Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Ο κίνδυνος στη Θράκη έχει όνομα: Κόκλα
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=152&t=5026
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  KostasL [ 05 Ιαν 2010, 09:52 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Ο κίνδυνος στη Θράκη έχει όνομα: Κόκλα

Ο κίνδυνος στη Θράκη έχει όνομα: Κόκλα

Μία από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν θα δημιουργήσει ένα "κομματικό κράτος". Ότι θα χρησιμοποιήσει τους "καλύτερους" στις κατάλληλες θέσεις.

Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών, βρίσκουν την θέση που τους ταιριάζει, στον κάλαθο των αχρήστων, όταν αυτός που τις έδινε γίνεται κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι κάποια πράγματα που... βγάζουν μάτι, πρέπει να μένουν ασχολίαστα.
Όπως η περίπτωση της τοποθέτησης της Θεοδώρας Κόκλα, στην θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ποια είναι η κυρία;
Ένα ακόμη από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που... επιλέχθηκαν λόγω βιογραφικού!

Όχι φυσικά επαγγελματικού, αλλά πολιτικού. Η κυρία Κόκλα είναι ηλεκτρολόγος. Στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτιδα της ευρωβουλευτού Άννας Καραμάνου, ειδική σύμβουλος της πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ροδούλας Ζήση αλλά και συνεργάτιδα της γνωστής για τις απόψεις της Θάλειας Δραγώνα.

Ω! Τι έκπληξη, θα μπορούσε κανείς να αναφωνήσει. Στο εθνικά ευαίσθητο περιβάλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τοποθετήθηκε ως περιφερειάρχης μια συνεργάτιδα της κ. Δραγώνα. Τίποτε τελικά σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο. Αλλά πριν προχωρήσουμε σε συμπεράσματα, ας δούμε μερικά ακόμη σημεία του βιογραφικού της κυρίας Κόκλα, που την έκαναν τόσο «κατάλληλη» για την συγκεκριμένη θέση.

Η νέα περιφερειάρχης, εκτός από συνεργάτιδα όλων αυτών των τόσο «ισχυρών» γυναικών ήταν και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και μέλος της Winpeace (Ειρηνευτική Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου).

Ξέρετε ποιά άλλη είναι επίσης Πρόεδρος, αν και επίτιμη (!) της ΚΕΔΕ;

Μα η μητέρα του πρωθυπουργού της χώρας, Μαργαρίτα Παπανδρέου.«Πλούσιο» βιογραφικό

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη ιδέα, σχετικά με το τι είδους βιογραφικό χρειάζεται να έχει κάποιος, για να τοποθετηθεί περιφερειάρχης από μια... σοσιαλιστική κυβέρνηση. Αυτό που μας φοβίζει περισσότερο όμως, δεν είναι το "κομματικό κράτος" του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ήταν αναμενόμενο. Αυτό που μας φοβίζει, είναι ότι τα πρόσωπα που επιλέγονται για να στελεχώσουν αυτό ακριβώς το κομματικό κράτος, είναι διασυνδεδεμένα με τους κύκλους που προωθούν απόψεις όπως αυτές της Δραγώνα και της Ρεπούση. Η θητεία της Κόκλα δίπλα στην Δραγώνα αλλά και την Καραμάνου, αποδεικνύει πολλά πράγματα όπως και η θητεία της στις δήθεν επιτροπές "ειρήνης" επίσης. Αποδεικνύεται ότι σε αυτούς τους καιρούς, η πολιτική προσέγγιση του Παπανδρέου είναι επικίνδυνη για την χώρα.

Η κυρία Κόκλα, όσο και αν θέλει να επιδείξει ένα... τεχνοκρατικό προφίλ, αποτελεί μια από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που αναδεικνύονται μέσα από συγκεκριμένους κύκλους. Και αν η Δραγώνα δήλωσε πρόσφατα ότι δεν είναι... ιστορικός, αναρωτιόμαστε με ποιά ακριβώς ιδιότητα η κ. Κόκλα ήταν συνεργάτιδά της σε θέματα... Παιδείας.

Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός; Ή ως... μέλος της επιτροπής ειρήνης;

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αντιδράσεις στον διορισμό της ως περιφερειάρχη, υπήρχαν ακόμη και από μέλη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα από αυτούς που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Το οποίο όμως φαίνεται ότι... θάβεται στη νέα εποχή.


-http://elkosmos.gr/

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/