Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

ΜΑΡΑΘΩΝ 2013
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=108&t=14613
Σελίδα 1 από 2

Συγγραφέας:  evaggelia [ 14 Ιαν 2013, 19:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ
Περισσότερη περιγραφή της άθλιας κατάστασης που υποφέρουμε, δεν χρειάζεται, καθώς τη ζούμε με όλες τις αισθήσεις μας.

Το μόνο που μένει, είναι μία ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Αυτήν προτείνουμε εμείς, οι Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι, Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Aνεξάρτητοι, Aκομμάτιστοι, Aποφασισμένοι,

συγκεντρωνόμαστε σε παλλαϊκή σύναξη,

σχηματίζουμε εθνοσυνέλευση

(“Ελλήνων Βούληση”)

και

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Για να επιστρέψει η εξουσία στα χέρια του Ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λυθούν όλα τα υπόλοιπα μας προβλήματα. Το χαμηλό επίπεδο παιδείας, η πτώση των ηθών, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι φόροι, τα χαράτσια, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αυτόχειρες, όλα αυτά, δεν είναι παρά αποτελέσματα ενός και μόνο γεγονότος, ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εξυπηρετώντας συμφέροντα αντίθετα με τα δικά μας.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα,

για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

στη χώρα που την γέννησε.

Για το σκοπό αυτόν, ζητούνται “προς κατάταξη”

Ελληνες πολίτες – “οπλίτες”

για την επιχείρηση “2013Μαραθών”

Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής. Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση.

Αποτελεί “επιχείρηση” (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας, στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης, με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα απαιτήσει την “εδώ και τώρα” αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.

Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η “επιχείρηση” αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία Ανεξάρτητων, Ακομμάτιστων, Αποφασισμένων Πολιτών” που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.

Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”.http://2013marathon.org/

Συγγραφέας:  evaggelia [ 14 Ιαν 2013, 19:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Εικόνα

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 06 Απρ 2013, 19:57 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Εικόνα

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 10 Απρ 2013, 20:44 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013


Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 01 Μάιος 2013, 20:53 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ


Γιατί να έρθω στο Μαραθώνα;

Γιατί έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ότι αποφασίζουν άλλοι αντί για εμάς, και ότι αυτοί οι άλλοι αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον τρίτων και όχι της κοινωνίας, και ότι αυτοί οι άνθρωποι μας δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, και ότι έχουν σκοπό τον εξανδραποδισμό μας, και ότι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, είναι να αποφασίζουμε εμείς πλέον για τα σοβαρά θέματα, και να ελέγχουμε εμείς, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτούς στους οποίους αναθέτουμε τη διαχείριση της περιουσίας μας, να ξαναγίνουμε αφέντες στον τόπο μας.

Υπάρχει σχέδιο για να γίνουν όλα αυτά;

Ναι, υπάρχει και έχει αποτυπωθεί στα 12 σημεία στην κεντρική σελίδα της επιχείρησης 2013 Μαραθών. (http://2013marathon.org/pragmatikotita/ ... -perigrafi).

Ποια είναι η ακριβής θέση διεξαγωγής της εκδήλωσης;

Ο τόπος συνάντησης είναι το Δημοτικό γήπεδο Μαραθώνα στην οδό δημοκρατίας.

Εικόνα

Οι συντεταγμένες GPS είναι 38 09 Β – 23 57 Ε

Τι ώρα ξεκινάει η εκδήλωση;

Οι οργανωτές θα είμαστε εκεί από νωρίς το πρωί και θα χρειαζόμαστε βοήθεια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει “επίσημα” στις 11 το πρωί. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για επιστροφή το βράδυ.

Πως θα έρθω στο Μαραθώνα ;

Ενας τρόπος είναι το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Υπάρχουν λεωφορεία τόσο από Αθήνα (6980834934), Θεσσαλονίκη (6974456328), ανατολική Μακεδονία και Θράκη (6985738427) με πολύ φθηνά εισιτήρια. Μπορείτε να κλείσετε θέση μέχρι τις 7 Μαίου.

Ποιο είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης της 12ης Μαίου; Ποιός είναι ο αριθμός και τα ονόματα των ομιλητών ; Τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα;

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα είμαστε στις 12 Μαίου στον Μαραθώνα. Εαν είμαστε όσοι πρέπει, θα δοθεί βήμα στα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης και της ομάδας σύνταξης νέου συντάγματος για να μας εξηγήσουν πως θα επιτύχουν να εφαρμόσουν τη θέληση μας. Αν είμαστε λιγότεροι,το πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό, προσανατολισμένο στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος, τη δύναμη της εθνοσυνέλευσης και θα αποδοθεί φυσικά φόρος τιμής σε όλους τους εθελοντές που με τον αγώνα τους άναψαν τον φάρο της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στην επιχείρηση 2013 Μαραθών.

Τι είναι η ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος;

Είναι η ομάδα που θα προετοιμάσει το σχέδιο νέου συντάγματος που θα ψηφίσει ο λαός με δημοψήφισμα.

Τι είναι η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης;

Είναι η κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και την ασφάλεια της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου συντάγματος σε πανελλήνιο δημοψήφισμα.

Πως έχουν επιλεγεί τα άτομα αυτά; Θα τα επιλέξουμε στις 12 Μαίου;

Η ομαδα σύνταξης του νέου συντάγματος και η κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, θα ψηφιστούν μετά από διαβούλευση στην Ελλήνων Βούληση (http://ellinonvoulisi.org/forum/forumdisplay.php?f=64) ένα ηλεκτρονικό εργαλείο δημόσιας διαβούλευσης.

Την εγκυρότητα των δημοψηφισμάτων εγγυάται ο Οργανισμός Δημοψηφισμάτων με μια διαδικασία που εξηγείται εδώ (http://ellinonvoulisi.org/forum/showthread.php?t=178)

Δεν θα γίνουν επι τόπου ψηφοφορίες.

Ποιος προτείνει τους υποψηφίους; Με ποια κριτήρια ψηφίζουν οι Βουλευτές;

Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προτείνει οποιονδήποτε πολίτη για την ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος και την προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης.

Προφανώς για να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα από τους υπόλοιπους Βουλευτές, θα πρέπει να παρατεθούν αποδείξεις για την καταλληλότητα του υποψηφίου, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την οργανωτική ομάδα. Αυτός που προτείνει, με δική του μέριμνα, πρέπει να προετοιμάσει σωστά μια υποψηφιότητα, παραθέτοντας στοιχεία που την υποστηρίζουν και να αναδείξει το άτομο που προτείνει. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και εκείνοι που διαφωνούν, πάντα πάλι με αποδείξεις και στοιχεία.

Μήπως κάποιοι έχουν ήδη προεπιλέξει τις προσωπικότητες των ομάδων αυτών;

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο καθένας μπορεί να προτείνει όποιον θέλει. Η διαδικασία είναι διαφανής και ξεκάθαρη.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα στην Ελλήνων Βούληση ;

Η μοναδική προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, είναι να μην του έχουν στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

Η προσωρινή κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για κρίσιμα εθνικά θέματα;

Οχι. Η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, καλείται να εκτελέσει σαφείς εντολές: 1. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του κράτους και 2. την διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας. Οι πληρωμές προς τους δανειστές θα παγώσουν μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο σύνταγμα, να ψηφιστεί με δημοψήφισμα, να διενεργηθούν εκλογές σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, να ελεγχθεί το χρέος και να διακανονιστούν τα οφειλόμενα ποσά με προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση αυτή, ΔΕΝ θα αποφασίσει πως θα λυθεί το μεταναστευτικό, ή το νομισματικό, ή η παραμονή μας στην ΕΕ, ή οτιδήποτε άλλο. Αποστολή της είναι ΜΟΝΟ η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και η συνέχιση της λειτουργίας του κράτους. Τα υπόλοιπα θέματα, θα τα αποφασίσουμε με δημοψήφισμα εμείς με το νέο σύνταγμα.

Πως συμμετέχουν οι Έλληνες που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ;

Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι σήμερα το “κατοχικό μας ραδιόφωνο”. Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι που μας παρέχει τα εργαλεία για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να αποφασίζουμε. Και καλώς ή κακώς, για να συμμετέχει κάποιος στις αποφάσεις, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να έρθει πάντως κάποιος στο Μαραθώνα, δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση. Το κάλεσμα Α5 έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε χιλιάδες αντίγραφα από τους εθελοντές, σε πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Μπορείτε να το κατεβάσετε από την κεντρική σελίδα της επιχείρησης, ή από το scribd (http://www.scribd.com/doc/116715275/201 ... E%A9%CE%9D).

Αν μαζευτούν μερικές χιλιάδες στις 12 Μαιου, θα μπορεί άραγε το δείγμα αυτό να αξιολογηθή ως αντιπροσωπευτικό και να αναδείξει εκπροσώπους για ένα ολόκληρο Έθνος ; θα ζητήσουμε τα κλειδιά της χώρας;

Οχι φυσικά. Οι διοργανωτές είναι απλοί πολίτες, και δεν είναι ανόητοι. Στις 12 Μαίου, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανείς να ζητήσει τα κλειδιά της χώρας αν είμαστε απλώς μερικές χιλιάδες.

Αν στο Μαραθώνα είμαστε όσοι πρέπει, πως θα πάρουμε την χώρα μας πίσω;

Αν στις 12 Μαίου είμαστε όσοι πρέπει (π.χ. ένα εκατομμύριο, οπότε μαζί με αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν το μέγεθος δικαιολογεί να απαιτεί τα κλειδιά της χώρας), θα έχει γεννηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πολιτική δύναμη, που δε θα ζητάει την εξουσία σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, για να διαιωνίσει τη σαπίλα, αλλά θα ζητάει να αλλάξει το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η νέα πολιτική δύναμη αυτή, θα έχει επιλέξει τα πρόσωπα που εμπιστεύεται, και όλοι μαζί αυτοί, ο λαός και τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, θα αποφασίσουν πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή που ανέλαβαν στις 12 Μαίου. Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε από εκεί και μετά.

Πως διασφαλίζεται η ειρηνική διεξαγωγή της όλης εκδηλώσεως και ο αποκλεισμός υποκινητών (προβοκατόρων), έτσι ώστε να αποφευχθή η εμπλοκή των δυνάμεων καταστολής όπως στο παρελθόν ;

Με περιφρούρηση. Η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε στην επιχείρηση, είναι η ομάδα περιφρούρησης και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουμε οι διοργανωτές το θέμα. Σκοπός είναι να διοργανωθεί μια απόλυτα ασφαλής εκδήλωση.

Πόσα πλεονεκτήματα προσφέρει ο Μαραθώνας σε σχέση με το Σύνταγμα ως τοποθεσία, με βάση τα σημερινά δεδομένα; Πως θα αποφύγουμε τα επεισόδια;

Η αστυνομία δεν έχει κανέναν λόγο παρουσίας στην εκδήλωση. Τι να έρθουν να φυλάξουν τα ΜΑΤ; Το πάρκινγκ του Δημοτικού σταδίου; Η απουσία αστυνομικών σε συνδυασμό με την περιφρούρηση απο πλευράς διοργανωτών, θα εξασφαλίσει μια απολύτως ασφαλή εκδήλωση, μια γιορτή για τη δημοκρατία.

Θα πετύχει;

Αυτό εξαρτάται από εσένα.

Εικόνα

Συγγραφέας:  Spartan [ 02 Μάιος 2013, 10:02 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Πολύ ενημερωτικό το ποστ, ευχαριστώ γιατί μου λύθηκαν κάποιες απορίες που είχα σχετικά μ' αυτή την εκδήλωση.
Ακούγεται πολύ καλή ευκαιρία εάν πετύχει. Επιτέλους αυτό το " να κάνουμε κάτι " που αναμασάμε όλοι αόριστα μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Να γίνει μια αρχή, να τεθεί μια αφετηρία, ένα σημείο αναφοράς. Θα πετύχει; Είναι δύσκολο, αλλά εφικτό. Εξαρτάται πόσο σοβαρά θα το πάρουμε. Εξαρτάται πόσο θα προσπαθήσει ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί. Το πιο μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα, το πρώτο. Και το πρώτο βήμα είναι να είμαστε εκεί.


Εικόνα

Συγγραφέας:  grecko [ 06 Μάιος 2013, 19:56 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Είναι μια ευκαιρία,όπως είπες φίλε Spartan για να γίνει αυτο το "κάτι",αν και η τοποθεσία δεν θα βοηθήσει πολύ,μακάρι να διαψευστώ.

Όποιος μπορεί και έχει την δυνατότητα ,ας μην το σκεφτεί,στο κάτω κάτω δεν έχει να χάσει και τίποτα,κάπως πρέπει να ξεκινήσει.

Ας είναι αυτό ενα δυναμικό έναυσμα.

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 08 Μάιος 2013, 19:50 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 2013 ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

http://www.scribd.com/doc/116715275/201 ... E%A9%CE%9D


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ σχεδίου οργάνωσης και δράσης επιχείρησης 2013 Μαραθών.


http://www.scribd.com/doc/126209355/%CE ... F%8E%CE%BD


Η μετάβαση των Αθηναίων στο Μαραθώνα στις 12 Μαίου, μπορεί να γίνει και με υπεραστικά λεωφορεία.

Καθε ώρα απο τις 7 το πρωί και μέχρι τις 10 και μισή το βράδυ, υπάρχει υπεραστικο λεωφορείο που παει Μαραθώνα.

Ξεκινά απο Πεδίο Αρεως στη καρδιά της Αθηνας, ακολουθεί το δρομολόγιο Λ.Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Λ.Μαραθώνος και καταλήγει κοντά στο σημείο συγκέντρωσης στο Δημοτικό στάδιο Μαραθώνα.

Μπορει κανεις να το πάρει απο τις πορτοκαλί υπεραστικές στάσεις που υπαρχουν στους παραπάνω δρόμους. καθώς επισης και απο τον σταθμό μετρό Παλλήνη (υπάρχει στάση έξω ακριβώς από το σταθμό).

Διάρκεια ταξιδιού απο Αθήνα 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Κόστος 3,40 ευρώ απο Αθήνα και 2,20 απο Παλλήνη.

Συγγραφέας:  Spartan [ 08 Μάιος 2013, 20:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι εκεί, αν και μένω μακρυά. Όμως όσοι μένουν Αθήνα κλπ πρέπει πιστεύω να μην το χάσουν με τίποτε. Μακάρι στις 12 Μάη να γίνει ιστορικό "πάρτι".

Σελίδα 1 από 2 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/