Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=13831
Σελίδα 1 από 2

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 03:35 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Εικόνα

Η "κυκλωτική" κίνηση στην περιφέρεια της Ευρασίας που επιχειρούν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας (τουλάχιστον αυτό θεωρούν τα ρωσικά think tank) με υπονόμευση του περιβάλλοντος ασφάλειας στην Συρία, αλλά και στο Ιράν (τελικός στόχος θεωρεί η Μόσχα ότι είναι οι ισλαμικοί πληθυσμοί του Καυκάσου) δεν έμεινε αναπάντητη από την Μόσχα που κάνει την κίνησή τους με το δυνατό της "όπλο": τα πυρηνικά και την πυρηνική αποτροπή!!!

Έτσι σε μια προσπάθεια της η Μόσχα να δείξει ότι μπορεί να μην έχει τη τακτική ναυτική ισχύ για να αποτρέψει εξελίξεις στη Συρία ή στο Ιράν, αλλά εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, έστειλε ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Akula σε αποστολή μακράς παραμονής στον Κόλπο του Μεξικού χωρίς να γίνει αντιληπτό παρά μόνον όταν είχε αποχωρήσει! Και τότε έγινε αντιληπτό γιατί οι Ρώσοι θελησαν να γίνει αντιληπτό με ανάδυση σε βάθος περισκοπίου!!!

Το υποβρύχιο επιχειρούσε τρεις ολόκληρες εβδομάδες στην θαλάσσια περιοχή που υποτίθεται ότι είναι "θωρακισμένη" από άποψη ανθυποβρυχιακών αισθητήρων.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά από το 2009 που ένα ρωσικό υποβρύχιο περιπολούσε τόσο κοντά στις αμερικανικές ακτές και όπως αναφέρoυν τα αμερικανικά ΜΜΕ "Τη σοβαρότητα του μη εντοπισμού από την αμερικανική ανθυποβρυχιακή άμυνα του υποβρυχίου την καταλαβαίνουμε αφού αρκούν 10 υποβρύχια, για να κονιορτοποιήσουν την Δυτική και την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα έχει απομείνει από τις ΗΠΑ θα είναι πλέον ανίσχυρο για να αντιδράσει σε περίπτωση ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!!!".

Αλλά δεν ήταν η μόνη κίνηση: Αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95 με βλήματα cruise διείσδυσαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια (!) τον Ιούνιο και τον Ιούλιο!!! Η αεράμυνα των ΗΠΑ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" που έγινε τέτοια μαζική διείσδυση.

Πάντως από την πλευρά του αμερικανικού Τύπου εκφράστηκε κριτική ειδικά για την "αόρατη" περιπολία του Akula στην κυβέρνηση "για τις τρύπες της αμερικανικής ανθυποβρυχιακής ικανότητας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης αφού στα σχέδια του Ομπάμα υπάρχει η πρόθεση να κοπούν 487 δισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια".

"Το Ναυτικό είναι υπεύθυνο με τον εντοπισμό υποβρυχίων ειδικά αυτών που πλησιάζουν αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια, και χρησιμοποιεί υποβρύχιους ανιχνευτές και δορυφόρους για να τα εντοπίσει και να τα παρακολουθήσει. Το ότι το Akula δεν εντοπίστηκε προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό", είπαν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα WSJ.

Μάλιστα σε αναφορές για το Akula το περιγράφουν ως υποβρύχιο-κυνηγό, αφού υποστηρίζουν ότι "είναι ένα από τα πιό "σιωπηλά" υποβρύχια, γιατί ο λόγος κατασκευής τους ήτανε για να εξοντώσει τα δυτικά πυρηνικά υποβρύχια".

"Στέλνοντας ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον Κόλπο δείχνει την πρόθεση του Προέδρου Πούτιν να δείξει ότι είναι ακόμα ένας μεγάλος Παγκόσμιος παίκτης" δήλωσε ο αναλυτής του αμερικανικού ναυτικού Norman Polmar.

Το 2009 σε παρόμοιο περιστατικό είχαν εντοπιστεί δύο Akula να περιπολούν κοντά στην Ανατολική Ακτή.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν "πυρηνικές" ασκήσεις στην Αρκτική και όπως έλεγαν οι Αμερικανοί έμοιαζαν σαν να έκαναν στοχοποίηση των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων της Αλάσκα.

Στις 4 Ιουλίου στη γιορτή των Αμερικανών εμφανίστηκε στη Δυτική Ακτή ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε από μαχητικά.

Γενικά το παιχνίδι "χοντραίνει"! Και τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν πολύ πιο γρήγορα και να υπάρξει ταχύτερη κλιμάκωση από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" αφού τώρα απουσιάζουν οι ασφαλιστικές δικλείδες εκείνης της εποχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 03:39 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

[video]http://www.youtube.com/watch?v=AjyZu2zUH-0[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=Qx-ueBImg2I[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=RjviRnkFmQQ[/video]

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 03:51 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ - Πάνε για ενιαία επιχείρηση σε Συρία, Ιράν & Βόρεια Κορέα! - Τελικός στόχος: Καύκασος και Νοτιοανατολική Ασία!


"Ενιοποιείται", ίσως αναπόφευκτα πλέον, η κρίση στη Μέση Ανατολή από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία είναι σαφές ότι εφεξής θα αντιμετωπίζει Συρία, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Ρωσία και Κίνα ως μία ενιαία πρόκληση απέναντι στα συμφέροντά της ή τουλάχιστον αυτά που θεωρούν συμφέροντα της Νέας Τάξης οι ηγετικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον. Κατ' αυτό τον τρόπο εμπλέκουν άμεσα στον συριακό εμφύλιο το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και αυτό μόνο αισιόδοξο δεν είναι για την ασφάλεια στην περιοχή.

Απλά επιβεβαιώνει αυτό που το defencenet.gr έχει σημειώσει επανειλημμένα: Συρία, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Καύκασος και Νοτιοανατολική Ασία είναι μία ενιαία γεωστρατηγική περίμετρος όπου πλέον θα παιχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι ισχύος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και οι παράφρονες της ΝΤΠ θα επιχειρήσουν με μία επίθεση να τελειώνουν με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα "αποκάλυψε" ότι "οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και μέλη του βορειοκορεατικού σταλινικού καθεστώτος συγκροτούν από κοινού μία σιιτική πολιτοφυλακή στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τις δυνάμεις των ανταρτών!!!". Και βέβαια "εξέφρασε βαθύτατη ανησυχία για την αυξανόμενη παρουσία του Ιράν και της Βόρειας Κορέας στη Συρία".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, παράλληλα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο ("ιδιαίτερα ικανός και έξυπνος Λίο", όπως τον περιγράφουν όσοι τον ξέρουν καλά) πάντως ξεκαθάρισε πως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα σχέδια δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Συρία, παρά τις επίμονες εκκλήσεις των δυνάμεων των ισλαμιστών ανταρτών που τους έχει "ρημάξει" η συριακή Αεροπορία.

Ο Πανέτα δήλωσε βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφάρμοζαν επιτυχώς μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, ωστόσο υπογράμμισε ότι γι' αυτό θα χρειαζόταν μία «μεγάλη, μεγάλη πολιτική απόφαση» η οποία δεν έχει ακόμη ληφθεί και βέβαια δεν έχει ληφθεί γιατί μια τέτοια «μεγάλη, μεγάλη πολιτική απόφαση» θα μπορούσε να φέρει πολύ κοντά έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο!!!

Ταυτοχρόνως με την "αποκάλυψη" της "σιιτικής πολιτοφυλακής" ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ότι δεν θεωρεί πως η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει λάβει κάποια οριστική απόφαση.

Και οι "κατηγορίες" περί "σιιτικής πολιτοφυλακής" έρχονται την ώρα που αποδεικνύεται ότι έχουν μετατρέψει την Συρία σε παράδεισο ισλαμιστών μισθοφόρων και δίνουν αφειδώς όπλα, όπως άρματα τα μάχης σοβιετικής κατασκευής, τύπου T-62 με τα οποία προσπαθούν να προστατεύσουν θύλακες που ελέγχουν ακόμα οι ισλαμιστές και οι μισθοφόροι.

Τα άρματα μάχης προέρχονται από το οπλοστάσιο της Λιβύης και προφανώς μεταφέρθηκαν εκεί από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και μερικά αραβικά καθεστώτα. Τα χρήματα για τη μεταφορά φέρονται να πληρώθηκαν από το Κατάρ, ενώ ξεφορτώθηκαν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Το Ισραήλ, κατά τον Guardian που επικαλείται την εφημερίδα Ma’ariv, φέρεται να έχει θέσει ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώσει με σαφήνεια έως τις 25 Σεπτεμβρίου ότι οι παράφρονες της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας και της Κίνας! Η ημερομηνία είναι ειδικά επιλεγμένη: είναι η ημέρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και η παραμονή του Γιομ Κιπούρ, μία από τις σημαντικότερες εβραϊκές γιορτές.

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πετύχουν "μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": Με μία επίθεση να αποδομήσουν τα εχθρικά προς αυτές καθεστώτα σε Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Και να φτάσουν στην περίμετρο της Ρωσίας με τους ισλαμικούς πληθυσμούς του Καυκάσου και τις ακτές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Παιχνίδια με τον διάβολο, δηλαδή...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 04:03 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και το Βορειοκορεατικό σταλινικό καθεστώς στο πλευρό του Άσαντ - Ανησυχία για τις ΗΠΑ


Μία σιιτική πολιτοφυλακή στη Συρία οργανώνεται από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης και μέλη του σταλινικού καθεστώτος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, φιλικές προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, για να κατατροπώσουν την αντιπολίτευση, υποστήριξε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Λίον Πανέτα.

Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα «επιχειρούν να οργανώσουν, προσπαθούν να συγκροτήσουν από κοινού μία πολιτοφυλακή στη Συρία για λογαριασμό του καθεστώτος. Παρατηρούμε μία αύξουσα παρουσία του Ιράν και της Βορείου Κορέας στη Συρία και αυτό μας ανησυχεί βαθύτατα», τόνισε ο Πανέτα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 05:00 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βρισκόταν ανενόχλητο στον Κόλπο του Μεξικού!

Εικόνα


Φαίνεται πως ο νέος «ψυχρός πόλεμος» καλά κρατεί ανάμεσα στις τρεις υπερδυνάμεις της Αμερικής, της Ρωσίας και της Κίνας και η «κυκλωτική» κίνηση του σινορωσικού άξονα με τα όσα συμβαίνουν σε Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα δεν τα άφησαν αναπάντητα η Μόσχα και το Πεκίνο και έστειλαν τα μηνύματά τους.

Η Ρωσία έστειλε ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Akula σε αποστολή μακράς παραμονής στον Κόλπο του Μεξικού χωρίς να γίνει αντιληπτό παρά μόνον όταν είχε αποχωρήσει. Τότε και μόνο τότε έγινε αντιληπτό, γιατί οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θέλησαν να γίνει αντιληπτό αφού αναδύθηκαν σε βάθος περισκοπίου. Το υποβρύχιο επιχειρούσε τρεις ολόκληρες εβδομάδες στην θαλάσσια περιοχή που υποτίθεται ότι είναι «θωρακισμένη» από άποψη ανθυποβρυχιακών αισθητήρων. Είναι μόλις η δεύτερη φορά από το 2009 που ένα ρωσικό υποβρύχιο περιπολούσε τόσο κοντά στις αμερικανικές ακτές και όπως αναφέρoυν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Τη σοβαρότητα του μη εντοπισμού από την αμερικανική ανθυποβρυχιακή άμυνα του υποβρυχίου την καταλαβαίνουμε αφού αρκούν 10 υποβρύχια, για να κονιορτοποιήσουν την Δυτική και την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα έχει απομείνει από τις ΗΠΑ θα είναι πλέον ανίσχυρο για να αντιδράσει σε περίπτωση ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου!!!». Αλλά δεν ήταν η μόνη κίνηση: Αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο, ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95 με βλήματα cruise διείσδυσαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο και τον Ιούλιο!!! Η αεράμυνα των ΗΠΑ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του «ψυχρού πολέμου» που έγινε τέτοια μαζική διείσδυση. Από την πλευρά του αμερικανικού Τύπου εκφράστηκε κριτική ειδικά «για τις τρύπες της αμερικανικής ανθυποβρυχιακής ικανότητας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης αφού στα σχέδια του Ομπάμα υπάρχει η πρόθεση να κοπούν 487 δις. δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια.Το Ναυτικό είναι υπεύθυνο με τον εντοπισμό υποβρυχίων ειδικά αυτών που πλησιάζουν αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια, και χρησιμοποιεί υποβρύχιους ανιχνευτές και δορυφόρους για να τα εντοπίσει και να τα παρακολουθήσει. Το ότι το Akula δεν εντοπίστηκε προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό», είπαν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα WSJ.

Μάλιστα, σε αναφορές για το Akula το περιγράφουν ως υποβρύχιο-κυνηγό, αφού υποστηρίζουν ότι «είναι ένα από τα πιο «σιωπηλά» υποβρύχια, γιατί ο λόγος κατασκευής τους ήτανε για να εξοντώσει τα δυτικά πυρηνικά υποβρύχια. Στέλνοντας ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον Κόλπο δείχνει την πρόθεση του διδύμου Πούτιν-Τζιντάο να δείξει ότι είναι ακόμα δύο μεγάλοι Παγκόσμιοι παίκτες» δήλωσε ο αναλυτής του αμερικανικού ναυτικού Norman Polmar. Το 2009 σε παρόμοιο περιστατικό είχαν εντοπιστεί δύο Akula να περιπολούν κοντά στην Ανατολική Ακτή.

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/di ... oy-mexikoy

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 05:10 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Ρωσικό υποβρύχιο ένα μήνα περιπολούσε κοντά στις ακτές των ΗΠΑ!

Εικόνα

Το Ρωσικό ατομοκίνητο υποβρύχιο 971 (σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ - «Akula»), εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούταν χωρίς να γίνει αντιληφτεί στα νερά του Μεξικού κόλπου κοντά στις ακτές των ΗΠΑ, πληροφόρησε η εφημερίδα Washington Free Beacon παραπέμποντας σε ανώνυμο αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παρουσία του υποβρυχίου κοντά στις ακτές των ΗΠΑ διαπιστώθηκε μόνο όταν αυτό εγκατέλειψε αυτήν την περιοχή. «Είναι ένα αθόρυβο σκάφος, το οποίο μπορεί να πλησιάσει αθόρυβα και να αποφύγει τον εντοπισμό», - είπε ο αξιωματούχος.

Οι εκπρόσωποι του Π/Ν των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτό το περιστατικό.

http://greek.ruvr.ru/2012_08_14/85079055/

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 05:14 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Το αόρατο υποβρύχιο

Εικόνα

Ένα ρωσικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου cruise μεγάλου βεληνεκούς, έπλεε επί ένα μήνα στα νερά του Κόλπου του Μεξικού στις ακτές των ΗΠΑ. Εντοπίστηκε μόνο όταν εγκατέλειπε την περιοχή αυτή. Αυτό γράφει η αμερικανική έκδοση Washington Free Beacon επικαλούμενη ανώνυμες υψηλόβαθμες πηγές στο Πεντάγωνο.

Το ρωσικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων του προγράμματος 971 Shuka-B (σύμφωνα με την κατάταξη του ΝΑΤΟ – Akula) περιπολούσε για αρκετές εβδομάδες τον εφετινό Ιούνιο και Ιούλιο στις αμερικανικές ακτές. Οι αμερικανικοί δορυφόροι και οι υδροακουστικοί αισθητήρες δεν κατόρθωσαν να διαπιστώσουν την παραμονή του σε μικρή απόσταση από την ακτή. Εντοπίστηκε το υποβρύχιο μόνον όταν έδειξε στους Αμερικανούς την «ουρά» του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι στρατιωτικοί, χωρίς να παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και την εδαφική κυριαρχία ξένου κράτους, κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν μεμιάς αρκετά τακτικά και στρατηγικά τους καθήκοντα. Κατά πρώτον το πλήρωμα πραγματοποίησε επιτυχείς ασκήσεις. Κατά δεύτερον οι Ρώσοι στρατιωτικοί απέκτησαν δεδομένα για τις κινήσεις στην εν λόγω περιοχή των αμερικανικών υποβρυχίων και των σκαφών επιφανείας. Πέραν αυτού, η Ρωσία και η Κίνα έδειξαν χειροπιαστά στις ΗΠΑ ότι απολύτως αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας δεν υπάρχει, υπογραμμίζει ο πολιτικός αναλυτής Βλαντίμιρ Γεφσέεφ:

"Πρόκειται για ένα ορατό μάθημα στην Ουάσιγκτον ότι δεν χρειάζεται να επιβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο την εξωτερική της πολιτική με τη βία, διότι και τα άλλα κράτη διαθέτουν ορισμένες στρατιωτικές δυνατότητες. Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι και οι ίδιες είναι ευάλωτες, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος της αντιπυραυλικής ασπίδας, το οποίο είναι άκρως αναποτελεσματικό εναντίον των πυραύλων τύπου cruise, που μπορούν να πετούν σε χαμηλά ύψη. Και τα πυρηνικά υποβρύχια μεταφέρουν τέτοιους πυραύλους που δεν μπορούν να εντοπιστούν με τα συνηθισμένα μέσα για την απόκρουση επίθεσης με βαλλιστικά επιθετικά μέσα. Δείχνουν με τον τρόπο τους ότι δεν υπάρχει ιδανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Και από αυτήν την άποψη γκρεμίζεται ο μύθος για το άτρωτο των ΗΠΑ, ο οποίος οδηγεί στη λογική του όλα επιτρέπονται στη διεθνή πολιτική."

Την ώρα που οι στρατιωτικοί ειδικοί στη Ρωσία συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για την επιτυχή αποστολή, στις ΗΠΑ η αδυναμία να εντοπιστεί το υποβρύχιο προκάλεσε ανησυχία στους στρατιωτικούς κύκλους. Επίσημα σχόλια από τις αμερικανικές Αρχές ή τις στρατιωτικές υπηρεσίες προς το παρόν δεν υπήρξαν.

Το υποβρύχιο Shuka-B είναι ο βασικός τύπος των υποβρυχίων πολλαπλών χρήσεων στο ρωσικό Πολεμικό Στόλο. Ξεχωρίζει για την αυξημένη ικανότητα να μη γίνεται αντιληπτό. Συνολικά έχουν ναυπηγηθεί 15 παρόμοια υποβρύχια, ένα από αυτά έχει μεταβιβαστεί στην Ινδία.

http://greek.ruvr.ru/2012_08_15/85129141/

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 05:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

[video]http://www.youtube.com/watch?v=LiMb26XTPCA[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=6IZgKyDvX5E[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=RUjLfoqiP_Y[/video]

Συγγραφέας:  King Hercules [ 16 Αύγ 2012, 05:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

[video]http://www.youtube.com/watch?v=LoUl9AzsP1Y[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=6ObyRpm23Eo[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=uA1QZoWd054[/video]

Σελίδα 1 από 2 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/