Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"...Ο λαός αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη να αυτο-οργανωθεί

Η δύναμη του μικρού είναι η ενότητα..."

               Εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα!
 
Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

 
     "Στην αποθάρρυνση συμβαδίζει ο Ιησούς και καθιστά έγκυρες ελπίδες"
Ρενέ Ζιράρ: Κεκρυμμένα από καταβολής κόσμου
 
1. Εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα. Στη μορφή του πολιτεύματος π.χ. εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα ή το ηθικό όπως συνηθίζεται να ονομάζεται το πνεύμα ενός ανθρώπου ή ενός συνόλου ανθρώπων. Εμείς θα το ονομάζουμε πνεύμα.

2. Διαφορετικό πολίτευμα διαφορετικό πνεύμα του λαού. Στη δημοκρατία το πνεύμα του λαού είναι δυνατό. Στη φεουδαρχία είναι αποδιοργανωμένο και ανίσχυρο.

3. Η φεουδαρχία δεν είναι πολίτευμα, είναι η ανυπαρξία πολιτεύματος και πολιτισμού. Είναι ζούγκλα όπου ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου.

4. Αν θέλεις να ξέρεις τί είδους πολίτευμα έχουμε, δημοκρατικό ή φεουδαρχικό δες ποιον προστατεύει η δικαιοσύνη και ποιον φυλάει η αστυνομία.

5. Στο δημοκρατία η δικαιοσύνη είναι το οχυρό στο οποίο καταφεύγει ο λαός για να φυλαχθεί απ΄ τον εχθρό, ενώ στη φεουδαρχία η δικαιοσύνη είναι το οχυρό όπου καταφεύγουν οι φεουδάρχες για να φυλαχθούν απ΄ το λαό.

5. Στη δημοκρατία η αστυνομία φυλάει το λαό από την εξουσία. Στο φεουδαρχισμό η αστυνομία φυλάει την εξουσία απ΄ το λαό!

6. Η προσωπική εμπειρία του καθενός βεβαιώνει τί είδους πολίτευμα έχουμε στην πράξη δημοκρατικό ή φεουδαρχικό. Ενδεικτικώς αναφέρουμε μια περίπτωση κατά την οποία ένας πολίτης κάλεσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και το ασθενοφόρο πήγε ...τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του!
΄
7. Αν το πολίτευμα είναι φεουδαρχικό, στην πραγματικότητα ο λαός είναι ακυβέρνητος και νιώθει την ανάγκη να αυτο-οργανωθεί, όπως επί σεισμού,   επιδρομής αλλοφύλων ή άλλων καταστροφών.

8. Η αυτο- οργάνωση στην Ελλάδα είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, διότι πολλοί προβλέπουν, ότι μετά δέκα χρόνια οι λαθρομετανάστες θα αποτελούν το 60% του πληθυσμού της χώρας.

9. Ο λαός αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη να αυτο-οργανωθεί. Όταν αυτό γίνει κοινή συνείδηση η αυτο- οργάνωση του λαού θα γίνει πραγματικότητα.

10. Στη Ρωσία υπό Σοβιετικό καθεστώς , ενώ υπήρχαν περιοχές , όπου τα σιτάρια σάπιζαν γιατί δεν μπορούσαν να τα διαθέσουν, λόγω ανυπαρξίας συντονισμού, γινόταν εισαγωγή σιτηρών από την Αμερική!

11. Στη Ρωσία την εποχή εκείνη υπήρχε ταυτοχρόνως σιτάρκεια και σιτοδεία δηλαδή μαζί επάρκεια και ανεπάρκεια σε σιτηρά.

12. Το παράδειγμα της επάρκειας και ανεπάρκειας σιτηρών στη Ρωσία δείχνει ότι εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα της ενότητας της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.

13. Στην Ελλάδα, στη Γερμανική κατοχή στις πόλεις ο κόσμος πέθαινε κατά χιλιάδες από την πείνα ενώ στις αγροτικές και στις παραθαλάσσιες περιοχές ο κόσμος δεν πείνασε. Αν υπήρχε συντονισμός τα σιτηρά, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και τα αλιεύματα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους Έλληνες και να μην πεθάνει κανείς.

14. Ο Γερμανός κατακτητής κι οι άλλοι εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί μαζί με την καταστροφή και την καταλήστευση της χώρας διέλυσαν την ενότητα του Ελληνικού λαού.

15. Τώρα οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το φόβο ως μέσον για να κατέχουν την εξουσία. Αντί να εργαστούν για την ενότητα του λαού, για να αντιμετωπίσει το φόβο της πείνας, ενσπείρουν οι ίδιες με την προπαγάνδα τους το φόβο σαν απειλή, αδιαφορώντας για την επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

16. Όταν κανείς δεν περιμένει από την εξουσία τίποτε, παράδειγμα το ασθενοφόρο που πήγε να παραλάβει τον ασθενή ... τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, τότε είναι η ώρα της αυτο-οργάνωσης του λαού.

17. Ο λαός συνειδητοποιεί την ανάγκη της αυτοοργάνωσης. Δεν είναι ωραίο πράγμα το πνεύμα της διάλυσης. Η δύναμη του μικρού είναι η ενότητα.

18. Εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα. Ο Εχθρός χρησιμοποιεί κάθε μέσον που διαθέτει για να αποθαρρύνει τους Έλληνες.

19. Η Γραφή λέει, προωρώμην τον Κύριόν μου ότι εκ δεξιών μου εστί, ίνα μη σαλευθώ.

20. Στην αποθάρρυνση συμβαδίζει ο Ιησούς και καθιστά έγκυρες ελπίδες!

 

 

http://klassikoperiptosi.blogspot.com

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα