Ημερομηνία : 20 Αύγ 2019, 13:09


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η Σοφοκλέους, οι σορτάκηδες, το "καλαμπόκι" και οι "κότες"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2011, 21:10 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η Σοφοκλέους, οι σορτάκηδες, το "καλαμπόκι" και οι "κότες"


Πέντε εργάσιμες ημέρες μέρες χρειάστηκαν για να ξεφουσκώσει το θαύμα της Παρασκευής 22/7/2011 στο ΧΑΑ, το θεσμοθετημένο "ναό" του άγριου τζόγου.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=aEp5R9AD5TM&feature=player_embedded[/video]

Όπως έγραφα και στο βιβλίο μου "Σοφοκλέους Τραγωδία", το ΧΑΑ είναι μια ζούγκλα στην οποία λιοντάρια, ύαινες, τίγρεις και άλλα σαρκοφάγα θηρία και ερπετά ξεσκίζουν τις σάρκες των αφελών “φυτοφάγων” ζώων που θα ξεστρατίσουν στα λημέρια τους. Ελάχιστα είναι τα τυχερά ζωάκια που συμπτωματικά θα ξεφύγουν από τα νύχια τους αναίμακτα… Οι περισσότεροι από τους αμύητους που προσέρχονται στη λίμνη με τα πιράνχας δε δοκιμάζουν ούτε μεζέ από τα λαχταριστά “εδέσματα” που γεύονται οι σορτάκηδες διακινώντας αέρα κοπανιστό. Απεναντίας χάνουν και τ’ αυγά και τα καλάθια. Χάνουν όμως και τη ζωή τους, αφού ο εθισμένος δε ζει παρά για να ρεφάρει. Κάτι που δεν θα γίνει ποτέ...

Βλέπετε, η μαντάμ Σοφοκλέους είναι μια λυκοφωλιά όπου υπεράνω υποψίας αδίστακτοι κερδοσκόποι – κοινώς παίκτες ή traders – με θεσμοθετημένα βρώμικα κόλπα και στοιχήματα, επιδίδονται σε καθημερινό πλιάτσικο εις βάρος των μικροεπενδυτών, κάτω από τα βλέμματα και με τις ευλογίες της πόρνης και εκπορνεύουσας Πολιτείας.

Η πλάκα είναι ότι οι διάφοροι αναλυτές των ΜΜΕ με σπουδαιογελοία σοβαροφάνεια προσπαθούν κάθε φορά να δώσουν λογικοφανείς εξηγήσεις για τους λόγους που οδηγούν το ΧΑΑ κάτω ή πάνω. Θα ακριβολογούσαν, όμως, αν έλεγαν ποιες είναι οι διεθνείς ή ντόπιες ειδήσεις που οι σορτάκηδες εκμεταλλεύονται για να χειραγωγήσουν το ΧΑΑ προς τα κάτω ή προς τα πάνω, πουλώντας μετοχές που δεν κατέχουν ή ρίχνοντας στην κατάλληλη στιγμή το "καλαμπόκι" για να τσιμπήσουν οι "κότες" και να το ανεβάσουν.

Για να δούμε, λοιπόν, τι έγινε τη "σωτήρια" για το ελληνικό έθνος Παρασκευή, 22/7/2011.

Παράθεση:
«Σε ράλι επιδόθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών. (…)

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+18,81%), της Μarfin Popular Bank(+13,21%), του Τ.Τ (+13,11%), της Πειραιώς (+12,09%) και της Εθνικής (+9,39%).» (express.gr)


OLE, OLE!!! Ο Γ.Δ. του ΧΑΑ έκλεισε στις 1.286,15 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 5.91%, με μπόλικο τζίρο 161,46 εκατομμύρια ευρώ.

Παράθεση:
«Ανοδικό ξέσπασμα μιας από καιρού υποτιμημένης αγοράς μετά την απόφαση της συνόδου για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα»
, έγραφε η Ημερησία.

Οι τραπεζικές μετοχές είχαν, λέει, συμπιεστεί και από πωλήσεις short. Σώωωπα! Και η καλή εφημερίδα συνεχίζει:
Παράθεση:
«Oι καθαρές αγορές αλλά και το short covering σε stock futures οδήγησαν σε εκτόξευση του κλαδικού δείκτη των τραπεζών κατά 9,5% περίπου.»


Για όσους δεν είστε μυημένοι στο τζόγο, «Ένας συναλλασσόμενος λέγεται ότι βρίσκεται σε θέση Short όταν πουλά χρεόγραφα που δεν έχει ακόμα στην κατοχή του. Η πώληση αυτή γίνεται συνήθως γιατί προσδοκά πτώση των τιμών, οπότε ο πωλητής μπορεί να εκπληρώσει την υποχρέωσή του με χρεόγραφα που θα αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή. Η διαφορά αποτελεί το κέρδος του πωλητή. Η πώληση αυτή ονομάζεται Short Sale και η θέση ονομάζεται SHORT POSITION.» (πηγή)
Στα ανωτέρω πρέπει ν' αντικαταστήσετε τη λέξη προσδοκά με τη λέξη μεθοδεύει. Οι "σορτάκηδες" μεθοδεύουν και προκαλούν την πτώση, εκμεταλευόμενοι φήμες ή γεγονότα. Πρόκειται για τη λεγόμενη υποτιμητική κερδοσκοπία.

Αυτά τα λίγα για την "επένδυση"-τζόγο στο ΧΑΑ, αλλά και σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου!

Και πόσο κράτησε η χαρά στο ΧΑΑ λόγω της "σωτηρίας" της Ελλάδας από τη χρεοκοπία; Μόνο ένα Σαββατοκύριακο! Από τη Δευτέρα 25/7/2011, άρχισε πάλι η υποτιμητική κερδοσκοπία των σορτάκηδων. Ο Γ.Δ. έπεσε κατά 1,33%, κλείνοντας στις 1269,04 μονάδες! Πάμε Τρίτη και η χαρά από τη "σωτηρία" της Ελλάδας δε λέει να επανέλθει. Ο Γ. Δ. έπεσε κατά 2,82%, κλείνοντας στις 1.233,22 μονάδες.

Μη σας τα πολυλογώ, το πένθος στη Σοφοκλέους που δε χρεοκοπήσαμε συνεχίστηκε με πτωτική πορεία του Γ.Δ. για όλη την εβδομάδα, διότι έτσι είχαν αποφασίσει οι σορτάκηδες, που συν τοις άλλοις βρίσκονται και σε εντεταλμένη αποστολή ξεκοιλιάσματος του ΧΑΑ ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων, και την Παρασκευή 29/7/2011 η αγορά έκλεισε στις 1204,15 μονάδες, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη της 22/7/2011.

Βέβαια οι οικονομικοί αναλυτές των ΜΜΕ βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες και για την πτώση, ανησυχία για το α' ή β' γεγονός, αλλά πείθουν μόνο τους αφελείς.

Τα χρηματιστήρια, ή αλλιώς τα πορνεία του καπιταλισμού έγιναν και λειτουργούν για ένα και μόνο σκοπό: για να υπεξαιρούν νομιμοφανώς εκείνοι που τα ελέγχουν τα χρήματα των αφελών, μέσω των απατηλών χρηματιστηριακών εργαλείων που θεσμοθέτησαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις καθ’ υπαγόρευση του μεγάλου κεφαλαίου.

Και όπως όλοι θα θυμάστε, η μεγάλη επιχείρηση-σκούπα του κομποδέματος των ελληνικών νοικοκυριών έγινε το 1999-2001, με την ολέθρια κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, γνωστού και ως αρχιτέκτονα του λαϊκού καπιταλισμού. Κατεβάστε δωρεάν το Σοφοκλέους Καζίνο από την ιστοσελίδα μου, όσοι δε γνωρίζετε λεπτομέρειες για το έγκλημα της εποχής εκείνης, ένα έγκλημα που συν τοις άλλοις βούλιαξε και τα Ασφαλιστικά Ταμεία...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=SwRFoxgEcHc&feature=player_embedded[/video]

Αναρτήθηκε από Μαρία Σεφέρου

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Σοφοκλέους, οι σορτάκηδες, το "καλαμπόκι" και οι "κότες"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2011, 02:11 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
:good


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΑΦΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ" ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ!
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 8
"Ειδικός" σε θέματα μυστικών υπηρεσιών, εξομολογείται...
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Δηλαδή αν πούμε ότι αυτό είναι "ξεφτίλα" θα είναι εξύβριση;
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Ερντογάν: "Kαι τώρα ας μιλήσουμε για το Αιγαίο"
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr