Ημερομηνία : 23 Ιαν 2019, 09:07


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2009, 03:12 
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:59
Δημοσ.: 16
Thanks:
Thanked:
time στο post

Προσέξτε παιδιά! Η "Big Mother" σας παρακολουθεί!


Λανσάρεται ως το τέλειο πάντρεμα μεταξύ της ελευθερίας του παιδιού και της ησυχίας της μαμάς.
Για το παιδί, είναι απλά ένα ρολόι.

Αλλά για τους γονείς είναι ένα σύστημα εντοπισμού GPS που τους επιτρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις των παιδιών τους μέσω του διαδικτύου, το οποίο παρέχει προκαθορισμένες εικονικές περιφράξεις ή "ασφαλείς περιοχές», και να δέχονται την κοινοποίηση μέσω του τηλεφώνου τους, αν παρατηρηθεί καμία μετακίνηση.

Το «ρολόι» είναι επίσης, αδιάβροχο και δερματολογικά ελεγμένο και έχει μπορεί να δώσει με ακρίβεια την θέση του παιδιού με απόκλιση έως τριών μέτρων, με τη θέση του παιδιού εμφανίζεται στον κατάλογο με τους δρόμους στους χάρτες της Google.


Ονομάζεται Nu.M8 και είναι η τελευταία πρόταση για την επιτήρηση του παιδιού και διατίθεται προς πώληση από το διαδίκτυο.

Ο Evan Penn, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρακολούθηση GPS Ezy2c, είπε ότι παρόμοια συστήματα, θα διατεθούν στην αγορά σύντομα.

«Είναι ένας τομέας στον οποίον θα επεκταθούμε καθώς εξελίσσεται και η αγορά», είπε. "Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που η τιμή του θα είναι πραγματικά προσιτή για τον καθένα και θα διοχετευθεί στην αγορά, νομίζω ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα γύρω στους 12 με 24 μήνες."

Οργανώσεις που υπερασπίζονται τις ατομικές ελευθερίες δείχνουν να ανησυχούν για την προώθηση τέτοιων συστημάτων που μετά την Βρετανία ήρθαν την περασμένη εβδομάδα και στις ΗΠΑ.

Καθώς ήδη είναι διαθέσιμες αυτές οι προσωπικές συσκευές εντοπισμού, ο David Bernie, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πολιτικών Ελευθεριών, είπε η ταχεία ανάπτυξη και η μείωση του κόστους των σύγχρονων συσκευών επιτήρησης δεν μπορεί να σταματήσει την συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην κοινωνία.

Οι οδηγίες που έδωσε ο κατασκευάστρια εταιρία, σύμφωνα με τις οποίες το Nu.M8 ενεργοποιείται αμέσως μόλις προσδεθεί ο ιμάντας και δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, ήταν κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, είπε.

"Αυτό είναι ακριβώς ότι συμβαίνει με τους κατάδικους που, ενώ δεν έχουν εκτίσει την ποινή τους, βρίσκονται έξω από τη φυλακή με τον όρο όμως να φορούν μονίμως του αστράγαλό τους την ειδική ταινία προσδιορισμού (tags)», είπε.

"Δεν νομίζω ότι αυτό θα ήθελαν οι γονείς για τα παιδιά. τους".


Ήδη ατομικοί ανιχνευτές έχουν χρησιμοποιηθεί από εργοδότες, για το προσωπικό που εργάζεται μόνο του, είπε, και οι γονείς θα μπορούν να αγοράσουν τέτοιες συσκευές για περίπου $ 700, συν $ 200 για ετήσια συνδρομή.

"Είναι μία βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς", είπε. "Θα μπορούν απλά να μπουν στον υπολογιστή τους λίγο πριν τελειώσουν το ωράριό τους μόνο για να διαπιστώσουν ότι τα παιδιά βρίσκονται σπίτι, ή είναι μέσα στο λεωφορείο, όταν λένε ότι είναι, επειδή η συσκευή σε ενημερώνει κάθε λεπτό ή κα΄θε δύο λεπτά."

Η Sharon Johnson εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Πολιτών, είπε καθώς μας απασχολεί η προστασίας της ιδιωτικής ζωής, η συσκευές αυτές έχουν τη δυνατότητα να «νανουρίζουν» τους γονείς και τα παιδιά δίνοντάς τους σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.


Πηγή: The Sydney Morning HeraldΚορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2009, 03:14 
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:59
Δημοσ.: 16
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ο "Big Brother" στις τουαλέτες!


Μία έφηβη μαθήτρια αποφάσισε να φύγει από το σχολείο της μετά αφού είχαν τοποθετηθεί κάμερες CCTV στις τουαλέτες των μαθητών.Ο Anthony White, από το Llandysul δήλωσε ότι οι κάμερες στο Ysgol Dyffryn Teifi στο Ceredigion είναι μία "εξωφρενική εισβολή" στην ιδιωτική ζωή της κόρης του Jade.

Η Jade, 14 ετών, είπε: "δεν πρόκειται να επιστρέψω, εφόσον οι κάμερες είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι παράνομο να έχουν κάμερες εκεί."

Ο κ. White, δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή του σχολείου είναι για κλάματα. Δεν χρειάζονται κάμερες ασφαλείας στις τουαλέτες – και σίγουρα όχι στα σχολεία."

Το Συμβούλιο του Ceredigion δήλωσε ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν μετά από διάφορα πολύ "ανησυχητικά περιστατικά" που έλαβαν χώρα.

Η Anwen Francis, δήλωσε: "Κάθε βιντεοσκοπημένο υλικό που λαμβάνεται από τις κάμερες CCTV επεξεργάζεται από ανώτερα μέλη του προσωπικού που ασχολούνται με το ποινικό μητρώο (CRB)."


Πηγή: SecurityInfoWatchΚορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2009, 01:14 
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:59
Δημοσ.: 16
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αστυνομικό κράτος στην Βρετανία

Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα κράτος παρακολούθησης


"Ακόμη και στο όνομα της αντιμετώπισης του εγκλήματος, γιατί θα πρέπει το κράτος να τα ξέρει όλα για εμάς;"

Μετάφραση από το άρθρο "The Government is creating a surveillance state" της telegraph.co.uk

http://www.politics.co.uk/photo/analysis-is-britain-turning-into-a-police-state--$7013411$300.jpg

Τα στοιχεία αυξάνονται, βδομάδα με τη βδομάδα, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα κράτος καθολικής παρακολούθησης.

Είναι εξακριβωμένο ότι καταρτίζεται μια βάση δεδομένων που θα περιέχει τα διεθνή ταξιδιωτικά αρχεία όλων των πολιτών και ότι η Υπουργός Εσωτερικών, Jacqui Smith, (φωτο) συντάσσει τα σχέδια για την τήρηση παρόμοιων στοιχείων για κάθε τηλεφώνημα και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνεται.

Την ίδια ώρα, τα αρχεία όλων των παιδιών πρόκειται να τηρούνται σε ένα σύστημα που λέγεται ContactPoint (ΣημείοΕπαφής), μία εθνική βάση στοιχείων ταυτότητας αναπτύσσεται αυτήν την περίοδο, όλα τα ιατρικά στοιχεία που κατέχουν αυτήν την περίοδο οι γιατροί θα γίνουν κεντρικά διαθέσιμα και μια βάση δεδομένων των σχεδιαγραμμάτων του DNA - με την πρόφαση του ελέγχου των εγκληματιών - χτίζεται κρυφά.

Εν τω μεταξύ, οι κάμερες CCTV (τηλεοπτικές κάμερες κλειστού κυκλώματος), πανταχού παρούσες σε κάθε δημόσιο χώρο, καθιστούν την προστασία της ιδιωτικότητας (personal privacy) όλο και περισσότερο δύσκολη.

Ακόμη και στο όνομα της αντιμετώπισης του εγκλήματος ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, γιατί να ξέρει το κράτος πού πηγαίνετε, πού ήσασταν και σε ποιους τηλεφωνείτε, ενώ παράλληλα παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις από κάμερες;

Οι ανησυχίες για αυτές τις εξελίξεις δεν είναι πλέον περιορισμένες σε μερικούς ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τους υπουργούς ως παρανοϊκοί και ψυχασθενείς, που αποτυγχάνουν να καταλάβουν τις απαιτήσεις ασφάλειας του σύγχρονου κράτους.

Πέρυσι, μια επιτροπή της Βουλής υπέβαλε διάφορες προτάσεις για την ανάγκη επιβολής νέων κανονισμών, ελέγχων και περιορισμών στην κρατική συσσώρευση των πληροφοριών για τους πολίτες.

http://www.bnp.org.uk/wp-content/uploads/surveillance1.jpg

Μερικές ημέρες πριν, μια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων δημοσίευσε μια έκθεση που δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο έλεγχος των καθημερινών δραστηριοτήτων των αθώων ατόμων έχει γίνει πλέον "διαδεδομένος" και "συνήθης".

Η επιτροπή επίσης σημείωσε ότι αυτή η αδιακρισία είχε αλλάξει τη σχέση μεταξύ του κράτους και των πολιτών και εξέφραζε μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη ζωή του έθνους από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακόμη, η επιτροπή των Λόρδων παρατήρησε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί ήταν απληροφόρητοι για την έκταση αυτών των πρακτικών επιτήρησης και δεν αξιολογούσαν πλήρως τις πιθανές συνέπειές τους. Ένας λόγος για αυτό, είναι το αξιοθρήνητο ιστορικό των προσπαθειών των Βουλευτών να περιορίσουν αυτές τις εξελίξεις.

Εντούτοις, ενώ η κυβέρνηση λέει ότι αναγνωρίζει ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί πράγματι να «αισθάνονται» ανήσυχοι με την αύξηση της παρακολούθησης, επιμένει ότι είναι «για το καλό τους» και δεν προτίθεται να κάνει κάτι για να την περιορίσει.

Πράγματι, οι εισαγγελείς και οι δικαστικές αρχές αυτήν την περίοδο, ενώπιον του Κοινοβουλίου, έχουν την εξουσία να επιτρέπουν στις κρατικές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν και να μοιραστούν τα προσωπικά στοιχεία για οποιοδήποτε σκοπό εάν κάποιος υπουργός κρίνει αναγκαίο. Αυτό αίρει τις προστατευτικές διατάξεις που υπάρχουν στο νόμο ακριβώς για να σταματήσουν αυτήν την κατάσταση.

Εάν το Κοινοβούλιο σκέπτεται πραγματικά σοβαρά να σταματήσει την εξέλιξη του κράτους παρακολούθησης, πρέπει να τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή τώρα και να βγάλει από τη μέση αυτό το ολέθριο μέτρο.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2009, 13:56 
Πρώην μέλος
Πρώην μέλος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:49
Δημοσ.: 927
Thanks:
Thanked:
time στο post
O λεγόμενος "μεγάλος αδελφός" είναι απλά ένα σύμπτωμα της ασθένειας της σύγχρονης σαπισμένης κοινωνίας. Αντι να επενδύσουν σε παιδεία, μόρφωση, ήθος, αρχές και να διαμορφώσουν μια ηθική και δίκαια πολιτική εσωτερική και εξωτερική τα κράτη σταδιακά παρασύρονται από την "ελιτ" στη δημιουργία ένος "κράτους - φυλακή" και κατ'επέκταση ενός "πλανήτη - φυλακή" υψίστης ασφαλείας, όπου οι "πολίτες - κρατούμενοι" θεωρούνται όλοι ανεξαιρέτως ως ύποπτοι εν δυνάμει εγκληματίες (!!!) και κατ'επέκταση παρακολουθούνται όλες οι πτυχές της ζωής τους με μέσα υψηλής τεχνολογίας αιχμής.
Εάν ανταλλάξεις την ελευθερία σου για ασφάλεια στο τέλος τα χάνεις και τα δυο..


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2009, 17:47 
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:59
Δημοσ.: 16
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ένα από τα πολύ καλά αντινεοταξικά blogs είναι το New World Order Observer (Παρατηρητής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης)
h**p://contraobigbrother.blogspot.com
Νομίζω ο μπλογκερ είναι Βρετανός. Έχει πλούσια ύλη για ΝΠΤ, "Μεγάλο αδελφό",μικροτσιπ, Σιωνισμό κλπ Τον επισκέπτομαι τακτικότατα και έχουμε ανταλλάξει λινκς.

Από τις 12 Μαρτίου ξαφνικά το Google το έβγαλε από την αναζήτηση!!!
h**p://contraobigbrother.blogspot.com/2009/03/new-world-order-observer-on-google.html
Δεν ξέρω γιατί η Google το κάνει αυτό. Δεν έγραφε τίποτα προσβλητικό ο άνθρωπος.
Κάποιος επισκέπτης στην απορία του γιατί το έκανε η Google, του γράφει "καλώς ήρθες στην Κίνα!" Ξέρει κανείς τι παίζεται;
Στο μεταξύ ας ευχηθούμε γρήγορα να επανέλθει..

(Λέτε να ανησυχώ κι εγώ;;Wink

Καλό μπλογκ είναι και το h**p://politically-confused.blogspot.com/


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2009, 20:39 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12062
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ..red sky....silent

παντως να προσεχεις ποτε δεν ξερεις τι γινεται.....

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού (Big Brother State)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2009, 21:27 
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:54
Δημοσ.: 183
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εγώ το έχω δει πολλές φορές στο google αυτό το φαινόμενο, να αποκρύπτουν sites τελείως ενώ τα έχουν στο αρχείο τους. Αν όμως γράψεις μια φράση από την απαγορευμένη σελίδα και "site:onoma_site.com" την εμφανίζει. Αποδεικνύοντας ότι την έχουν αλλά την αποκρύπτουν.

Μερικοί έχουν προτείνει τεχνολογία για κατανεμημένη αναζήτηση, όπου δηλαδή ο υπολογιστής σου κρατάει ένα μέρος της παγκόσμιας βάσης δεδομένων της κατανεμημένης μηχανής αναζήτησης. Οι αναζητήσεις εκεί αργούν λίγο, αλλά τίποτα δεν αποκρύπτεται.

Έτσι έπρεπε να είναι το internet, όλα κατανεμημένα. Όλοι να έχουμε σελίδες στον υπολογιστή μας, όχι μόνο δικές μας αλλά και χιλιάδων άλλων, και να επικοινωνούμε ελεύθερα βρίσκοντας τα πάντα με κατανεμημένο τρόπο.

Μερικοί το έχουν προχωρήσει στην πράξη κατασκευάζοντας "το μυστικό διαδίκτυο", σε διάφορες μορφές. Διαφωνώ με τον τρόπο που το έχουν κάνει γιατί είναι πάνω από όλα ανώνυμο. Οπότε τραβάει στοιχεία του ερέβους και κοινούς εγκληματίες. Πρέπει να είμαστε επώνυμοι για τις αρχές.

Aυτό που χρειαζόμαστε είναι να μην μπορεί κανένα google να δικτατορεύει τι θα βλέπουμε και τι δεν θα βλέπουμε με δικά του κριτήρια, αντί για κριτήρια κοινά αποδεκτά από την κοινωνία.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ναι σε παλαιστινιακό κράτος αν το θέλει και το Ισραηλ λέει μ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Eurobank: Πώς πήρε τζάμπα 950 εκατ. από το κράτος!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 3
Μήπως τελικά έχουμε το κράτος και την κοινωνία που αξίζουμε;
Δ. Συζήτηση: Δικές σας απορίες
Συγγραφέας: eyrinos
Απαντησεις: 5
Το βαθύ κράτος της Τουρκίας στο ... βάθος είναι εβραϊκό!
Δ. Συζήτηση: Μασωνία - Τεκτονισμός
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξαθλιώνει το λαό, ταυτόχρονα αυξάνει το καθεστώς του και το κομματικό κράτος
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr