Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=163&t=9052
Σελίδα 1 από 2

Συγγραφέας:  King Minos [ 14 Σεπ 2010, 22:39 ]
Θέμα δημοσίευσης:  18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Στις 18/9/2010 θα ξεκινησει μια αποστολη 200-250 ορθοδοξων Ελληνων και οχι μονο για να τελεσουν Θεια Λειτουργια στην Αγια Σοφια,αυτο το εγχειρημα ξεκιναει απο την παγκοσμια οργανωση για την Αγια Σοφια FREE AGIA SOPHIA εχοντας ενημερωσει τον Ερντογαν εδω και ενα χρονο.

Εσεις τι πιστευετε,θα τελεστει η Θεια Λειτουργια ή οχι ειστε υπερ ή κατα;

Παρακαλω δικαιολογιστε την αποψη σας.

Εχετε το δικαιωμα να βαλετε 2 ψηφους εναν στο αν θα τελεστει η λειτουργια ή οχι και εναν στο υπερ ή κατα.

(Αιτια γι'αυτην την ψηφοφορια σταθηκε η εκπομπη του Κ.Χαρδαβελα Αθεατος Κοσμος).

Συγγραφέας:  KostasL [ 15 Σεπ 2010, 04:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Δύο ψήφοι λοιπόν...


Για το άμα θα γίνει ή όχι...

Απάντησα "Δεν έχω γνώμη"...Δεν είμαι μάντης και δε μου αρέσει να μαντεύω αλλά και το θέμα είναι τριπλή παραλλαγή, ούτως ή άλλως...1-2-Χ


Για το εάν κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά...

Απάντησα και πάλι "Δεν έχω γνώμη"...Αμφίβολα είναι τα υπέρ αλλά και τα κατά...Πάντως μου θυμίζει το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης...Το οποίο έγινε μεγάλο θέμα, ενώ δεν είναι...Και εάν γίνονταν δεκτό από τους Τούρκους θα έπρεπε μετά να δείξουμε κι εμείς καλή θέληση και να δώσουμε ελληνικό χρυσό για τις τουρκικές χάντρες και τα καθρεπτάκια...Κλίνω λίγο προς το κατά αλλά λέω "Δεν έχω γνώμη" τελικά...

Συγγραφέας:  Λέων [ 15 Σεπ 2010, 09:49 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Είδα και εγώ λίγο Χαρδαβέλα εχθές....Ο Σπύρου έθετε το θέμα για την λειτουργία στην Αγία Σοφία τόσο σίγουρος λές και κανονίζανε να πάνε στην Θεσσαλονίκη και στον Α.Δήμητριο για να τελεστεί η λειτουργία!!Εμένα μου κρύβει κάτι όλη αυτή η Ιστορία, κάτι θα πρέπει να δώσουμε και εμείς,ίσως με την ομαδική προσευχή στην πλατεία κοτζιά των μουσουλμάνων να μας αφήσουν και εμάς! Ίσως θα πρέπει να γίνει ελεύθερη χώρα και η τουρκία στο θέμα της θρησκείας...ίσως άμα γίνει τελικά η λειτουργία,να πρέπει να χτίσουμε μερικά τζαμιά και στην Ελλάδα για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι ελεύθερα!Πάντως σίγουρα έπεσε βοήθεια εξ ΗΠΑ προς τον Σπύρου για να γίνει αυτό το εγχείρημα!
Εγώ είμαι κατά!Γιατί σίγουρα κάτι κρύβεται πίσω από αυτό το εγχείρημα!

Συγγραφέας:  emman [ 15 Σεπ 2010, 10:28 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Η όλη ιστορία έχει βάθος,όμως θα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει...

Οι γκρίζοι λύκοι θα παίξουν τον ρόλο τους,ο οποίος θα είναι και καθοριστικός!


Τα υπόλοιπα τα λέμε μετά...

Συγγραφέας:  emman [ 15 Σεπ 2010, 10:45 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Ελληνοαμερικανικές "αλχημείες" στην Αγία Σοφία με πιθανές ανυπολόγιστες συνέπειες για την ΕλλάδαΠαρ ότι δεν συμφωνούμε σε όλα τα σημεία με το ακόλουθο κείμενο νοιώθουμε την υποχρέωση να ακούσουμε και την άλλη άποψη
Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Κρις Σπύρου θα κάνει ένα τραγικό λάθος ή άλλη μια σκόπιμη εθνική τραγωδία;
Με σαθρά επιχειρήματα όπως «Ποιος Ορθόδοξος δεν θα ....
ήθελε να λειτουργηθεί στο Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη; Ποιος Έλληνας δεν θα ήθελε να διαβεί και πάλι τις γιγαντιαίες ξύλινες πόρτες του Ιουστινιανού και να εισέλθει στη Μεγάλη Εκκλησιά του Γένους και της Ορθοδοξίας, στο σύμβολο της εξελληνισμένης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Ο Κρίς Σπύρου και η σκοτεινή παγκόσμια ενορία θα ενώσουν τις υποτιθέμενες κρυφές τους ελπίδες, τους μύχιους πόθους τους σε μια αμφιβόλου σκοπιμότητας σιωπηλή προσευχή στην Αγία Σοφία.
Σίγουρα όλοι, (όπως υποστηρίζει) θα συμμετέχουμε σε αυτή την αλχημεία;
Αδιαφορεί προκλητικά για την έλλειψη άδειας τόσο από το γειτονικό κράτος, που έχει την ευθύνη της προστασίας του Ναού που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, όσο και από την εκκλησιαστική Αρχή που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ισχυρίζεται πως ο Πατριάρχης είναι «όμηρος» (sic!)- αλλά τα περίφημα ανθρώπινα δικαιώματα, η δισχιλιετή παράδοση και οι Ιεροί Κανόνες της παγκόσμιας Ορθοδοξίας επιβάλλουν το βήμα αυτό.

Να θυμίσουμε ότι η "Παγκόσμια Ενορία" που δημιούργησε και δεν υπάγεται σε καμμιά εκκλησιαστική Αρχή και επισύρει ερωτηματικά τόσο για το ασαφές καταστατικό της όσο και τη χρησιμότητά, ή σκοπιμότητά της.
Έτσι, ετοιμάζει τις βαλίτσες του, και μαζί με άλλους 250 «πατριώτες και Ορθοδόξους έλληνες» θα μεταβούν στην Πόλη, ώστε στις 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας, να τελέσει τη λειτουργία, με παπά αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως.
Με μια μικρή ιστορική αναδρομή να θυμίσουμε ότι ο Ναός της Αγίας Σοφίας δεν είναι αφιερωμένος στην Αγία Σοφία που εορτάζει στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά στην του Θεού Σοφία και κατά τα βυζαντινά χρόνια ο Ναός πανηγύριζε από κτίσεώς του, την ημέρα των εγκαινίων του, δηλαδή στις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 28 Μαΐου του 1453. Επαναλειτούργησε δε μία ακόμα φορά κάτω από τη στρατιωτική εποπτεία των Ελλήνων του μεγαλοϊδεατισμού το 1919 για μία μόνο φορά και κάτω από απίστευτες συνθήκες και …συνέπειες.
Οι προεκτάσεις της πράξεως αυτής για τα εθνικά μας θέματα είναι πολύ επικίνδυνες.
Οι παληκαρισμοί του Κρις Σπύρου και η ασφάλεια της αμερικανικής του υπηκοότητας, να είστε βέβαιοι ότι θα δημιουργήσει de facto καταστάσεις και τετελεσμένα. Κανείς δεν θα μπορέσει να αναχαιτίσει τη διεκδίκηση της Τουρκιάς για επαναλειτουργία των τζαμιών στην Ελλάδα.

Ο τσαμπουκάς Κρις Σπύρου, ρίχνει λάδι στη φωτιά, ή βούτυρο στο ψωμί αν θέλετε, των μουσουλμάνων γειτόνων μας όπου με πρόσχημα τα υποτιθέμενα ανθρώπινα δικαιώματα θα εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση των φανατικών γειτόνων μας και μάλιστα σε μια τέτοια πράξη χωρίς την άδεια των Τουρκικών αρχών.
Και ενώ είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνεται ως Αμερικανός πολιτικός τις λεπτές εθνικές και θρησκευτικές ισορροπίες της υπόθεσης, το μόνο που οφείλουμε να σκεφθούμε είναι η σκοπιμότητα.
Σε μια περίοδο γενικευμένης αναταραχής, κοινωνικών αδικιών, οικονομικής εξαθλίωσης, αποδιοργανωμένου στρατού και με κατοχική κυβέρνηση υποτέλειας, η πράξη αυτή μόνο ως προβοκάτσια κατά του Ελληνισμού μπορεί να εκληφθεί.

Κάλλης Κωνσταντίνος
Ιστορικός.

ksipnistere.blogspot.com

Συγγραφέας:  dominique [ 15 Σεπ 2010, 13:00 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Ψήφισα ειμαι κατα γιατι χωρις να κρινω την διάθεση του κ.Κρις Σπύρου ωστόσο κατι δεν μου κολάει,οπως ειπε και ο Λεων σίγουρα κάτι κρύβεται απο πίσω.Βεβαια εμενα το μυαλο μου πηγε και αλλου στις προφητειες περι λειτουργιας στην Αγια Σοφία....

Ωστοσο η αδεια απο οσο γνωρίζω δεν εχει δοθεί και απέμειναν 2 μέρες.

Συγγραφέας:  King Minos [ 15 Σεπ 2010, 20:50 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Εγω δεν γνωριζω αν θα γινει η λειτουργια αλλα ειμαι σαφως κατα.

Συγγραφέας:  dominique [ 16 Σεπ 2010, 12:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Θα δούμε αυριο Μινω!Αν και δεν νομίζω να γίνει κατι.

Συγγραφέας:  GLADIATOR [ 16 Σεπ 2010, 13:34 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: 18/9/2010 - Λειτουργια στην Αγια Σοφια;

Απορώ βέβαια πως ο εμπνευστής τούτης της ενέργειας
δεν γνωρίζει πως ο ναός της Βασιλευούσης Αγία Σοφία,
δεν εορτάζει στις 17 Σεπτεμβρίου εις μνήμην της Αγίας Σοφίας
και των τριών θυγατέρων της,Πιστεως Αγάπης και Ελπίδος,
μά
ειναι αφιερωμένος ο Ναός στην ΄΄Σοφία Του Θεού΄΄.
Δεν το γνώριζε?

Σελίδα 1 από 2 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/