Ημερομηνία : 24 Σεπ 2018, 02:50


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 07:20 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!

Εικόνα

Μπορεί οι ΗΠΑ να γλίτωσαν προσωρινά από τα νομοσχέδια SOPA και PIPA, όμως όπως όλα δείχνουν, οι διαδικασίες για την λογοκρισία στο διαδίκτυο έχουν πάρει μια χαρά τον... δρόμο τους!

Mάλιστα η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς χθες 22 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ανάμεσα τους και η χώρα μας- υπέγραψαν στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement). Γιατί δεν το μάθαμε νωρίτερα; Πολύ απλά, διότι δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μέσω δημόσιας διαβούλευσης. Κοινώς, όλα έγιναν στα κρυφά!

Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία.

Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.

Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει.

Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Η συμφωνία αυτή έχει τεθεί σε συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, εδώ και 4 χρόνια, με μυστικότητα.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.

Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Προκειμένου ωστόσο να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 07:26 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Google: Λογοκρισία μέσα από τους νόμους για πειρατεία

Εικόνα


Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Guardian, η Google μέσω του executive chairman της, Eric Schmidt, σημείωσε πως υπάρχει κάτι χειρότερο από την ίδια την πειρατεία, και αυτό είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης της μέσω της λογοκρισίας.

Σημειώστε πως εδώ και καιρό πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με την επιβολή "κρατικών φίλτρων" στο διαδίκτυο από χώρες, έτσι ώστε ορισμένα sites να μην είναι προσβάσιμα στους πολίτες. Όπως ο πασίγνωστος "πειρατής" του διαδικτύου, "The Pirate Bay".

Αν περάσουν αυτοί οι νόμοι που να επιτρέπουν το "εθνικό" φιλτράρισμα του Internet από κάποιες χώρες, θα μπορούσε να γίνει εφικτή η απαγόρευση πρόσβασης των πολιτών τους σε sites όπως το Pirate Bay – ή, τουλάχιστον, να γίνει αρκετά πιο δύσκολη.

Ο Schmidt τόνισε πως τα αποτελέσματα τέτοιων προσπαθειών θα έχουν, έστω μακροπρόθεσμα, τραγικά αποτελέσματα όσον αφορά στην ελευθερία λόγου. Αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και αυτή είναι η έδρα της Google, "αν υπήρχε ένας νόμος που να απαιτούσε από τα DNS να κάνουν το Χ, και ψηφιζόταν από όλους και υπογραφόταν και από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μα εμείς διαφωνούσαμε μαζί του, και πάλι θα τον πολεμούσαμε. Αν ήταν παράκληση, η απάντηση μας θα ήταν πως δεν θα το κάναμε. Αν ήταν συζήτηση, και πάλι δεν θα το κάναμε".

Μάλιστα παρομοίασε αυτές τις προσπάθειες με το γνωστό "ψηφιακό τοίχος της Κίνας", το οποίο προσπαθεί να λογοκρίνει και ελέγξει τις κινήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο.

www.mediasoup.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 07:31 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα

Εικόνα


Yπεγράφη σήμερα στην Ιαπωνία, η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement) από κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί αρκετές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας λόγου, διαμαρτυρόμενες πως η όλη συζήτηση του ACTA, γίνεται σε επίπεδο αντιπροσώπων χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.

Βουλευτές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ή Ευρωβουλευτές ήδη καταθέτουν επερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους γιατί προχώρησαν στην υπογραφή μίας συμφωνίας που δεν πέρασε από τα τοπικά κοινοβούλια και δεν φαίνεται να δεσμεύεται από κανέναν άλλο οργανισμό, όπως τον Οργανισμό Παγκόσμιου Εμπορίου ή τα Ηνωμένα Έθνη. Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει…

Τι είναι όμως το ACTA και τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς;
Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα που έχουν αντιγραφεί, προϊόντα όπως φάρμακα και είδη πολυτελείας. Το εύρος της συμφωνίας όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς αφορά και το internet και την αγορά της πληροφορικής.

Η συμφωνία αυτή έχει τεθεί σε συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, εδώ και 4 χρόνια, με μυστικότητα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, 8 χώρες είχαν ήδη υπογράψει την 1η Οκτωβρίου 2011 και σήμερα ακολούθησαν και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε «περάσει» τη συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την διάρκεια μίας συνάντησης που είχε θέματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και την αλιεία. Ένα μέρος της «επιθετικής φρασεολογίας» που χρησιμοποιούνταν μέσα στη συμφωνία, απομακρύνθηκε, όπως η φράση «διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο».

Σε κάθε περίπτωση είναι μία εμπορική συμφωνία που δεν περνάει τόσο πολύ, αρχικά, από το νομοθετικό μικροσκόπιο κάθε χώρας. Οι επικριτές της λένε πως η νομολογία για τα πνευματικά δικαιώματα περνάει με την μορφή της εμπορικής συμφωνίας ώστε να μην τύχει μεγάλης αντίδρασης. Ενώ λοιπόν είναι μία εμπορική συμφωνία, αναφέρεται ρητά σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι εμπορικές συμφωνίες συνήθως υπογράφονται δια λογαριασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν επιτρέπεται όμως η επιτροπή να διαπραγματευτεί το άρθρο 23 –ένα αρκετά αμφιλεγόμενο άρθρο που, όχι μόνο υποστηρίζει την επιβολή ποινών σε όσους βρεθούν να έχουν διαπράξει το έγκλημα της πειρατείας, αλλά και σε όσους έχουν με οποιοδήποτε τρόπο «συνδράμει» στο έγκλημα αυτό. Οι διαπραγματεύσεις για την βαρύτητα των εγκλημάτων αλλά και τις αντίστοιχες ποινές που θα προβλέπονται, συζητήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπορική συμφωνία αυτή, για να ισχύσει, εξ όσων γνωρίζουμε θα πρέπει να περάσει από τα κατά τόπους κοινοβούλια, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες που έχουμε και μεταδίδουμε με επιφύλαξη, λένε πως η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούλιο, ενώ είναι άγνωστο σε μας, πότε θα συζητηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ποιοι αντιτίθενται στο ACTA;
Θα μπορούσαμε να σας πούμε πρώτα απ’ όλα για τους Πολωνούς, που κατέβηκαν στους δρόμους της περασμένη εβδομάδα για να διαδηλώσουν την αντίρρησή τους στην κυβέρνησή τους που υποστήριζε μία τέτοια νομολογία.

Πολλές οργανώσεις όμως, αλλά και ακτιβιστές υποστηρίζουν πως το ACTA, συγχέοντας την αντιγραφή προϊόντων με την online πειρατεία και το διαδίκτυο θα θέσει όρους ασφυκτικούς, τόσο στην ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, όσο και στους internet providers, δηλαδή τους παρόχους των συνδέσεων στο internet. Αν θέλετε να μάθετε για τις ενώσεις που αντιτίθενται στην εμπορική συμφωνία, δείτε εδώ. Το τελευταίο δημοσιοποιημένο κείμενο της συμφωνίας είναι εδώ, ενώ μπορείτε στο twitter να ακολουθήσετε το hashtag #ACTA για να παρακολουθήσετε όλη τη δημόσια, παγκόσμια συζήτηση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε, στο θέμα θα επανέλθουμε αρκετές φορές γιατί, καθώς φαίνεται, οι κινητοποιήσεις του internet θα είναι ακόμα εντονότερες, όχι μόνο από τους Anonymous, αλλά και από πολλές Ευρωπαϊκές Οργανώσεις. Stay tuned.

www.myphone.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 07:34 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ...

Εικόνα Χθες 22 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ανάμεσα τους και η χώρα μας- υπέγραψαν στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).
Γιατί δεν το μάθαμε νωρίτερα; Πολύ απλά, διότι δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μέσω δημόσιας διαβούλευσης. Κοινώς, όλα έγιναν στα κρυφά!
Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία.
Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.
Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Προκειμένου ωστόσο να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

 http://news.princeoliver.com


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 07:38 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η Ελλάδα υπογράφει τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA!

Εικόνα

Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.


Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.

Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.

Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

[πηγή wired]


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2012, 14:31 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:31
Δημοσ.: 693
Thanks:
Thanked:
time στο post
ACTA: Υπογραφές, καταγγελίες και διαδηλώσεις

Ο πόλεμος εναντίον της διαδικτυακής “πειρατείας” παραμένει στην πρώτη γραμμή των εργαλείων με τα οποία επιχειρείται να λογοκριθεί και να περιοριστεί το διαδίκτυο, παγκοσμίως. Μπορεί τα δίδυμα λογοκριτικά νομοσχέδια SOPA/PIPA να αποσύρθηκαν (προς το παρόν) από το αμερικανικό κογκρέσο, αλλά η διεθνής συμφωνία ACTA, που όπως έχουμε γράψει ("Αυγή" της Κυριακής, 25.12.2011) θα καταστήσει τους παρόχους, “αστυνόμους” των πελατών τους, προχωράει. Ήδη στην Ιαπωνία στις 26.1.2012, 22 χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία, χωρίς καμία συζήτηση επ' αυτής στις χώρες τους. Στην Πολωνία, που το κίνημα των ψηφιακών δικαιωμάτων είναι πιο ρωμαλέο, 20.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησής τους και ζήτησαν να περάσει η έγκριση της ACTA από δημοψήφισμα. Παράλληλα οι κυβερνοακτιβιστές των Anonymous επιτέθηκαν εναντίον ιστοχώρων της πολωνικής κυβέρνησης και τους “έριξαν” σε ένδειξη διαμαρτυρίας...

Την ίδια ημέρα, στο ευρωκοινοβούλιο, ο βασικός εισηγητής για την ACTA, ο Γάλλος Καντέρ Αρίφ, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας τη διαδικασία προώθησης της συμφωνίας με μια επιστολή - καταπέλτη:

Θέλω να καταγγείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο την όλη διαδικασία που οδήγησε στην υπογραφή της συμφωνίας αυτής: τη μη-κλήση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, την έλλειψη διαφάνειας από την αρχή των διαπραγματεύσεων, την κατ' επανάληψη αναβολή της υπογραφής του κειμένου χωρίς αιτιολόγηση, τον αποκλεισμό των απαιτήσεων του Ευρωκοινοβουλίου που εκφράστηκαν πολλές φορές στο σώμα.

Σαν εισηγητής του κειμένου αυτού, είχα να αντιμετωπίσω πρωτοφανείς ελιγμούς από τη δεξιά πτέρυγα του κοινοβουλίου για να επιβληθεί ένα βιαστικό χρονοδιάγραμμα πριν προλάβει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, αφαιρώντας έτσι από το κοινοβούλιο το δικαίωμα έκφρασης και τα εργαλεία που διαθέτει για να μεταφέρει τις θεμιτές απαιτήσεις των πολιτών...

...Η συμφωνία αυτή μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες για τις ζωές των πολιτών της Ε.Ε., αλλά παρόλα αυτά, γίνεται με κάθε τρόπο προσπάθεια να εμποδιστεί το Ευρωκοινοβούλιο από το να έχει λόγο. Γι' αυτό σήμερα, καθώς δίνω στη δημοσιότητα την έκθεση αυτή για την οποία ήμουν υπεύθυνος, θέλω να στείλω ένα ισχυρό σήμα για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου στην κοινή γνώμη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτή τη μασκαράτα...

Η υπόθεση της έγκρισης της ACTA δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η τελική επικύρωσή της (ή η απόρριψη) θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούνιο. Εκεί θα κριθεί αν τελικά η συμφωνία θα περάσει ή όχι. Ένα μεγάλο κίνημα διαδικτυακό, πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο, ανάλογο με εκείνο που απέτρεψε το πέρασμα των SOPA / PIPA μπορεί να την αποτρέψει. Στο χέρι των πολιτών είναι να εμποδίσουν και αυτή την προσπάθεια διαδικτυακής χειραγώγησης -και οι Πολωνοί διαδηλωτές, δείχνουν εδώ τον δρόμο.

πηγη avgi.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ACTA: Υπογραφές, καταγγελίες και διαδηλώσεις
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2012, 14:36 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:31
Δημοσ.: 693
Thanks:
Thanked:
time στο post
Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα

Όταν συζητούσαμε για τα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act και Protect IP Act, αναφέραμε πολλές φορές πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορούσε μόνο τις ΗΠΑ.
Η νύξη αυτή επιβεβαιώθηκε εφόσον νωρίτερα σήμερα, στην Ιαπωνία, υπεγράφη η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement) από κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία.
Ήδη έχουν κινητοποιηθεί αρκετές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας λόγου, διαμαρτυρόμενες πως η όλη συζήτηση του ACTA, γίνεται σε επίπεδο αντιπροσώπων χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.
Βουλευτές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ή Ευρωβουλευτές ήδη καταθέτουν επερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους γιατί προχώρησαν στην υπογραφή μίας συμφωνίας που δεν πέρασε από τα τοπικά κοινοβούλια και δεν φαίνεται να δεσμεύεται από κανέναν άλλο οργανισμό, όπως τον Οργανισμό Παγκόσμιου Εμπορίου ή τα Ηνωμένα Έθνη.
Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας και από Έλληνα εκπρόσωπο σημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται να την προωθήσει και να την τηρήσει…

Τι είναι όμως το ACTA και τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς;
Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα που έχουν αντιγραφεί, προϊόντα όπως φάρμακα και είδη πολυτελείας. Το εύρος της συμφωνίας όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς αφορά και το internet και την αγορά της πληροφορικής.
Η συμφωνία αυτή έχει τεθεί σε συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, εδώ και 4 χρόνια, με μυστικότητα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, 8 χώρες είχαν ήδη υπογράψει την 1η Οκτωβρίου 2011 και σήμερα ακολούθησαν και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε «περάσει» τη συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την διάρκεια μίας συνάντησης που είχε θέματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και την αλιεία. Ένα μέρος της «επιθετικής φρασεολογίας» που χρησιμοποιούνταν μέσα στη συμφωνία, απομακρύνθηκε, όπως η φράση «διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο».
Σε κάθε περίπτωση είναι μία εμπορική συμφωνία που δεν περνάει τόσο πολύ, αρχικά, από το νομοθετικό μικροσκόπιο κάθε χώρας. Οι επικριτές της λένε πως η νομολογία για τα πνευματικά δικαιώματα περνάει με την μορφή της εμπορικής συμφωνίας ώστε να μην τύχει μεγάλης αντίδρασης. Ενώ λοιπόν είναι μία εμπορική συμφωνία, αναφέρεται ρητά σε εγκληματικές ενέργειες.
Οι εμπορικές συμφωνίες συνήθως υπογράφονται δια λογαριασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν επιτρέπεται όμως η επιτροπή να διαπραγματευτεί το άρθρο 23 –ένα αρκετά αμφιλεγόμενο άρθρο που, όχι μόνο υποστηρίζει την επιβολή ποινών σε όσους βρεθούν να έχουν διαπράξει το έγκλημα της πειρατείας, αλλά και σε όσους έχουν με οποιοδήποτε τρόπο «συνδράμει» στο έγκλημα αυτό. Οι διαπραγματεύσεις για την βαρύτητα των εγκλημάτων αλλά και τις αντίστοιχες ποινές που θα προβλέπονται, συζητήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες.
Σε κάθε περίπτωση, η εμπορική συμφωνία αυτή, για να ισχύσει, εξ όσων γνωρίζουμε θα πρέπει να περάσει από τα κατά τόπους κοινοβούλια, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες που έχουμε και μεταδίδουμε με επιφύλαξη, λένε πως η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούλιο, ενώ είναι άγνωστο σε μας, πότε θα συζητηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ποιοι αντιτίθενται στο ACTA;
Θα μπορούσαμε να σας πούμε πρώτα απ’ όλα για τους Πολωνούς, που κατέβηκαν στους δρόμους της περασμένη εβδομάδα για να διαδηλώσουν την αντίρρησή τους στην κυβέρνησή τους που υποστήριζε μία τέτοια νομολογία.
Πολλές οργανώσεις όμως, αλλά και ακτιβιστές υποστηρίζουν πως το ACTA, συγχέοντας την αντιγραφή προϊόντων με την online πειρατεία και το διαδίκτυο θα θέσει όρους ασφυκτικούς, τόσο στην ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, όσο και στους internet providers, δηλαδή τους παρόχους των συνδέσεων στο internet.

Αν θέλετε να μάθετε για τις ενώσεις που αντιτίθενται στην εμπορική συμφωνία, δείτε εδώ. Το τελευταίο δημοσιοποιημένο κείμενο της συμφωνίας είναι εδώ, ενώ μπορείτε στο twitter να ακολουθήσετε το hashtag #ACTA για να παρακολουθήσετε όλη τη δημόσια, παγκόσμια συζήτηση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε, στο θέμα θα επανέλθουμε αρκετές φορές γιατί, καθώς φαίνεται, οι κινητοποιήσεις του internet θα είναι ακόμα εντονότερες, όχι μόνο από τους Anonymous, αλλά και από πολλές Ευρωπαϊκές Οργανώσεις. Stay tuned.

Ευχαριστούμε τον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη για την πληροφόρηση

Πηγές: Wikipedia, Wired, Huffington Post, CNN κ.α.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπεγράφη το ΑCTA, η συμφωνία για την πειρατεία και από την Ελλάδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2012, 20:39 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12062
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Στην Ελλάδα,με αυτά που γίνονται είναι η καλύτερη ευκαιρία να περασουν τώρα νομοσχέδια γιατί κανείς δεν θα ασχοληθεί και κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι.
Τις προάλλες υπέγραψαν για τσιπ στα ζώα,τώρα αυτό,φαντάσου πόσα ακόμα..

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία κατά της κυβερνοπειρατείας στα... κρυφά!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2012, 06:02 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ακόμα δεν είδες τίποτα, cheerful maid. Θ' ακολουθήσουν και άλλα λογοκριτικά νομοσχέδια.

Οι ζηλωτές της παγκόσμιας νεοταξικής λογοκρισίας προβάλλοντας ως άλλοθι τα πνευματικά δικαιώματα και την καταπολέμηση της πειρατείας επιδιώκουν να καταργήσουν το internet ή να το μετατρέψουν σε μια ψηφιακή φυλακή.

Ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια Jay W. Rockefeller ήταν προφητικός όσον αφορά το μέλλον του παγκόσμιου ιστού δηλώνοντας ωμά και κυνικά πως "το internet δεν έπρεπε να υπάρξει ποτέ".[video]www.youtube.com/watch?v=WiGNIifjhVA[/video]


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
1η Δεκέμβρη ξημερώνει η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Σαν σήμερα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 4
Η ασφάλιση στην αρχαία Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Αρχαία Ελλάδα
Συγγραφέας: Διογένης
Απαντησεις: 0
Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: ronyca
Απαντησεις: 6
Μέρκελ: "Θέλαμε να πονέσει η Ελλάδα, για παραδειγματισμό"!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 6
Γιούνκερ: «Όσοι πιστεύουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της Ευρωζώνης αποκλείοντας την Ελλάδα να αποτύχει, δεν έχουν.....
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr