Ημερομηνία : 27 Φεβ 2020, 05:09


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2013, 21:41 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Δεκ 2011, 17:32
Δημοσ.: 866
Thanks:
Thanked:
time στο post
Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ.

Κάποτε είχα αναφέρει οτι πρέπει όλοι μας να προσέχουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για τις διάφορες ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ που υπάρχουν στα διάφορα Ορθόδοξα Χριστιανικά κείμενα.

Εκεί έξω υπάρχει ένας ΛΥΣΑΛΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και ο πόλεμος αυτός είναι εναντίων της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Μια λοιπόν περίπτωση ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ είναι οι ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ / ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ που υπάρχουν στα ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ των Καινών Διαθηκών.

ΝΑΙ, καλά ακούσατε, στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ κείμενο των ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ.

το ξαναλέω...
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ του ΣΗΜΕΡΑ.

Γνωρίζουμε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (με επιτίμιο αναθέματα) να αλλαχθεί οτιδήποτε από τα όσα παραδόθηκαν από τους Πατέρες της Ορθοδοξίας. Ακόμα και ένα "ιώτα" ή μια "κεραία" (οξία, κλπ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ πρέπει να αλλαχθεί)...!!!

Σκεφτείτε για παράδειγμα το "Πάτερ Ημών".

Παράθεση:
Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς
ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά Σου·
ἐλθέτω ἡ Βασιλεία Σου·
γενηθήτω τὸ θέλημά Σου,
ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς·
τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον·
καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν,
ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν·
καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν,
ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.
Στο σημείο που λέει "ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς", αυτό προφέρεται "ο εν τοις ουρανοίς" και όχι "ο έν (με τόνο) τοις ουρανοίς".
Δηλαδή το σωστό είναι "αυτός που βρίσκεται στους ουρανούς "ο εν τοις ουρανοίς" και όχι "ο ΕΝΑΣ (και μοναδικός) των ουρανών" (βλέπετε στο παράδειγμα με το πάτερ ημών οτι...αν βάλουμε τόνο στο "έν" αλλάζει όλο το νόημα).

Δηλαδή με μια απλή αλλαγή στον τονισμό αλλάζει όλο το νόημα. (απλά το έθεσα ως παράδειγμα, διότι αρκετοί το ξέρουν λάθος το Πάτερ Ημών και το λένε ως ο "έν" (με τόνο) τοις ουρανίς)...αλλά ας επικεντρωθούμε στα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ τα ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑ και πιο συγκεκριμένα στις ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ που κυκλοφορούν σήμερα...


Τα ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑ λοιπόν κείμενα από τις σημερινές Καινές Διαθήκες, έχουν υποστεί ΑΛΛΑΓΕΣ / ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.

Τον παραπάνω Ισχυρισμό θα σας τον αποδείξω με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (έχω ετοιμάσει τρείς μακέτες στα γρήγορα για να δείτε τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τρείς διαφορές ανάμεσα σε μια Καινή Διαθήκη του παρελθόντος και μία σημερινή (της εποχής μας).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ αγαπητοί συνάνθρωποι διότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ .........ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ....


Ιδού λοιπόν τα ΛΑΘΗ / ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ στα σημερινά Ευαγγέλια...


1) Πρώτο Λάθος

Παράθεση:
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από "σημερινή" Καινή διαθήκη)

Κατα Ματθαιον (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 10, στιχ. 1)
1 Καὶ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν.


Παράθεση:
ΣΩΣΤΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (από "μη διαστρεβλωμένη" Καινή Διαθήκη του παρελθόντος όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις παλαιότερες Καινές Διαθήκες)

Κατα Ματθαιον (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 10, στιχ. 1)
1 Καὶ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν κατά πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν.


Δηλαδή το "κατά" αφαιρείται τελείως από το ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ στην "διαστρεβλωμένη / λανθασμένη Καινή Διαθήκη".


2) Δεύτερο Λάθος

Παράθεση:
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από "σημερινή" Καινή διαθήκη)

Κατα Λουκαν (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1, στιχ. 34)
34 εἶπε δὲ Μαριὰμ πρὸς τὸν ἄγγελον· πῶς ἔσται μοι τοῦτο, ἐπεὶ ἄνδρα οὐ γινώσκω; 35 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἄγγελος εἶπεν αὐτῇ· Πνεῦμα ῞Αγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σὲ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι· διὸ καὶ τὸ γεννώμενον ἅγιον κληθήσεται υἱὸς Θεοῦ.


Παράθεση:
ΣΩΣΤΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (από "μη διαστρεβλωμένη" Καινή Διαθήκη του παρελθόντος όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις παλαιότερες Καινές Διαθήκες)

Κατα Λουκαν (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1, στιχ. 34)
34 εἶπε δὲ Μαριὰμ πρὸς τὸν ἄγγελον· πῶς ἔσται τοῦτο; ἐπεὶ ἄνδρα οὐ γινώσκω. 35 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἄγγελος εἶπεν αὐτῇ· Πνεῦμα ῞Αγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σὲ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι· διὸ καὶ τὸ γεννώμενον ἐκ σοῦ ἅγιον, κληθήσεται υἱὸς Θεοῦ.Δηλαδή το ἐκ σοῦ αφαιρείται τελείως από το ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ στην "διαστρεβλωμένη / λανθασμένη Καινή Διαθήκη".


3) Τρίτο Λάθος


Παράθεση:

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από "σημερινή" Καινή διαθήκη)

Κατα Λουκαν (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 23, στιχ. 44)
44 ῏Ην δὲ ὡσεὶ ὥρα ἕκτη καὶ σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν ἕως ὥρας ἐνάτης, τοῦ ἡλίου ἐκλείποντος, 45 καὶ ἐσχίσθη τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ μέσον·Παράθεση:

ΣΩΣΤΟ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (από "μη διαστρεβλωμένη" Καινή Διαθήκη του παρελθόντος όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις παλαιότερες Καινές Διαθήκες)


Κατα Λουκαν (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 23, στιχ. 44)
44 ῏Ην δὲ ὡσεὶ ὥρα ἕκτη, καὶ σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν, ἕως ὥρας ἐνάτης. Καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος, 45 καὶ ἐσχίσθη τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ μέσον·


Δηλαδή το Καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος το μεταστρέφουν σε "τοῦ ἡλίου ἐκλείποντος" στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ- στην "διαστρεβλωμένη / λανθασμένη Καινή Διαθήκη".

Στις μακέτες θα τα δείτε επακριβώς όπως φαίνονται σε δυο Καινές Διαθήκες που έχω (μία πολύ παλιά και μία νεότερη - της εποχής μας) (τα κείμενα πιο πάνω τα τσίμπησα από το ιντερνετ και έκανα τις διορθώσεις στα "σωστά" για να υπάρχουν και δακτυλογραφημένα στο Post μου - για τις Search Engines), οπότε μπορεί να έχω και κανένα λαθάκι (συγχωρέστε με αν τυχόν, δεν το έκανα σκόπιμα).

Εσείς δώστε βάση στις μακέτες που έφτιαξα (περιέχουν φωτογραφίες από δυο Καινές Διαθήκες για να το δείτε και με τα μάτια σας). (μια φωτογραφία λένε είναι 1000 λέξεις).

Γενικά ισχύει οτι "όσο πιο παλιό είναι το βιβλίο, τόσο πιο σίγουρο είναι" και τόσο πιο μεγάλη πιθανότητα έχει να μην έχει διαστρεβλωθεί / αλλαχθεί / να μην είναι λανθασμένο", κλπ.

Το γεγονός οτι υπάρχουν "λάθη / ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ" στο "ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ" της Καινής Διαθήκης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, κλπ.

Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους οικοίους σας να έχουν υπόψην αυτά τα ανεπίτρεπτα λάθη στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ.

Εμείς οι εναπομείναντες Ορθόδοξοι *(δηλαδή αυτοί που εσείς αποκαλείτε κοροϊδευτικά ως "Παλαιοημερολογίτες" από το 1924 που έγινε με ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ μέσω κανονικότατου ΔΙΩΓΜΟΥ το σχίσμα ονόματι "Νεοημερολογιτισμός / Οικουμενισμός" μέχρι σήμερα), ΔΕΝ μασάμε τα "κόλπα" της Νεας Τάξης Πραγμάτων, του οργάνου της Νέας Τάξης που λέγεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ και τις ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ που έχουν κάνει σε πάρα πολλά βιβλία και κείμενα...!!!

Εμείς κρατούμε τις παραδόσεις όπως οφείλουμε ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ που είμαστε και ΔΕΝ έχουμε αναθέματα στο κεφάλι μας..., ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αλλάξει ακόμα και τα ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑ κείμενα στις Καινές Διαθήκες...!!!!
Ξυπνήστε...

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, όσο λίγοι και να απομείνουμε εως τον Αντίχριστο και την Συντέλεια του κόσμου τούτου / Δευτέρα Παρουσία του Χριστού... ~(που όπως φαίνεται από τα γεγονότα...μάλλον είναι κοντά αυτά τα γεγονότα - θα δείξουν οι εξελίξεις το "πόσο κοντά"...)

ΔΕΝ μπορούν οι σκοτεινές δυνάμεις να τα βάλουν με τον Χριστό / Θεό και την Εκκλησία Του (του ΧΡΙΣΤΟΥ την Εκκλησία.... και όχι του ΚΡΑΤΟΥΣ την "Κοσμική Εκκλησία" του Νέου Ημερολογίου)..., διότι την προστατεύει ο ίδιος ο Θεός....

ΞΥΠΝΗΣΤΕ παρακαλώ όσοι άνθρωποι ΔΕΝ έχετε ΣΚΛΗΡΗ την ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ και επιθυμείτε την ΣΩΤΗΡΙΑ σας...!!!

(θα ακολουθήσουν οι Τρείς Μακέτες με τις συγκρίσεις των Καινών Διαθηκών όπου διαφαίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι "ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ / τα Λάθη"...Διαστρεβλώσεις Ευαγγελίου (λάθη στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Diastrevlwseis_Evageliou_001-003.zip (1.64MB)
Download Link:
http://www.sendspace.com/file/wlsj8k

_________________
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013, 18:38 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Καλησπέρα,καταρχήν να πω οτι η Καινή Διαθήκη που έχω ,έχει όλες τις παραλείψεις ή προσθήκες που αναφέρεις.

Και επειδή με έβαλες σε απορία,έκανα μια μικρή έρευνα και σας παραθέτω κάποια συμπεράσματα ,που ίσως μας βοηθήσουν όλους για περαιτέρω ανάλυση.

Πρώτον να πω,οτι η Καινή Διαθήκη του Βαμβά,για όσους την έχουν, έχει προκαλέσει πολλές αντιδρασεις και δεν θεωρείται η καλύτερη μετάφραση.

Οι περισσότεροι προτείνουν του Βέλλα,Κολιτσάρα κσι Τρεμπέλα..

Και του Τρεμπέλακαι του Κολιτσάρα

Και οι 2 έχουν τις παραλείψεις που ανέφερες,οπότε μπήκα σε υποψίες,(στα γράφω όπως τα σκέφτηκα),αποκλείεται λέω,δεν μπορεί και αυτοί να τα άλλαξαν επίτηδες,κάτι θα υπάρχει!

Οπότε ψάχνοντας βρήκα τα ακόλουθα..

Για όποιον ενδιαφέρεται σχετικά για την εξέλιξη της μετάφρασης(που δεν μας απασχολεί στο παρόν θέμα,μας απασχολεί γενικότερα για να μπορείτε να επιλέξετε την σωστή Καινή Διαθήκη)μπορείτε να διαβάσετε εδω

http://www.hristospanagia.gr/?p=5446

Απ'όσα διάβασα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις:Έκδοση Nestle,έκδοση Textus Receptus απο τον Στέφανο το 1550,η πρώτη είναι προτεσταντίζουσα και στην δεύτερη βασίστηκε η εκδοχή King James .

Ο πατριάρχης Κωνσταντίνος Ε' αποφάσισε λοιπόν να εκδόσει μια Καινή Διαθήκη για την Ορθόδοξη εκκλησία,η οποία εκδόθηκε το 1904,την οποία ανέλαβε ὁ Βασίλειος Ἀντωνιάδης.

Πιο αναλυτικά σχετικά με το πως εκπονήθηκε το έργο,ποια χειρόγραφα χρησιμοποιήθηκαν, καθως και την εισαγωγή του συγγραφέως,μπορείτε να διαβάσετε εδω

http://www.symbole.gr/bible/txtbi/780-ntecpa


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013, 18:40 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Kάποια περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έκδοση του 1904.

Μέχρι τὸ 1904 ἡ ἐκκλησία δὲν εἶχε δική της Καινὴ Διαθήκη˙ τὴν ἀνατύπωνε ἀπὸ προτεσταντικὲς ἐκδόσεις. ( ὅπως ἀνατυπώνει ἀπὸ τέτοιες μέχρι σήμερα τὴν Παλαιὰ Διαθήκη).
Τὸ 1904 ἐξέδωσε τὴν Καινὴ Διαθήκη ἀπὸ ἀρχαῖα χειρόγραφα ὁ καθηγητὴς τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης Βασίλειος Ἀντωνιάδης. αὐτὴ εἶναι ἡ πρώτη καὶ μόνη Καινὴ Διαθήκη τῆς ἐκκλησίας. τὸ ἔργο τοῦ Β. Ἀντωνιάδου ἦταν πρωτοβουλία τοῦ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνου Ε΄ Βαλλιάδου, ὁ ὁποῖος ἐπισκόπευσε κάτι λιγώτερο ἀπὸ πέντε χρόνια( 1897 ‑ 1901). τὸν ἐκθρόνισε ὁ ἔκπτωτος πατριάρχης Ἰωακὶμ Γ΄ ( 1878 - 84 καὶ 1901 - 12), ἕνας ἄπιστος πολιτικάντης, ποὺ ἡ κάψα του ἦταν νὰ εἶναι ‘’ἐθνικὸς ἀνὴρ’’ σὰν τοὺς ἀπίστους καὶ ἀνηθίκους πολιτικάντηδες καὶ καπεταναίους Χρυσόστομο Καλαφάτη Σμύρνης καὶ Γερμανὸ Καραβαγγέλη Καστοριᾶς κι Αἰμιλιανὸ Λαζαρίδη Γρεβενῶν καὶ Χρυσόστομο Χατζησταύρου Καβάλας κι Ἀθηνῶν (καὶ οἱ πέντε αὐτοὶ ἦταν ἕνα κόμμα). αὐτὸς ὁ Ἰωακὶμ Γ΄ ὑπῆρξε κι ὁ πρῶτος λατινόφρων καὶ παπόφιλος πατριάρχης. ἀκολούθησαν δὲ τὴ γραμμή του καὶ οἱ προειρημένοι καπεταναῖοι.
Ὁ Κωνσταντῖνος Ε΄, ποὺ ἦταν Χριστιανὸς κι ἀγαποῦσε τὴν ἐκκλησία καὶ τὴ Βίβλο, μόλις ἔγινε πατριάρχης, ἀπαγόρευσε τὰ ψαλτικὰ τεριρὲμ καὶ τενενά, κήρυξε στὴ Χριστιανωσύνη τὴ μελέτη τῆς Βίβλου, ἀνέθεσε στὸν Ἀντωνιάδη νὰ ἐκδώσῃ τὴν Καινὴ Διαθήκη ἀπὸ ἀρχαῖα χειρόγραφα, γιὰ νὰ ἔχῃ ἡ ἐκκλησία Καινὴ Διαθήκη δική της, καὶ συγκρότησε τριμελῆ ἐπιτροπὴ ἐπισκόπων γιὰ τὴ λοιπὴ μέριμνα τῆς ἐκδόσεως. ἐπειδὴ δέ, μόλις ὁ Ἀντωνιάδης ἄρχισε τὸ ἔργο του, ὁ Κωνσταντῖνος Ε΄ ἐκθρονίστηκε ἀπὸ τὸν ἀχρίστιανο Ἰωακὶμ Γ΄ καὶ τὸ κόμμα του, ὁ Κωνσταντῖνος ὡς σχολάζων πιὰ χρηματοδότησε τὴν ἔκδοσι τῆς Καινῆς Διαθήκης μὲ δικά του χρήματα. καί, καθὼς δὲν εἶχε πιὰ κανένα εἰσόδημα, δαπάνησε γιὰ τὴν Καινὴ Διαθήκη ὅ,τι εἶχε καὶ δὲν εἶχε, καὶ πέθανε φτωχός. ὁ δὲ Β. Ἀντωνιάδης ἔκανε ὅλο τὸ ἔργο χωρὶς καμμιὰ ἀπολύτως ἀμοιβή. ἦταν μάλιστα καὶ πολὺ πονεμένος ἄνθρωπος. πρὸ τῆς ἐκδόσεως πέθανε πρόωρα ἕνας γιός του, ἄλλος γιός του σκοτώθηκε στὸν πόλεμο ὡς ἀνθυπολοχαγὸς τοῦ ἑλληνικοῦ στρατοῦ μετὰ τὴν ἔκδοσι, κι ὁ ἴδιος πέθανε φτωχὸς πρόσφυγας στὴν Ἀθήνα τὸ 1932.
Συγκρίνοντας τὴν Καινὴ Διαθήκη τοῦ Ἀντωνιάδου μὲ τὶς 20 πιὸ φημισμένες ξένες ΄΄κριτικὲς’’ ἐκδόσεις της, διαπίστωσα καὶ καταθέτω ὅτι ἀπὸ κριτικὴ καὶ γενικώτερη ἐπιστημονικὴ ἄποψι εἶναι ἡ ἀσύγκριτα καλλίτερη ἀπ’ ὅλες˙ ἡ μόνη αὐθεντικὴ καὶ σωστή. ὁ Β. Ἀντωνιάδης ἦταν πολὺ δυνατὸς ἐπιστήμων τῶν ἀρχαίων κειμένων. ἀκόμη καλλίτερη, ὡς ἀπαλλαγμένη ἀπὸ κάποια ἐλάχιστα κι ἀσήμαντα τυπογραφικὰ λάθη τῆς ἐκδόσεως τοῦ 1904, εἶναι ἡ Β’ ἔκδοσί της τοῦ 1912 καμωμένη ἀπὸ τὸν ἴδιο.
Ἀφ’ ὅτου τὸ 1904 ἐμφανίστηκε ἡ ἔκδοσι αὐτή, ἡ γερμανικὴ - προτεσταντικὴ ἔκδοση τοῦ Nestle καὶ ὅλες οἱ προτεσταντικὲς καὶ παπικὲς ἄρχισαν ἀνομολόγητα καὶ κλέφτικα νὰ διορθώνουν τὰ πιὸ χοντρὰ λάθη τους, παίρνοντας τὶς ὀρθὲς γραφὲς ἀπ’ αὐτή, ἀλλὰ μόνο ἐπιλεκτικά, γιὰ νὰ μὴν ‘’καταστρέψουν’’ τὶς φθορὲς τοῦ δικοῦ τους κειμένου, ποὺ τοὺς ἦταν χρήσιμες στὴν ἀρνητικὴ κριτική τους. κι αὐτὸ γίνεται ὅλο καὶ περισσότερο μέχρι σήμερα. εἶναι λυπηρὸ τὸ ὅτι ὁ Τρεμπέλας ἀγνόησε τὴν ἔκδοσι αὐτὴ τῆς ἐκκλησίας κι ἔγραψε τὶς ἑρμηνεῖες του στὴν Καινὴ Διαθήκη βάσει τῆς παλιᾶς προτεσταντικῆς ἐκδόσεώς της textus receptus, ἡ ‘’Ζωὴ’’ κι ὁ ‘’Σωτὴρ’’ ἐξακολουθοῦν μέχρι σήμερα νὰ πλασσάρουν αὐτὴ τὴν ἔκδοσι, ὁ δὲ Ἀγουρίδης ἀπὸ τὸ 1958 ἐκτόπισε ἀπὸ τὶς θεολογικὲς σχολὲς κάθε ἄλλη ἔκδοσι, κι ἐπέβαλε τὴν πιὸ ἄθλια προτεσταντικὴ ἔκδοσι, τὴν τῶν ἐμπόρων Nestle καὶ τώρα Nestle ‑ Aland, ἢ ἁπλῶς Aland, ἐπειδὴ ἤθελε τὴν Καινὴ Διαθήκη ὅσο γίνεται πιὸ ἄθλια καὶ εὔτρωτη κι αὐτὸς καὶ οἱ μαθηταί του, δηλαδὴ ὅλοι οἱ ἐν Ἑλλάδι βιβλικοί, ποὺ εἶναι μαθηταὶ προτεσταντῶν καὶ σερβιτόροι τῆς ἀρνητικῆς κριτικῆς ἐναντίον τῆς Βίβλου.
Ἡ ἔκδοσι τοῦ Β. Ἀντωνιάδου, τὸ ἐπιστημονικὸ αὐτὸ ἀριστούργημα, εἶναι τὸ μέγιστο σέμνωμα τῆς ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, αὐτὴ ἡ ἴδια ἡ ἱερὰ παρακαταθήκη τῶν ἀποστόλων. πρέπει νὰ τὴ μελετοῦμε καὶ νὰ τὴ φυλάγουμε σὰν κόρη ὀφθαλμοῦ. κάθε ἄλλη ἔκδοσι ἢ μετάφρασι ἀπὸ ἄλλη ἔκδοσι πρέπει νὰ ἐξαλειφθῇ ἀπὸ τὴν ἐκκλησία. καὶ ἡ ἐκκλησία νὰ θυμᾶται πάντα ὅτι στὸν Κωνσταντῖνο τὸν Ε’ Κωνσταντινουπόλεως καὶ στὸ Βασίλειο Ἀντωνιάδη, σ’ αὐτοὺς τοὺς δυὸ δούλους τοῦ Κυρίου, ἄντρες Χριστιανοὺς καὶ φτωχούς, ὀφείλει τὸ ὅτι ἔχει τὴν Καινὴ Διαθήκη της στὴν καλλίτερη ἀπ’ ὅλες τὶς ἐκδόσεις.
Αἰωνία τους ἡ μνήμη.


http://www.philologus.gr/4/68-2010-01-0 ... 2?start=28


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013, 19:03 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Mε λίγα λόγια,για να μην σας κουράζω η έκδοση αυτή ονομάστηκε «Majority Text» ,την οποία μπορείτε να βρείτε εδω

http://www.cspmt.org/pdf/printed_editio ... eek-NT.pdf

Όπως βλέπουμε για παράδειγμα στο α'Κεφάλαιο του κατά Ματθαίον,αναφέρει αυτό

1 Καὶ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν.

με την παράλειψη που λέει ο φίλος Omg

ψάχνοντας βρήκα και τα ακόλουθα σχετικά με το παράδειγμα

http://greeknewtestament.net/mt10-1

υπάρχουν δηλαδή χειρόγραφα που το αναφέρουν με την παράλειψη και χειρόγραφα χωρίς την παράλειψη.
Συγκέκριμενα μόνο το χειρόγραφο

Codex Basilensis

αναφέρει το επιμαχο κατά πνευμάτων ακαθάρτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013, 19:22 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Δεκ 2011, 17:32
Δημοσ.: 866
Thanks:
Thanked:
time στο post
Βασικά οι "μεταφράσεις" ή οι "ερμηνίες", δεν μας πολυαπασχολούν.

Το σημαντικό είναι να ΜΗΝ υπάρχουν αλλαγές στο..."αμετάφραστο".

Με τον καιρό, κάποιοι αλλάξανε το αμετάφραστο κομμάτι και απλά "το πέρασαν" στον κόσμο σαν να μην τρέχει τίποτα (κάτι που είναι για να τραβάει κανείς τα μαλιά του).

(Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν άνθρωποι που από πάππου προς πάππου έχουν "αδιαστρέβλωτες" Καινές Διαθήκες που η (αρχική πηγή τους) ορθότητά τους χρονολογείται από πολύ παλιά που τα πράγματα ήταν πιο ..."αγνά".
Έτσι μπορούν οι νεότεροι να διακριβώνουν και να ξέρουν "τι αλλαγές" παίχτηκαν με τον καιρό στις Καινές Διαθήκες).

Την σήμερον ημέρα ο κόσμος έχει μια τάση να "μαθαίνει ορθοδοξία" από το ίντερνετ.

Δεν είναι όμως αυτό το σωστό.
Η Ορθοδοξία πρέπει να διατηρεί τις παραδόσεις αμετάβλητες (αλλιώς, εάν προσθέτει και αφαιρεί ΔΕΝ είναι ορθοδοξία αλλά κάτι άλλο).

Στην περίπτωση του "αμετάφραστου" κειμένου της Καινής Διαθήκης η μασονία και οι σκοτεινές δυνάμεις γενικότερα πετυχαίνουν και άλλο στόχο.
Αυτόν της "Αμφισβήτησης" (ή "Διαβολής") της ορθότητας των αρχαίων κειμένων και της οδήγησης των ανθρώπων σε λογικές σκέψεις του στύλ "τίποτα δεν είναι σίγουρο τελικά"...κλπ και να τους οδηγήσουν στο να χάσουν την πίστη τους.

Θέλει μεγάλη προσοχή (σφαιρικά) το συγκεκριμένο θέμα.
Ο πόλεμος είναι ΠΟΛΥ-Μέτωπος και ύπουλος (και έξυπνος και μεθοδικός και "αόρατος").

_________________
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαστρεβλώσεις στο ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των σημερινών ΚΑΙΝΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Οκτ 2013, 15:48 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εγω πάλι ,δεν κατάλαβα,αν χωρίς το κατα των πνευμάτων ακαθάρτων είναι το διαστρεβλωμένο,γιατί στην ερμηνεία του Ιωάννου Χρυστοστόμου στο κατα Ματθαίον,δεν βάζει το κατά;

εδω
σελ.214

και εδω σελ 307

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ - ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Δ. Συζήτηση: Πνευματικές αναζητήσεις
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0
Οι Έλληνες μετανάστες και η πλημμυρίδα των σημερινών λαθρομε
Δ. Συζήτηση: Το μεταναστευτικό ζήτημα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
ΕΝΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ - ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: Anonymous
Απαντησεις: 0
Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012 - ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 3


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr