Ημερομηνία : 25 Αύγ 2019, 10:17


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι «27» υπέκυψαν στον Κλάους!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Νοέμ 2009, 15:13 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Οι «27» υπέκυψαν στον Κλάους!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ: ένας πρόεδρος μιας χώρας-μέλους να επιβάλλει τη θέλησή του και τους όρους του ολομόναχος εναντίον όλων των ηγετών των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού της... δικής του χώρας!!! Και όμως, όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο, αυτό ακριβώς κατόρθωσε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, χωρίς καν να χρειαστεί να παραστεί στις εργασίες της! Ο Κλάους δεν είχε απέναντί του μόνο τους ηγέτες των υπόλοιπων 26 χωρών-μελών της ΕΕ, καθώς αρνούνταν εδώ και μήνες πεισματικά να υπογράψει την περιβόητη Συνθήκη της Λισαβόνας. Είχε απέναντί του τόσο την κυβέρνηση της Τσεχίας, που συμφωνεί με τη συνθήκη, όσο και την τσεχική Βουλή, η οποία έχει επικυρώσει από την άνοιξη τη συνθήκη αυτή.

Παρόλο αυτό τον συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων εναντίον του, ο Τσέχος πρόεδρος κατόρθωσε να κάνει ολόκληρη την Ευρώπη να τον προσκυνήσει πολιτικά και πέρασε το δικό του! Και οι 27 κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ υπέκυψαν στην απαίτηση του Βάτσλαβ Κλάους και αποφάσισαν την Παρασκευή να συναινέσουν στην εξαίρεση της Τσεχίας από την υποχρέωση να εφαρμόσει τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Τσεχία δεν είναι η πρώτη χώρα που απαιτεί και πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Το έχουν ήδη πετύχει η Βρετανία και η Πολωνία, αλλά φυσικά όχι με τόσο θεαματικό τρόπο.

Ο Βάτσλαβ Κλάους δεν είναι κάποιος συμπαθής πολιτικός. Ακροδεξιός νεοφιλελεύθερος σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας, θεωρεί την ΕΕ περίπου... «κομμουνιστική»! Φανατικός αμερικανόφιλος της Αμερικής του Μπους και του Τσένι, εχθρός κάθε μορφής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υστερικά αντιγερμανός από αυτήν τη σκοπιά, είναι αμφίβολο αν έχει στην Ευρώπη άλλους φίλους πέρα από τους Πολωνούς δίδυμους αδελφούς Κατσίνσκι και τους Βρετανούς Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον. Ελάχιστοι συμμερίζονται το μίσος του εναντίον του συνόλου της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Και όμως αυτός ο «μοναχικός λύκος» παρέδωσε μαθήματα προς όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και προς τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου για το πώς διεκδικεί και πετυχαίνει κάποιος μαχητικά τους στόχους του μέσα στους κόλπους της ΕΕ. Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τους στόχους του Βάτσλαβ Κλάους.

Σημασία έχουν η ανυποχώρητη στάση του και η απίστευτη μαχητικότητά του, οι οποίες οδήγησαν σε μια σοβαρότατη νίκη της Τσεχίας σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα για τη χώρα αυτή.

Πέρα από το μίσος του Κλάους για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις λαϊκές ελευθερίες που συμπεριλαμβάνονται στη Χάρτα, με την εξαίρεση που πέτυχε ο Κλάους, η Τσεχία λύνει το τεράστιο εθνικό θέμα των Σουδητών. Οι Σουδήτες ήταν μια γερμανική μειονότητα στην Τσεχοσλοβακία, η οποία στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε με τους ναζί.

Μετά την απελευθέρωση, το κομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας έδιωξε τους Σουδήτες στη Δυτική Γερμανία, στην ακροδεξιά Βαυαρία κυρίως, και δήμευσε τις περιουσίες τους. Με την εξαίρεση που πέτυχε ο Κλάους οι φιλοναζιστές Σουδήτες και οι απόγονοί τους δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν πίσω τις περιουσίες τους ή αποζημιώσεις, όπως φυσικά ήταν έτοιμοι να κάνουν.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι εκδιωχθέντες Σουδήτες ήταν περίπου δύο με τρία εκατομμύρια (οι αριθμοί ποικίλλουν για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας) και ότι η Τσεχία σήμερα έχει λίγο πάνω από δέκα εκατομμύρια πληθυσμό, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και, φυσικά, γιατί ο Κλάους ποζάρει ως «εθνικός ήρωας».


ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Με ηττοπάθεια ή διεκδικητικά;


Ανησυχούν ορισμένοι εδώ και στην Κύπρο. Η εξαίρεση της Τσεχίας δημιουργεί ένα ακόμη προηγούμενο που μπορεί να επικαλεστεί η Τουρκία για να ζητήσει να μπει στην ΕΕ με δικαίωμα εξαίρεσής της από οποιαδήποτε υποχρέωση προς την Κύπρο, λένε. Πρόκειται για ηττοπαθή αντίληψη. Το μαχητικό μήνυμα της Τσεχίας είναι το εντελώς αντίθετο. Από τη στιγμή που ο Κλάους, μόνος εναντίον όλων και απαιτώντας εξαίρεση από θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, επέβαλε τους όρους του, θα είναι έγκλημα η Αθήνα και η Λευκωσία, που έχουν δικαίωμα βέτο και έχουν ισχυρούς συμμάχους στο Βερολίνο και στο Παρίσι, να επιτρέψουν να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ χωρίς προηγουμένως να έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο.
Καλό το κείμενο, αλλά δε μπορώ να μη σχολιάσω :
Οι Σουδήτες ήταν μια γερμανική μειονότητα στην Τσεχοσλοβακία, η οποία στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε με τους ναζί.

Μετά την απελευθέρωση, το κομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας έδιωξε τους Σουδήτες στη Δυτική Γερμανία, στην ακροδεξιά Βαυαρία κυρίως, και δήμευσε τις περιουσίες τους. Με την εξαίρεση που πέτυχε ο Κλάους οι φιλοναζιστές Σουδήτες και οι απόγονοί τους δεν έχουν δικαίωμα

Οι Σουδήτες ήταν Γερμανοί κάτοικοι της γερμανικής Σουδητίας που ετσιθελικά οι Μεγάλες Δυνάμεις περιέλαβαν στο νεοσύστατο κράτος της Τσεχοσλοβακίας κατά παράβαση της διακηρύξεως τους περί αυτοδιάθεσης των λαών, μετά τον ΑΠΠ !

Η συνεργασία τους με τους Ναζί, ήταν απλά ο διακαής πόθος τους να ενωθούν με τη μητέρα πατρίδα ! Το απλό και ανθρώπινο έγινε αντικείμενο προπαγάνδας και πολιτικών παιχνιδιών των μεγάλων δυνάμεων! Κατανοητό για το 1938 αλλά ακατανόητο σήμερα να επαναλαμβάνεται προπαγάνδα, σε κάτι τόσο ξεκάθαρο ! Δεν ήταν Ναζί και προδότες δοσίλογοι, Γερμανοί ήταν απλώς !!!

Μετά τον ΒΠΠ 20 εκατομμύρια Γερμανοί ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, στα πλαίσια της νέας χάραξης συνόρων από τις μεγάλες δυναμεις, μέσα σε πλαίσια ακραίας βίας, και δεν ακούστηκε κιχ. Μέσα σε αυτούς και οι Σουδήτες !

Ότι ξεκίνησε σα Μικρασιατική εκστρατεία, από τους Γερμανούς, κατέληξε σε παγκόσμιο πόλεμο και Μικρασιατική καταστροφή ! Η οποία καταστροφή και οι λεπτομέρειες της μας είναι απλά άγνωστες !

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι «27» υπέκυψαν στον Κλάους!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2009, 15:19 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
αποφάσισαν την Παρασκευή να συναινέσουν στην εξαίρεση της Τσεχίας από την υποχρέωση να εφαρμόσει τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Τσεχία δεν είναι η πρώτη χώρα που απαιτεί και πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Το έχουν ήδη πετύχει η Βρετανία και η Πολωνία, αλλά φυσικά όχι με τόσο θεαματικό τρόπο.


Εμας ουτε που μας ρωτησαν,αποφασισαν γρηγορα γρηγορα, οι Τσεχοι,οι Πολωνοι και οι Αγγλοι ειναι πολυ πιο εξυπνοι

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Δ. Συζήτηση: Θεός και επιστήμη
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 1
Ο Δημιουργός Θεός Πατέρας στον Πλάτωνα "Τίμαιος"
Δ. Συζήτηση: Eλληνισμός-Χριστιανισμός
Συγγραφέας: LAPTONAS
Απαντησεις: 27
Πάρε στον τάφο τα ψηφιακά σου μυστικά...!
Δ. Συζήτηση: H δική μας γωνιά!(μόνο ενεργά μέλη)
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
H δράση των παπικών στον ελλαδικό χώρο
Δ. Συζήτηση: Παπισμός
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 8
Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr