Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=106&t=9249
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  KostasL [ 28 Σεπ 2010, 05:41 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών

Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών


Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ επιθυμούν να αναμορφώσουν τη νομοθεσία που αφορά σε υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, με σκοπό να επεκτείνει τη γκάμα των μέσων που θα μπορούν να υποκλέπτονται. Η κυβέρνηση του Ομπάμα σκοπεύει να προτείνει στο κογκρέσο σχέδιο νόμου το οποίο θα υποχρεώνει όλους τους πάροχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία για υποκλοπές των υπηρεσιών που προσφέρουν. Από τα emails των BlackBerry, έως το Skype messaging.

Οι αρχές θεωρούν πως οι δυνατότητες που σήμερα έχουν για παρακολούθηση των επικοινωνιών, έχουν εξασθενήσει, καθώς όλο και περισσότεροι ύποπτοι, μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών κλπ. αποφεύγουν πλέον τις τηλεφωνικές επαφές. Κλασικό παράδειγμα αυτής της αδυναμίας αποτελεί η περίπτωση του βομβιστή της Times Square, που όπως ανακαλύφτηκε, επικοινωνούσε online μέσω μιας υπηρεσίας η οποία δεν είχε τη τεχνογνωσία να αναχαιτίζει τα μηνύματά του. Δηλαδή, ακόμη και αν οι αρχές είχαν καταλάβει τις προθέσεις του, η δυνατότητα υποκλοπής των επικοινωνιών του θα καθυστερούσε πολύ.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν. Όπως αναφέρει το Center for Democracy and Technology, μια τέτοια νομοθεσία απειλεί την «επανάσταση του διαδικτύου». «Αυτό που ουσιαστικά επιδιώκουν, είναι να γυρίσουν πίσω στο χρόνο, και να κάνουν τις υπηρεσίες του διαδικτύου να λειτουργούν όπως παλιά λειτουργούσαν οι τηλεφωνικές γραμμές».

Και όπως λέει ένας ειδικός , ο εξαναγκασμός των εταιριών να βρουν τρόπους να «ανοίγουν» τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ. «Πρόκειται για καταστροφή… αν αρχίσουν να δημιουργούν πίσω πόρτες, κάποιοι θα τις εκμεταλλευτούν», τονίζει.

New York Times

Συγγραφέας:  grecko [ 09 Νοέμ 2010, 14:35 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών

To απόρρητο δεν υπάρχει εδω και καιρό,απλά βρίσκουν δικαιολογίες τύπου για να πιάσουμε τους τρομοκράτες,τους οποίους βάζουν οι ίδιοι,για να αναγκάσουν τις εταιρίες να συμμορφωθούν.

Συγγραφέας:  drex [ 15 Δεκ 2010, 16:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών

πλάκα μου κάνετε όταν μπορώ εγώ να μάθω που είναι κασι τι κάνει ο καθένας απο ένα γκάτσετάκι για πιο απορ :unknw: ρήτο

Συγγραφέας:  The prodigal [ 15 Δεκ 2010, 18:05 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Τελειώνει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών

Kαι ποτέ άρχισε να μην μας παρακολουθούν :blue :cooll

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/