Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Παρουσιάζουν τους Μινωίτες και οχι μονο ως… Εβραίους!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=177&t=2045
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  dominique [ 24 Ιουν 2009, 18:15 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Παρουσιάζουν τους Μινωίτες και οχι μονο ως… Εβραίους!

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η τοποθέτηση δύο αρχαιολόγων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκ των οποίων η μία διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επ' ονόματι Μεταξία Τσιποπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Κρητών, εμφανίζοντάς τους ως... απογόνους των Εβραίων!
Όλα αυτά τα πρωτοφανή και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών Επιχειρείν», όπου καταγράφεται διαχρονικά η σχέση των Κρητών με το εμπόριο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, όταν αντέδρασε το ακροατήριο, η Τσιποπούλου ζήτησε τη γνώμη για την καταγωγή των Μινωιτών, του επιμελητή της έκδοσης, αρχαιολόγου Κωστή Χριστάκη, ο οποίος ήταν στο πάνελ και δήλωσε ότι «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής.

Τους πληρώνουμε για να υπονομεύουν!

«Τέτοιες καινοφανείς απόψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες, καθώς συνειρμικά μας παραπέμπουν στην πολύ παλιά σιωνιστική προπαγάνδα ότι δήθεν η αρχαία Κρήτη ήταν εβραϊκή. Επίσης ρίχνουν νερό στον μύλο των σκοτεινών εκείνων κύκλων που κατά καιρούς εμφανίζονται και ομιλούν για δήθεν ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαρρής και προσθέτει: «Λυπούμαι για τη δημοσιοποίηση τέτοιων θέσεων και απόψεων. Όταν μιλάμε για την Ιστορία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, και ιδιαίτερα όταν κάποιος είναι ανώτερος κρατικός υπάλληλος».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Συγγραφέας:  dominique [ 24 Ιουν 2009, 18:17 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

:140 :140 :140

Συγγραφέας:  emman [ 26 Ιουν 2009, 18:02 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Να ειναι καλά ο γνωστός ωκεανολόγος Ζακ Κουστώ(Γαλλοεβραίος) που είχε ποντίσει σύγχρονες πλάκες με παλιομένες σημιτικες επιγραφές στα παράλια της κρήτης.

Το ίδιο έκανε και στην πύλο όταν έκαναν υποβρύχιες έρευνες στις υποθαλασσιες αρχαιότητες της Πύλου,μαζι με τον Αλμπέρ Φαλκώ και με το πλοίο ΚΑΛΥΨΩ........πόντισαν Φοινικικους αμφορεις για να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ αργότερα οτι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν ζούσαν Ελληνες αλλα Φοινικες-Εβραιοι.


Το έργο τους συνεχίζει στις μέρες μας ο γνωστός Balart o οποιος ερευνα τα μεσόγεια υδατα μας τα τελευταια χρονια.

Πριν λίγες μέρες βρισκόταν γύρω απο την κύπρο και τώρα επέστρεψε πάλι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ιόνιο.

Με λίγα λόγια είναι το γνωστό σύστημα που επικρατεί εδω και πολλά χρόνια.Δηλαδη κλέβουνε απο έναν χώρο και πάνε μετά το θάβουνε σε άλλον χώρο,αλλάζοντας διάφορα ευρήματα για να παραχαράζουνε την ιστορία όπως θέλουνε αυτοί,χωρίς να μπορεί κάποιος να τους αμφισβητησει απο την στιγμή που έχουν βρεθεί αρχαία ευρήματα στην περιοχή που τ'αποδεικνύουν.

Συγγραφέας:  dominique [ 26 Ιουν 2009, 18:14 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Το θέμα δεν ειναι τι κάνουν αυτοί ,αυτοι κανουν αυτο που τους συμφέρει,αλλά εμεις που τους αφήνουμε...να μην κανει κανεις καμια έρευνα χωρις έλεγχο..αλλά το ξερω πολλά ζηταω..

Συγγραφέας:  drex [ 08 Σεπ 2009, 21:22 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Εδώ αλανίζουν όλοι δεν θα επρεπε να λεγομαστε ελλαδα αλλλα ξεφραγγελλας. :down1

Συγγραφέας:  KostasL [ 09 Σεπ 2009, 03:29 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Επίσης πρέπει πάλι να επισημάνουμε, ότι άλλο Σημίτες και άλλο Εβραίοι. :wave

Πρώτον, οι αρχαίοι Εβραίοι, ήταν Σημίτες αλλά οι περισσότεροι Σημίτες δεν ήταν Εβραίοι ! :no

Και δεύτερον, οι σημερινοί Εβραίοι στη συντριπτική (άνω του 80%) πλειονότητά τους, δεν είναι καν Σημίτες ! :no

Υπάρχει σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία των Εβραίων να σφετεριστούν την ιστορία άλλων λαών, να υποτιμήσουν ιστορικά άλλους λαούς και να υπερτιμήσουν το δικό τους. :down1

Βλέπετε, το μεγαλείο του λαού τους που φαντασιώνονται, δε συμφωνεί με την ιστορία.
Κι έτσι πρέπει να αλλάξουν την ιστορία !!! :0307

Συγγραφέας:  dominique [ 09 Σεπ 2009, 12:59 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Ναι ,αλλα ετσι οπως το πανε,θα μας πουν οτι και ο Κινεζικος πολιτισμος ηταν δημιουργημα των Εβραιων,για να μην σου πω οτι θα φτασουν και μεχρι τα νησια του Πασχα και θα μας λενε οτι τα κεφαλια παρουσιαζουν ραβινους!

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 08 Μαρ 2011, 20:15 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσιάζουν τους Μινωίτες και οχι μονο ως… Εβραίους!

Mια επίσης εξωφρενική θεωρία,είναι οτι η εβραική φυλή του Βενιαμίν είχε εγκατασταθεί στην Αρκαδία και οτι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ,έχουν εβραική καταγωγή!


Έχει περάσει στα σχολικά βιβλία και το μαθαίνουν τα παιδιά μας μια ψεύτικη επιστολή Σπαρτιάτη βασιλιά προς αρχιερέα των Ιουδαίων,όπου μιλάει για την ύπαρξη αδελφικών δεσμών!


"Εύρομεν ως εξ ενός είεν γένους Ιουδαίοι και Λακεδαιμόνιοι και εκ της προς Άβραμον οικειότητος." ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

«οι Σπαρτιάτες και οι Ιουδαίοι είναι αδελφοί και ότι αμφότεροι κατάγονται από τη γενεά του Αβραάμ»


Διαβάστε και το άρθρο του Π.Θεμελή στην εφημερίδα τα Νέα το 2005.

Όταν οι Iουδαίοι γνώρισαν τους Λακεδαιμόνιους

Είναι δυνατόν να υπήρχε αδελφική σχέση ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τους Ιουδαίους; Κι όμως, o ίδιος ο βασιλιάς της Σπάρτης, Αρέας (309 - 264 π.X.), σε επιστολή προς τον μέγιστον αρχιερέα των Ιουδαίων Οινία A', ανακοινώνει πως σε «ιερό κείμενο» βρέθηκε γραμμένο ότι «από την ίδια γενιά κατάγονται Ιουδαίοι και Λακεδαιμόνιοι, κατευθείαν από τον Αβραάμ». Ο Αρέας τονίζει στην ίδια επιστολή: «Εφόσον είμαστε αδέλφια, δίκαιο είναι να νεμόμαστε εμείς τα δικά σας, και τα δικά μας να τα έχουμε κοινά με σας». Εφεύρημα του Αρέα, θα μου πείτε, η δήθεν κοινή καταγωγή Ιουδαίων και Σπαρτιατών, για να εξασφαλίσει συμμαχία. Δεν ζητά εντούτοις πολεμική βοήθεια, αλλά προτείνει κοινοκτημοσύνη στα αγαθά. Απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής! Στην Παλαιά Διαθήκη, πάντως, παρατίθεται η απερίφραστη εκ μέρους των Ιουδαίων αποδοχή της πρότασης: «η ύπαρξις (τα υπάρχοντα) υμών ημίν έσται, και τα ημών υμίν» (Μακκαβαίων A', κεφ. 12, 22).


( Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν, ὧν ἀπέστειλαν Ὀνίᾳ· 20 < Ἄρειος βασιλεὺς Σπαρτιατῶν Ὀνίᾳ ἱερεῖ μεγάλῳ χαίρειν. 21 εὑρέθη ἐν γραφῇ περί τε τῶν Σπαρτιατῶν καὶ Ἰουδαίων, ὅτι εἰσὶν ἀδελφοὶ καὶ ὅτι εἰσὶν ἐκ γένους Ἁβραάμ. 22 καὶ νῦν ἀφ᾿ οὗ ἔγνωμεν ταῦτα, καλῶς ποιήσετε γράφοντες ἡμῖν περὶ τῆς εἰρήνης ὑμῶν, 23 καὶ ἡμεῖς δὲ ἀντιγράφομεν ὑμῖν τὰ κτήνη ὑμῶν καὶ ἡ ὕπαρξις ὑμῶν ἡμῖν ἐστι, καὶ τὰ ἡμῶν ὑμῖν ἐστιν. ἐντελλόμεθα οὖν ὅπως ἀπαγγείλωσιν ὑμῖν κατὰ ταῦτα>.)

H υπόθεση έχει και συνέχεια. Το 168 π.X., επί Αντιόχου Δ' (175 - 163 π.X.), ο μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιάσων, εξόριστος από τα Ιεροσόλυμα, καταφεύγει στην «αδελφή - πόλη» Σπάρτη (Μακκ. B', κεφ. 5, 9). Το 145 π.X., όταν οι Ρωμαίοι έχουν κατακτήσει την Ελλάδα, ο μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιωνάθαν, στέλνει πρεσβεία στη Ρώμη για ανανέωση της φιλίας και της συμμαχίας τους. Ταυτόχρονα, στέλνει επιστολή στους Σπαρτιάτες, που αρχίζει ως εξής: «Ιωνάθαν αρχιερέας και η γερουσία του έθνους και οι ιερείς και ο λοιπός δήμος των Ιουδαίων, Σπαρτιάταις τοις αδελφοίς χαίρειν». Στη συνέχεια υπενθυμίζει στους Σπαρτιάτες την παλαιά επιστολή του Αρέα και τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών - με βάση τα «ιερά βιβλία» - και τονίζει ότι οι Ιουδαίοι δεν παραλείπουν να μνημονεύουν τους Σπαρτιάτες στις γιορτές, τις καθημερινές θυσίες και τις προσευχές τους. Οι ίδιοι - αναφέρει - έχουν δοκιμάσει πολλές πικρίες και ταλαιπωρίες από πολέμους, αλλά δεν θέλησαν ποτέ να ενοχλήσουν τους φίλους και συμμάχους, γιατί έχουν «την εξ ουρανού βοήθειαν» (Ιώσηπος, Ιουδαϊκές Αρχαιότητες, 13, 163 - 166. Μακκαβαίων A', 12, 2 - 23).

Είναι προφανές ότι η παράδοση και η πίστη για κοινή εξ Αβραάμ καταγωγή Σπαρτιατών και Ιουδαίων υπήρχε παλαιόθεν· δεν ήταν ευκαιριακό εφεύρημα του Αρέα. Το «ιερό βιβλίο» των Σπαρτιατών, που διέσωζε αυτήν την παράδοση, δεν υπάρχει δυστυχώς. Ο Ηρόδοτος πάντως (4, 147 - 149) μαρτυρεί ότι ο Λάκων Θήρας καταγόταν απευθείας από τον Φοίνικα Κάδμο, γι' αυτό και οι πρώτοι Φοίνικες κάτοικοι του ομώνυμου νησιού (Θήρα - αποικία Σπαρτιατών) τον δέχθηκαν ασμένως και τον λάτρεψαν ως ήρωα - οικιστή. Στο γνωστό «ιερό βιβλίο» των Ιουδαίων, την Παλαιά Διαθήκη, ο Κεδμά (Κάδμος; ) είναι ένας από τους δώδεκα γιους του Ισμαήλ, γιου τού Αβραάμ (Γένεσις, κεφ. 21, 15).

Ο Πέτρος Θεμέλης είναι καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας.

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 08 Μαρ 2011, 20:17 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παρουσιάζουν τους Μινωίτες και οχι μονο ως… Εβραίους!

Εικόνα

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/