Ημερομηνία : 17 Ιούλ 2019, 00:12


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο Μεγάλος Αδελφός πανταχού παρών και στο Διαδίκτυο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2009, 15:29 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr/


"Την Ελευθερία του Τύπου θα πρέπει να την υπερασπίζονται παντού στον κόσμο με την ίδια ενεργητικότητα και την ίδια επιμονή": Jean-Francois Julliard, γενικός γραμματεάς της οργάνωσης "Reporters Without Borders".

Την δήλωση αυτή έκανε με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της όγδοης αναφοράς της οργάνωσης σχετικά με τις συνθήκες ελευθεροτυπίας, που επικρατούν παγκοσμίως.

Τι μπορούμε να παρτηρήσουμε μελετώντας τον πίνακα, που περιλαμβάνει 175 χώρες: Πως στην πρώτη θέση βρίσκονται πέντε χώρες (Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία και Σουηδία) και στην τελευταία η Ερυθραία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση. Η Κύπρος στην 25η και οι ΗΠΑ στην 20ή, μαζί με το Λουξεμβούργο και τη Βρετανία.
Από 'κει και πέρα, βλέπουμε πως η Γαλλία, έχει πέσει στην 43η θέση, η Ιταλία βρίσκεται στην 49η, η Τουρκία μαζί με τις Φιλιππίνες στην 122η.
Για το Ισραήλ έχουν γίνει δύο μετρήσεις. Το γιατί ρωτήσετε την οργάνωση. Μία το κατατάσσει στην 93η θέση, για την κατάσταση που επικρατεί στο έδαφός του και κατόπιν μια δεύτερη μέτρηση στην 150ή θέση για τα κατεχόμενα.
Η Ρωσία βρίσκεται στην 153η θέση.

Ενδιαφέρει το βαρόμετρο της ελευθερίας, για την Ελλάδα:

GREECE PRESS FREEDOM BAROMETER 2009
- Δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν - 0
– Βοηθοί στα Μέσα που σκοτώθηκαν - 0
– Δημοσιογράφοι που φυλακίστηκαν - 0
– Βοηθοί στα Μέσα που φυλακίστηκαν - 0
- Αντιστασιακοί του κυβερνοχώρου που φυλακίστηκαν (υπάρχουν μόνο σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα).– 0
Στην έκθεση αναφέρεται πως ο Τύπος, που θεωρείται από ορισμένους «σύμβολο του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου» έχει γίνει στόχος και έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων από «μαχητικά στοιχεία», του αναρχοαυτόνομου χώρου. Βομβιστικές ενέργειες σημειώθηκαν εναντίον συγκεκριμένων Μέσων και εναντίον ορισμένων δημοσιογράφων οι οποίοι δέχτηκαν και απειλές. Αποτέλεσμα να ενταθεί η αυτολογοκρισία και ορισμένοι ξένοι ανταποκριτές να πάρουν μεγαλύτερα μέτρα προστασίας τους.

Μια και ασχοληθήκαμε σήμερα, με τον Τύπο, ας δούμε όμως, τι γίνεται στη χώρα που κόπτεται ιδιαίτερα για την πρόοδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Στην ιστοσελίδα «Wired» , διαβάσαμε για την «πρόοδο» που σημειώνουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αγοράσει μετοχές σε εταιρία που παρακολουθεί την δραστηριότητα των Blogs και Tweets.
Δεν είχαμε καμμία αμφιβολία πως οι αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα γράφονται στα Blogs και τα Tweets και ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις παραγγελίες βιβλίων που γίνονται στο Amazon.com, αλλά η πληροφορία που δημοσιεύεται στο Wired, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Η "In-Q-Tel», o επενδυτικός βραχίονας της CIA και της ευρύτερης κοινότητας της αντικατασκοπίας, άρχισε να επενδύει στην Visible Technologies μία εταιρία software που παρακολουθεί τα (social media) κοινωνικά Μέσα. Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο κίνημα κατασκοπευτικών υπηρεσιών προκειμένου να γίνει «καλύτερη χρήση» των ευρύτερων Μέσων και η διασπορά ελεγχόμενων πληροφοριών, μ΄’εσα στο σωρό όλων εκείνων που καθημερινά προβάλλονται από τον Τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, και το Διαδίκτυο.

Η In-Q-Tel υποστηρίζει πως στόχος της είναι να παρακολουθούνται κυρίως ξένα διαδικτυακά μέσα ώστε οι πράκτορες «να γνωρίζουν πως προβάλλονται διάφορα θέματα διεθνώς», αλλά επειδή είναι γνωστό πως ειδικά crawls σαρώνουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο web 2.0 sites την ημέρα, και σβήνουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο καταχωρήσεις από blogs, online forums, Flickr, YouTube, Twitter και Amazon, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ειδικοί κωδικοί πρόσβασης για τους χρήστες προκειμένου να προφυλαχθούν από ανάλογες επεμβέσεις. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως δεν έχουν επηρεαστεί ακόμα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, αλλά ποιος μπορεί να μας βεβαιώσει;
Η κατασκοπευτική κοινότητα ενδιαφέρεται από καιρό για τα κοινωνικά Μέσα και ήταν γνωστό πως η In-Q-Tel είχε σπρώξει χρήματα προς την Attensity η οποία πρόσφατα είχε ανακοινώσει την δική της υπηρεσία web 2.0-monitoring.
Το γραφείο του Διευθυντή Εθνικής αντικατασκοπίας διαθέτει δικό του Open Source Center καθώς και web 2.0 sites. Στόχος του τώρα είναι το YouTube «το οποίο περιέχει ορισμένες μοναδικές και απόλυτα ειλικρινείς περιπτώσεις ενδιαφέροντος για την αντικατασκοπία. Όπως οι φωτογραφίες που διακινούνται μέσω κινητών τηλεφώνων στο διαδίκτυο, στα blogs και το MySpace.
Για παράδειγμα, το 70% των χρηστών του Facebook είναι εκτός ΗΠΑ, σε 180 χώρες. Λειτουργούν περί τα 200 microblogging Twitter-clone sites που χρησιμοποιούν 200 διαφορετικές γλώσσες.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τους αμερικανούς πράκτορες.


http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Σε ποια μάχη απ'όλες της φυλής μας θα θέλατε να είστε "παρών";
Δ. Συζήτηση: Διάφορα θέματα απο EMAIL
Συγγραφέας: ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ
Απαντησεις: 15
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισάγει την λογοκρισία στο Διαδίκτυο!
Δ. Συζήτηση: O Μεγάλος Αδελφός - Big Brother state
Συγγραφέας: LAPTONAS
Απαντησεις: 1
Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Διαδίκτυο
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Το σχίσμα μεταξύ αράβων Ορθοδόξων και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έφτασε… Μεγάλος κίνδυνος για την Ορθοδοξία.
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 2
Το χρυσάφι, το Κατάρ και ο πανταχού παρών Σόρος
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 4


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr