"Επίθεση" στα Βαλκάνια - Το Κόσοβο άνοιξε την όρεξη του ψευδοκράτους - "Αντιπροσωπεία" στα Σκόπια

1
"Επίθεση" στα Βαλκάνια - Το Κόσοβο άνοιξε την όρεξη του ψευδοκράτους - "Αντιπροσωπεία" στα Σκόπια





Με τα Σκόπια φαίνεται να κάνει αρχή το ψευδοκράτος στη διπλωματική επίθεση που εξαπολύει με άνοιγμα νέων "αντιπροσωπειών" του στο εξωτερικό. Το ψευδοκράτος που μέχρι σήμερα έχει συστήσει και λειτουργεί 20 "αντιπροσωπείες" δείχνει να δίδει έμφαση πλέον, πέραν των ισλαμικών χωρών, και στις χώρες των Βαλκανίων, ευελπιστώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον χωρών που έχουν έντονα οικονομικά κι άλλα συμφέροντα με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Π", πρώτα στη λίστα με τις χώρες που θα αναπτύξει σχέσεις το ψευδοκράτος είναι τα Σκόπια με λειτουργούς του "υπουργείου" εξωτερικών και της "βουλής" να έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα αριθμό επισκέψεων και επαφών με αξιωματούχους της βαλκανικής χώρας. Ιδιαίτερες σχέσεις δείχνει να αναπτύσσει η "κυβέρνηση" Κιουτσούκ και με το Κόσοβο με την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης να έχει ενθαρρύνει τις βλέψεις της δεξιάς παράταξης για αναγνώριση. Στο πλαίσιο αυτό έχει ετοιμαστεί σχετική έκθεση πεπραγμένων όσον αφορά ειδικά την περιοχή των Βαλκανίων η οποία θα τεθεί ενώπιον του Ντερβίς Έρογλου προς λήψη αποφάσεων για τα πρώτα βήματα.

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα, τόσο ο Ντερβίς Έρογλου όσο και ο Χουσεΐν Οζγκιουργκούν φροντίζουν να διαμηνύουν συνεχώς -περισσότερο προς το εσωτερικό της τ/κ κοινότητας αλλά και προς άλλους αποδέκτες- ότι το σχέδιο β' της τ/κ πλευράς είναι η προσπάθεια για αναγνώριση. "Η τρέχουσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για συμφωνημένη λύση του Κυπριακού" ήταν το μήνυμα που μόλις μια μέρα μετά το δείπνο με τον Πρόεδρο Χριστόφια έστειλε ο Τ/Κ ηγέτης ενώ ο "υπουργός" εξωτερικών, Χ. Οζγκιουργκούν, εμφανώς πιο απελευθερωμένος ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεών του υπογράμμισε πως αν μέχρι το τέλος του 2010 δεν εξευρεθεί λύση τότε μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο β' που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης του ψευδοκράτους έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το μοντέλο της Ταϊβάν σε πρώτο στάδιο και αργότερα εκείνο του Κοσόβου.


Κι άλλες "αντιπροσωπείες"
Στόχος του "υπουργού" εξωτερικών του ψευδοκράτους είναι να αυξηθεί -επί "υπουργίας" του- δραματικά ο αριθμός των "αντιπροσωπειών" που λειτουργεί η "ΤΔΒΚ" εν είδει "πρεσβειών" στο εξωτερικό. Πέραν της περιοχής των Βαλκανίων στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ισλαμικές χώρες με το ψευδοκράτος να αναμένει αμέσως μετά το 2010 ένα σημαντικό μήνυμα ενθάρρυνσης από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης στον οποίο το ψευδοκράτος συμμετέχει ως "τ/κ κράτος".
Αν παρατηρήσει κανείς τις ανακατατάξεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο "υπουργείο" εξωτερικών και τους διορισμούς στις "αντιπροσωπείες" στο εξωτερικό θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το ψευδοκράτος ετοιμάζεται για κινήσεις. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση του πρώην αρχιμουφτή Αχμέτ Γιονλουέρ ο οποίος έχει σπουδάσει σε ισλαμικές χώρες, έχει υπηρετήσει ακόμα και την Τουρκία σε αυτή την περιοχή και φέρεται να διατηρεί επαφές και προσβάσεις.


Φτάνουν την Ταΐβάν
Η πατέντα των "αντιπροσωπειών" εν είδει "πρεσβειών" στο εξωτερικό εφαρμόστηκε κατά κύριο λόγο από την Ταϊβάν η οποία κατάφερε με αυτό τον τρόπο να σπάσει τη διεθνή απομόνωση. Η Ταϊβάν έχει, μέσω των αντιπροσωπειών της, διπλωματικές σχέσεις με 24 χώρες ενώ λειτουργεί κι άλλου είδους γραφεία (εμπορικά, οικονομικά, τουριστικά) με 140 χώρες. Το ψευδοκράτος κατάφερε την τελευταία οχταετία να ακολουθήσει τα χνάρια της Ταϊβάν και να αυξήσει τις "αντιπροσωπείες" του από δέκα που ήταν λίγο μετά το 2000 στις 20 και πλέον "αντιπροσωπείες" και "επίτιμες αντιπροσωπείες" σήμερα. Αυτό που ξεχωρίζει πάντως είναι η διείσδυση του ψευδοκράτους στην οικογένεια της ΕΕ έχοντας ανοίξει "αντιπροσωπείες" και "επίτιμες αντιπροσωπείες" στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γερμανία αλλά και τις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, το ψευδοκράτος λειτουργεί (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του "ΥΠΕΞ") "αντιπροσωπείες" μεταξύ άλλων στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη, τη Ρώμη, το Μπακού, το Άμπου Ντάμπι, το Ισλαμαμπάντ, το Κατάρ, το Κιργιστάν, το Κουβέιτ και τρεις στην Τουρκία (Άγκυρα - "πρεσβεία", Κωνσταντινούπολη - "προξενείο", Σμύρνη - "προξενείο"). Παράλληλα, η "ΤΔΒΚ" έχει "επίτιμες αντιπροσωπείες" στον Καναδά, τη Νότιο Αφρική, την Κίνα, τη Γαλλία, την Κολωνία, τη Βαυαρία, το Βερολίνο, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, τη Σαουδική Αραβία, την Ιταλία, την Αυστρία, το Μόναχο, την Γκάνα, τη Μαλαισία, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, το Λος Άντζελες και το Κιργιστάν ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκαν "γραφεία" τουριστικά ή εμπορικά στη Συρία, το Ισραήλ και τη Νότια Κορέα.
Πάντως στην ιστοσελίδα του "ΥΠΕΞ" εμφανίζονται και επτά χώρες να διατηρούν "διπλωματικές" αποστολές στα κατεχόμενα. Εκτός της "πρεσβείας" της Τουρκίας αναφέρεται το "γραφείο Βόρειας Κύπρου" της πρεσβείας των ΗΠΑ και το "γραφείο Βόρειας Κύπρου" της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λειτουργούν στα κατεχόμενα τα "γραφεία Βόρειας Κύπρου" των πρεσβειών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας (γραφεία που προφανώς και δεν έχουν επίσημο στάτους).


politis-news

greeknation.blogspot.com
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”

cron