Ημερομηνία : 19 Οκτ 2019, 06:32


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Εσχατολογία και στάση των Χριστιανών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 19:48 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Δεκ 2014, 22:20
Δημοσ.: 785
Thanks:
Thanked:
time στο post
Α ...εχω παρα πολλα τετοια αξιολογα κειμενα.

Τελικα ολοι οι κορυφαιοι συμφωνουν στο θεμα αυτο. Τα ακολουθα απο πνευματικο τεκνο του πατρος Πορφυριου.Αποσπασμα απο πολυ αξιολογο αρθρο του π. Δανιηλ Γουβαλη
ΤΟ ΕΠΤΑΚΕΦΑΛΟ ΘΗΡΙΟ

Αποκ. 13, 1-17

+ Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη


Παράθεση:
Τα τελευταία έτη συχνότατα οι Χριστιανοί ερωτούν για την στάσι που πρέπει να λάβουν απέναντι στο 666. Οι Πνευματικοί και γενικώς οι κληρικοί δέχονται αρκετές ερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα. Επίσκοποι κατά καιρούς, αναγκάσθηκαν να εξαποστείλουν ειδικές εγκυκλίους προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Έχουμε να πούμε ότι η υπόθεσις με το 666 διέρχεται από δύο περιόδους. Άλλη βαρύτητα και έννοια έχει στην πρώτη και διαφορετι­κή στην δεύτερη.

Κατά την πρώτη περίοδο συναντούμε εδώ κι' εκεί το 666, είτε σε νομίσματα είτε σε ενδύματα είτε σε οικιακά σκεύη είτε σε κάποια δελ­τία οργανισμών είτε σε κομπιούτερ κλπ. κλπ.

Κατά την δεύτερη περίοδο το 666 θα έχη καθαρό θρησκευτικό νόημα και θα συνδέεται με τη θρησκευτική τοποθέτησι του καθενός. Θα δηλώνη ότι γίνεται αποδεκτή η πίστις στην θεότητα του ψευδομεσσία, ότι υιοθετείται η λατρεία και η αφοσίωσις σ' αυτόν. Τότε θα είναι που ο ψευδοπροφήτης θα προσπαθή να πείση τους πάντες να δεχθούν το αφεντικό σαν Κύριο και Θεό τους. Και φυσικά η σφράγισις με το 666 θα γίνεται στους ναούς του Αντίχριστου από το Ιερατείο του, σε επίσημη θρησκευτική τελετή.

Αυτή η διαφορά δεν πρέπει να μας διαφεύγη. Όσο βρισκόμαστε στην πρώτη φάσι, δεν αξίζει τον κόπο να ξεκινήσουμε μάχη για το 666 που έχει ένα μπουκάλι ή κάποια κατσαρόλα ή κάποιο πουκάμισο. Ας μη φοβόμαστε φόβο εκεί που δεν υπάρχει φόβος. Τι σημασία έχει αν είναι πάνω σ' ένα χαρτονόμισμα; Εμείς μ' αυτό το χαρτονόμισμα αγοράζου­με πέντε ψυχωφελή βιβλία και τα μοιράζουμε σε κάποιους ανθρώπους και σώζονται. Τι σημασία αν κάποια κάρτα συγκοινωνιακή έχει συνεσκιασμένα το 666; Μήπως η λήψις και η χρησιμοποίησις αυτής της κάρτας συνδυάσθηκε με κάποια θρησκευτική τελετουργία;

Αν ο Καίσαρ, δηλαδή η πολιτεία επιθυμή να βάζη εδώ κι' εκεί φανερά ή συνεσκιασμένα το 666, με γεια της, με χαρά της. Αφού αυτό δεν σχετίζεται με θρησκευτικές απαιτήσεις, μας είναι αδιάφορο. Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ (Ματθ. 22,21).

Ας προσέξουμε και το εξής: Κάποιος χριστιανός έχει το διαβατή­ριο του και ταξιδεύει σε διάφορες χώρες. Αναπόφευκτα θα δεχθή διά­φορες σφραγίδες. Πολλές άπ' αυτές θα φέρουν εμβλήματα και σήματα μουσουλμανικά, αθεϊστικά, ειδωλολατρικά, βουδιστικά κλπ. Και τι έγι­νε; Έπαθε κανένα κακό; Το ίδιο ισχύει και για κάποια γραμματόσημα που χρησιμοποιούμε στην αλληλογραφία μας. Όχι λοιπόν ανόητες και άκαιρες φοβίες. Να μη πέφτουμε θύματα.

Υπάρχουν άνθρωποι με ποικίλους στόχους και συμφέροντα που επι­διώκουν να σπέρνουν στις ψυχές των χριστιανών παράκαιρο φόβο και ψυχική αναταραχή. Στην συνέχεια ξέρουν να εκμεταλλευθούν καλά αυ­τή την κατάστασι και να τους φάνε ακόμη και ολόκληρη την περιουσία τους. Κάποιοι αετονύχηδες πείθουν πλήθος χριστιανών να τους δώ­σουν χρηματικά ποσά για να αγοράσουν σε ιδιαιτέρως κατάλληλο χώρο(!) εκτάσεις όπου θα χτίσουν οικήματα, ώστε στην εποχή του Αντί­χριστου να βρουν εκεί καταφύγιο! Μάλιστα προσδιορίζουν ότι η εμφάνισις του Αντίχριστου είναι πολύ κοντά. Και πρέπει σύντομα να κατα­θέσουν τις χρηματικές προσφορές!..

Κάποιοι σούπερ ορθόδοξοι δεν έχουν άλλη δουλειά να κά­νουν παρά να προωθούν άκαιρες και παράκαιρες φοβίες. Αντί ν' ασχο­λούνται με τον Χριστό, ηδονίζονται να μιλούν, από το πρωί ως το βρά­δυ για τον Αντίχριστο και για το 666. Μη τους δίνετε σημασία. Πάσχουν από φανατισμό και αδιακρισία και κατά κανόνα ανήκουν σε προβληματικούς θρησκευτικούς κύκλους.Αφού δεν λαμβάνει χώρα κάποια θρησκευτική τελετουργία, το 666 δεν λέει τίποτε. Σύμφωνα με τις αποστολικές πα­ραδόσεις της Εκκλησίας μας η σφράγισις με το 666 θα αποτελή επίση­μη θρησκευτική πράξι. Κάτι τέτοιο δεν έχει εμφανισθή ακόμη.

Θα χρειασθή όμως αυτά που λέμε να τα κατοχυρώσουμε και με επίσημα κείμενα. Γι’ αυτό παραπέμπουμε στα συγγράμματα του αγίου Ιππολύτου Ρώμης, ο οποίος καταγράφει πολλές αποστολικές παραδό­σεις. Ας δούμε τι γράφει: Απέστειλεν ο Κύριος τους αποστόλους εις πάντα τα έθνη, και αυτός (ο Αντίχριστος) ομοίως πέμψει ψευδαποστόλους. Συνήγαγε τα διεσκορπισμένα πρόβατα ο Σωτήρ, και αυτός ομοίως επισυνάξει τον διεσκορπισμένον λαόν των Ιουδαίων. Έδωκεν ο Κύ­ριος σφραγίδα τοις εις αυτόν πιστεύουσιν, και αυτός δώσει ομοίως (περί Χριστού και περί του Αντίχριστου, 6).

Η σφραγίδα που δίνει ο Κύριος στους χριστιανούς είναι το βάπτι­σμα και το χρίσμα. Στην Π. Διαθήκη ήταν η περιτομή. Πρόκειται βέβαια για επίσημες θρησκευτικές τελετουργίες. Μας τονίζει λοιπόν ο άγιος Ιππόλυτος ότι και ο Αντίχριστος θα ενεργήση παρόμοια — και αυτός δώσει ομοίως. Δηλαδή η λήψις στο χέρι ή στο μέτωπο του 666 θα αποτελεί επίσημη τελετουργία, μυστήριο αντιβαπτίσματος και αντιχρίσματος της αντιεκκλησίας του Αντίχριστου. Και θα δηλώνεται εμφα­νώς ότι το άτομο αποδέχεται σαν αληθινό Θεό και Λυτρωτή του τον Αντίχριστο.Read more: http://www.egolpion.com/eptakefalo_8hri ... z42QvvAg7L

Παράθεση:
Ας γνωρίζουμε καθαρά τα πράγματα. Ας μην ακούμε τι λέει ο κά­θε άσχετος. Υπάρχουν κάποιοι που κηρύττουν ότι ο ψευδομεσσίας γεννήθηκε. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν το όνομά του, ότι γνω­ρίζουν την χρονολογία της γεννήσεώς του και την χρονολογία της εμφανίσεώς του. Αγαπητοί αναγνώστες όποιοι σε εσχατολογικά θέμα τα παρουσιάζουν χρονολογία, να ξέρετε άτι είναι εκατό τοις εκατό πλα­νεμένοι. Και μόνο η παρουσίασις χρονολογίας αποτελεί αλάνθαστο κρι­τήριο πλάνης. Από τον πρώτο μ.Χ. αιώνα μέχρι τις ημέρες μας κάθε τό­σο παρουσιάζονταν άνθρωποι που εδήλωναν με χρονολογίες εσχατολογικά γεγονότα. Όλοι αποδείχθηκαν πλανεμένοι. Κανείς δεν μπορεί να ορίση χρονολογία. Μπορεί ο Αντίχριστος να εμφανισθή σε πενήντα χρόνια, αλλά μπορεί και σε τρεις χιλιάδες χρόνια. Αυτό μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

Κατά περίεργη σύμπτωσι όσοι κατά το παρελθόν εκήρυξαν εσχατολογικές χρονολογίες άνηκαν κατά κανόνα σε ομάδες ποικιλώνυμων σχισμάτων και αιρέσεων.

Χωρίς αμφιβολία, στις ημέρες μας δίνει και παίρνει η αρρωστημέ­νη εσχατολογία. Πολύ χαρακτηριστικά εκφράζεται έπ' αυτού ο Μητρο­πολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε εγκύκλιο του: Εάν όλη αυτή η οργιάζουσα φημολογία και η λαϊκίζουσα ανευθυνο-υπευθύνως θεο­λογία περί Αντιχρίστου και 666 είχε έστω και την παραμικρή βάσι αλη­θείας, τι λέτε, οι ανά τον κόσμον οργανωμένες ορθόδοξες Εκκλησίες μας θα έμεναν αδιάφορες και σιωπηλές; Τόσες σύνοδοι, τόσες ορθό­δοξες θεολογικές σχολές, τόσα Ιερατεία, τόσοι άγιοι άνθρωποι θα εσιωπούσαν;

Σε θρησκευτική εφημερίδα σημειώνονται τα επόμενα: Προσοχή από τους αυτοσχέδιους εξηγητάς των προφητειών και της Αποκαλύψεως... (Παρατηρούνται) διαφωνίες έντονες, ερμηνείες και παρερμη­νείες, λογισμοί και παραλογισμοί, που φθάνουν σε ακρότητες και σε χωρισμούς ανδρογύνων ακόμη. Και το θλιβερώτερον είναι ότι κυκλο­φορούν πολλά δημοσιεύματα, βιβλία, τεύχη και άλλα που φανατίζουν τους αναγνώστας, προκαλούν μεγαλυτέραν σύγχυσιν και κλονίζουν συ­νειδήσεις... Ο αριθμός 666 δεν σκοτώνει ούτε μπορεί να βλάψη κανέ­ναν. Ούτε αρνείται κανείς τον Χριστόν και την ψυχήν του, αν δεν το πράξη θεληματικά, όπως διδάσκει και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Η πίστις δεν είναι αριθμός θεωρητικός, δια να καταστροφή και να καταργηθή αυτομάτως από κάποιον άλλον αριθμόν. Η πίστις είναι η άμεση και ζωντανή σύνδεσίς μας με τον Σωτήρα μας Ιησούν Χριστόν και όταν εί­μεθα με ταπείνωσιν και αγάπην συνδεδεμένοι μαζί του, καμμιά, απολύ­τως καμμιά δύναμις δεν μπορεί να μας χωρίση από Εκείνον ή να μας βλάψη (Ορθοδ. Τύπος, 21/11/86).

Πρέπει να νοιώσουμε ότι η δύναμις του κακού είναι ένα πράγμα με διάστασι βάθους, μια υπόθεσις που αφορά τα έσω και όχι τα έξω. Μπορεί κάποιος να γεμίση όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί με χρι­στιανικά εμβλήματα μπορεί η ταυτότητα του, το διαβατήριο του, η ταξι­διωτική του κάρτα, τα ιατρικά του βιβλιάρια, τα βιβλιάρια καταθέσεων κ.τ.τ. να είναι σημαδεμένα με σταυρούς... και όμως οι σκέψεις του, τα αισθήματά του, οι επιθυμίες του να δουλεύουν στο κακό. Εξωτερικά δείχνει χριστιανός και εσωτερικά έχει αιχμαλωτισθή στην αμαρτία. Ποιο το όφελος;

Όταν όμως θα αντιμετωπίσουμε την δεύτερη περίοδο του 666, όταν θα ιδρύεται μία νέα θρησκεία με έναν νέο Θεό και θα απαιτείται ένα νέο βάπτισμα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε το 666 δεν θα εί­ναι ένας απλός αριθμός, αλλά ένας σατανοάνθρωπος που θα παριστάνη τον Θεό, που θα επιτελή θρησκευτική τελετή και θα σφραγίζη τους λάτρεις του με τον εν λόγω αριθμό. Τότε το 666 σημαίνει ομολογία στην θεότητα του Αντιχρίστου και τελετουργία βαπτίσματος και χρί­σματος από το Ιερατείο του ψευτοθεού. Τότε, υιοθετώντας το 666 αρ­νείσαι τον αληθινό Μεσσία και προσχωρείς θρησκευτικά σ έναν ψευδόχριστο. Και τότε, δεν θα ενδιαφέρη τον Αντίχριστο, αν το 666 θα τοποθετείται εδώ κι' εκεί όπως ναναι, αλλά αν θα εγχαράσσεται στο σώμα του ανθρώπου με θρησκευτική τελετουργία.

Αυτονόητο είναι ότι κανένας πραγματικός χριστιανός δεν θα δεχθή τότε τον σατανικό αριθμό. Θα τον απορρίψη, κι ας ακολουθήσουν όλες οι δυσάρεστες συνέπειες, έστω κι αν πρόκειται για θάνατο.

Κι εδώ όμως ας παρατηρήσουμε κάτι. Αν σ' αυτή την δεύτερη περίοδο, σε πιάσουν τρεις τέσσερις χειροδύναμοι άνδρες, σε ακινητο­ποιήσουν και με το ζόρι τυπώσουν επάνω σου το χάραγμα, και πάλι τίποτε δεν τρέχει. Εσωτερικά είσαι ανέγγιχτος. Ακόμη κι αν όλο σου το σώμα το γεμίσουν με το όνομα ή τον αριθμό του θηρίου, δεν ζημιώ­νεσαι. Στην ψυχή σου κυματίζει η σημαία του Χριστού, και τα χείλη σου ψελλίζουν, εις άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός.

Εάν εμείς οι Χριστιανοί συλλάβουμε έναν αρνητή και άθεο που ο ψυχικός του κόσμος έχει γίνει βιολί του Σατανά, και δια της βίας χαρά­ξουμε στο κορμί του χίλιους δυο σταυρούς και Ιχθύες και 888 και ΧΡ και ΑΩ, ποιο το όφελος; Εκείνο που μετράει είναι η θέλησις. Και η θέλησις αναβλύζει από τα βάθη της υπάρξεως. Το παιγνίδι παίζεται στα έγκατα και όχι στην επιφάνεια. Γι’ αυτό και ο Δαβίδ λέει πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου. Πρέπει να θέλησης ν' ακολουθήσης τον Χριστό. Πρέπει να το λέη η καρδιά σου. Το ίδιο Ισχύει και για τον Αντίχριστο.

Το βάρος λοιπόν πρέπει πάντα να πέφτη στον έλεγχο της καρδιάς. Να στρέφουμε την θέλησί μας και την αγάπη μας προς τον Θεό μας, και όχι να παρατηρούμε αν το ελληνικό πεντοχίλιαρο φέρει συνεσκιασμένα το 666. Ο στόχος μας ας είναι να φυτεύουμε στον κήπο της ψυχής μας τα άνθη της πραότητος, της υπομονής, της εγκράτειας, της ταπεινοφρο­σύνης, της αγάπης. Έτσι γεμίζει η ύπαρξίς μας φως Χριστού. Κι αυτό το φως διώχνει μακρυά κάθε σκοτάδι που εκπέμπεται από τον κόσμο του Αντιχρίστου.Read more: http://www.egolpion.com/eptakefalo_8hri ... z42QwK3Ju4


