Προωθείται παγκόσμιο κράτος μέσω της Agenda 21 του Ο.Η.Ε; (βίντεο) MUST SEE!!

1
Εικόνα
Όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι "άγνωστα" κέντρα εξουσίας μας κατευθύνουν σε μία παγκόσμια διακυβέρνηση με στόχο τον πλήρη έλεγχο της ζωής των πολιτών. Αυτό πριν χρόνια ακούγονταν ως συνωμοσιολογία αλλά τα τελευταία χρόνια με τις απρόσωπες αγορές να καταστρέφουν αριστοτεχνικά ολόκληρα έθνη έχει κοπεί το γέλιο περί "γραφικών" και "ποιός τα λέει αυτά" και έχουν ξεκινήσει δεύτερες σκέψεις για το πώς μπορούν να επιτευχθούν αυτά.

Ο ΟΗΕ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι καν μυστικό.Το ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη», και αν ισχύσει, θα αλλάξει για πάντα όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.Πρόκειται για μια αναφορά 204 σελίδων, με τίτλο «Working Towards a Balanced and Inclusive Green Economy, A United Nations System-Wide Perspective», που δημοσιεύτηκε εν όψει της επερχόμενης συνάντησης Rio + 20 του ΟΗΕ στη Βραζιλία.

Το σχέδιο προβλέπει ένα παγκόσμιο σύστημα φορολόγησης του άνθρακα, παγκόσμια δίχτυα ασφάλειας, και μια ενιαία για τον πλανήτη πράσινη οικονομία. Φυσικά όταν κάτι είναι ενιαίο σε ολόκληρο πλανήτη προϋποθέτει και μια ενιαία διακυβέρνηση.

Πολλοί από τους υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης, πιστεύουν πως όλα γίνονται για το καλό του πλανήτη. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, θα χρειαστεί μια πλήρης αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και που λειτουργούμε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ευνοϊκό για όλους.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε, πως σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, η τυραννία προωθήθηκε από κάποιους ισχυρίζονταν ότι ήθελαν το καλό μας άλλωστε ο "δρόμος προς τη κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις". Και όσο καλά και αν ακούγονται τα πλάνα του ΟΗΕ, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια τυραννία.

Η συνάντηση Rio + 20 δεν θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, αλλά ο ΟΗΕ έχει την υπομονή να περιμένει. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις επί συναντήσεων, μέχρι τελικά να πετύχει αυτό που θέλει.

Δεν έχει σημασία πόσο "στρογγυλοποιημένη" γλώσσα χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ στις εκθέσεις του, η αλήθεια είναι ότι αυτό που προωθούν είναι μια ύπουλη ατζέντα απόλυτης τυραννίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Η επικείμενη συνάντηση του Ρίο + 20 - Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο έρχεται 20 χρόνια μετά την αρχική Σύνοδο Κορυφής του 1992 για τη Γη που υιοθέτησε την ονομασία «Agenda21». Αυτή η νέα σύνοδος κορυφής θα αφορά την ανανέωση της δέσμευσης αυτής στην «αειφόρο ανάπτυξη» και την προώθηση της ατζέντας.

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν θα θορυβηθούν από όλα αυτά, επειδή ξέρουν ότι ο ΟΗΕ δεν έχει την εξουσία να επιβάλει οποιονδήποτε από τους στόχους τους σε αυτούς τώρα. Αλλά αυτό δεν είναι το παιχνίδι που παίζει ο ΟΗΕ.

Προς το παρόν, ο ΟΗΕ λειτουργεί ως μια «ήπια» παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν έχει την δύναμη να αναγκάσει τα κράτη να τον υπακούσουν, για αυτό και στηρίζεται στη συνεργασία τους.

Ένα από αυτά που επιδιώκει διακαώς είναι ένας παγκόσμιος φόρος άνθρακα. Η φορολόγηση σημαίνει και εξουσία, για αυτό αν ο ΟΗΕ κερδίσει αυτό το δικαίωμα, τότε θα κάνει ένα βήμα προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Είναι κατανοητό ότι φόρους βάζει το κράτος άρα ένας παγκόσμιοςφόρος σημαίνει παγκόσμιο κράτος.

Εκτός από τον παραπάνω φόρο, ο ΟΗΕ οραματίζεται την μεταφορά τρισεκατομμυρίων κάθε χρόνο, από τα πλούσια προς τα φτωχά κράτη. Όπως λέει, οι φτωχές χώρες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κόστη της πράσινης οικονομίας, και για αυτό θα πρέπει να βοηθηθούν. Παράλληλα, η αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου, θα οδηγήσει, λέει, σε μεγαλύτερη παγκόσμια ισότητα.

Αυτά όλα ακούγονται σαν ένα είδος ριζοσπαστικού σοσιαλισμού, διότι έτσι είναι σχεδιασμένα.Επίσης, ο ΟΗΕ μιλάει για ένα παγκόσμιο δίχτυ ασφάλειας, και μια παγκόσμια πράσινη οικονομία, όπου το ελεύθερο εμπόριο θα συνοδεύεται από περιβαλλοντική υπευθυνότητα.Για την Αμερική, αυτά είναι άσχημα νέα. Η πράσινη οικονομία θα ανεβάσει στα ύψη τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας.

Υπάρχει μια έννοια την οποία επίσης προωθεί ο ΟΗΕ, που την ονομάζει full-cost pricing, και που σημαίνει ότι τα πλήρη κοινωνικά και περιβαλλοντικά κόστη της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, θα περνάνε στον τελικό καταναλωτή, ώστε να έχει κίνητρο να αλλάξει την συμπεριφορά του!Για παράδειγμα, ο ΟΗΕ δεν συμφωνεί με το ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να οδηγούν τόσο πολύ τα αυτοκίνητά τους, επειδή αυτό βλάπτει το περιβάλλον. Για αυτό, και προωθεί την αύξηση της τιμής των καυσίμων.Και για ναμη ξεχνιόμαστε αυτό είναι κάτι που ήδη το ζούμε στο πετσί μας εδώ στην Ελλάδα.

Ο ΟΗΕ θέλει να πετύχει και ριζικές αλλαγές στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για αυτό εστιάζει όλο και πιο πολύ στον ρόλο των «ειδικών τραβηχτικών δικαιωμάτων» στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Επίσης, ο ΟΗΕ θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες, ώστε να προσαρμοστούν σε «βιώσιμες δίαιτες». Δηλαδή λιγότερο κρέας (αντικατάσταση με τί;Θυμηθείται παλαιότερη δημοσίευσή μας για το συνθετικό κρέας).Εδώ μπαίνουν και θέματα όπως ο Codex Alimentatius (Διατροφικός κώδικας) ο οποίος είναι ήδη σε ισχύ και καλά θα κάνετε να ψάξετε όλοι μέσες άκρες τι λέει διοτι είναι ανησυχητικά αυτά που ζητάει.

Θέλει επίσης να μεταρρυθμίσει την δημόσια εκπαίδευση, εισάγοντας μαθήματα για τις κλιματικές αλλαγές, που τα θεωρεί απαραίτητα στον νέο κόσμο που δημιουργείται.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, θέλει να υπάρχει και παγκόσμια πρόσβαση σε υπηρεσίες «οικογενειακού σχεδιασμού, υγιούς αναπαραγωγικής πολιτικής και φροντίδας» κλπ. Με άλλα λόγια, ο ΟΗΕ θέλει να υπάρχει μια κλινική εκτρώσεων σε κάθε τετράγωνο, σε ολόκληρο τον κόσμο.Μήπως σας θυμίζει πολιτικές Κίνας το τελευταίο;Γιατί μάλλον ο έλεγχος θα είναι στα πολλά παιδιά όχι στα λίγα (η ένα).

Οι ελιτιστές που προωθούν την βιώσιμη ανάπτυξη, λατρεύουν τον θάνατο. Πιστεύουν πως ο άνθρωπος φταίει για την παγκόσμια υπερθέρμανση, και πως όσο λιγότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, τόσο το καλύτερο για αυτόν.Αλλωστε αυτό είναι και το σλόγκαν της "οικολογίας" ο άνθρωπος φταίει για όλα (έχει μια βάση αλήθειας αλλά αντί να εύχεσαι την εξαφάνισή του δίδαξέ τον κάνε τον καλύτερο) επομένως καλύτερα χωρίς αυτόν.


Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας που συνηγορούν σε επιβολή μέτρων περιοριστικού ελέγχου του πληθυσμού. Κάνουν όμως λάθος να θεωρούν ότι έτσι σώζουν τον πλανήτη, αφού στη πραγματικότητα υποστηρίζουν μια παγκόσμια τυραννία.

Αυτή η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης έχει αρχίσει να διαδίδεται και να κυριαρχεί παντού, αφού πλέον διδάσκεται στα πανεπιστήμια του αναπτυγμένου κόσμου. Και ο ΟΗΕ θα την στηρίζει συνεχώς.Να θυμίσουμε ότι υπάρχει γενικό σπονσοράρισμα σε όποιον ασχολείται ή αναφέρει τα "περί θερμοκηπίου και κλιματικής αλλαγής". Ενα φαινόμενο που αμφισβητείται από χιλιάδες επιστήμονες που αμέσως τα ΜΜΕ τους κόβουν το δικαίωμα διάδοσης των αντιρρήσεών τους.

Ήδη, αξιωματούχοι του ΟΗΕ ετοιμάζουν ένα προσχέδιο για ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό σύνταγμα, το οποίο αναμένεται να υπερκεράσει κάποτε όλες τις ισχύουσες εθνικές νομοθεσίες.


Ο περισσότερος κόσμος αγνοεί όλα τα παραπάνω, και δεν ξέρει πόσο αποφασισμένος είναι ο ΟΗΕ για να επιβάλλει τις επιταγές του.

Ο ΟΗΕ φαίνεται πως πραγματικά πιστεύει ότι αυτός πρέπει να κυβερνά τον κόσμο μας, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή ειρήνης, ισότητας, και «πράσινης ευημερίας».

Προς το παρόν, το περιβάλλον χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, προκειμένου να ενισχυθούν κάποια παγκόσμια όργανα όπως είναι ο ίδιος ο ΟΗΕ. Αν όμως δεν προσέξουμε, τότε τα παιδιά μας θα ξυπνήσουν μια μέρα, σε έναν κόσμο όπου σε κάθε γωνία θα βρίσκεται και κάποιος ένοπλος κυανόκρανος. Και τότε θα δούμε προς δυστυχία μας πολλές προφητείες να εκπληρώνονται ταυτόχρονα από πολλές θρησκείες. Ας είμαστε δύσπιστοι σε "παγκόσμιες λύσεις" για το καλό των μελλοντικών γενιών (και το δικό μας).


phpBB [video]



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Προωθείται παγκόσμιο κράτος μέσω της Agenda 21 του Ο.Η.Ε; (βίντεο) MUST SEE!!

2
Ο Ροκφέλερ και οι υπαρχηγοί του Ρότσιλντ, Κίσινγκερ και Σόρος κρύβονται πίσω από την "Ατζέντα 21".

Αυτοί οι τέσσερεις πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν σ' ένα Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με έδρα την Αθήνα κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Re: Προωθείται παγκόσμιο κράτος μέσω της Agenda 21 του Ο.Η.Ε; (βίντεο) MUST SEE!!

3
Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/stor ... z3mjxBFzuO


Σύνοδος Κορυφής: 1 δισ. ευρώ μέσω ΟΗΕ για Σύρους που παραμένουν στη Μέση Ανατολή
Εικόνα


Να ενισχύσουν με 1 δισ. ευρώ τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών ώστε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που παραμένουν στη Μέση Ανατολή αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την αποψινή (23-24/9/15) Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με θέμα τις συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στα κράτη-μέλη.

Μετά το πέρας της Συνόδου που διήρκεσε περίπου 6 ώρες, τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, διαβεβαίωσαν πως η συνάντηση εξελίχθηκε σε καλό κλίμα χωρίς να υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των χωρών που φάνηκε να διαφωνούν εντόνως τον τελευταίο καιρό ως προς την διαχείριση των προσφύγων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το πέρας της έκτακτης Συνόδου για τις ποσοστώσεις των προσφύγων «οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν να δώσουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών για να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή»

Ένα δισ. θα πάρει η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία κυρίως μέσω του προγράμματος τροφίμων των ΗΕ και περίπου 70 εκατομμύρια τα Σκόπια.

Κατά την διάρκεια της συνόδου μάλιστα, πέραν της απόφασης αυτής ξεκίνησε η συζήτηση και για την αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ αλλά και για να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής προσφύγων στα σημεία υποδοχής μεγάλων ρευμάτων μεταναστών, τα οποία οι ηγέτες χαρακτήρισαν ως hot-spot .

Εμφανές ήταν και το μήνυμα που θέλησαν να επισημάνουν οι ηγέτες ότι δηλαδή ξεπεράστηκαν τα προβλήματα των αλληλοκατηγοριών μεταξύ Αυστρίας Ουγγαρίας και άλλων χωρών της κεντρικής Ευρώπης και ότι η συζήτηση εξελίχθηκε σε κλίμα ενότητας.

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί ώστε να αποτραπεί η έξοδος προσφύγων από αυτήν και προς την Ελλάδα και προς αυτόν τον σκοπό οι επαφές με την Άγκυρα θα ενταθούν και ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στις 5 Οκτωβρίου.

Tσίπρας: Η Ευρώπη κατάλαβε έστω και αργά ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό διότι διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο απαιτεί ευρωπαϊκή λύση και πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και μετά στην οικονομία.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης και επιστροφής των προσφύγων για να μην μετατραπούν οι χώρες της ΕΕ σε αποθήκες ψυχών, είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μη μετατραπεί το Αιγαίο και η Μεσόγειος σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων .

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Παρά τις διαφωνίες υπήρξε μία απόφαση που επιβεβαιώνει την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, την ενίσχυση των χωρών υποδοχής και τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας».

Τουσκ: Δεν μπορούμε να ρίξουμε όλο το βάρος σε Ελλάδα και Ιταλία – Πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις χώρες

«Μιλάμε για εκατομμύρια πρόσφυγες που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία. Είναι σαφές πως θα υπάρξουν μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα προς την ΕΕ και θα πρέπει να εστιάσουμε στην μεγαλύτερη προστασία των συνόρων και στη συνεργασία με τρίτες χώρες. Συμφωνήσαμε να στηρίξουμε περαιτέρω την Τουρκία και τον Λίβανο, θα ζητήσουμε επίσης της συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόλαντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ συμπλήρωσε: «Ειπώθηκε ότι το χάος στα εξωτερικά μας σύνορα πρέπει να λήξει και ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή ευθύνη. Δεν μπορούμε να ρίξουμε όλο το βάρος σε Ελλάδα και Ιταλία και θα πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις χώρες».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «στενή συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο το φανταζόμασταν. Η επίσημη πρόταση της Τουρκίας, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που χρειαζόμαστε».

Κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και Ιταλία θα τεθούν σε λειτουργία το αργότερο ως το τέλος Νοεμβρίου

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνέδεσαν την απόφαση μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων, από την Ιταλία και την Ελλάδα με την ανάγκη λειτουργίας στις χώρες αυτές, κέντρων καταγραφής των προσφύγων.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι στα κέντρα αυτά θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου στην ΕΕ και των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα πρέπει να απελαύνονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι στη Σύνοδο συζητήθηκαν οι βασικές αιτίες της προσφυγικής κρίσης. «Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη, ότι αυτή η κρίση είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι», δήλωσε η Α. Μέρκελ. Προς αυτό το σκοπό είπε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η εξωτερική φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, αλλά και να ενισχυθούν οικονομικά οι χώρες που δέχονται πρόσφυγες, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στους Σύρους πρόσφυγες που σήμερα ζουν στο έδαφός της να δουλεύουν, κάτι που σήμερα απαγορεύεται.

Τέλος η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος τόνισαν ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση για τη Συρία και η Ευρώπη να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με το Ιράν, τη Ρωσία και τις χώρες του Κόλπου.

Τι είχε προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής

Προσερχόμενη νωρίτερα στη Σύνοδο Κορυφής, η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε στο ζήτημα των συνόρων της Ευρώπης και της φύλαξής τους, τονίζοντας πως «πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία, πρέπει να δούμε πώς θα υπάρχει μια κοινή προστασία των συνόρων».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, χωρίς πάντως να κάνει ειδική αναφορά στη χώρα μας, επανήλθε στο ζήτημα που έθεσε χθες, υπογραμμίζοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει τη βελτίωση της φύλαξης των συνόρων, ειδικά με την Τουρκία».

«Μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Τουρκία θα το δούμε το θέμα αναλυτικότερα», συμπλήρωσε η Καγκελάριος για να καταλήξει εκφράζοντας την αισιοδοξία της: «Πρέπει να δούμε πώς θα βελτιώσουμε την προστασία των συνόρων μας, πώς θα υπάρξουν τα σωστά κέντρα καταγραφής των προσφύγων. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις».

phpBB [video]


Τσίπρας: Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιράζεσαι τις ευθύνες και τα βάρη

Την ανάγκη να μοιραστούν οι ευθύνες και τα βάρη σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, τα βάρη, τις δεξιότητες και το διαμοιρασμό του κοινού μας μέλλοντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα του, ενόψει της συζήτησης για την αναζήτηση λύσεων σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

phpBB [video]


«Η λύση για το προσφυγικό δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή»

Προϋπόθεση για την επίλυση του προσφυγικού είναι η ενωμένη στάση της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Τσίπρας είχε διμερείς επαφές με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Β. Φάινμαν, και τον Πρόεδρο της Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζ. Πιττέλα.

Ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση αναμένεται να τονίσει την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, και το γεγονός ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή και να δώσει έμφαση στην επανεγκατάσταση από τρίτες χώρες, στην εφαρμογή των Συμφωνιών Επανεισδοχής μεταναστών με χώρες καταγωγής και διέλευσης, καθώς και στην εσωτερική μετεγκατάσταση προσφύγων με τρόπο αναλογικό που να αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος.
«Η ενωμένη στάση της Ευρώπης, ο συνδυασμός της ανάληψης ευθύνης με την αλληλεγγύη, αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Στο χθεσινό (Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου) έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών, εξασφαλίστηκε η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, πλέον των ήδη αποφασισμένων 40.000, από τις χώρες πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Επίσης, τέθηκε από μέρους μας με ιδιαίτερη βαρύτητα το ζήτημα της επανεγκατάστασης από τρίτες χώρες ως μέτρου που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ροών, την ασφάλεια των προσφύγων και την πάταξη των κυκλωμάτων διακινητών.



Ολάντ: Να λογοδοτήσουν όσοι αντιδρούν

«Η Γαλλία αναλαμβάνει το μερίδιό της στο ζήτημα των προσφύγων», σημείωσε προσερχόμενος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ωστόσο πως «επιθυμούμε η χθεσινή απόφαση να συνοδεύεται από έλεγχο των συνόρων».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος θέτοντας επίσης ζήτημα φύλαξης των συνόρων, εστίασε στα σημεία όπου θα πρέπει να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων: «ώστε να γνωρίζουμε εάν δικαιούνται άσυλο ή όχι. Πρέπει να ενισχύσουμε τις χώρες αυτές».

Ο Ολάντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να συμμετάσχουν στον καταμερισμό των προσφύγων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την παρουσία τους στην ΕΕ όσοι αντιδρούν σε αυτές τις κοινές αρχές της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός, δε, της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί το ποσοστό προσφύγων που της αναλογεί, αλλά ξεκαθάρισε πως «τώρα πρέπει να εστιάσουμε σε θέματα που αφορούν στο μέλλον».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την προσφυγική κρίση και την οικονομική ενίσχυση των προσφύγων στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για μπλοκάρει κανείς τις διαδικασίες.

«Εκατομμύρια προσφύγων χρειάζονται βασικά αγαθά. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), χρειάζεται πόρους. Αν τα κράτη-μέλη και η ΕΕ δεν θέλει να κινητοποιήσει αρκετούς πόρους, τότε κινδυνεύουμε περισσότερα εκατομμύρια προσφύγων να φτάσουν στην Ευρώπη», τόνισε, ενώ η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, κατά την άφιξή της στην Έκτακτη Σύνοδο δήλωσε: «Χειριζόμαστε το πιο σοβαρό ζήτημα σήμερα. Ξοδέψαμε τόσο πολύ χρόνο συζητώντας για τη μετεγκατάσταση. Η χθεσινή συνάντηση δεν ήταν επιτυχής. Αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η ποσόστωση στην μετεγκατάσταση δεν αποτελεί λύση. Η αλληλεγγύη δε μπορεί να επιβληθεί με τη βία. Η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, ανέφερε πως η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τις χώρες που αποτελούν μεταβατικό σταθμό για τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι διακυβεύεται η Συνθήκη Σένγκεν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε πως οι χώρες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των πολιτών που εγκαταλείπουν τη Συρία και έχει παραχωρήσει πάνω από ένα δισ. λίρες σε κέντρα υποδοχής για πρόσφυγες στις χώρες μετάβασης», προσθέτοντας πως η Βρετανία θα συνεισφέρει για την προσφυγική κρίση με 100 εκατ. λίρες επιπλέον.

Ορμπάν: Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, να το κάνουν άλλοι γι' αυτή

Σε πιο σκληρό ύφος, τέλος, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτωρ Ορμπάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε: «Δεν σφραγίζουμε τα εξωτερικά σύνορα, αλλά μόνο τα σημεία από όπου ο κόσμος μπορεί να περάσει στη χώρα παράνομα».

Αφού τόνισε, δε, πως ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν, η οποία «είναι νόμος» τον οποίο έχουν υπογράψει όλα τα κράτη-μέλη, ενώ υπάρχει η υποχρέωση ελέγχου των συνόρων και η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, κατέληξε:

«Πιστεύω πως αν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους, τότε πρέπει να τους ζητήσουμε ευγενικά, καθώς είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, να επιτρέψουν στα άλλα κράτη της ΕΕ να διαφυλάξουν τα σύνορά της Ελλάδας», προειδοποιώντας ότι αν δεν ακολουθούνται οι κανόνες της ΕΕ τότε θα υπάρξει χάος.

Την ίδια στιγμή, έκκληση στα κράτη μέλη της ΕΕ για αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απηύθυνε σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ήδη αποφασίστηκε να κινητοποιηθεί επιπλέον 1,7 δισ. από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Το εν λόγω ποσό θα εξυπηρετήσει δύο σκοπούς, αφενός την περαιτέρω στήριξη των χωρών πρώτης υποδοχής, αφετέρου την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ανθρωπιστικών οργανώσεων που επιτελούν έργο επί τόπου.

Συνολικά, σύμφωνα με την επίτροπο Γκεοργκίεβα, 9,2 δισ. σκοπεύει η Επιτροπή να διοχετεύσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αγγίζοντας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ανώτατο όριο» των πόρων που δύναται να χρησιμοποιήσει για τη βοήθεια προς «τις χώρες υποδοχής, τις χώρες γειτονίας και τους ίδιους τους πρόσφυγες». Ως εκ τούτου, κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να συζητηθεί η ανάγκη αύξησης της συνδρομής των κρατών μελών γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ όπως αναφέρθηκε, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη στελέχωσης με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό των σχετικών οργανώσεων της ΕΕ, όπως είναι η Frontex και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της απηύθυνε μια δεύτερη συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή για την παραβίαση ορισμένων διατάξεων της επικαιροποιημένης οδηγίας για τις συνθήκες υποδοχής και της επίσης επικαιροποιημένης οδηγίας για τις διαδικασίες ασύλου.

Η προειδοποίηση αφορά σοβαρές ελλείψεις στο ελληνικό σύστημα ασύλου, κατά κύριο λόγο σε σχέση με τις υλικές συνθήκες υποδοχής των αιτούντων διεθνή προστασία, ιδίως εκείνων με ειδικές ανάγκες υποδοχής και των ευάλωτων ατόμων. Επιπλέον, αφορά τις διαρθρωτικές αδυναμίες στη λειτουργία του συστήματος επιτροπείας ή τη νομική εκπροσώπηση όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ασύλου.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προανήγγειλε πως την επομένη εβδομάδα η Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση να αυξηθεί κατά 100 εκατ. το ταμείο για την επείγουσα οικονομική βοήθεια των κρατών μελών που υφίστανται πιέσεις.

Τέλος, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, εστίασε στις δράσεις που αναλαμβάνει η ΕΕ, όσον αφορά τις εξωτερικές της σχέσεις, κάτι που αναμένεται να απασχολήσει και τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Η Φ. Μογκερίνι υπογράμμισε πως η ΕΕ καταβάλλει κάθε πολιτική προσπάθεια να βρεθεί λύση στις περιοχές των συρράξεων που αποτελούν τη βασική αιτία της αύξησης των προσφυγικών ροών, συμπληρώνοντας πως εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία με τις χώρες εκτός Ευρώπης που υποδέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων καθώς και η καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων.

Re: Προωθείται παγκόσμιο κράτος μέσω της Agenda 21 του Ο.Η.Ε; (βίντεο) MUST SEE!!

4
Η Διακήρυξη της Χιλιετίας και οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012

Η Διακήρυξη της Χιλιετίας και οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας

Το Σεπτέμβριο 2000, στην Διάσκεψη Κορυφής της Χιλιετίας , στο πλαίσιο του ΟΗΕ, οι αρχηγοί των κρατών μελών συμφώνησαν να θέσουν συγκεκριμένους στόχους για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών. Οι σκοποί αυτοί, που ετέθησαν ως προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα, ονομάστηκαν Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας. Ως χρονικό πλαίσιο επίτευξης τους ορίστηκε το 2015.

Οι οκτώ Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας καθώς και οι δεκαοκτώ επιμέρους επιδιώξεις, οι οποίες είναι εξ ίσου σημαντικές, συμπεριελήφθησαν στους γενικότερους κανόνες της Διακήρυξης της Χιλιετίας, στην οποία κατέληξε η Διάσκεψη Κορυφής. Η Διακήρυξη της Χιλιετίας κατοχυρώνει ευρύ φάσμα δεσμεύσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της χρηστής διακυβέρνησης και δημοκρατίας και υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στη Διακήρυξη, αποτυπώνονται οι απαντήσεις στις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στο κατώφλι της χιλιετίας, και καθιερώνονται συγκεκριμένα μέτρα αξιολόγησης δράσεων μέσω ενός πλέγματος αλληλοσχετιζόμενων δεσμεύσεων, στόχων και επιδιώξεων σχετικά με την ανάπτυξη, τη διακυβέρνηση, την ειρήνη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, η Διακήρυξη της Χιλιετίας αποσαφηνίζει τον ρόλο και την ευθύνη των μερών, συλλογικά και ατομικά:

Των κυβερνήσεων να επιτύχουν ή να διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων
Του δικτύου των διεθνών οργανισμών να διαθέσουν τους πόρους τους και να εξειδικευτούν με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο, προκειμένου να υποστηρίξουν και να διατηρήσουν τις προσπάθειες των εταίρων τους σε παγκόσμιο και διεθνές επίπεδο,
Των πολιτών, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα να δραστηριοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό σε αυτήν την προσπάθεια of citizens.


Η στρατηγική του Ο.Η.Ε. για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας

Η στρατηγική του Ο.Η.Ε. για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας περιστρέφεται γύρω από δύο άξονες, περιλαμβάνοντας δράσεις τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, τα οποία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη συνοχή και αποτελεσματικότητα. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή κάθε δράσης έχει ως γνώμονα τις συγκεκριμένες ανάγκες, ευκαιρίες και περιορισμούς, που ανακύπτουν σε κάθε ένα από τα εν λόγω επίπεδα και έχει, ως απώτερο σκοπό, την ενσωμάτωση των Στόχων της Χιλιετίας στις προτεραιότητες και δραστηριότητες των εμπλεκομένων φορέων, που δρουν σε παγκόσμιο, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Τα κύρια στοιχεία της εν λόγω στρατηγικής περιλαμβάνουν έλεγχο, ανάλυση, εκστρατεία προβολής/κινητοποίηση και επιχειρησιακές δράσεις. Τα ως άνω στοιχεία αποτελούν συστατικά αλληλένδετα και συμπληρωματικά μιας συμπαγούς στρατηγικής, που αποβλέπει στην εξασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας του συνολικού αποτελέσματος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η στρατηγική του Ο.Η.Ε. για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας περιλαμβάνει:

Τις Ετήσιες Εκθέσεις Προόδου του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. αναφορικά με την εφαρμογή της Διακήρυξης της Χιλιετίας, δυνάμει εντολής της Γενικής Συνέλευσης. Κάθε Ετήσια Έκθεση εστιάζει σε συγκεκριμένα θέματα (ένοπλες συρράξεις, θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών το 2002, χρηματοδότηση για την ανάπτυξη το 2003, καταστολή της διακρατικής εγκληματικότητας το 2004 κλπ). Κάθε πέντε χρόνια, ο Γενικός Γραμματέας υποβάλλει επίσης σχετική αναλυτική Έκθεση Προόδου.
Το Πρόγραμμα της Χιλιετίας, το οποίο ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε., ως ένα σχέδιο συγκεκριμένων δράσεων επίτευξης των Στόχων της Χιλιετίας και καταπολέμησης της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών, που επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους. Το Πρόγραμμα εκτελέστηκε από δέκα θεματικές Ομάδες Εργασίας, κάθε μια από τις οποίες παρουσίασε σχετική αναλυτική εισήγηση τον Ιανουάριο 2005. Συνολικά, οι Ομάδες Εργασίας αποτελούντο από περισσότερους από 250 εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, ήτοι ερευνητές, επιστήμονες, πολιτικούς φορείς, εκπροσώπους Μ.Κ.Ο., όργανα του Ο.Η.Ε., στελέχη από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ιδιωτικό τομέα.
Την Εκστρατεία Προβολής των Στόχων της Χιλιετίας, η οποία, μέσω της πληροφόρησης, αφύπνισης και κινητοποίησης της κοινής γνώμης, αποβλέπει στην ενεργό συμμετοχή και δραστηριοποίηση των πολιτών στην υλοποίηση των Στόχων της Χιλιετίας, και πιο συγκεκριμένα στην εξάλειψη της φτώχιας μέχρι το 2015. Η Εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε το 2002, περιλαμβάνει δράσεις, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Επιχειρησιακές δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ένα συνεχή διάλογο με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, περιφερειακές αναπτυξιακές τράπεζες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ενσωμάτωση των Στόχων της Χιλιετίας στις Εκθέσεις Στρατηγικής Μείωσης της Φτώχειας (PRSPs), η πυροδότηση μιας διαδικασίας προβληματισμού και στρατηγικού σχεδιασμού από κάθε αρμόδιο φορέα και την Ομάδα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (U.N. Development Group) αναφορικά με τους τρόπους προβολής των Στόχων της Χιλιετίας σε προτεραιότητες, πολιτικές, προγράμματα ή επιμέρους δράσεις καθώς και η ταχεία ολοκλήρωση και διάδοση των αναθεωρημένων και ενοποιημένων Κατευθυντήριων Γραμμών προς τις Εθνικές Ομάδες στα Ηνωμένα Έθνη (U.N. Country Teams) για την προετοιμασία Κοινής Αξιολόγησης της Χώρας (Common Country Assessment) και του Πλαισίου Αναπτυξιακής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (UN Development Assistance Framework).
Εσωτερική κινητοποίηση, δηλαδή δηλώσεις από υψηλά ιστάμενους προς όλους τους φορείς σχετικά με την σημασία των Στόχων της Χιλιετίας για το έργο του συστήματος του Ο.Η.Ε., ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση.


Σε εθνικό επίπεδο, ο Ο.Η.Ε. επικεντρώνει τις δραστηριότητές του κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες, υποστηρίζοντας τις τοπικές εκστρατείες προώθησης των Στόχων της Χιλιετίας, που διοργανώνονται από ανεπτυγμένα κράτη. Συγκεκριμένα:

Ο έλεγχος σε εθνικό επίπεδο συνίσταται στην έκδοση περιοδικών Εκθέσεων σχετικά με τους Στόχους της Χιλιετίας, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν οποιαδήποτε σχετικά στοιχεία. Η προετοιμασία των Εκθέσεων επικουρείται από τις Εθνικές Ομάδες στα Ηνωμένα Έθνη, με την συνεργασία όλων των αρμόδιων οργάνων (κυβερνήσεις, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ιδιωτικός τομέας κλπ) και ανάμειξη των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακών επιτροπών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περιφερειακών αναπτυξιακών τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δωρητριών χωρών.
Μελέτες ανά χώρα σχετικά με Στρατηγικές, Επενδύσεις και Χρηματοδοτήσεις, οι οποίες σχεδιάζονται και εφαρμόζονται από τις Εθνικές Ομάδες στα Ηνωμένα Έθνη, υπό την εποπτεία του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και σε στενή συνεργασία με κυβερνήσεις, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δωρήτριες χώρες.
Εθνικές Εκστρατείες Προβολής των Στόχων της Χιλιετίας, η δομή των οποίων καθορίζεται από τους τοπικούς φορείς ανάλογα με τις συνθήκες και ανάγκες τις εκάστοτε χώρας.
Επιχειρησιακές δράσεις σε εθνικό επίπεδο (έλεγχος και αξιολόγηση, σχεδιασμός εθνικών στρατηγικών σε συνεργασία με το Πλαίσιο Αναπτυξιακής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (UNDAF), σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων βάσει των συλλογικών αποτελεσμάτων του UNDAF.


http://www.hellenicaid.gr/diethnes-plai ... etias.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική”

cron