Σελίδα 1 από 2

Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 23:13
από evaggelia
Τις τελευταίες μέρες τα διατροφικά σκάνδαλα ξεσπάνε αλυσιδωτά, αποκαλύπτοντας σχέδια κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι η λειτουργία της αγοράς και όχι οι δήθεν στρεβλώσεις της που απειλούν τη ανθρώπινη υγεία, επειδή δεν μπορεί ούτε ένα πιάτο φαΐ να δώσει αν αυτό δε συνεπάγεται κέρδη για πολυεθνικές και τράπεζες.
Από τη σχετικά «αθώα» υπόθεση του αλογίσιου κρέατος που έκανε κατά εκατομμύρια πλουσιότερους τους «έντιμους» και «υπεύθυνους» δανειστές μας μέχρι τα άκρως επικίνδυνα γλυκά με κολοβακτηρίδια του ΙΚΕΑ, το πρόβλημα είναι κοινό και γνωστό: κερδοφορία κάθε πιθανό τρόπο, μείωση του κόστους με παραγωγή τροφίμων είτε μεταλλαγμένων, είτε αμφίβολης και επικίνδυνης προέλευσης.
Η απειλή δεν είναι καινούργια και αφορά την «καρδιά» της ΕΕ. Πριν από μερικά χρόνια ξέσπασαν μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, με τις «τρελές αγελάδες» στην Αγγλία και τα κοτόπουλα με διοξίνες σε Βέλγιο και Γερμανία.
Εδώ και δεκαετίες ολόκληρες εκτάσεις σε Αφρική, Νότια Αμερική και Ασία, αποτελούν ταυτόχρονα τροφούς και χωματερές του πλανήτη, υπό τον έλεγχο εταιριών όπως η Μονσάντο, η οποία πρωτοστατεί στην προώθηση των μεταλλαγμένων. Η ίδια η αγροτική παραγωγή έχει μεταβληθεί σταδιακά σε επικίνδυνο εργαστήρι χημικών και λιπασμάτων, ενώ εδώ και χρόνια η ΕΕ επιδοτούσε το ξερίζωμα των καλλιεργειών στην Ελλάδα, με σύμμαχο τις χρεοκοπημένες ηγεσίες των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που μοίραζαν αφειδώς επιδοτήσεις.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, εξαρθρωμένοι και απογυμνωμένοι από προσωπικό, από την ίδια πολιτική που ταΐζει σκουπίδια τους ανθρώπους, απλώς προσπαθούν να κάνουν τον τροχονόμο στο πάρτι μεταλλαγμένων που έχουν στήσει οι μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο της διατροφής.
Οι πολίτες γονατισμένοι από τη φτώχεια κόβουν δαπάνες διατροφής, προτιμούν φτηνά αλλά όχι πάντα ασφαλή «ανώνυμα» προϊόντα.
Στις ίδιες τις εταιρείες που κερδοσκοπούν, οι εργασιακές σχέσεις συνήθως κρύβουν το χειρότερο και ρυπαρότερο σφαγείο.
Την ίδια στιγμή, όλες οι υποδομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη σωστή, υγιεινή και μαζική διατροφή των πολιτών, ξεπουλιούνται μαζικά.
Από τη ΔΩΔΩΝΗ στην Ήπειρο μέχρι την ΕΒΖ μέχρι την ΕΛΒΙΖ, εταιρίες που παράγουν τρόφιμα και πρώτες ύλες χαρίζονται από την τρικομματική κυβέρνηση σε εταιρίες που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος χτυπώντας τον παραγωγό και το προϊόν του, δημιουργώντας έτσι το έδαφος για να «σπρώξουν» τα διατροφικά απορρίμματα στην αγορά, με την ταμπέλα του φθηνότερου.
Η απάντηση στα διατροφικά σκάνδαλα, είναι συνδεδεμένη με την απάντηση στην οικονομική και πολιτική δικτατορία της ΕΕ. Ανατροπή τους εδώ και τώρα, έξοδος από το ευρώ, εργατικός έλεγχος σε όλες τις συνεταιριστικές διατροφικές βιομηχανίες και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το σχεδιασμό μέχρι τις μεταφορές. Μαζικοποίηση της παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον, με αγνά προϊόντα, με κατάργηση και καταστροφή των γενετικά μεταλλαγμένων και μόνο κριτήριο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού.http://www.antarsya.gr/node/1134

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2013, 00:27
από LAPTONAS
σύντομα έρχονται και τα κρέατα-όγκοι -εργαστηρίου.

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2013, 15:32
από emman
LAPTONAS έγραψε:σύντομα έρχονται και τα κρέατα-όγκοι -εργαστηρίου.


Τα τρώμε ήδη εδώ και χρόνια!

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2013, 00:24
από LAPTONAS
δε νομίζω .... εγώ μιλάω για τους όγκους που αναπτύσσονται σε εργαστήρια

Κρέας Σωλήνα
________________

Το πρώτο τεχνητό ”μπέργκερ” από εργαστηριακό κρέας θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε να...
ονομαστεί και ως ”κρέας του σωλήνα”.
Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται υπό ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το ”New Scientist” και τη βρετανική ”Τέλεγκραφ”, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο ”χοιρινό του σωλήνα”.
Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ.α.).


Το διαβάσαμε από το: Καταργείται κάθε έννοια βιοηθικής με το κρέας ”εργαστηρίου” http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... z2Nq2mEeZM

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2013, 18:32
από emman
Tα Mc Donald's,τα KFC και άλλες παρόμοιες αλυσίδες μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως φήμης εδώ και χρόνια ταίζουν τον κόσμο με κρέας απο διασωληνωμένα γενετικά δήθεν ζώα......χωρίς κόκαλα,πόδια,χέρια,δέρμα και όλα τα παρελκόμενα....

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρ 2013, 14:44
από omg
emman έγραψε:Tα Mc Donald's,τα KFC και άλλες παρόμοιες αλυσίδες μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως φήμης εδώ και χρόνια ταίζουν τον κόσμο με κρέας απο διασωληνωμένα γενετικά δήθεν ζώα......χωρίς κόκαλα,πόδια,χέρια,δέρμα και όλα τα παρελκόμενα....

Πρόλαβαν και τα φτιάξαν αυτά? Είχαν πει οτι τα "μελετάνε".
Τα τρώει ήδη ο κόσμος δηλαδή?

Πωπω...

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρ 2013, 21:48
από LAPTONAS
αν φτιάχνουν πλέον τα κρέατα σε εργαστήρια .... και δεν παράγουν όλα αυτά τα κόκαλα, πόδια, χέρια, δέρμα , μάτια ... τότε πως φτιάχνουν τώρα τα κονσερβοποιημένα ζαμπόν και τα άλλα υπό-προϊόντα; γιατί τα υπολείμματα των κρεάτων γίνονται είτε άλευρα-σκόνες είτε ζαμπόν... είτε επανεισάγονται με κάποιο άλλο τρόπο στη βιομηχανία... (όλα στο βωμό του κέρδους) .... ναι παιδιά έτσι είναι ... μας ταΐζουν σκουπίδια...

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2013, 07:37
από King Hercules
Και μη σας πω πως όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διαβόητης Agenda 21!

Σας θυμίζω τη γνωστή ατάκα του Kissinger: "Ταΐζοντας τους ανθρώπους με junk food μπορείς πιο εύκολα να τους ελέγξεις".

Re: Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του

Δημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2013, 14:32
από emman
LAPTONAS έγραψε:αν φτιάχνουν πλέον τα κρέατα σε εργαστήρια .... και δεν παράγουν όλα αυτά τα κόκαλα, πόδια, χέρια, δέρμα , μάτια ... τότε πως φτιάχνουν τώρα τα κονσερβοποιημένα ζαμπόν και τα άλλα υπό-προϊόντα; γιατί τα υπολείμματα των κρεάτων γίνονται είτε άλευρα-σκόνες είτε ζαμπόν... είτε επανεισάγονται με κάποιο άλλο τρόπο στη βιομηχανία... (όλα στο βωμό του κέρδους) .... ναι παιδιά έτσι είναι ... μας ταΐζουν σκουπίδια...


Δεν μίλησα για το τι επικρατεί σε γενική κλίμακα,αλλά μόνο για συγκεκριμένες μεγαλοεταιρείες.

Βέβαια σιγά σιγά θα αποκαταστήσουν το κρεας των ζώων με αυτό των εργαστηρίων.

Ειδού και διάφορες ασθένειες ανά καιρούς(τρελές αγελαδες,γρίπη των χοίρων,γριπη των πτηνων κτλ)......με λίγα λόγια μας προετοιμαζουν σιγα σιγά.

Σε λίγο καιρό με όλες αυτές τις ασθένειες εργαστηρίων που δημιουργουν οι ίδιοι τους,αλλά και με την σταδιακή μόλυνση της γής μέσω ψεκασμών και όχι μόνο.......... θα απαγορευτούν να τρώμε όλα αυτά και θα μας επιβάλλουν να τρώμε μόνο τα δικά τους!

Αλλά και να μην μας τα απαγορευσουν......πάλι δεν θα μπορούμε να τρώμε διότι όλα θα είναι γενικώς μολυσμένα!