Ημερομηνία : 21 Ιαν 2020, 23:41


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ …… ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Απρ 2015, 18:55 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Εικόνα

Μία απρόσμενη επίσκεψη ή επιδρομή έχω αυτές τις ημέρες στο σπίτι μου! Ίσως κάτι ψιχαλάκια από εκείνα που ρίχνω σε μια γλάστρα του μπαλκονιού μου για τα περιστέρια, να έπεσαν κατά λάθος μέσα στο σπίτι!

Κάποιοι λένε πως τα μυρμήγκια είναι λεφτά, αλλά δεν πάει να λένε, για εμένα αποτελούν μία ανεπιθύμητη επίσκεψη!

Κάνοντας όμως ότι μπορούσα να αμυνθώ, είχα την ευκαιρία να τα γνωρίσω καλύτερα! Ότι κι αν έκανα μετά από κάποιες ώρες εύρισκα άλλα! Έτσι ακολούθησαν άλλες «επιχειρήσεις»!

Όμως όσο τα έβλεπα απτόητα, ακούραστα και αεικίνητα να ψάχνουν για τροφή τους και ιδιαίτερα στις συναντήσεις να ανταλλάσσουν πληροφορίες, τότε θαύμασα τον Δημιουργό τους! Δεν τα έκανε έτσι πρόχειρα, τα προίκισε με πολύ σοφία, μια σοφία στην οποία της οφείλω μία χάρη, από τα γυμνασιακά μου χρόνια!

Ήταν μία σχολική έκθεση που είχε αθλοθετηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό σε Πανελλήνιο επίπεδο ! Και το θέμα είχε σχέση με τα μυρμήγκια και την σοφία τους:

«Ίθι προς τον μύρμηκα, και γενού εκείνου σοφώτερος»!

Ανέλπιστα η έκθεσή μου, μου έδωσε το πρώτο βραβείο στο σχολείο μου, ένα βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής, με το ποσό των 200 δραχμών!

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο συναρπαστική, καθώς η έκθεσή μου πήγαινε να διαγωνισθεί στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Αργολιδο-Κορινθίας καθώς και από εκεί μου πρόσθεσε άλλες 400 δραχμές στο βιβλιάριο!

Τότε πια ως νικητής, θυμήθηκα και κάτι άλλο που έλεγε ο διαγωνισμός κάτι που δεν είχα δώσει σημασία στην αρχή: Οι τρεις καλύτερες εκθέσεις από τις 25 Περιφέρειες (τόσες ήσαν τότε) πρόσφεραν ισάριθμες προσλήψεις στους νικητές!Όχι δεν τα είχα καταφέρει να βρεθώ στους τρεις, όμως εμένα η Εθνική από εκείνη την στιγμή μου είχε πάρει τα μυαλά. Ήταν κι εκείνο το «της Ελλάδος» στην ονομασία της που φαίνεται αργότερα κάποιοι ξένοι τοκογλύφοι δεν το άντεξαν!

Βγάζοντας το Γυμνάσιο και με «προίκα» 600 δραχμές, έβαλα μπροστά να τυπώσω μία ποιητική συλλογή που είχα έτοιμη, ενώ πάντα πρόσεχα τις προκηρύξεις τραπεζικών διαγωνισμών για προσωπικό.

Σε λίγο καιρό έγιναν και τα δύο και το βιβλίο και η πρόσληψη στην Εθνική! Και να σκεφθείτε όλα αυτά με αφορμή τα μυρμήγκια που αυτές τις ημέρες κάνω το παν να τα εξαφανίσω από το διαμέρισμά μου!

Καλά, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει αφού μια τέτοια συμβίωση είναι εντελώς αδύνατη!

Αυτά τα μυρμήγκια όμως στάθηκαν αφορμή να κάνω και άλλες ακόμα σκέψεις. Πέρα από την σοφία, την μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα, ο Δημιουργός τους είχε δώσει και ειδικά χαρίσματα στο να βρίσκουν εύκολα την τροφή τους, να επικοινωνούν μεταξύ τους με κάποιο ειδικό τρόπο, χωρίς κινητά, να συνεργάζονται και να δουλεύουν ακατάπαυστα, για το γενικό τους καλό!

Όταν όμως ο Δημιουργός έχει δώσει τόσα πολλά χαρίσματα στα μυρμήγκια που εμείς τα πατάμε, σκεφθείτε πόσα περισσότερα έχει δώσει στον ιδιαίτερα πλασμένο και «κατ΄εικόνα και ομοίωσιν» άνθρωπο!

Δεν θα πω τίποτε για τα δικά μας χαρίσματα! Τα ξέρουμε άλλωστε. Θα σταθώ όμως σε ένα παραπανίσιο που δόθηκε στον άνθρωπο! Και αυτό είναι το αυτεξούσιο!

Πρόκειται για την ελευθερία να δέχεσαι να ακολουθείς ή και να μην δέχεσαι τον Δημιουργό σου! Να Τον προσκυνάς ή να Τον βρίζεις, ή ακόμα και να Τον διαγράφεις τελείως και να Τον λες ανύπαρκτο!

Χειρότερη ακόμα περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει τελευταία με τους μισούντες Αυτόν, που σιγά-σιγά βγαίνουν από την κρυψώνα τους! Ναι είναι αυτοί που ταυτίζονται με τον πρώην εκπεσόντα άγγελο!

Σε αυτόν ακουμπάνε τοκογλύφοι, Κυβερνήτες, Καλλιτέχνες, τραγουδιστές και πολλά άλλα φιλόδοξα άτομα παγκοσμίως!

Σε κάποια πρόσφατη απονομή βραβείων που έβλεπα σε ένα βίντεο, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα, έπρεπε να φορέσουν εθιμοτυπικά κόκκινα κέρατα πάνω στο κεφάλι τους!

Όχι εδώ δεν πρόκειται περί της ύπαρξης ή μη ύπαρξης του Θεού, εδώ πρόκειται περί μιας αποστασίας και αλλαγής στρατοπέδου! Όμως ό Ένας είναι ο Θεός, ενώ ο άλλος το εκπεσόν δημιούργημά του, ο διάβολος! Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει!

Και ο Δημιουργός ως τώρα τα ανέχεται όλα, αλλά είναι άγνωστο μέχρι πότε!

Πολλοί μιλάνε για επερχόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως οι συνθήκες να είναι ωριμότερες από ποτέ άλλοτε! Η αποστασία σήμερα είναι παγκόσμια και έχει διεισδύσει και στο Βατικανό όσο και σε άλλες Εκκλησίες. Κρούσματα μικρότερα θα υπάρχουν και στην Ορθοδοξία!

Έπειτα σήμερα ο ένας άνθρωπος, καταδυναστεύει άλλους ανθρώπους! Κραυγαλέες περιπτώσεις εκείνες των τοκογλύφων όσο και των δουλεμπόρων!

Οι περισσότεροι ηγέτες των λαών είναι κλέφτες και μπασμένοι σε οικονομικά σκάνδαλα! Ξεπουλούν τους λαούς τους, για το χρήμα ή και για να μην αποκαλύψουν οι εκβιαστές τους, κάποιες άνομες πράξεις τους!

Η ηθική έχει εκπέσει ακόμα και σε Ορθόδοξες χώρες! Για τις άλλες τι να πεις; Οι εκκλησίες κλείνουν και μετατρέπονται σε μπαρ ή εστιατόρια!

Εδώ στην Ελλάδα παλιότερα είχαμε «λεκτικές» επιθυμίες κάποιων που ήθελαν να γυρίσουν κάποιες σκηνές πάνω σε Αγία Τράπεζα! Με τον καιρό όμως ξεχνιούνται κι αυτοί!

Χωρίς να το καταλάβω όμως έγραψα τόσα πολλά από ένα ερέθισμα που πήρα από εκείνα τα μυρμήγκια!

Ασφαλώς θα μένει μέσα μου ένα ερώτημα που την απάντηση δεν θα την περιμένω από κανένα:

Αν εγώ δεν άντεξα εκείνα τα μυρμήγκια που με ενόχλησαν, ο Θεός τι θα πρέπει να κάνει με όλους εμάς που λίγο πολύ συνεχώς Τον στενοχωρούμε;

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ …… ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιουν 2015, 10:15 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2014, 10:52
Δημοσ.: 758
Thanks:
Thanked:
time στο post
Απλός να αναφέρο πως μία έρευνα λέει το ότι αν αποφασίσουν τα έντομα να μας εξωντόσουν ως έιδος θαχρειαστούς 24 ωρες το ότι δεν το κάνουν είναι γιατί δεν μα θεωρουν απειλή παντός ωραίο το κείμενο με έβαλε σε σκέψης.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
ΓΕΝΕCIS-ΣΚΕΨΕΙΣ
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: GLADIATOR
Απαντησεις: 2
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3
ΒΑΖΕΙ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ:ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΟΤΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΕΙ;
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: Αστα Να Πανε
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr