Re: ΗΡΩΔΕΙΩΝ

5
:hmmm Γεννήθηκε περί το 103 μ.Χ. επί Αυτοκράτορα Τραϊανού. Τη μεγάλη του περιουσία κληρονόμησε από τον πατέρα του Αττικό που όπως λέγονταν είχε ανακαλύψει κρυμμένο αμύθητο θησαυρό, πλην όμως το μεγαλύτερο μέρος του το διέθεσε σε έργα κοινής ωφελείας. Ο πατέρας του, Αττικός επιμελήθηκε εξαιρετικά για τη καλή ανατροφή του γιου του αναθέτοντας σε έξοχους άνδρες της εποχής την εκπαίδευσή του. Έτσι στους δασκάλους του Ηρώδη συγκαταλέγονται ο Θεαγένης ο Κνίδιος, που του δίδαξε διαλεκτική, ο φιλόσοφος Ταύρος ο Τύριος, που τον μύησε στη Πλατωνική φιλοσοφία, καθώς και ο Αθηναίος φιλόσοφος Σεκούνδος. Επίσης δάσκαλοί του υπήρξαν ο εκ Τράλλεων Μουνάτιος, ο σοφιστής Πολέμωνας, και οι φιλόσοφοι Φαβωρίνος και Σκοπελιανός.Έτσι με τόση και τέτοια παιδεία που έλαβε ο Ηρώδης πολύ γρήγορα εξελίχθηκε ένας από τους επιφανέστερους σοφιστές (ρήτορες) της εποχής του και μάλιστα δάσκαλος όλων των σοφιστών στην εποχή των Αντωνίνων καθώς ακόμη και των ίδιων των Αυτοκρατόρων Μάρκου Αυρηλίου και Λευκίου Βέρου. Η ρητορική δεινότητα του Ηρώδη εξαίρονταν μέχρι υπερβολής αποδίδοντά του προσωνύμια όπως «Ελλήνων γλώσσα», «γλώσσα Αθηναίων», «Βασιλεύς λόγου» ή «λόγων», «ο εις των δέκα ρητόρων» κ.ά. Ο Ηρώδης έγραψε τις λεγόμενες «Εφημερίδες» τις οποίες ο Σουίδας αποκαλεί «σύγγραμμα πολυμαθές», επίσης επιστολές καθώς και λόγους αυτοσχέδιους. Κατά τη μαρτυρία του Φιλόστρατου ο Ηρώδης μπορούσε ν΄ απαγγέλνει αυτοσχέδιους λόγους που χαρακτηρίζονταν με χάρη, ευπρέπεια, κομψότητα, σαφήνεια και πρωτοτυπία χωρίς εκζητήσεις. Σημειώνεται ότι περί των αρετών αυτών τίποτα δεν μπορεί να διασταυρωθεί, αφενός γιατί, τα συγγράμματά του απωλέσθηκαν, και αφετέρου, όσα διασώθηκαν δεν θεωρούνται γνήσια.
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.

Re: ΗΡΩΔΕΙΩΝ

6
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, οτι τα αρχαία θέατρα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον τομέα που είναι γνωστός σήμερα ως αρχαιολογική τεχνολογία.

Re: ΗΡΩΔΕΙΩΝ

7
zina έγραψε:Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, οτι τα αρχαία θέατρα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον τομέα που είναι γνωστός σήμερα ως αρχαιολογική τεχνολογία.
Ηταν τεραστιες κεραιες οπως τα σημερινα ''πιατα'' που εχουμε στα σπιτια μας.
Επησης σε καποιο θεατρο (το οποιο μου διφευγει αυτην την στιγμη) ανακαλυψαν χαλκινα συρματα περιφεριακα των θεσεων του θεατρου. :hmmm
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: ΗΡΩΔΕΙΩΝ

8
Σκέψου ότι σε αυτά ταυτήστικαν αιώνες μερόλους ανθρωπή αλλά μέσα απο έργα εκφωνήθηκαν και ύμνοι :cooll
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Tόποι δύναμης”

cron