Ημερομηνία : 13 Νοέμ 2019, 08:12


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2017, 20:12 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν και όχι με το φύλο που έχει καταγραφεί στο ληξειαρχείο ανάρτησε προς δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού».


Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο η καταχώρηση στην αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο και τα άλλα κρατικά έγγραφα του φύλου ενός ατόμου θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πως αυτό το αυτοπροσδιορίζεται (δηλαδή σύμφωνα με τον τρόπο που το ίδιο το άτομο αντιλαμβάνεται το φύλο του) και όχι σύμφωνα με το φύλο που έχει καταγραφεί στο ληξιαρχείο, κατά τη γέννησή του.


Η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι η διαδικασία της αλλαγής του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα κρατικά έγγραφα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κά) προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα του φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το τι αναγράφεται στην ληξιαρχική πράξη.

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούσαν να διορθώσουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους και να αλλάξουν το όνομά τους, εάν δεν είχε προηγηθεί χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά τους όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου, ενώ έπρεπε να υπάρχει και πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.


Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

Επίσης, για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερόμενου ενώπιον του δικαστηρίου και η δήλωση θα γίνεται σε ιδιαίτερο γραφείο, χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί καταχωρίζεται στο ληξιαρχείο που είχε συντάξει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ενδιαφερομένου.


Η δε καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου, θα γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ενώ οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου, καθώς και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ή έλαβαν γνώση της τέλεσής της, έχουν υποχρέωση εχεμύθειας.

Εξάλλου, στα ληξιαρχεία η έκφραση «αλλαγής φύλου» καταργείται και θα αναγράφεται πλέον «διόρθωσης φύλου» ενώ θα διατηρούνται οι αριθμοί του φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και του μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται, ότι αν πρόσωπο που διόρθωσε το καταχωρισμένο φύλο του έχει παιδιά (γεννημένα με γάμο, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, χωρίς γάμο των γονέων τους και υιοθετημένα), τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται καμία μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.

Η πρώτη νομοθεσία αναγνώρισης ταυτότητας φύλου (δηλαδή αλλαγή κρατικών εγγράφων χωρίς προηγούμενη χειρουργική επέμβαση) έγινε το 2004 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
(φωτογραφία: SOOC)
http://www.liberal.gr/arthro/134893/epi ... tomon.html

Η ιστοσελίδα dikailogitika.gr μας πληροφορεί:

Σε ένα ιστορικό βήμα για την ΛΟΑΤ κοινότητα της Ελλάδας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε χθες σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», σημειώνει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στις 2 μμ. Πρόκειται για δέσμευση της κυβέρνησης που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά στην εξέδρα του περσινού Athens Pride και επιχειρεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του τρανς κινήματος να γίνεται γρήγορα και χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις η αλλαγή των εγγράφων ταυτότητας των τρανς ατόμων, ζήτημα που αποτελεί αιτία διακρίσεων και μεγάλης δυσκολίας στην καθημερινότητα των τρανς.


Πατήστε για να διαβάσετε το Σχέδιο Νόμου
Παράθεση:
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=158


Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ γίνεται ΕΔΩ:
Παράθεση:
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=8078

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2017, 20:25 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αυτό το διόρθωση φύλου τα λέει όλα.
Διορθώνουν κάτι που είναι λάθος, άρα αυτός που τους έκανε έτσι, δηλαδη ο Θεός είναι λάθος και Τον διορθώνουν.

Ευγε!

Άλλη η έννοια του αλλάζω και αλλη του διορθώνω.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2017, 20:47 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σχέδιο νόμου για τη «Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου»

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Εισάγεται πλαγίως η δυνατότητα υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια!


του Χρήστου Μπονατάκη

Μία τραγική συνέπεια που προκύπτει απ’ τον παρόν σχέδιο νόμου είναι ότι, φαίνεται να εισέρχεται απ’ το «παράθυρο»… η δυνατότητα υιοθεσίας ενός (ανήμπορου να υπερασπιστεί τον εαυτό του) παιδιού, από ομόφυλα… ζευγάρια!
Πολύ απλά δηλαδή, εάν προσέλθει στην όποια υπηρεσία υιοθεσιών, ...«ζευγάρι» δύο αντρών (ή δύο γυναικών) οι οποίοι όμως έπειτα από μεταβολή φύλου ενός εκ των δύο, θα υπάρχουν επισήμως ως μία σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας, τότε, ο υπάλληλος της υπηρεσίας θα οφείλει ίσως να προωθήσει το αίτημα υιοθεσίας, καθ’ ότι -εάν το σχέδιο νόμου επικυρωθεί- το αίτημα αυτό -επισήμως τουλάχιστο- θα γίνεται από ...«ετερόφυλο ζευγάρι»!


Δηλαδή, η εν λόγω αίτηση υιοθεσίας προς αποφυγή τάχα διακρίσεων (Σχέδιο Νόμου, αρθρ. 7, παρ. 2)- ανάλογα βέβαια με το φιλοσοφικό-ιδεολογικό «προσανατολισμό» των διαχειριζόντων το αίτημα ή και υποχρεωτικά (Σχ. Νομ. αρθρ. 5, 1;)- ίσως να έχει ίσες ευκαιρίες με την αντίστοιχη αίτηση ενός πράγματι ετερόφυλου ζευγαριού.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι με βάση το σχέδιο νόμου (αρθρ. 3, παρ. 4): «Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική… ή ψυχική του υγεία»! Αυτό, πραγματικά θα ξάφνιαζε ακόμα και τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου(!), καθ’ ότι το σχέδιο νόμου δείχνει να αδιαφορεί παντελώς εάν ο βουλόμενος να μεταβάλει το φύλο του οδηγείται στην απόφαση αυτή… από ψυχοπαθολογικά αίτια!

Πρόκειται για ολοκληρωτική υπονόμευση των δικαιωμάτων των υποψήφιων προς υιοθεσία παιδιών και της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

Πώς θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγάπη προς τα παιδιά, την εικόνα εκείνη κατά την οποία κάποτε (ή και τώρα σε άλλες χώρες), θα παραδίδεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες με κάθε επισημότητα ένα παιδάκι στα χέρια ομόφυλων «γονιών», τη συνοδεία φυσικά των απαραίτητων για την περίσταση ευχών όπως: … «συγχαρητήρια»… «να σας ζήσει»,... «καλή ανατροφή»!!


Με βάση τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ΟΗΕ, αρθ. 27, παρ. 1: «Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε παιδιού για ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη του»!


Σε περίπτωση βέβαια δυνατότητας υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα «ζευγάρια», περισσεύει η οποιαδήποτε επισήμανση περί του πόσο αυτό επιτρέπει ...«τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη» του παιδιού!

Θα ήταν ίσως συνεπές αλλά και συμβολικής σημασίας όπως οι ταύτα υποστηρίζοντες, (κυρίως πολιτικοί).... να πρόβαιναν σε δεσμευτικού χαρακτήρα συμβολαιογραφική πράξη κατά την οποία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, θα εκχωρείται η κηδεμονία των παιδιών τους... αποκλειστικά σε ομόφυλα «ζευγάρια»!!

Ως πατέρας 4 παιδιών γνωρίζω καλά ότι κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει κάποιος που αγαπάει τα παιδιά! Κάποιος που φροντίζει για το μέλλον τους.

Αντιθέτως, με αυτό τον τρόπο κανείς και εκμεταλλευόμενος παράλληλα την αδυναμία ενός παιδιού να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, το καταδικάζει ευθύς εξ’ αρχής σε ατελείωτα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (και πειράματα)!

Εάν έρθει κάποτε μια μέρα που η παραπάνω δυνατότητα θα είναι αποδεκτή κοινωνικά, νομικά και ηθικά, θα μιλάνε ίσως κάποιοι για "ήθη", αλλά βεβαίως αυτά, αν μη τι άλλο… δεν θα χρηστά! (για χρηστά ήθη Συντ. 5, 1• Αστ. Κωδ. 178, 281).


Χρηστά ήθη: «αι ιδέαι του εκάστοτε κατά την γενικήν αντίληψην (δηλ. του μέσου), χρηστώς (δηλ. συνετά, ηθικά και ενάρετα) και εμφρόνως σκεπτομένου κοινωνικού ανθρώπου» (ΑΠ 398/1975). Στη δε χώρα μας, την Ελλάδα, σαφώς δεν υπάρχουν "κατά την γενικήν αντίληψην", παρόμοια με εκείνα που εκφράζονται στο σχέδιο νόμου, ήθη.


Θα ήταν ίσως ωφέλιμο για την προστασία της κοινωνίας και τα παιδιά της/μας, εάν "χρηστώς" σκεπτόμενοι άνθρωποι κατέθεταν (ενν. ειρηνικά, κόσμια, χωρίς εμπάθεια) τις προτάσεις και τις ενστάσεις τους, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση, η οποία βρίσκεται εδώ. (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=8078)

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2017, 20:30 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Υπερήφανος ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου και ούτε λόγος για πολύτεκνους και υπογεννητικότητα.


«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘antivirus magazine’ που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλ. Τσίπρα.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας:

«Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω.
Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία.
Και έπειτα απ’ τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο.
Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν.
Δεν μπορούν να ανατραπούν».
«Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου.
Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου.
Κατ’ αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.
Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής:
«Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό που είστε.
Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις.
Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους.

Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».Καλύτεροι άνθρωποι γίνονται όποιοι δέχονται την ανωμαλία;!

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 1
Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί σε αλλαγή πορείας
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 4
H μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή ως προπέτεια για επιβολή στρατιωτικού νόμου
Δ. Συζήτηση: Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Εμφύτευση τσιπ προβλέπει το νομοσχέδιο υγείας των Η.Π.Α!!!!
Δ. Συζήτηση: MicroChip- rfid Το Χάραγμα της Νέας Εποχής?
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 4
Ο Παπανδρέου ομολογεί πως το νομοσχέδιο της υποτέλειας κατασκευάστηκε στο εξωτερικό!!!
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr