Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Από τον σάχη και τον Μοσαντέκ πάλι πίσω, στους εκλεγμένους μουλάδες του Ιράν

του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

«Το μεγαλύτερο αμάρτημά μου είναι πως εθνικοποίησα την πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν, και αποσκίρτησα από το σύστημα της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης από την μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον Κόσμο, καταπολεμώντας –με τη βοήθεια του Θεού- τις αλυσίδες της σκλαβιάς και τις υπηρεσίες για τα συμφέροντα των αποικιοκρατών».

Από την απολογία του δημοκρατικά εκλεγμένου κοινωνικού μεταρρυθμιστή του Ιράν δρα. Μοχάμαντ Μοσαντέκ στο δικαστήριο (μετά την ανατροπή του από πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από τη CIAκαι τη MI-5. OΜοσαντέκ καταδικάστηκε και έμεινε τρία χρόνια στην φυλακή, για να αποφυλακιστεί και να παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό, ως τις 5 Μαρτίου 1967, οπότε και πέθανε.


Ο Μοσαντέκ, είχε εθνικοποιήσει την «Anglo-Iranian Oil Company» που το 1954 μετονομάστηκε «ΒΡ».


Ας πάμε λίγο πιο πίσω. Στα 1901, ο WilliamKnoxD'Arcy, ένας εκατομμυριούχος από το Λονδίνο είχε διαπραγματευθεί με τον (τότε) σάχη (βασιλέα των βασιλέων) της δυναστείας των Αχεμενιδών και αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης του περσικού πετρελαίου, για 60 χρόνια. Η εταιρία του ντ΄Αρσύ απέδιδε το 16% στους διαχειριστές του σάχη.


Με την επιστροφή του (νέου) σάχη από την εξορία, ΗΠΑ και Βρετανία, με ευγνωμοσύνη φρόντισαν για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευσή του στρατού του καθώς και της μυστικής υπηρεσίας ΣΑΒΑΚ.


Το νέο φαγοπότι των δυτικών, σταμάτησε όμως η Ισλαμική επανάσταση του 1979. Οι ΗΠΑ είναι υπόλογες ακόμα και σήμερα στο Ιράν, για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα εκείνο, που είχε αποκαταστήσει το σάχη και τη μισητή ΣΑΒΑΚ, διαλύοντας τις δημοκρατικές δομές που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Μοσαντέκ.
Ας κάνουμε άλλο ένα ιστορικό άλμα. Πάμε στον Σαντάμ Χουσεΐν. Έναν άραβα εθνικιστή, που ισορροπούσε επικίνδυνα ανάμεσα στη Δύση και την αλήστου μνήμης Σοβιετική ένωση. Αυτόν επέλεξαν οι ΗΠΑ και τον εφοδίασαν με όλα τα απαραίτητα υλικά για να «εκδικηθεί» τους μουλάδες του Ιράν που είχαν εθνικοποιήσει ξανά την πετρελαιοβιομηχανία είχαν διώξει ξανά τον σάχη κι είχαν δαιμονοποιήσει τις πολυεθνικές αδελφούλες του πετρελαίου. Με "νόμιμες" ή παράνομες μεθόδους οι ΗΠΑ, κατέστησαν τον στρατό του Σαντάμ, τον ισχυρότερο –πλην Ισραήλ φυσικά- στην περιοχή και τον εφοδίασαν με χημικά και βιολογικά όπλα. Τουλάχιστον 100.000 Ιρανοί ήταν τα θύματα των όπλων αυτών, που ο Σαντάμ χρησιμοποίησε και εναντίον των Κούρδων του Ιράκ.


Τότε όμως, οι ΗΠΑ, που χρησιμοποιούσαν τον Σαντάμ, μπλόκαραν την καταδίκη του Ιράκ από τον ΟΗΕ για την χρήση των όπλων αυτών (κυανίου, αερίου μουστάρδας και νευροπαράλυσης).


Να, ο λόγος που οι ΗΠΑ επέμεναν πως ο Σαντάμ διαθέτει «επικίνδυνα όπλα». Και αυτό είχε σταθεί αφορμή για να εισβάλλουν , μαζί με τον κολαούζο πλέον Βρετανία, στο Ιράκ. Πάνε τα πετρέλαια του Ιράκ, που ήταν υπό τον έλεγχο του δικτάτορα Σαντάμ. Τώρα επέστρεψαν στο αδελφάτο.
Την ιστορία με τη Λιβύη, είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε επειδή είναι πολύ πρόσφατη. Ο κόσμος γλίτωσε από άλλον έναν δικτάτορα, που είχε στον έλεγχό του τόσο -καλής ποιότητας μάλιστα- πετρέλαιο. Αποδόθηκε κι εδώ «δικαιοσύνη» και τα πετρέλαια επέστρεψαν στο αδελφάτο.


Και φτάνουμε στο σήμερα. Όχι ακριβώς, εδώ και μερικά χρόνια, μας έχουν πάρει τα΄αφτιά με τις καταγγελίες ότι το Ιράν ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Φτου-κακά! Αυτό το δικαίωμα έχουν μόνο τα «δικά μας παιδιά». Άσε που οι Ιρανοί επιμένουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς λόγους.
Ιμπεριαλισμός; Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον από τους Αμερικανούς ηγέτες να λέει αυτή τη λέξη πια; Ούτε καν για «ιδεαλιστικό ιμπεριαλισμό» μιλάνε, όπως είχε πει κάποτε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον «ώστε να αποκτήσει ο κόσμος ασφαλέστερη δημοκρατία».
Τι μου ήρθε και τα θυμήθηκα όλα αυτά; Επειδή ουδείς ενδιφέρεται να μας τα πει. Τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, ταΐζουν τους παπαγάλους τους με άλλου είδους υλικό, και μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας όταν ξεφύγεις και τους θυμίσεις κάτι άλλο.
Αλλά η Ιστορία, είναι κατ’ εξοχήν διδακτικό μάθημα.
Πριν δαιμονοποιήσουμε λοιπόν το Ιράν, ας διαβάσουμε λίγη ιστορία του «πολιτισμού» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


ΥΓ. Για να μην το ξεχνάμε: Το κράτος –χωροφύλαξ Ισραήλ, εκτός από ιμπεριαλιστική, είναι και πυρηνική δύναμη. (Βλέπε υπόθεση Μορντεχάι Βανούνου).


ΥΓ. 2. Ο χωροφύλακας της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν (εδώ και πέντε χρόνια), δεν σταματάει τις απειλές εναντίον της Συρίας, αλλά (κάπου - κάπου) προσπαθεί να τα βρει με τον έτερο εκλεκτό της Ουάσιγκτον στην περιοχή -την Τουρκία- που έχει σηκώσει δικό της μπαϊράκι, όταν κατάλαβε πως έχει αναβαθμιστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα).


(στυξ 10/02/2010)


«Το Ισραήλ απειλεί και το Λίβανο εκτός από τη Συρία και το Ιράν»


http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2670


ΥΓ. 3 Με τουλάχιστον 230 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό του, το Ισραήλ καταλαμβάνει την 5η θέση στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ (10.656), την Ρωσία (περίπου 10.000), την Κίνα (400) και την Γαλλία (350) σε παραγωγή-κατοχή πυρηνικών όπλων (Center For Defence, Sept. 2002). Ακολουθούν η Μ. Βρετανία (185), οι Ινδίες (66) και το Πακιστάν (42).


Βλέπε στυξ: Ο μύθος της ιρανικής πυρηνικής απειλής (29/12/2005)


http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=1231

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα