Ημερομηνία : 18 Ιαν 2020, 12:45


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: O Διεθνής νόμος είναι τελικά παράνομος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2009, 11:58 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
O Διεθνής νόμος είναι τελικά παράνομος

Ολοκληρώθηκε στη Χάγη η ακροαματική διαδικασία για το νομικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου

http://www.styx.gr

Στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, οι σημαντικότερες ακροάσεις για τη νομιμότητα της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου. Ρώσοι κι Αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα, οι οποίες όπως είναι γνωστό είναι αντίθετες για όσα αποφάσισαν οι Αλβανοί Κοσσοβάροι.

Οι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου συνάδει με τον διεθνή νόμο. Οι ακροάσεις για την υπόθεση άρχισαν την 1η Δεκεμβρίου και συνεχίστηκαν ως τις 11 του μήνα. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2010.

Εικοσιοκτώ χώρες συμμετέχουν στη διαδικασία. Από αυτές, η Ελλάδα, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες, υποστηρίζουν την Σερβία. Οι χώρες αυτές αρνούνται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί κατάφορη παραβίαση του διεθνούς νόμου.

Την απόφαση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Φινλανδία (τι διάβολο έκανε ο «διαπραγματευτής» Αχτισαάρι), η Σλοβενία, η Αλβανία (που θεωρεί πως έγινε το πρώτο βήμα προς την Μεγάλη Αλβανία) και άλλες. Από αυτές τις χώρες, οι περισσότερες –γνωστές για την έχθρα τους προς τη Σερβία- είχαν συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, πριν δέκα χρόνια.

Ο Κύριλ Γκεβοργκιάν, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, κατέθεσε στο δικαστήριο στις 8 Δεκεμβρίου, ότι η Απόφαση 1244, που είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1999, και εγκρίνει την αποστολή διεθνούς δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί εγγύηση για την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. «Η Απόφαση 1244 ισχύει ακόμα και είναι ισχυρή. Η Ρωσία πιστεύει πως η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 124 του διεθνούς νόμου –είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Είπε επίσης, πως το ντοκουμέντο απαγορεύει να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, ήταν μονομερής απόφαση των Αλβανών ελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει συνομιλίες γι’ αυτό, με τους Σέρβους.

Ο Γκεβοργκιάν είπε πως ανήκει αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποσύρει το προσωρινό διεθνές καθεστώς που έχει υποβληθεί στο Κοσσυφοπέδιο με την Απόφαση 1244.
«Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο κατά την δεκαετία του 1990, δεν δικαιολογούν τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας της περιοχής. Ο διεθνής νόμος δεν επιτρέπει στο Κοσσυφοπέδιο να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του μια και ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ανεξαρτησίας έχουν αποικίες ή κατεχόμενα εδάφη. Επιπλέον λαοί που δεν έχουν δικό τους εθνικό κράτος μπορούν να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Αλλά οι Κοσσοβάροι διαθέτουν τέτοιο κράτος – ονομάζεται Αλβανία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής νομικής αντιπροσωπείας, Harold Hongju Koh, κάλεσε το Διεθνές Δικαστήριο «να διατηρήσει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου μια και εκφράζει τη θέληση του λαού του Κοσσυφοπεδίου και επειδή το Κοσσυφοπέδιο είναι «ειδική περίπτωση».
Είπε ακόμα, πως 9 από τα 15 από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείς του ΟΗΕ, αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και είχαν ψηφίσει την Απόφαση 1244 το 1999.

Ο κ. Κοχ, επανέλαβε τις γνωστές αμερικανικές «μισές αλήθειες», ότι δήθεν 10.000 Αλβανοί σκοτώθηκαν και ένα εκατομμύριο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του από το Κοσσυφοπέδιο –χωρίς να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του. Επίσης, παρέλειψε να αναφέρει ότι οι Αλβανοί άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους με τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς μετά τις 24 Μαρτίου του 1999. Και ότι το Κοσσυφοπέδιο ήταν πάντα επαρχία της Σερβίας και δεν είχε σχέση με τα άλλα ομόσπονδα κράτη της Γιουγκοσλαβίας που διαλύθηκε. Επίσης παρέλειψε να αναφέρει πόσες χιλιάδες Σέρβοι σκοτώθηκαν και για τις 250.000 που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τα τελευταία αυτά δέκα χρόνια…

(Ρεπορτάζ της Pravda.Ru)

(Σημείωση στυξ:) Το πιο ενδιαφέρον από την όλη ιστορία, είναι πως η τελική απόφαση των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, θα είναι απλώς μια προτροπή. Η ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου, με τον τρόπο που έγινε θα αποτελεί πάντα μια κοροϊδία για όσους πιστεύουν στο Διεθνές Δίκαιο. Και περικλείει πάμπολλους κινδύνους για τα εθνικά συμφέροντα πολλών κρατών.
Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η είδηση ΔΕΝ μεταδόθηκε από κάποιο δελτίο ειδήσεων ούτε δημοσιεύθηκε σε κάποια εφημερίδα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, μια και δεν κρίθηκε σημαντική!!!

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: O Διεθνής νόμος είναι τελικά παράνομος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2011, 23:02 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
:good


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
boycott Carrefour - Κάθε αγορά στο CARREFOUR είναι ενίσχυση του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Όλη η αλήθεια για το ποιος είναι ο σκοπός του ΔΝΤ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
Τούρκος πρόξενος: "Όσο είμαι εδώ αυτός ο νόμος δεν περνάει!! Κουμάντο στη Θράκη κάνω εγώ!!"
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Ανακατάληψη της Πατρίδος. Ο ήσυχος πολίτης είναι άχρηστος πολίτης (Περικλής)
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 0
Η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας δεν είναι μονόδρομος -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr