Η «αόρατη» απάντηση του Πούτιν στις ΗΠΑ

1
Εικόνα

Εφθασε, ή μάλλον «πέταξε», η απάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν στα αόρατα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα τεχνολογίας «στελθ». Η Ρωσία πραγματοποίησε χθες την παρθενική πτήση του νέου αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, του πρώτου ρωσικού μαχητικού με υπερσύγχρονη τεχνολογία η οποία το καθιστά μη αναγνωρίσιμο από τα ραντάρ του εχθρού. Και το όνομα αυτού: Sukhoi Τ-50 ΡΑΚ FΑ. Το αντίπαλο δέος του made in USΑ μαχητικού F-22 Raptor κατασκευάστηκε με άκρα μυστικότητα μετά τον σχεδιασμό και τις έρευνες που ξεκίνησαν το 2002. Το καμάρι του Κρεμλίνου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Τζεμγκίι στο Κομσομόλσκ της ρωσικής Απω Ανατολής. «Η πτήση ήταν επιτυχημένη. Το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα 47 λεπτά. Ο,τι έπρεπε να γίνει σε αυτή την πρώτη πτήση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία» δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Σουχόι.

Η κρατική ρωσική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες εικόνες του αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να τεθεί στη διάθεση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2015 ή, το αργότερο, το 2017, αντικαθιστώντας τα ΜiG-29 Fulcrum και Su-27 Flanker. «Η σημασία του εξοπλιστικού προγράμματος που οδήγησε στη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) ημέρα είναι τεράστια. Είναι το πρώτο καινούργιο μαχητικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στη Ρωσία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1991» υπενθυμίζει ο αναλυτής του Ινστιτούτου Στρατιωτικών και Πολιτικών Αναλύσεων Αλεξάντρ Χραμτσίκχιν .
Το αεροσκάφος αυτό, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Σουχόι Μιχαήλ Πογκοσιάν, έχει τη δυνατότητα να εκτελεί μεγάλες πτήσεις σε υπερηχητική ταχύτητα και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους. Επίσης θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία «στελθ» για χαμηλή ή μηδενική παρατηρησιμότητα από τα εχθρικά ραντάρ, ενώ το προηγμένο ραντάρ του, που θα διαθέτει πέντε κεραίες, θα είναι ικανό να αποκαλύπτει «αόρατα» αεροσκάφη σε μεγάλες αποστάσεις.
«Το ΡΑΚ-FΑ δεν είναι εξοπλισμένο με ραντάρ μιας κεραίας ενεργούς ηλεκτρονικής σάρωσης,αλλά με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ραντάρ πολλαπλών ρόλων το οποίο θα διαθέτει συνολικά πέντε ενσωματωμένες κεραίες» τονίζει το μέλος της Επιτροπής Αμυνας της ρωσικής Δούμας Κονσταντίν Μακιένκο.


Η παρθενική πτήση του αόρατου πολεμικού αεροσκάφους αναμένεται να τονώσει το ηθικό του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, το οποίο κατηγορήθηκε πολλάκις πως καθυστερούσε την κατασκευή ενός «υπερόπλου» εφάμιλλου του αμερικανικού F-22 Raptor το οποίο έκανε την πρώτη του πτήση το 1997. Ως το 1990 οι δύο υπερδυνάμεις, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, πήγαιναν, ουσιαστικά, χέρι-χέρι όσον αφορά την κατασκευή των μαχητικών πέμπτης γενιάς. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατασκεύασε το, εξοπλισμένο με τεχνολογία «στελθ», ΜiG 1.44, αλλά λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων το αεροσκάφος πραγματοποίησε μόνο δύο δοκιμαστικές πτήσεις και το πρόγραμμα τερματίστηκε το 2001.
Με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία να έχει ήδη εντάξει σε λειτουργία πάνω από 100 μαχητικά πρώτης γραμμής F-22 Raptor, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ως σήμερα κάθε λόγο να νιώθει μειονεκτικά απέναντι στο βαρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ. Αλλά η νέα κατάσταση που δημιουργείται τώρα, όπως σημειώνει ο κ. Μακιένκο, « καθιστά τη Ρωσία τη μόνη χώρα, μαζί με τις ΗΠΑ,με την ικανότητα να αναπτύξει ένα τέτοιο μαχητικό πέμπτης γενιάς.Πιθανώς κάτι τέτοιο να το καταφέρει στο εγγύς μέλλον και η Κίνα».



Εκτός όμως από τις τρεις αυτές «παραδοσιακές» δυνάμεις, στον χάρτη των υπερσύγχρονων μαχητικών πέμπτης γενιάς μπαίνει και η Ινδία: δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εδώ και λίγο καιρό στο ρωσικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει μπει «σφήνα» και μια εταιρεία που εδρεύει στο Μπάγκαλορ της Ινδίας, ονόματι ΗΑL, η οποία θα συμμετέχει οικονομικά κατά 25% στο πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής των Sukhoi ΡΑΚ-FΑ. Σε αντάλλαγμα, η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας, που, διόλου τυχαία, είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης της κατασκευάστριας εταιρείας Σουχόι, θα παραλάβει 250 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη. Το ινδικό υπουργείο Αμυνας, κατόπιν, θα μετατρέψει τα μονοθεσία μαχητικά σε διθέσια, για τις ανάγκες του δικού του στρατιωτικού προγράμματος. «Αν ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας παραμείνει στα ίδια επίπεδα και την επόμενη δεκαετία, δηλαδή κοντά στο 7%8%, μπορούμε να ελπίζουμε σε μεγαλύτερες παραγγελίες» κατέληξε ο κ. Μακιένκο. Αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία ότι ο εξοπλιστικός πυρετός που διαφαίνεται να ξεκινάει στην Ασία ίσως είναι προάγγελος περαιτέρω πολεμικών δεινών για την περιοχή.

ΤΟ ΒΗΜΑ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Επιτυχημένη η πτήση του νέου «αόρατου» ρωσικού μαχητικου

2
Επιτυχημένη η πτήση του νέου «αόρατου» ρωσικού μαχητικου







Την πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, τεχνολογίας stealth, η οποία καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από τα ραντάρ, πραγματοποίησε η Ρωσία.

Η κρατική ρωσική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες εικόνες του αεροσκάφους να προσγειώνεται στην περιοχή Κομσομόλσκ στη Ρωσική Απω Ανατολή.

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε υπό άκρα μυστικότητα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και είναι αποτέλεσμα έρευνας σχεδόν δύο δεκαετιών, σε συνεργασία με την Ινδία.

«Η πτήση ήταν επιτυχημένη. Το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα 47 λεπτά. Ό,τι έπρεπε να γίνει σε αυτήν την πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε με επιτυχία» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας Sukhoi.

To Sukhoi T-50, όπως ονομάζεται, είναι ανταγωνιστικό του αμερικανικού F-22 Raptor, με το οποίο άλλωστε παρουσιάζει εμφανείς ομοιότητες.

Το F-22 πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 1997. Το T-50, από την άλλη, δεν αναμένεται να μπει σε υπηρεσία νωρίτερα από το 2015.

Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η εμφανής καινοτομία στο αεροσκάφος είναι η τεχνολογία stealth. Επισημαίνουν όμως ότι πιθανότατα χρησιμοποιεί παλαιότερης τεχνολογίας κινητήρες.

Η Sukhoi ήταν φειδωλή σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους.

Όπως έγινε γνωστό, το Τ-50 είναι ικανό για υπερηχητικές πτήσεις και χρησιμοποιεί εξελιγμένα συστήματα ελέγχου πτήσεις, ώστε ο πιλότος να μπορεί απερίσπαστος να συγκεντρωθεί στα τακτικά του καθήκοντα.

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι η εμβέλεια του Τ-50 είναι 5.500 χλμ. Το F-22 Raptor διαθέτει εμβέλεια 2.960 χλμ., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.



apolitistosteki.blogspot.com
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron