Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Τα γεγονότα στην Πρεμετή: Κατέβασαν το σταυρό και σήκωσαν την αλβανική σημαία
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=179&t=15387
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  dominique [ 21 Αύγ 2013, 20:40 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Τα γεγονότα στην Πρεμετή: Κατέβασαν το σταυρό και σήκωσαν την αλβανική σημαία

Τα γεγονότα στην Πρεμετή από τη σκοπιά ενός Βορειοηπειρώτη: Κατέβασαν το σταυρό και σήκωσαν την αλβανική σημαία


Την ημέρα της Λαμπρής, της Παναγίας Θεοτόκου, όταν οι χριστιανοί όλου του κόσμου, προσκυνούν με ευλάβεια μπροστά της, ασπάζονται την εικόνα της και χαμηλόφωνα προσεύχονται και την παρακαλούν- τη Μητέρα του Χριστού- να μεριμνήσει και γι’ αυτούς, οι βάνδαλοι στην Αλβανία θυμήθηκαν το παλιό τους τροπάριο. Το τροπάριο που άρχισε επί αλήστου μνήμης Ενβέρ και ισοπέδωσε τα πάντα που είχαν σχέση με την πίστη και τη θρησκεία. Ένα τροπάριο που καλά κρατεί μέσα στον εθνικιστικό μανδύα των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων.

Οι αντίχριστοι αυτοί, φορεμένοι με την ενδυμασία της πολεοδομικής αστυνομίας, εισέβαλαν μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγιάς στην Πρεμετή και με τον πιο άγριο, απάνθρωπο και αντιθρησκευτικό τρόπο σώριασαν και πέταξαν απάνω στο φορτηγό όλα τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά σκεύη, λες και φόρτωναν ένα φορτηγό με σακιά τσιμέντου. Έριξαν καταγής την καμπάνα, ξήλωσαν τον τίμιο σταυρό και στη θέση του ανάρτησαν την αλβανική σημαία, με το σύνθημα που γράφτηκε με κεφαλαία γράμματα στον αλβανικό τύπο: «Εκείνοι οι Αλβανοί που βάζουν μπροστά από την πατρίδα τη θρησκεία, είναι εις την υπηρεσία του αντιαλβανισμού, είναι ενάντια στην εθνική μας ένωση».
Για να μην αφήσουν ίχνη οι βάρβαροι αστυνομικοί στην Πρεμετή επιτέθηκαν και κατά των δημοσιογράφων και καμεραμάν που θέλησαν να καλύψουν το γεγονός. «Εγώ έκανα 5 χρόνια φυλακή για φόνο. Δεν το ‘χω για τίποτε να κάνω κι άλλον έναν φόνο», ήταν τα λόγια ενός «αστυνομικού» αφού χαστούκισε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και πέταξε χάμω τον ιερέα της ενορίας. Τρόποι χυδαίοι, που σου θυμίζουν τους τρόπους των ισλαμιστών ταλεμπάν στην Αίγυπτο όπου κατέστρεψαν δεκάδες εκκλησίες.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που βεβηλώνουν την μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή-λες και χάθηκαν οι μέρες του Θεού- δεν άρχισε η περίφημη δίκη των 5 στελεχών της Ομόνοιας στα Τίρανα; Τυχαίο; Όχι. Προμελετημένα ήταν. Για να κάμψουν την Ελληνική Κοινότητα και ηθικά και θρησκευτικά, και πνευματικά και πολιτικά.
Και στην Πρεμετή, όταν τα δικαστήρια μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Δήμου της πόλης- που διεκδικεί το κτίριο για πολιτιστικό κέντρο- έχουν δεκαπέντε χρόνια που συνεχίζονται, δεν βρήκαν μια άλλη μέρα για να «εφαρμόσουν» την «δίκαιη» απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά βρήκαν την ημέρα που γιορτάζει η Παναγιά μας.
Άρα, τυχαία ή προμελετημένα είναι τα συμβάντα αυτά; Ασφαλώς και είναι προμελετημένα γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο στην Αλβανία. Όλα, με απώτερο σκοπό την αλλοίωση και την αφομοίωση του ελληνικού και Ορθόδοξου στοιχείου.
Διάλεξαν επίσης τον ενδιάμεσο χρόνο, όταν αναδείχτηκε μεν ο Ράμα, αλλά κυβερνά ακόμα ο Μπερίσια, με σκοπό που κανένας να μην φορτωθεί τις ευθύνες και να λογοδοτήσει και μπροστά στην Διεθνή Κοινότητα για τις πρωτοφανές βίαιες πράξεις και την βεβήλωση του θρησκευτικού οίκου.
Δεν μπορούν, όμως, να κρυφτούν της αλήθειας. Ο Μπερίσα, θέλοντας να δημιουργήσει μια εθνικιστική εικόνα στους ψηφοφόρους του, μπροστά από τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, έσκασε την βόμβα της Μεγάλης Αλβανίας, γιατί του άνοιξε όπως φαίνεται η όρεξη. Τώρα, για να φύγει ξανά με καλές εντυπώσεις γράφει στο faceobok «είναι τρελοί εκείνοι που ψάχνουν να βρουν ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα» κι άλλα τέτοιου είδους κουροφέξαλα.
Ο Ράμα, ορθόδοξος στην πίστη του (αν έχει πίστη) προσκύνησε τους Τούρκους ηγεμόνες λέγοντάς τους πως, αμ τι άλλο, θα βοηθήσω στους στόχους σας για την αφομοίωση της ορθοδοξίας στην Αλβανία και θα είστε οι πνευματικοί μας ηγέτες για το «καλό της χώρας μας». Στους Έλληνες κυβερνώντες έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Ανυποχώρητος για τα θαλάσσια ύδατα-γιατί αυτός τα ‘χει μαγειρέψει- και θερμός υποστηριχτής της «αδικουμένης» Τσαμουριάς.
Πώς μπορεί η Αλβανία, καταπατώντας βάναυσα τ’ ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, την ελευθερία του τύπου και ιδίως τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών, να ισχυρίζεται πως πληροί τους όρους και θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας;
Πάντως αυτό που πέφτει στο μάτι είναι η επαλήθευση της παροιμίας: «Ο λύκος το μαλλί αλλάζει, τη συνήθεια όχι».
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

ΣΦΕΒΑ

Συγγραφέας:  dominique [ 26 Αύγ 2013, 20:35 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Τα γεγονότα στην Πρεμετή: Κατέβασαν το σταυρό και σήκωσαν την αλβανική σημαία

Όλη η αλήθεια για την εκκλησία της Πρεμετής σε μια φωτογραφία

Εικόνα


Τα σημαντικότερα αλβανικά ΜΜΕ επαναλαμβάνουν όσα έγραψε πριν από λίγο στο FB ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Θ.Δήμας για την πραγματικότητα όσον αφορά την εκκλησία της Πρεμετής. Ο κ. Δήμας, αναρτώντας και μια φωτογραφία της εκκλησίας τραβηγμένη το 1956, απευθυνόμενος σε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν την αλβανική κοινή γνώμη, γράφει:

«Αυτή η φωτογραφία δείχνει καλύτερα από κάθε ψέμα καθηγητάδων ότι η εκκλησία στην Πρεμετή δεν ήταν μόνο 25 μ.τετραγ.. Μάλιστα και ο περίβολος ανήκε στην εκκλησία. Έχουμε να κάνουμε με μια επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση με πλήρη συνείδηση για να για να υποστεί ζημιά η ορθόδοξη κοινότητα. Είναι ακριβώς ο χωρος που κτίστηκε η κομμουνιστική εστία πολιτισμού και το πάρκο γύρω της. Φτάνει να σκάψει κανείς στους τοίχους της κεντρικής αίθουσας για να ανακαλύψει τα εναπομείναντα κτίσματα της εκκλησίας, αυτό όμως δεν έχει κανείς συμφέρον για να το κάνει… Πως θα βρίζουν στη συνέχεια τους ορθοδόξους»

Την καλύτερη απάντηση δίνει ο κ. Δήμας στους καλοπληρωμένους αλβανούς τουρκόφιλους »καθηγητάδες» Φράσερι, Τζούφι, Ναζάρκο και Σία, αλλά και σε κάποιους «δικούς μας» καλοπληρωμένους από την Αθήνα …

Πηγή: http://www.himara.gr

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/08/bl ... z2d6bltuuT

Συγγραφέας:  ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ [ 29 Αύγ 2013, 07:05 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Τα γεγονότα στην Πρεμετή: Κατέβασαν το σταυρό και σήκωσαν την αλβανική σημαία

Αλβανία-Πρεμετή: Πως… ο βήχας δεν θα γίνει καρκίνος

Μια από τις βασικές αρχές της στρατηγικής και των διεθνών σχέσεων είναι η αποφυγή του πολυμέτωπου αγώνα, καθώς μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστα αποτελέσματα ακόμη και για μια υπέρτερη δύναμη. Στην περίπτωση της Ελλάδας ένα ανοικτό μέτωπο με την Αλβανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ίδιο προβληματικό, την ώρα που υπάρχουν ακόμα μεγάλα μέτωπα.

Του Γιάννη Πήλιουρα (Διεθνολόγος)

Το τελευταίο γεγονός με την βίαιη δράση του επίσημου αλβανικού κράτους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πρεμετής έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα να συμπληρώσει το παζλ των τεταμένων σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας. Τι κι αν η ελληνική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της αλβανικής πλευράς, είναι πλέον δεδομένο ότι απέναντί μας δεν έχουμε να κάνουμε με εταίρους και φίλους. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους γείτονές μας και την συμπεριφορά τους.

Η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική της οικονομικής διείσδυσης με πίστη στο δόγμα του στρατηγικού σημείου στο οποίο βρίσκεται η χώρα ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Παρόλα αυτά το τρένο έχει περάσει από πολλές στάσεις και πλέον η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο αλλά ούτε καν διμερή, αφού χώρες όπως η Αλβανία και τα Σκόπια προκαλούν ανοιχτά με τις αποφάσεις τους. Αντιθέτως, η ουδέτερη στάση της Ελλάδας έχει ανοίξει διάπλατα το χώρο δράσης στην Τουρκία που ασκεί επιθετική πολιτική στα Βαλκάνια διατηρώντας για τον εαυτό της το ρόλο του τοποτηρητή στην περιοχή.

Εικόνα

Κι αν όλα αυτά είναι πάνω κάτω γνωστά, ο κίνδυνος η Αλβανία να εξελιχθεί σε δεύτερο βραχνά μετά τα Σκόπια στα βόρεια σύνορά μας είναι κάτι παραπάνω από πιθανό. Η άρνηση ανακήρυξης ΑΟΖ βάσει της συμφωνίας με την Ελλάδα, οι συνεχείς προκλήσεις εις βάρος της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο και οι προκλητικές δηλώσεις για ύπαρξη μειονοτικών αλβανικών ζητημάτων στην Ελλάδα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της μέχρι τώρα εκπεφρασμένης πολιτικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πώς όμως μπορεί ο βήχας να μην γίνει καρκίνος στα σωθικά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής; Η μέχρι τώρα στρατηγική αποτυγχάνει παταγωδώς χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η στείρα οικονομική διείσδυση χωρίς παράλληλη πολιτισμική παρέμβαση στις γείτονες χώρες δεν έχει καμία ουσία. Πόσοι μαθαίνουν Τουρκικά και πόσοι Ελληνικά στη γείτονα χώρα; Πόσα ελληνικά προγράμματα τηλεόρασης και πόσα τουρκικά βλέπουν οι Αλβανοί γείτονες; Πόσο έχει προχωρήσει η ορθόδοξη θρησκευτική διείσδυση και πόσο η μουσουλμανική; Ποια κίνητρα δίνονται στους Αλβανούς μετανάστες για επιστροφή με τις οικογένειες τους στην μητέρα πατρίδα;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι λίγα από αυτά που πρέπει να απαντήσουν οι επιτελείς του Υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τους άμεσα συμβαλλόμενους φορείς. Παράλληλα, η ανάπτυξη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γείτονα και η στήριξή τους από την Ελλάδα δεν έχει μέχρι σήμερα λειτουργήσει σε καμία περίπτωση! Το ίδιο και η προσπάθεια καλλιέργησης ευρωπαϊκής προοπτικής καθώς μόνο τότε η Αλβανία θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθεί την ίδια εθνικιστική ρητορική των Σκοπίων και την υπερφίαλη θεώρηση για την γεωπολιτική της θέση, όπως η Τουρκία.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η θεωρία να εμπιστευθούμε συγκεκριμένους πολιτικούς ηγέτες. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα έχει πέσει στο κενό αφού η βασική πλειοψηφία των ηγετών στα Βαλκάνια ακολουθούν την πεπατημένη των προκατόχων τους με σκληρή εθνικοπατριωτική πολιτική. Αντιθέτως η στήριξη ενιαίου μειονοτικού κόμματος όχι μόνο δεν προχωρά αλλά έχει δημιουργήσει εσωτερικές έριδες στις τάξεις της ελληνικής μειονότητας!

Αλλαγή εικόνας της χώρας μας προς την αλβανική κοινωνία και πολιτική πίεση όπου χρειάζεται είναι λοιπόν λίγα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αλλάξουν άμεσα στις σχέσεις μας με τη γείτονα. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να ξαναγίνουμε εμείς οι οδηγοί του άρματος των Βαλκανίων προς την ευημερία. Διαφορετικά, άλλος ένας εχθρός θα μπει στην σκακιέρα και οι κινήσεις αποφυγής του θα μειωθούν δραματικά!


http://www.defence-point.gr/news/?p=82972

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/