Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Λαδόξερας
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=174&t=13288
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 26 Ιουν 2012, 12:04 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Λαδόξερας

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Λαδόξερας

Εικόνα


Σε ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας της Ελλάδας να πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην βραχονησίδα Λαδόξερα 6 μίλια από την Σαμοθράκη προχώρησε το Σάββατο η Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στην περιοχή της Λαδόξερας ανατράπηκε σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία είχαν πάει στην περιοχή για ψάρεμα.

Αμέσως οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν NOTAM για SAR στην περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και περισυλλογή των επιβατών. Σε απάντηση της ελληνικής ΝΟΤΑΜ οι Τούρκοι εξέδωσαν την δική του η οποία χαρακτήρισε άκυρη την ελληνική δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία SAR της Τουρκίας και επομένως τον συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι επί της Λαδοξέρας υπάρχει φάρος του ΠΝ ο οποίος μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή φέτος τον χειμώνα καταστράφηκε. Για την αντιμετώπιση της απώλειας του φάρου το ΠΝ ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή τοποθέτησε πριν από καιρό ένα νέο μικρό φάρο. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την ελληνικότητα αυτού του κομματιού της ελληνικής γής ακόμα και αν απέχει 6 μίλια από την Σαμοθράκη ακόμα και αν για δεκαετίες υπήρχε πάνω σε αυτό φάρος του ΠΝ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγγραφέας:  ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ [ 27 Ιουν 2012, 05:56 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Λαδόξερας

Αν οι προηγούμενες πολιτικές μας ηγεσίες ήταν ανάλογες των περιστάσεων,τότε εμείς θα απολαμβάναμε το....λάδι και αυτοί θα έμεναν με την ξέρα...Φοβούνται ότι θα το πάθουν, αν οι Έλληνες αλλάξουν στάση.Η εγκατάλειψη του παλαιομοδίτικου τρόπου διεκδικήσεων από την πλευρά της Τουρκίας θα σημαίνει την αλλαγή αυτή.

Συγγραφέας:  King Hercules [ 27 Ιουν 2012, 06:15 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα της Λαδόξερας

@emman

Το DefenceNet δεν επιτρέπει το hotlinking των εικόνων του από άλλα sites.

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/