Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=152&t=10504
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Λέων [ 01 Απρ 2011, 17:36 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!

Εικόνα


Στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία

Στο διδακτικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το κράτος των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία». Σε μία περίοδο που η ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου συνεχίζει να καπηλεύεται το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία του βορειοελλαδικού χώρου, τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα όχι μόνο προσβάλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη αλλά υπονομεύουν και την ελληνική εξωτερική πολιτική, αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο προπαγάνδας σε βάρος των απαράγραπτων δικαίων μας.

Ειδικότερα, όταν υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες αναφορές σε σχολικά βιβλία που διανέμονται για την εκπαίδευση των μαθητών το όλο θλιβερό φαινόμενο αποκτά εντελώς διαφορετικές διαστάσεις αφού εμμέσως επιτρέπει να περνούν οι θέσεις της προπαγάνδας των Σκοπίων στην ελληνική εκπαίδευση. Το όλο θέμα απαιτεί άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί ο επίμαχος χάρτης από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να αφαιρεθεί ο χάρτης αυτός από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο;
Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε ο σχετικός έλεγχος για το περιεχόμενο και τις αναφορές του συγκεκριμένου χάρτη;
Εάν γίνεται αυστηρός έλεγχος από το Υπουργείο σε όλα τα σχολικά βιβλία που κυκλοφορούν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα;
Ωστόσο όπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωσή του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 02-12-2010:
"Ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου» της Γ΄τάξης Γενικού και Δ΄τάξης Εσπερινού Λυκείου απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Είναι προφανές ότι, όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα, η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές. Μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είχε «παραχωρηθεί» κατά την περίοδο εκείνη από τους Γερμανούς στη σύμμαχό τους Βουλγαρία και μάλιστα όχι ως κατεχόμενο έδαφος αλλά ως επαρχία του βουλγαρικού κράτους. Η αναγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού αυτής της «επαρχίας» της ναζιστικής Βουλγαρίας γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ως προς το μέγεθος της γραμματοσειράς, που ισχύει και για άλλες επαρχίες βαλκανικών χωρών, όπως π.χ. η Βεσσαραβία και η Βουκοβίνα (δηλαδή με σαφώς μικρότερη γραμματοσειρά σε σχέση με εκείνη του ονόματος της χώρας στην οποία «ανήκε» η επαρχία).
Ως εκ τούτου, με κανένα τρόπο ο όρος Μακεδονία δεν υπονοεί στην περίπτωση αυτή διακριτό κράτος, το οποίο άλλωστε δεν υφίστατο κατά τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, στην οποία αναφέρεται ο ιστορικός χάρτης. Επομένως, οποιοσδήποτε συσχετισμός του όρου με τη σημερινή ΠΓΔΜ είναι ιστορικά ανακριβής".

newpost.gr

Συγγραφέας:  Λέων [ 19 Απρ 2011, 19:38 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!

Η Διαμαντοπούλου "χάρισε" 700.000 ευρώ για την ανέγερση τζαμιού

Αξιολογώντας τα παράπονα σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, στην περιοχή της Ξάνθης, η κατασκευή του οποίου έχει διακοπεί από το 2007, καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έλυσε το θέμα, σβήνοντας το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σχετικά και υπογράφοντας τα απαραίτητα έγγραφα, για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Την περασμένη εβδομάδα, κοινοποιήθηκε πρόστιμο, ύψους 700.000 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί προηγούμενη άδεια για την ανέγερση του τζαμιού.

Οι κάτοικοι της Σμίνθης ζήτησαν πολιτική λύση και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό “Αζινλίκτσα”, μετά την κριτική του τοπικού Τύπου για το πρόστιμο, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δικαίωσε τον κόσμο του χωριού.

Η υπουργός πήρε θέση κρίνοντας, πως θα πρέπει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος, όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος.

Κατ' επέκταση, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Σημειωτέον... το σβήσιμο του προστίμου είδε το φως της δημοσιότητας, λίγες μόνο ημέρες μετά την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το σβήσιμο προστίμου, που είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος βρέθηκε να νοθεύει καύσιμα...

cosmo.gr

Συγγραφέας:  Λέων [ 19 Απρ 2011, 19:40 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!

"Μπράβο Άννα" απο τους Τούρκους! Έσβησε πρόστιμο 700.000 ευρώ και συνεχίζετε η ανέργεση τζαμιού στη Ξάνθη!

Εικόνα

H υπουργός (Τουρκικής;) Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης. Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά...

Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού. Με βάση πληροφορίες που έμαθε το περιοδικό Αζινλίκτσα η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που θα χαροποιήσει τους Σμινθιώτες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς.

Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ, ζήτησαν πολιτική λύση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον τύπο.

http://tourkikanea.gr/

Συγγραφέας:  grecko [ 21 Απρ 2011, 12:43 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!

Nαι,μην στεναχωρηθούν,άλλωστε μας περισσεύουν 700.000,χαλάλι τους.

Ντρόπη μας ,που τους χρεώσαμε και τόσα,έπρεπε μόνοι μας με δικά μας έξοδα να το χτίσουμε.

Συγγραφέας:  The prodigal [ 24 Απρ 2011, 19:22 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Άννα Διαμαντοπούλου...μία μεγάλη Ελληνίδα!

Αννα Διαμαντοπουλου μια μεγάλη Ελληνίδα.μη χέσω.Μεγάλη Ελληνίδα η Διαμαντοπουλου

:χουχου :χουχου :χουχου :χουχου :140 :140

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/