Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Κυπριανός Χριστοδουλίδης

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ

Σήμερα τα "Κινήματα" προαναγγέλλονται από τις αίθουσες Συντακτών, από κινηματοθέατρα (σημ. εδώ έχουμε και τη λεγόμενη "εντοπιότητα") ή από άλλους είδους παρεμφερείς συγκεντρώσεις, παρουσία δημοσιογράφων, φωτογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων.
Προλέγονται οι ελπίδες, που προφανώς τρέφουν οι διασκορπισμένοι κινηματίες - κατά την δόκηση των οργανωτών, διοργανωτών, εκφραστών των κινημάτων - και παράλληλα, προσδιορίζονται οι επιδιωκόμενοι στόχοι.
Ούτως εχόντων, οι οργανωτές των Κινημάτων της σήμερον δηλώνουν :


"Δεν επιθυμούμε ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουμε, ούτε τους βουλευτές ούτε τα κρατικοδίαιτα κόμματα, να υποκαταστήσουμε. Ούτε ματαιόδοξοι είμαστε ούτε κενόδοξοι. Φιλοδοξία μας είναι να παλέψουμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο, από το όποιο μετερίζι θελήσει ο κόσμος προκειμένου να λυθούν τα δυσβάστακτα προβλήματά του".

- Ποιοί όμως τα λένε αυτά; Τα λένε άνθρωποι που αναδύθηκαν μέσα από τις διαδικασίες που χρόνια υπηρέτησαν είτε ως πολιτικοί (κρατικοδίαιτα κόμματα), είτε ως δημοσιογράφοι (κόλακες των προηγουμένων) ή ως μουσικοσυνθέντες πολιτικών ασμάτων (εδώ ισχύει το "η τέχνη ενώνει τον κόσμο").
Τι λένε παρακάτω;


"Είμαστε αρκετά προβληματισμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί", (σ.σ. στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα) "το κίνημα ονομάζεται Ανεξάρτητο γιατί εμείς θέλουμε, οι αγώνες των πολιτών να μην ποδηγετούνται από κόμματα και συμφέροντα, αλλά να ποδηγετούν τα κόμματα και να ποδοπατούν τα άνομα συμφέροντα".

- Το είχε πει ένας άλλος, όταν ανέβασε το λαό στην εξουσία, και οι θυρωροί των πολυκατοικιών έγιναν όλοι διάσημοι. Άφησαν τις πολυκατοικίες και βρέθηκαν με off shore εταιρείες. Το λέει και ο Απ. Παύλος, ότι έτσι πρέπει να γίνεται: "τον κοπιώντα γεωργόν δει πρώτον των καρπών μεταλαμβάνειν". Όλα τα άλλα είναι βεβαιο ότι τα αγνοούν.

- Ύστερα,

"με αυτές τις επισημάνσεις καλούμε όλους τους πολίτες, από τον κόσμο του πνεύματος, της πολιτικής, του επιχειρείν, της εργασίας, της νεολαίας, γενικά της κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης, ακόμη και των άλλων πολιτικών σχηματισμών, να συμμετάσχουν, με πρωτοβουλία και αυτοοργάνωσή τους".

- Δηλαδή, να αρχίσουν να σχηματίζονται τα αυτο-οργανωμένα κινήματα βάσης! Για να έρθουν μετά οι οργανωτές της κορυφής να τα εκφράσουν!! Το ρετιρέ το φτιάξαμε, ας προχωρήσουμε κτίζοντας τα από κάτω. Λαμπρά!

- Και συνεχίζουν θρασύτατα :

"Εμείς δεν αρνούμαστε, ότι η χώρα έφθασε στο χείλος του γκρεμού και χρειαζόταν η λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, οικονομικού εξορθολογισμού, κοινωνικής επαναρρύθμισης και αναζήτησης αναπτυξιακών διεξόδων. Από το τέλμα, στο οποίο έφτασαν την χώρα και τους Πολίτες, διαχρονικά κακές πολιτικές, με αποκορύφωμα την άφρονα πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης".

- Οι διαχρονικά κακές πολιτικές είχαν το αποκορύφωμα της προηγούμενης Κυβέρνησης! Αλλά από τις προηγούμενες και τη σημερινή κάποιοι "λάκισαν", για να μας φέρουν τώρα την ελπίδα της κοινωνικής επαναρρύθμισης, του οικονομικού εξορθολογισμού κλπ. Είναι όμως προσεκτικοί και συμπληρώνουν :

"Εμείς πρεσβεύουμε, ότι το απεχθές Μνημόνιο είναι ένα κακό αποτέλεσμα της διαχρονικής λειτουργίας ενός κάκιστου "Συστήματος", που ευθύνεται, για την χείριστη πορεία της χώρας, επί πολλά χρόνια".

- Μην έχετε παράπονο, τους τσουβαλιάσαμε όλους. Εμείς μένουμε απ΄ έξω. Ιδού και το αισιόδοξο μήνυμα:

"Εμείς είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι και θέλουμε να χτυπηθεί στις ρίζες του και να πάψει να κυριαρχεί αυτό το σαθρό "Σύστημα". Γιατί, αν αυτό δεν συμβεί, θα έχουμε, κάθε τόσο και νέα Μνημόνια".

- Αν πραγματικά το ήθελαν, θα έπρεπε να είχαν εξαφανισθεί. Οι φορολογικοί παράδεισοι τους υπόσχονται βίον ανέμελο και απερίσπαστο. Το "σύστημα" τους έφτιαξε και είναι το ίδιο που τους ξαναφτιάχνει. Το ομολογούν άλλωστε ...

"Το οργανωμένο σύστημα συμφερόντων και διαπλοκής, υποκινούμενο από τις διεθνείς χρηματαγορές και την ισχυρή κεφαλαιοκρατία, ποδηγετεί την Δημοκρατία μας. Και απαιτεί την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, την διάλυση της μεσαίας τάξης, την φτώχεια για τους πολλούς και την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού"

... αλλά βάζουν τη μάσκα και ρίχνουν το σύνθημα : Εθνική Λαϊκή Κοινωνική Ενότητα είναι απαραίτητη. Ζητούν αυτά τα πράγματα οι πολιτικάντηδες που έζησαν όλα τα χρόνια τρεφόμενοι από τα διχαστικά μηνύματα της επάρατης Δεξιάς, της υπερευλογημένης αγωνιστικής Αριστεράς και ενός μεσαίου χώρου παραδομένου στο "ανήκομεν εις την Δύσιν" με ευρωσοσιαλιστικά δεκανίκια. Η Ελλάδα έχει πάψει προ πολλού να υπάρχει.

=== === === ===

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

"Ένα Κίνημα, που πιστεύει, ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες της. Που της δίνουν η γεωγραφική της θέση, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της, ο πολιτισμός της και ο δυναμισμός του λαού της",

- είναι δικά τους λόγια

"με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με στόχο την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια. Χωρίς καταλήστευση του Νότου από τον Βορρά"

... είναι ένα κίνημα που δεν πιστεύει σε τίποτα. Είναι ένα κίνημα καιροσκόπων που ξέρει να φτιάχνει όμορφα και ελκυστικά φραστικά σχήματα για νέα καταλήστευση των ιδεών, πρώτα, και έπειτα του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν πιστέψει το λόγο, την ιδέα του ενυπόστατου Λόγου, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άνθρωπος : "Απάντων πραγμάτων η πίστις προηγείται".

http://resaltomag.blogspot.com


  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα