Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

1
Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

Υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) μετά τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας τάχθηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή.

«Για να υπάρχει σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, χρειαζόμαστε έναν θεσμό που θα διαθέτει την εμπειρία του ΔΝΤ και ανάλογες δυνατότητες επέμβασης», σημείωσε ο υπουργός.

Ο Σόιμπλε, το πρώτο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά την ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, θα παρουσιάσει προσεχώς τις δικές του προτάσεις, γράφει η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα, διευκρινίζοντας ότι ο Γερμανός υπουργός βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο.

Ο Σόιμπλε απέρριψε εξάλλου τη βοήθεια του ΔΝΤ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση: «Η ζώνη του ευρώ έχει σκοπό να μπορεί να ρυθμίζει μόνη της τα προβλήματά της. Η αποδοχή οικονομικών βοηθειών από το ΔΝΤ θα ήταν κατά την άποψή μου μια παραδοχή ότι οι χώρες του ευρώ δεν μπορούν να ρυθμίζουν μόνες τους τα προβλήματά τους», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ ενός καλύτερου συντονισμού των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών και κάλεσε τους ομολόγους του να «ονομάσουν ανοιχτά και ειλικρινώς τα προβλήματα κάθε κράτους της ζώνης του ευρώ και να διατυπώσουν συστάσεις» .

Την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου ζήτησε επίσης σήμερα η βαυαρική πτέρυγα (CSU) του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

«Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CSU) στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Οφείλουμε τώρα να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εποπτεύουμε καλύτερα στο μέλλον κράτη της ζώνης του ευρώ όπως η Ελλάδα και θα μπορούμε να εφαρμόζουμε αποτελεσματικές κυρώσεις», προσέθεσε.

Την πρόταση αυτή υποστήριξε και το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) μέσω του γενικού γραμματέα του Κρίστιαν Λίντνερ. «Κρίνω ότι είναι μια λογική προτροπή που πρέπει να σκεφτούμε», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

2
Δηλώσεις Ν. Σαρκοζί - Γ. Παπανδρέου

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι όταν δημιουργήσαμε το ευρώ κάναμε ένα σημαντικό βήμα χωρίς προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα η αλληλεγγύη προς το κοινό νόμισμα και δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την οικονομική κρίση με μία νομισματική κρίση. Επίσης αναφέρθηκε σε παλαιότερη πρότασή του για μια οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι' αυτό πρόσθεσε πρέπει να βρούμε τρόπους στήριξης της Ελλάδας, η οποία να μην είναι μόνο πολιτική. Και ανέφερε ότι η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η Ελλάδα είναι να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με εκείνο άλλων χωρών της ευρωζώνης και πρόσθεσε πως, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω της κερδοσκοπίας, τότε θα πρέπει να επιδειχθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά η Ελλάδα θέλει την ευρωπαϊκή λύση. Επισήμανε πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς.
(αλλά από ότο καταλαβαίνουμε τα σχέδια είναι έτοιμα και μόνο το "σερβίρισμα" λείπει)

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαρκοζί πάντως ανέφεραν ότι «πολύ σύντομα» θα εκδηλωθεί «κοινή πρωτοβουλία για δράση έναντι των κερδοσκόπων από τον ίδιο, την κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί και τον πρόεδρο της ευρωζώνης κ. Γιούνκερ. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει αυτή τη σχεδιαζόμενη πρωτοβουλία και στον Αμερικανό πρόεδρο, στη μεθαυριανή συνάντησή τους, έτσι ώστε το θέμα της κερδοσκοπίας να έρθει στους G 20 προς εξέταση...
Καμιά πλευρά πάντως δεν ήταν πρόθυμη -ούτε έτοιμη- να αναφέρει λεπτομέρειες αυτής της ευρωπαϊκής «σταυροφορίας» εναντίον της διεθνούς κερδοσκοπίας.


Ολι Ρεν: Σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης


Σχέδιο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο και οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν...
«Εμείς Κομισιόν συνεργαζόμαστε σε αυτό (το ταμείο στήριξης) το θέμα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο Ρεν στους Financial Times Deutschland. «Η Κομισιόν είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό εργαλείο που να έχει τη στήριξη των χωρών-μελών της ευρωζώνης», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η βοήθεια θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους.
Η προοπτική δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης που θα λειτουργεί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ [και θα είναι παραμάγαζο λέω εγώ] φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Η ιδέα προτάθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τα δημόσια οικονομικά της.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα το σαββατοκύριακο ότι σχεδιάζει να καταθέσει σύντομα τις προτάσεις του για ένα νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα διασφαλίζει την σταθερότητα της Ευρωζώνης. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ενιαίο νόμισμα να γίνει μπαλάκι με το οποίο θα παίζουν οι διεθνείς κερδοσκόποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ενιαία αρχή πληρωμών από 15/9

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ενιαία αρχή πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλών, από όπου θα πληρώνονται σταδιακά και οι 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέα, το επόμενο βήμα είναι η αποστολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους από το 2010.
Από τον ενιαίο φορέα, εκτός από το μισθό τους και τις ενδεχόμενες υπερωρίες, θα ελέγχονται τα επιδόματα, οι αμοιβές για συμμετοχές σε Διοικητικά Συμβούλια και για συμμετοχές σε επιτροπές, πιθανή αμοιβή για απασχόληση σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου κ.λ.π.
Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται προκειμένου να εντοπισθούν αμοιβές που θα μπορούσαν να περικοπούν, είτε διότι θα κριθούν υπερβολικές, είτε διότι θα κριθούν υπερβολικές για οποιονδήποτε λόγο, δίκαιο ή άδικο, είτε διότι είναι παράτυπες, είτε για να περιορισθεί το κονδύλι μισθοδοσίας του Δημοσίου.
Η αρχή θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου καθώς σε πιλοτική βάση θα γίνει η μισθοδοσία των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών. Θα ακολουθήσουν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.
Θα μου πείτε τι σχέση έχει η τελευταία είδηση με τα προηγούμενα...
Η αλήθεια είναι ότι με παραξένεψε όταν μας ζήτησαν τον αριθμό IBAN για να γίνονται μέσω αυτού οι πληρωμές μας.
Από ότι αρχίζει να φαίνεται πάμε για τη δημιουργία της πλήρους ευρωπαϊκής κυβέρνησης. Τα εμβάσματα με τις πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων θα έρχονται σε λίγο καιρό από την κεντρική οικονομική αρχή που θα έχει έδρα μάλλον το Βέλγιο. Το ίδιο θα γίνει και με τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών και όλη την οικονομική διαχείρηση της χώρας μας και των άλλων χωρών της Ε.Ε.
Φαίνεται ότι έχουν έτοιμα τα σχέδια της Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης "από παλιά" όπως λέει και ο Σαρκοζι (που δεν τα αποκαλύπτουν λένε ακόμα για να μην τους φάνε οι κερδοσκόποι) και θα μας "σκίσουν" με βάναυσα οικονομικά μέτρα για κάποιο καιρό ακόμα ώστε να συνενέσουμε τελικά σε ότι θέλουν σαν τη μοναδική μας σωτηρία και να τους είμαστε και υπόχρεοι...

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

3
Με λίγα λόγια θα είμαστε όλοι ελεγχόμενοι εν καιρώ απο την Ευρωπαική οικονομική αρχή,δυστυχώς μου περνάει απο το μυαλό μήπως τελικά αυτή η οικονομική κρίση είναι ένας άλλος ελεγχόμενος τρόπος για να περάσουν πιο εύκολα και με την συναίνεση του λαού τα σχέδια για έλεγχο των λαών.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

4
Στην παρουσα φαση το νομοσχεδιο αυτο θα πρεπει να περασει απο ολα τα κοινοβουλια των χωρων που ανηκουν στην Ε.Ε. και αν δεν υπαρχουν αντιδρασεις σε μερικα χρονακια θα ειναι ετοιμο.
Και βεβαια δεν τους ενοχλει να περιμενουν λιγο ακομα.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

5
Παρακολουθώ αυτές τις μέρες, το θέατρο που παίζεται...

Ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ, με το Σαρκοζύ, με το άλλο το ξόανο τη Χίλαρυ...
Συνομιλούν...Διαπραγματεύονται...Κάνουν δηλώσεις...

Είναι θλιβεροί ! Δε λένε τίποτα ! Πολλά λόγια και κανένα νόημα ! Εμένα μου φαίνονται και κακοί ηθοποιοί, από αυτούς που δείχνουν να μην πιστεύουν τα λόγια τους...

Στο καπάκι τα ΜΜΕ, με τις "αναλύσεις" του τίποτα, που συζητήθηκε, συμφωνήθηκε και δηλώθηκε...

Τώρα περιμένουμε και τη μεγάλη συνάντηση με τον Ομπάμα...

Καλού κακού θα αποφύγω τις ειδήσεις για καμιά δεκαριά μέρες...Θα έχουμε αποθέωση της μπουρδολογίας...


Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι, μια κλίκα είναι και μας δουλεύουν από κοινού...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

6
Εννοείται αμνέ,πολιτικοί,ΜΜΕ..και εμεις στο ίδιο έργο θεατές!



Διαβάστε και αυτό και θα καταλάβετε τι μας περιμένει αν γίνει κάτι τετοιο

Με βάση τα δείγματα γραφής επί του θέματος τόσο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο όσο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι, που έχουν ήδη παρουσιάσει ορισμένες προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση τα επόμενα χρόνια στην ΕΕ, η όποιας μορφής αρωγή δεν θα δίδεται «με το αζημίωτο». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν θα αυξηθούν οι προληπτικές δυνατότητες παρέμβασης των Βρυξελλών στην άσκηση των οικονομικών πολιτικών των κρατών-μελών, αφετέρου δε ότι η οικονομική βοήθεια της ευρωζώνης προς τα μέλη της θα δίδεται σχεδόν με όρους ΔΝΤ. Ανάμεσα στις ιδέες που συζητούνται είναι να εγκρίνονται πρώτα από το Εurogroup τα σχέδια των κρατικών προϋπολογισμών των χωρών- μελών και να τίθενται στη συνέχεια υπό την κρίση των εθνικών κοινοβουλίων. Παράλληλα ο πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ, προχωρώντας ίσως κάπως περισσότερο, πρότεινε με άρθρο του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης των δημοσίων χρεών της ζώνης του ευρώ, ήτοι τη δημιουργία ευρωομολόγων.


Απο το Βήμα
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

7
KostasL έγραψε:Παρακολουθώ αυτές τις μέρες, το θέατρο που παίζεται...

Ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ, με το Σαρκοζύ, με το άλλο το ξόανο τη Χίλαρυ...
Συνομιλούν...Διαπραγματεύονται...Κάνουν δηλώσεις...

Είναι θλιβεροί ! Δε λένε τίποτα ! Πολλά λόγια και κανένα νόημα ! Εμένα μου φαίνονται και κακοί ηθοποιοί, από αυτούς που δείχνουν να μην πιστεύουν τα λόγια τους...

Στο καπάκι τα ΜΜΕ, με τις "αναλύσεις" του τίποτα, που συζητήθηκε, συμφωνήθηκε και δηλώθηκε...

Τώρα περιμένουμε και τη μεγάλη συνάντηση με τον Ομπάμα...

Καλού κακού θα αποφύγω τις ειδήσεις για καμιά δεκαριά μέρες...Θα έχουμε αποθέωση της μπουρδολογίας...


Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι, μια κλίκα είναι και μας δουλεύουν από κοινού...

Ασήμαντες μαριονέτες ή... "μεγάλοι ηγέτες"

Όταν οι "μεγάλοι ηγέτες" της Ευρώπης δέχονται να κρίνονται από τρεις αμερικανικές εταιρείες αξιολόγησης οι οποίες δίνουν το σύνθημα για την επίθεση σε ευρωπαϊκά ομόλογα και στο ευρωπαϊκό νόμισμα, τότε ό,τι και να πάθει η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη είναι λίγο
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο Πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου να ξεκινήσουν πόλεμο απέναντι στα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Αυτά βεβαίως είναι ουτοπικά.
Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια υπάρχουν, υποστηριζόμενα και υποστηρίζοντας τις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Οταν πριν από δύο χρόνια κόντεψαν να τινάξουν την παγκόσμια οικονομία στον αέρα, στηρίχθηκαν από τις 20 χώρες και από κάθε κυβέρνηση χωριστά.
Τα χρήματα που πήραν από τους προϋπολογισμούς των χωρών, οι... τράπεζες τα έριξαν στην αγορά για να διαλύσουν τις ίδιες τις χώρες που τις στήριξαν. Αυτά τα ίδια κεφάλαια είναι που επιτίθενται κατά των ελληνικών ομολόγων, κατά της στερλίνας, κατά του ισπανικού χρέους. Αυτά τα ίδια κεφάλαια είναι που με την ανοχή των κυβερνήσεων και των Εποπτικών Αρχών κεφαλαιαγορών κρίνουν και τιμωρούν εταιρείες, τράπεζες, χώρες ολόκληρες. Σε απόλυτη συνεργασία με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης που παρέχουν το άλλοθι για την κερδοσκοπική επίθεση, αυτές οι επενδυτικές εταιρείες, προστατευμένες απολύτως από τη διεθνή νομοθεσία, αποφασίζουν για το μέλλον επιχειρήσεων, αγορών και τελικά χωρών.
Το ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε τις σχετικές εκκλήσεις καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Αλλά ελπίζω και ο ίδιος να γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι για το θεαθήναι. Οταν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η κερδοσκοπική επίθεση με αφορμή την Ελλάδα, όταν αμήχανοι και μουδιασμένοι μουρμουρίζουν ότι «θα στηρίξουμε την Ελλάδα» (αν χρειαστεί), ότι «μαζί θα παλέψουμε κατά των κερδοσκοπικών κεφαλαίων» και άλλα τέτοια ασαφή και αστεία, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Και επειδή μπορεί κάποιος να πει ότι αυτά αγγίζουν τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, ας το δούμε αλλιώς.
Αν το παιχνίδι δεν είναι στημένο με τη βουβή και παθητική συμμετοχή των «ηγετών» του G20, τότε το πράγμα είναι χειρότερο. Αν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ δεν ξέρουν πώς θα ξεμπερδεύουν με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τότε είναι καρικατούρες,μαριονέτες. Ας ρωτήσουν τον τελευταίο ντίλερ (χρηματιστή εννοώ) να τους πει πόσο κοστίζει το «κάψιμο» των κερδοσκόπων.
Οταν οι ηγέτες της Ευρώπης δέχονται να κρίνονται από τρεις αμερικανικές εταιρείες αξιολόγησης οι οποίες δίνουν το σύνθημα για την επίθεση σε ευρωπαϊκά ομόλογα και στο ευρωπαϊκό νόμισμα, τότε ό,τι και να πάθει η Ελλάδα και η Ευρώπη ολόκληρη είναι λίγο. Δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή οι πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι υποθάλπουν ένα παιχνίδι εις βάρος του συνόλου των ευρωπαϊκών οικονομιών; Φυσικά και το αντιλαμβάνονται. Οπως αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία εξουσία έναντι του Μπαρόζο, του Τρισέ και των άλλων χαρτογιακάδων της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Δεν μπορούν όμως να αντιδράσουν διότι είναι ασήμαντες προσωπικότητες. Με αυτούς στο τιμόνι, και πάλι καλά να λέμε.

-http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/b ... _6404.html


Η πολύ ανάλυση βλάπτει τα νεύρα και τη λογική του αμνού...
Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι, μια κλίκα είναι και μας δουλεύουν από κοινού...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημιουργία Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου?

8
Το αφεντικό της Ευρώπης μίλησε και έβαλε τα ποντικάκια στη θέση τους.
Ο Ιουδαίος πρόεδρος της BundesBank (BuBa), Αξελ. Βέμπερ, είπε όχι στη σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Η ίδρυση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, που θα βοηθά, χώρες με οικονομικά προβλήματα, είναι μια, «αντιπαραγωγική» ιδέα, που, «είναι αντίθετη με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας και ουσιαστικό αφεντικό του Τρισέ, Αξελ Βέμπερ

«Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για σχέδια διάσωσης είναι εντελώς αντιπαραγωγική, η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην υλοποίηση των δημοσιονομικών της στόχων», τόνισε.

Η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, κα Λακράντ, μετά από αυτό, μάζεψε τις δηλώσεις Σαρκοζύ και διευκρίνησε, πως δεν είναι άμεσης προτεραιότητας η ίδρυση του Ταμείου. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει δηλώσει και αυτή πως δεν αποκλείει (στο μέλλον) την ίδρυση ενός τέτοιου Ταμείου.

Ο Ιουδαίος Αξελ. Βέμπερ δεν απέκλεισε τη χαλάρωση των κανόνων της ΕΚΤ, σχετικά με τα εχέγγυα (collateral) που απαιτούνται από τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να δανεισθούν. Επεσήμανε, όμως, ότι αυτό θα συνοδευθεί με υψηλότερο κόστος δανεισμού για όσους καταθέτουν τίτλους χαμηλότερης αξιοπιστίας.

(Δηλαδή θα αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών που δανείζονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου των οποίων την αξιοπιστία μείωσαν η S&P, η Moody’s, και η Fitch, των κερδοσκόπων της Goldman Sahs).

Πίσω από τους Ιουδαίους κερδοσκόπους βρίσκεται δηλαδή ένας ακόμα Ιουδαίος. Ο άρχων της Γερμανίας Αξελ. Αυτός βρίσκεται πίσω από την ανθελληνική εκστρατεία του Γερμανικού Τύπου.

Σπύρος Χατζάρας


'Αααανα μπράβο !!! Τώρα μιλάμε σοβαρά, πραγματικά και ρεαλιστικά...
Και πίσω από τον Άξελ βρίσκονται οι πραγματικοί άρχοντες του κόσμου...
Αυτοί δεν έχουν καμμία προβολή στα ΜΜΕ, ούτε γίνονται αναλύσεις και συζητήσεις, ούτε βγαίνουν φωτογραφίες, ούτε κάνουν δηλώσεις, ούτε αναφέρονται τα ονόματά τους και από που κρατάει η σκούφια (ή το σκουφάκι τους τελοσπάντων) !!!
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Yγεία”

cron