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την οποία δεν θα πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ, που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, διαβεβαίωνε ότι θα αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιωτικές εταιρείες και η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους , όπως σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ., και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.
--------------------------------------------

Προς κατάργηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων καθαριότητας


Αυτό ενδεχομένως θα σημάνει την αυτόματη απόλυση των εργαζομένων.

Στην κατάργηση όλων των δημοτικών οργανισμών καθαριότητας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση με τα σκουπίδια, κάτι που θα οδηγήσει στην απόλυση όσων εργάζονται στους δήμους στο συγκεκριμένο τομέα. 

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκολόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης τονίζοντας: "Είμαστε αποφασισμένοι, αν οι εργαζόμενοι δεν συναινέσουν, την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουμε διάταξη που θα καταργεί όλους τους μηχανισμούς καθαριότητας στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται η Πολιτεία να μείνει άφωνη σ' αυτή τη διαδικασία ή να είμαστε όμηροι - όπως είναι η Αττική επί 30 χρόνια - από κάποιους τύπους που επί χρόνια δικαιολογούν την ύπαρξή τους στα σκουπίδια".

"Αν δεν συμπράξουν μαζί μας αυτό το τριήμερο για να καθαρίσει η Αττική, είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για να καταργήσουμε τους Οργανισμούς Καθαριότητας στους δήμους", διεμήνυσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, για να προσθέσει με νόημα: "Αφού είναι ανάλγητο το κράτος ας πάνε να δουλέψουν σε άλλα αφεντικά όπου θα παίρνουν περισσότερα λεφτά."

Μιλώντας στο Βήμα fm για το αν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης είπε: "Υπάρχει και η Δικαιοσύνη νομίζω στην Ελλάδα. Υπάρχουν θεσμοί. Δεν είναι ώρα να επιμερίσουμε ευθύνες. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα μέτωπο ευθύνης και να απομονώσουμε κάποιες δυναμικές μειοψηφίες μαζί με διάφορα περίεργα και φαιδρά του στυλ «να πέσει η κυβέρνηση» ή δεν ξέρω τι άλλο".


24h NewsRoom --------


Είτε τα πάνε σε ιδιώτες,είτε τα κρατήσει το δημόσιο,ενα είναι το σίγουρο οτι θα πληρώσουμε και φόρους για τα σκουπίδια.Βέβαια κάποιος σκεπτόμενος θα αναρωτηθεί γιατί τόσα χρόνια που γίνονταν παρόμοιες και χειρότερες κινητοποιήσεις,δεν ακούστηκε τίποτα περι ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών;
Μήπως τα έχουν δώσει ήδη σε ιδιωτικές εταιρίες και βρήκαν ευκαιρία να το φέρουν ως αναγκαστική λύση λόγω των κινητοποιήσεων;
Ετσι γλυτώνουν και δαπάνες για τους εργαζόμενους που φυσικά θα απολυθούν και για τους οργανισμούς καθαριότητας και θα πληρώνουν τις ιδιωτικές εταιρίες μέσω των φόρων για τα σκουπίδια που θα μας επιβάλλουν.Ήδη απο το Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί απο την κυβερνηση η επιβολή δύο νέων ειδικών φόρων, για τα οικιακά απορρίμματα και τα υγρά απόβλητα…

Οι φόροι αυτοί, σύμφωνα με το skai.gr θα εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, και για την επιβολή τους η κυβέρνηση θα επικαλεστεί τις σοβαρές δυσλειτουργίες διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων.

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα