Ημερομηνία : 08 Δεκ 2019, 00:59


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΙΓΥΠΤΟΣ: "ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" (ΦΩΤΟ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Αύγ 2013, 20:49 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η βίαια καταστολή των « Αδελφών Μουσουλμάνων » (που επιθυμούν την ισλαμοποίηση του δημόσιου βίου) από την παρούσα μεταβατική κυβέρνηση (που εκφράζει τους οπαδούς ενός κοσμικού κράτους) έχει ως αποτέλεσμα την μετακύλιση της βίας εις βάρος των χριστιανών. Ο αιγύπτιος αρχηγός της « Αλ Κάιντα » -μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν-, Ayman al Zawahiri, σε 15λεπτο ηχογραφημένο μήνυμά του στις αρχές του μήνα, είχε στοχοποιήσει τους κόπτες ως συνεργούς στη συνομωσία ανατροπής του Μόρσι (USA TODAY,15/08/13). Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CBN στο Κάιρο, Gary Lane , υπάρχει άνωθεν εντολή από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» να σκοτώνουν τους χριστιανούς όπου τους βρίσκουν.

Εικόνα

Το κορίτσι Jessica Boulous το σκότωσαν ενώ έβγαινε από το κατηχητικό

Ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών χριστιανών είναι ανεξακρίβωτος και γίνεται λόγος για γενίκευση του αντιχριστιανικού μένους.Τις προηγούμενες ημέρες, μια μικρή εκτελέστηκε καθώς έβγαινε από το κατηχητικό.Σήμερα, το γαλλικό « Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας », καταγέλλει ότι κόπτης ταξιτζής σφαγιάστηκε από ισλαμιστές που διέκριναν το σταυρό που είχε σαν φυλαχτό στο αυτοκίνητό του ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα. Αναφέρεται επίσης απαγωγή κληρικού και της συζύγου του στο Αssiout.


Εικόνα

Ελληνικός ορθόδοξος ναός στο ΣΟΥΕΖ

Πολλοί Κόπτες, όπως και στο παρελθόν, προετοιμάζουν τη φυγή τους. Σε 9 επαρχίες οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ σε 4 απ’αυτές , η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.Πρόκειται για τις επαρχίες Αssiut,Fayoum,Minya,Sohag όπου υπάρχουν μεγάλες χριστιανικές κοινότητες. Ενδεικτικό της διακοινοτικής έντασης μεταξύ σουννιτών μουσουλμάνων και κοπτών που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο εδώ και δεκαετίες όπως υποστηρίζουν κόπτες στην Guardian είναι το περιστατικό που δημοσιοποιεί το Αssociated Press : « Σ’ένα χωριό της επαρχίας Minya στην Άνω Αίγυπτο, δημιουργήθηκε μια διένεξη την τελευταία εβδομάδα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για ένα φιλοστρατιωτικό τραγούδι που ακουγόταν σε ένα καφέ εστιατόριο.Την επομένη, χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Μόρσι λεηλάτησαν σπίτια και μαγαζιά κοπτών.Στο Κάιρο τις τελευταίες ημέρες κάθε επιχείρηση ή ιδιοκτησία χριστιανού έγινε στόχος των Aδελφών μουσουλμάνων». Η βελγική La Libre(15/08/13) με τίτλο « Στοχοποιούνται οι χριστιανοί της Αιγύπτου» , μιλάει για πόλεις-φαντάσματα και φοβισμένες οικογένειες : « Δύο ημέρες συνεχόμενων επιθέσεων των ισλαμιστών κατά δεκάδων εκκλησιών και οικογενειών. Οι κόπτες ζουν με το φόβο των ανατιποίνων. Κανείς δεν τολμάει να βγει έξω, εξομολογείται στο ΑFP ο Μάρκος, ένας 27χρονος αιγύπτιος μηχανικός ».

Εικόνα

Μένος κατά του Σταυρού

Όμως, οι οπαδοί του Μόρσι δεν αρκούνται στις επιθέσεις εναντίον των κοπτών, αλλά λεηλατούν, πυρπολούν και καταστρέφουν εκκλησίες, σπίτια, μοναστήρια, ορφανοτροφεία, σχολεία και μαγαζιά που ανήκουν σε κόπτες προκαλώντας αναίτια τον πανικό, υλικές απώλειες και καταστροφές. « Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε χριστιανοί » ανακοίνωσε την Πέμπτη, η κοπτική Ένωση Νεολαίας « Μaspera ». Αυτά αναφέρονται στο μακροσκελές άρθρο της USA TODAY (15/08/13) που είναι αφιερωμένο στον απινή διωγμό της μειονότητας που αριθμεί επισήμως το 10% του πληθυσμού και είναι η μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή με 8.000.000 -10.000.000 πληθυσμό.

Το Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας επικαλούμενο και το Αsia news αναφέρει ότι τα αραβόφωνα blogs των κοπτών μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 40 ιδρύματα τους χτυπήθηκαν και 17 εκκλησίες πυρπολήθηκαν από τα τελευταία έκτροπα. Όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena περισσότεροι από 80 οπαδοί του Μόρσι θα λογοδοτήσουν για την πυρπόληση εκκλησιών σε στρατοδικεία στην περιοχή του Σινά.

To ειδησεογραφικό CBN δια του ανταποκριτή του Gary Lane, δημοσιεύει κατάλογο των καταγεγραμμένων κατεστραμμένων ναών :

Εικόνα

Αγιος Γεώργιος Αssiout

• Εκκλησία του 4ου αι. στην Άνω Αίγυπτο
• Εκκλησία της Παναγίας και του Αβραάμ, Daljan, Μίνια
• Εκκλησία αγίου Μηνά, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια
• Εκκλησία αγίου Γεωργίου, ναός κοπτικής αρχιεπισκοπής στο Sohag
• Εκκλησία της Παναγίας, Ναζλάχ, Φαγιούμ
• Ελληνική εκκλησία, Σουέζ (κάηκε)
• Κέντρο Νεότητας Κοπτών «Maspera »,Μίνια
• Γυναικεία Μονή του Καλού Ποιμένα , Σουέζ
• Βιβλική Εταιρεία, Φαγιούμ
• Εκκλησία Αγίου Μαξίμου,45η οδός, Αλεξάνδρεια
• Εκκλησία Αγίου Θεοδώρου, Φαγιούμ
• Εκκλησία Παναγίας, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια
• Καθολική εκκλησία Αγίου Μάρκου, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια
• Εκκλησία Ιησουιτών, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια

To CNN, μεταδίδει σήμερα δηλώσεις του κόπτη επισκόπου στο Λονδίνο, ο οποίος μιλάει για καταστροφή 50 ναών από την Τετάρτη, ενώ το ίδιο πρακτορείο αποκαλύπτει ότι οι ισλαμιστές εισβάλλουν σε βιβλιοπωλεία χριστιανικά και καίνε όλα τα βιβλία. Ο κόπτης επίσκοπος Άγγελος, εκτιμά ότι οι κόπτες απαριθμούν το 15% με 20% του πληθυσμού, κάτι που επιβεβαιώνουν ακόμα και αιγύπτιοι μουσουλμάνοι της διασποράς.

Σύμφωνα με το RIA NOVOSTI, ο στρατηγός και Υπουργός Άμυνας, Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσσι, διέταξε την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων εκκλησιών με χρηματοδότηση από το Ταμείο του Στρατού.

Τέλος, οφείλει ο έλληνας Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα του CBN news που φέρει ελληνική εκκλησία στο Σουέζ να έχει καεί.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

http://www.agioritikovima.gr/diethni/26774-aiguptos-to

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: eyrinos
Απαντησεις: 2
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ "ΙΟΣ" ΣΤΑ E-MAIL
Δ. Συζήτηση: Πίνακας ανακοινώσεων
Συγγραφέας: The prodigal
Απαντησεις: 5
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 6
"Τα γεωστρατηγικά παίγνια της Τουρκίας "
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 12η.
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: ODYSSEAS
Απαντησεις: 20


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr