Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=107&t=10144
Σελίδα 1 από 2

Συγγραφέας:  King Minos [ 30 Δεκ 2010, 14:17 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, με την κάρτα αυτή θα απεικονίζεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζόμενου, με στόχο την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας και της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα στοιχεία θα καταχωρούνται on line στο ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, ενώ για το ΣΕΠΕ προβλέπεται η λειτουργία ομάδας ετοιμότητας που θα επεμβαίνει επί 24ωρης βάση σε καταγγελίες που θα γίνονται.

http://www.topontiki.gr/article/12674

Συγγραφέας:  eyrinos [ 30 Δεκ 2010, 14:34 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Και ποιος θα εμποδίζει κάποιον να μη χτυπάει κάρτα και να δουλεύει μαύρα;

Και κάτι ακόμα. Δηλαδή θα υπάρχει άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζει αν βρίσκομαι στην εργασία μου και για πόσο. Εεε ρε φακέλωμα.

Παλαιότερα είχα εργαστει σε εταιρία που είχε σχέση με όμιλο τηλεπικοινωνιών- κινητής τηλεφωνίας. Σας πληροφορώ ότι ήμουν σε θέση να γνωρίζω το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμη αρκετοί εκ των φίλων - συγγενων κ.τ.λ. πράγμα που δεν έκανα μόνο για λόγους αρχής. Ποιος εγώ ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Φανταστείτε τα μεγαστελέχη και οι μυστικές υπηρεσίες.

Το χειρότερο είναι ότι ο πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα τέτοιων νόμων.

Συγγραφέας:  dominique [ 30 Δεκ 2010, 20:50 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Οπως καταλάβατε,μας γεμιζουν με κάρτες....


Ευρίνο και λίγα λες...για ποιο λόγο νομίζετε οτι εφυηραν το κινητό...για λόγους ευκολίας ? απλα μας το πλάσαραν ετσι..και φανταστείτε τι γίνεται τώρα με τα iphone και με τα gps και το ιντερνετ που εχουν τα κινητά...αυτο είναι φακέλωμα

Συγγραφέας:  dominique [ 17 Αύγ 2011, 13:14 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Εργόσημο και κάρτα εργασίας ενεργοποιεί η κυβέρνηση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης

Τρία μέτρα – εργαλεία για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και τον περιορισμό των δαπανών των Ταμείων ενεργοποιεί σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για την εφαρμογή του εργόσημου, που αφορά την περιστασιακή εργασία και αφορά περίπου 250.000 ανθρώπους και την κάρτα εργασίας, που ως στόχο έχει τον έλεγχο του ωραρίου και κάθε εργασιακής μεταβολής.

Το τρίτο μέτρο αφορά το νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας με τη συγκρότηση νέων επιτροπών στις οποίες θα μετέχουν 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι.

Τα έσοδα των Ταμείων από την εφαρμογή του εργόσημου υπολογίζονται στα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ από το «ξεκαθάρισμα» των αναπηρικών το υπουργείο εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015.

Από 22/8 εφαρμόζεται το εργόσημο

Ειδικότερα, την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, η εφαρμογή του «εργόσημου».

Το «εργόσημο», θα αποτελεί στο εξής το μόνο τρόπο καταβολής των αμοιβών για περιστασιακή εργασία και στοχεύει στην ένταξη σε καθεστώς ασφάλισης των οικόσιτων εργαζομένων (καθαρίστριες, κηπουροί) ή εργατών γης, οι οποίοι εργάζονται μέχρι σήμερα ανασφάλιστοι και ο αριθμός τους υπερβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 250.000.

Πρόκειται για «κουπόνι», το οποίο ο εργοδότης θα μπορεί να προμηθεύεται από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, τράπεζες και ΕΛΤΑ, με το οποίο θα καταβάλει το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα μπορεί να το εξαργυρώνει.

Σε δεύτερο χρόνο, η διανομή του «εργόσημου» θα μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ.

Κατά την εξαργύρωση του «εργόσημου», θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του εργοδότη και του εργαζόμενου.

Από την εφαρμογή του μέτρου το υπουργείο Εργασίας προσδοκά επιπλέον έσοδα για τα Ταμεία, ύψους 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Από 1/9 ενεργοποιείται η κάρτα εργασίας

Από 1ης Σεπτεμβρίου εξάλλου, μπαίνει σε εφαρμογή η «κάρτα εργασίας», όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα.

Με την «κάρτα εργασίας», η οποία αντικαθιστά την κάρτα που υποχρεούνται να «χτυπούν» οι εργαζόμενοι κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους, απεικονίζεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζομένου.

Η «κάρτα εργασίας» βασίζεται στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης των εργαζομένων, (ΑΜΚΑ), ενώ το «σύστημα», θα είναι διασυνδεμένο με το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος του ωραρίου και κάθε εργασιακής μεταβολής.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Συγγραφέας:  King Hercules [ 17 Αύγ 2011, 14:06 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Όσοι πολίτες είναι συνεπείς με τη συνειδησή του πρέπει οπωσδήποτε να αρνηθούν να παραλάβουν αυτές τις τρομοκάρτες.

Σε κάθε περίπτωση να τις πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων ή ακόμα καλύτερα να τις κάψουν.

Συγγραφέας:  eyrinos [ 17 Αύγ 2011, 22:56 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

dominique έγραψε:
[size=150]

Σε δεύτερο χρόνο, η διανομή του «εργόσημου» θα μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ.... και σε τρίτο χρόνο, θα εισάγουν το τσιπάκι ...

Συγγραφέας:  King Hercules [ 20 Αύγ 2011, 18:16 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Με τα rfid chips θέλουν να μας μετατρέψουν ως δούλους για να μπορέσουν να πουλήσουν τη βρωμερή πραμάτειά τους σε τιμές κόστους.

Θα τους το επιτρέψουμε;

Συγγραφέας:  Yermak [ 20 Αύγ 2011, 18:36 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Ο ben rich της φοβερής και τρομερής skunk works του ομίλου lockheed είχε ήδη δηλώσει από το 1995 λίγο πριν το θανατό του ότι:

"δεν υπάρχουν πλέον ιδιωτικές συνομιλίες στον πλανήτη." (ήδη από το 1995 αυτό)

με τα κινητά τώρα βρίσκουν και το στίγμα σου μέσω τριγωνισμού, και πιθανόν και με τις νέες κάρτες καθώς το κύκλωμα gps μπορεί εύκολα να σμικρυνθεί σε smart chip που διαθέτουν πλέον όλες αυτές οι κάρτες (ο μικρός ρουφιάνος).

το γεγονός ότι μας υποχρέωσαν πρόσφατα όλους να δηλώνουμε τα στοιχεία μας ακόμα και οταν έχουμε καρτοκινητό υποδηλώνει ότι έχει ασκηθεί άνωθεν πίεση να διευκολυνθεί αυτή η παρακολούθηση στίγματος μέσω κινητών τηλεφώνων..

υ.γ.: επίσης ο ben rich επιβεβαίωσε και την ύπαρξη εξωγήινων που βρίσκονται στο εγγύς γήινο διάστημα με υψηλότατη τεχνολογία την οποία έχουν υποκλέψει εν μέρει οι ΗΠΑ, από το ατύχημα στο ροσγουελ και από άλλες πτώσεις σκαφών τους.
http://projectavalon.net/forum4/showthr ... bed-Confes

Συγγραφέας:  King Minos [ 21 Αύγ 2011, 03:56 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Καλα το ροσγουελ δεν ηταν φιασκο;

Σελίδα 1 από 2 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/