Ημερομηνία : 22 Ιαν 2020, 13:50


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Θέμα επιλογής ο Εθνικός Ύμνος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Οκτ 2010, 22:20 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 21 Σεπ 2009, 21:41
Δημοσ.: 3380
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σκάνδαλο ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Αγγλική Σχολή

Εγκύκλιο, που αφορά τον Εθνικό Ύμνο μας κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, εξέδωσε η διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής, χωρίζοντας τους μαθητές σε δύο ομάδες.

ΓΟΝΕΙΣ
Δείχνουν μειωμένο ενδιαφέρον στις εκλογές, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ τους

Πρωτάκουστα πράγματα συμβαίνουν γι' ακόμη μία φορά στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Ο λόγος, για τους εορτασμούς που θα λάβουν χώρα μεθαύριο Δευτέρα, στα πλαίσια της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην εφημερίδα μας, στο εν λόγω σχολείο κυκλοφόρησε σχετική εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία δίνεται στους μαθητές η επιλογή για το τελικό μέρος των εορτασμών. Το κομμάτι αυτό δεν είναι άλλο από τη στιγμή όπου ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η εγκύκλιος δίνει το δικαίωμα στους μαθητές οι οποίοι δεν επιθυμούν να ακούσουν τον Εθνικό Ύμνο να αποχωρήσουν. Από την άλλη, όσοι θέλουν να τον ακούσουν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα συμμετέχουν οι μαθητές της 6ης και 7ης τάξης.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στην Αγγλική Σχολή εγείρεται θέμα για τον Εθνικό Ύμνο σε επετείους, την αλλοίωση των εθνικών αξιών και τον πολιτικό προσανατολισμό των μαθητών.

Νέα μέλη στο Σύνδεσμο Γονέων
Στο μεταξύ, παρά τις εντάσεις και διαφορές που επικρατούν στο Σύνδεσμο Γονέων της Αγγλικής Σχολής, σε σχέση με το χειρισμό διαφόρων θεμάτων πολιτικών και μη, οι εκλογές για την ανανέωση των οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα. Αυτά αποκάλυψαν στη «Σ» οι ίδιες πηγές.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων είναι οι Baret Kouyoumdjian με 439 ψήφους, η Κούλλα Ζαμπέλλα Λοΐζου επίσης με 439, ο Κωνσταντίνος Τρικούπης με 423, η Ρένα Παπαέτη Χατζηκώστα με 411, ο Κωνσταντίνος Χειλίδης με 421, ο Πάρις Χριστοδουλίδης με 401, η Ράνια Πουλικκά με 412 και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με 401. Οι υπόλοιποι 8 υποψήφιοι, οι οποίοι κατήλθαν επίσημα με συνδυασμό, έλαβαν τις ακόλουθες ψήφους: Basri Hasan 260, Καραγιάννης Άντρος 273, Κασάπης Ιωσήφ 273, Κουρέας Νίκος 265, Κυριάκου Χαρίκλεια 264, Λοϊζίδου Μαρία 269, Ozgag Cenk 262 και Προεστός Χρίστος 279. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, κανένα άτομο από το συνδυασμό δεν εκλέγηκε στο Σύνδεσμο, γεγονός που δείχνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν ασπάζονται τις απόψεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στο συνδυασμό, είναι άτομα που καθοδηγούνται από το ΑΚΕΛ, που στηρίζουν φανατικά την επαναπροσέγγιση. Επίσης, κάποια από αυτά τα άτομα είναι Τουρκο"κύπριοι".

Οι υπόλοιποι οκτώ, αυτοί που εκλέγηκαν δηλαδή, δεν ανήκουν απαραίτητα σε κάποιο κόμμα ή δεν δηλώνουν πολιτική κατεύθυνση, δεν τάσσονται εναντίον της επαναπροσέγγισης ούτε εναντίον των Τουρκο"κυπρίων". Όμως η φιλοσοφία τους υποστηρίζει ότι τα πολιτικά συμφέροντα οφείλουν να μείνουν έξω από τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι από τους περίπου 1700 γονείς του σχολείου, ψήφισαν οι 735 και από το σύνολο των ψήφων μόνο ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η συμμετοχή των γονέων στις εκλογές του Συνδέσμου Γονέων είναι πάντα πτωχή. Ωστόσο, φέτος και πέρσι, συγκριτικά με άλλες χρονιές, η προσέλευση στις κάλπες ήταν μεγαλύτερη». «Αυτό που ίσως μειώνει το ενδιαφέρον των γονέων στο να συμμετέχουν στις εκλογές είναι η ένταση που υπάρχει ανάμεσά τους», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές.

Πάντως την ερχόμενη Τρίτη, στις 26 του μήνα, αναμένεται να διεξαχθούν και πάλι εκλογές για την ανανέωση των άλλων επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων, από τα συνολικά 15. Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέγονται κάθε χρόνο.

Διαφορετικά τα κριτήρια εισδοχής Τ/"κ"
Στην πρώτη τάξη της Αγγλικής Σχολής υπάρχουν πέντε τάξεις με 24 παιδιά η καθεμία, δηλαδή σύνολο 120. Για τα τέσσερα τμήματα, δηλαδή για τις 96 θέσεις, διεξάγονται εξετάσεις στα ελληνικά, στις οποίες συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και άλλοι μαθητές. Για την τάξη που μένει, τα υπόλοιπα 24 παιδιά, διεξάγονται εξετάσεις στα αγγλικά, στις οποίες συμμετέχουν μόνο Τουρκο"κύπριοι". Η τακτική αυτή ακολουθείται τα τελευταία 5-6 χρόνια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές μας. Άρα, ένα παιδί στα πέντε εισάγεται με διαφορετικές διαδικασίες εισδοχής. Ακολούθως οι 24 Τουρκο"κύπριοι" μαθητές που θα περάσουν τις εξετάσεις, τοποθετούνται σε μία τάξη μόνοι τους για ολόκληρο το πρώτο έτος. Αυτό συμβαίνει ύστερα από απόφαση του διαχειριστικού συμβουλίου και με τη δικαιολογία ότι επειδή στα τουρκο"κυπριακά" δημοτικά σχολεία υπάρχουν μόνο πέντε τάξεις, έπρεπε οι Τουρκο"κύπριοι" μαθητές της 1ης τάξης να τοποθετούνται μόνοι τους, ώστε να φτάσουν το επίπεδο των άλλων μαθητών.

Για τον ίδιο λόγο, το διαχειριστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι από το Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί μία προσχολική τάξη για Τουρκο"κυπρίους", η οποία πάλι θα ενισχύει εκπαιδευτικά τους Τ/"κ" μαθητές. Έτσι θα λειτουργήσει και η προσχολική τάξη, όπου οι μαθητές της θα πηγαίνουν απευθείας στην πρώτη τάξη, αλλά θα συνεχίσει και η διεξαγωγή εξετάσεων στα αγγλικά, όπως συνέβαινε. Αποτέλεσμα, ο αριθμός των τάξεων στην πρώτη βαθμίδα να είναι πλέον 6 και όχι 5, και ο αριθμός Τουρκο"κυπρίων" θα αυξηθεί κατά μία τάξη.

Άποψη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο συγκεκριμένο θέμα, είναι πως τον Εθνικό ύμνο θα πρέπει να τον ψάλλουν υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες στην καταγωγή μαθητές. . Δεν θέλουμε γενίτσαρους κύριοι αλλά παιδιά που θα έχουν εθνική συνείδηση. Όσο για τον εκλεκτό λαό της Κύπρου, Τουρκο"κύπριους" τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, αηδία και μόνο μας προκαλούν τα όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν με τα κάθε λογής υπερδικαιώματα που τους δίνονται... Και μετά κάποιοι κοκορεύονται πως ο μύθος των γνωστών εθνικιστικών κύκλων καταρρέει ως χάρτινος, και πως είναι δυνατή η συμβίωση των δύο κοινοτήτων. Φυσικά και καταρρέει με όλα αυτά τα υπερδικαιώματα τους δίνεται …Ποιοι θα αντιδράσουν, τα αδέλφια μας οι Τουρκο"κύπριοι"; Ή μήπως οι συμπατριώτες που βρίσκονται στο λήθαργο που τους επιβάλατε να είναι;

ΈΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ...
http://elamcy.com/

_________________
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Θέμα επιλογής ο Εθνικός Ύμνος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2010, 14:16 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Με το υποχρεωτικά διαφωνώ και ο λόγος είναι οτι υπάρχουν πολλοί που ειναι "καμουφλαρισμένοι " Ελληνες και τον εθνικό ύμνο δεν αξίζει να τον λένε αυτοί,όποιοι δεν θέλουν να είναι Ελληνες ,δεν θα θέλουν να τραγουδάνε και τον εθνικό ύμνο,τουλάχιστον να ξέρουμε και ποιοι είναι ποιοι.

Πρεπει να τον νίωθεις ,να τον καταλαβαίνει και να είσαι περηφανος για αυτο που εκφράζει για να τον τραγουδάς.
Απο την άλλη,αυτοι που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες έχουν άλλους σκοπούς,την δημιουργία ανθελλήνων απο μικρη ηλικία,που δεν θα έχουν εθνική σημαία,εθνικό υμνο και εθνική γλώσσα.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Διονύσιος Σολωμός
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 0
Χερουβικός Ύμνος
Δ. Συζήτηση: Δογματική, μυστήρια και εορτές
Συγγραφέας: Xristianos7
Απαντησεις: 1
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ: Καπετάν Μιχάλης, παγκόσμιος Ύμνος στην Ελευθερία – Ελλάδα!
Δ. Συζήτηση: Διάφορα θέματα απο EMAIL
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 1
Ο Πούτιν Προειδοποιεί Τις ΗΠΑ: Έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος… Για Το Σοβαρότατο Θέμα Της “Αποκάλυψης Των Μελισσών”…!
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 1
Είναι το σημερινό υπουργείο Εξωτερικών Ελληνικό; Θέμα υπό... συζήτηση...
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr