Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σήμερα την "χωρίς θύματα" κατάληψη του ιρλανδικού πλοίου
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=116&t=7934
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  ronyca [ 05 Ιουν 2010, 15:23 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σήμερα την "χωρίς θύματα" κατάληψη του ιρλανδικού πλοίου

Εικόνα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σήμερα την "χωρίς θύματα" κατάληψη του ιρλανδικού πλοίου Rachel Corrie που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας.

"Σήμερα είδαμε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πλοίο ειρηνιστών με τους οποίους διαφωνούμε, αλλά των οποίων σεβόμαστε το δικαίωμα μιας γνώμης διαφορετικής από τη δική μας, και ενός πλοίου του...

μίσους που οργανώθηκε από τούρκους εξτρεμιστές που υποστηρίζουν την τρομοκρατία", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Νετανιάχου.

"Και στις δύο περιπτώσεις, το Ισραήλ ενήργησε με τον ίδιο τρόπο για να γίνει σεβαστός ο ναυτικός αποκλεισμός για να εμποδίσει το λαθρεμπόριο όπλων προς την (παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς) και να επιτραπεί η είσοδος πολιτικών εμπορευμάτων στη Γάζα μετά την επιθεώρηση", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ιρανικό λιμάνι στη Γάζα", κατέληξε η κ. Νετανιάχου.

Από την πλευρά της, η ιρλανδική οργάνωση που ναύλωσε το πλοίο Rachel Corrie, η Εκστρατεία Αλληλεγγύης Ιρλανδία Παλαιστίνη (IPSC), που εδρεύει στο Δουβλίνο κατήγγειλε την "κατάληψη" του πλοίου της στα ανοικτά της Γάζας και την "απαγωγή" των επιβατών του.

"Λίγο πριν τις 09.00 π.μ. (ώρα Ιρλανδίας) σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε με βία το ιρλανδικό πλοίο με την ανθρωπιστικό βοήθεια (...). Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν και άλλαξαν την πορεία ενός πλοίου που μετέφερε βοήθεια και δεν είχε όπλα", διαμαρτύρεται η IPSC σε ανακοίνωση τηςhttp://troktiko.blogspot.com

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/