Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Να είστε γενναιόδωροι! Κάνει καλό στην υγεία
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=116&t=16385
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  asterias [ 06 Δεκ 2014, 17:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Να είστε γενναιόδωροι! Κάνει καλό στην υγεία

Είναι η πιο λαμπρή περίοδος του χρόνου. Τα Χριστούγεννα είναι συνδυασμένα με δώρα και μεγάλα τραπέζια, είτε με οικογένεια, είτε με φίλους, είτε και τα δύο. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που θα απογειώσει τις φετινές σου γιορτές: Η γενναιοδωρία!

Βεβαίως, το να προσφέρεις στους ανθρώπους σου ή στον κοινωνικό σου περίγυρο είναι από μόνο του αρκετό. Σε μία εποχή που θριαμβεύει η λογική «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», η πραγματική αντίσταση ξεκινά από την προσφορά – η οποία δεν σχετίζεται με ακριβά δώρα αλλά με την υποστήριξη και την ενίσχυση του διπλανού μας.

Δεν κάνει κακό να δούμε και κάποια επιστημονικά ευρήματα, όπως τα παρουσιάζει τα περιοδικό TIME, για το αποτέλεσμα αυτής της προσφοράς στην υγεία μας. Έτσι ώστε να το κάνουμε περισσότερο:

Για την καρδιά σας

Το να βοηθάς φίλους και οικογένεια μπορεί να βοηθήσει την καρδιά σου! Μία έρευνα του 2006 του International Journal of Psychophysiology βρήκε πως οι συμμετέχοντες που προσέφεραν κοινωνική στήριξη σε ανθρώπους του περιβάλλοντός τους είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από αυτούς που δεν το έκαναν.

Για το άγχος σας

Η ιστορία του Σκρουτζ δεν είναι τυχαία. Το να κρατάς τα χρήματά σου μπορεί να κάνει καλό στο πορτοφόλι σου όμως δεν σημαίνει πως είναι καλό για την υγεία σου. Έρευνα του Queensland University of Technology ανακάλυψε πως η «τσιγκούνικη» συμπεριφορά αυξάνει το άγχος! Οι ερευνητές ζήτησαν σε 156 εθελοντές να παίξουν ένα παιχνίδια διαπραγμάτευσης και να αποφασίσουν πως θα διαιρέσουν ένα ποσό χρημάτων. Τι βρήκαν; Πως οι παίκτες που έκαναν χαμηλές προσφορές (λιγότερο από 40% του συνολικού ποσού) είχαν αύξηση του καρδιακού ρυθμού και υψηλότερα επίπεδα άγχους από όσους έκαναν υψηλές προσφορές.

Για τη μακροζωία!

Το να βοηθάς σε μικρά πραγματάκια μπορεί να βοηθήσει στη μακροζωία. Σε έρευνα του 2013, δημοσιευμένη στο American Journal of Public Health, οι άνθρωποι που βοηθούσαν σε εργασίες ή μικροπράγματα (να κουβαλήσεις τα ψώνια της γειτόνισσας) έμοιαζαν προστατευμένοι από αρνητικά επίπεδα άγχους.

Για τη διάθεσή σας!

Το να δίνεις χρήματα μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς όσο καλά όσο το να λαμβάνεις χρήματα! Σε έρευνα που δημοσιοποίησε το Science, 19 γυναίκες έλαβαν 100 δολάρια. Κάποιες αναγκάστηκαν να τα δώσουν σε δωρεά συσσιτίου και κάποιες τα κράτησαν. Σύμφωνα με την έρευνα – και τη μέτρηση συγκεκριμένου κομματιού του εγκέφαλου - τόσο οι μεν όσο και οι δε είχαν την ίδια ικανοποίηση! :flag :flag :flag :flag :flag :flag


Το διαβάσαμε από το http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/