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Eρχεται η κάρτα πολίτη.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 20:08 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Δεκ 2014, 22:20
Δημοσ.: 785
Thanks:
Thanked:
time στο postΤον τελευταίο καιρό, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς έξαρσης εσχατολογικών παραληρημάτων, ίσως και από ύποπτους κύκλους, οι οποίοι λόγω και νοοτροπίας τους γενικότερης τείνουν ακόμη και σε σχισματικές καταστάσεις: ή θα δεχτείτε αυτά που εμείς λέμε, ή σας αποκαλούμε νεωτεριστές, πλανημένους κλπ, και μάλιστα θα προειδοποιήσουμε και το ποίμνιο… Μπορεί να κάνουμε και δική μας… “εκκλησία”!

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, όταν τα άτομα αυτά προέρχονται μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο, συνηθισμένα σε βροντόφωνες εξαγγελίες του τέλους που έρχεται και γι’ αυτό πρέπει να μαζέψουμε πολλά τρόφιμα για ν’ αντιμετωπίσουμε την επικείμενη πείνα, να μην πάρουμε τη δαιμονική κάρτα του πολίτη που έχει τον αντίχριστο επάνω και το 666 και σε παρακολουθούν κιόλας και έχει και μπαρ-κόουντ. Αν τους πεις πως πιθανόν να μην έχει η κάρτα τέτοια στοιχεία, ωρύονται πως θα έχει, γιατί αλλιώς… διαψεύδονται και χαλάει η δημόσια εικόνα τους ως “πνευματικών”…

Πολλοί από αυτούς ή άλλοι επηρεαζόμενοι από αυτούς, φθάνουν στο εξομολογητήριο σε άσχημη κατάσταση από τους λογισμούς τους. Μάταια προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε λέγοντάς τους ότι στην ουσία για κάθε χριστιανό η ημέρα η σημερινή, είναι η ημέρα κρίσης γι αυτόν, όντας, ίσως, η τελευταία του μέρα. Έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό;

Επειδή, λοιπόν, και η δική μας υπομονή έχει όρια, και οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν να μη δίνουν λαβές σε τέτοια νοσηρά άτομα, απομονώνοντάς τα, θα πούμε δυο-τρεις κουβέντες στην αγάπη σας για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:

α) Η Εκκλησία είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας ( Α’ Τιμ 3, 15) και επιπλέον οι πύλες του Άδου δε θα υπερισχύσουν αυτής ( Ματθ 16, 18). Επομένως η Εκκλησία, της οποίας η βούληση εκφράζεται δια της Ιεράς Συνόδου, μάς λέει κάθε φορά τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να πορευτούμε. Αν κάποιοι, λέγοντας μόνο τα δικά τους, είναι σα να μας λένε ότι η Εκκλησία δεν έχει δίκιο, δεν παίρνει θέση, πιθανόν και να πλανήθηκε, τους ρωτάμε ποιος έξω από την Εκκλησία παραμένει απλανής; Μήπως αυτοί οι ίδιοι; Και κατηγορούμε μετά και τον Πάπα!

β) Συνήθως πίσω από το λογισμό ότι η Εκκλησία δε μιλάει, κρύβεται άλλος δαιμονικότερος λογισμός: ή ότι η Ιεραρχία συνθηκολογεί με το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ή ότι οι επίσκοποι δεν έχουν την αρμόζουσα “πνευματικότητα” για να πληροφορηθούν τα “σημεία” των καιρών, που οι εκλεκτοί ενωτίζονται. Το θέμα μάλιστα είναι ότι οι ίδιοι “πνευματικοί” άνθρωποι παρωθούν έντονα τον έρημο τον κοσμάκη να αποταμιεύει, να συγκεντρώνει χρήματα και τρόφιμα απέναντι στη θύελλα που έρχεται μη εμπιστευόμενοι, ωστόσο, τη Θεία Πρόνοια και χωρίς να μας διευκρινίζουν αν οι αποταμιεύσεις και οι αποθηκεύσεις θα χρησιμοποιηθούν για ελόγου μας ή για να μοιραστούν στους αναγκαιούντες. Στην απορία μου αυτή, κάποιος ηγούμενος που ήδη είχε γεμίσει τα κελάρια της μονής του, αισθάνθηκε αμήχανα, όμως του επισήμανα τον κίνδυνο να μπουν σε πειρασμό οι αναγκαιούντες βλέποντάς μας να έχουμε εμείς πλούσιο αποθεματικό, καλόγεροι πράματα- κι εκείνοι με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους να λιμοκτονούν- και να μας σκοτώσουνε για να μας τα πάρουνε! Ωραία όντως εφαρμογή του ευαγγελικού νόμου (Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, Λουκ 3, 11)!

γ) Κυκλοφορεί στον αέρα ότι το μικροτσίπ της “έξυπνης κάρτας”, το μπαρ-κόουντ, το 666 και η παρακολούθηση που αυτά συνεπάγονται, θα γίνει με τέτοιο τρόπο που δε θα είναι ανιχνεύσιμος, γιατί οι επιστήμονες που κρύβονται από πίσω, θιασώτες της Νέας Εποχής, χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής ασύλληπτες. Καλά, ρωτάμε εμείς, δεν υπάρχουν χριστιανοί επιστήμονες του ιδίου ασύλληπτου βεληνεκούς να ελέγξουν, όταν τους καλέσει η Ιερά Σύνοδος (έχει ήδη γίνει η αρχή), να μας πουν τι συμβαίνει; Τόσο δυσεξιχνίαστοι και απρόβλεπτοι είναι; Πόσο καλά δουλεύει ο διάβολος τον άνθρωπο!

δ) Για να κερδίσεις τον πόλεμο πρέπει να δώσεις τη μάχη όταν πρέπει, αλλιώς, δίνοντας άκαιρες μάχες θα χάσεις. Πολλές φορές φωνάξανε πολλοί στο παρελθόν και διαψεύστηκαν. Υπάρχει κίνδυνος, όταν έλθουν τα αληθινά γεγονότα, και θα έλθουν σύμφωνα με το αψευδές στόμα του Κυρίου, να φωνάζουμε και να μη μας πιστεύει κανείς, γιατί θα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σ’ εμάς. Θα έχουμε δίκιο τότε, αλλά κανείς δε θα το συμμερίζεται γιατί το διεκδικήσαμε πολλάκις τότε που δεν το είχαμε. Και να μη δώσει ο Θεός τότε, μήπως σφραγιστούν κλπ όσοι τώρα κόπτονται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από… συνήθεια! Κάθε τρεις και λίγο… κινδυνεύουμε! Γίναμε καταγέλαστοι με τις προειδοποιήσεις και τις ημερομηνίες.

ε) Και κάτι άλλο ακόμη: όταν προσπαθείς να πείσεις τους άλλους να μην πάρουν ταυτότητα κλπ, μήπως θα έπρεπε να αναλάβεις εσύ τα έξοδά τους, μαζί με τα δικά σου, αν η ταυτότητα χρειάζεται όντως στις οικονομικές συναλλαγές; Είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε, όταν χρειαστεί, (και κάποτε θα χρειαστεί), ένα τέτοιο μέτωπο;

Επειδή λοιπόν τα πράγματα όντως είναι σοβαρά, μένει σ’ εμάς να δείχνουμε εμπιστοσύνη στην Αγία μας Εκκλησία, ν’ αγωνιζόμαστε πνευματικά με τα μέσα που Εκείνη μας παρέχει, ώστε όταν χρειαστεί να δώσουμε την καλή ομολογία οπουδήποτε και σ’ οποιονδήποτε χρειαστεί. Όταν χρειαστεί όμως…

Πηγή:

http://patir-e-raim0.webnode.gr/%CE%B5% ... %BA%CE%AC/


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Eρχεται η κάρτα πολίτη.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 20:21 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 09 Μαρ 2010, 13:56
Δημοσ.: 72
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αυτή είναι η σωστή εκκλησιολογική στάση των χριστιανών και όχι ότι του κατέβει του καθενός. Διαφορετικά αμαρτάνουμε δημιουργώντας φατρίες και παρασυναγωγές, στάσεις εντός του σώματος της Εκκλησίας καταδικασμένες από Οικουμενικές Συνόδους.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εσχατολογία και στάση των Χριστιανών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 21:07 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αυτό όμως δεν αφορά τον αντίχριστο, το 666 ή την κάρτα πολίτη μόνο ,αλλά και την προφητολαγνεία και την συνεχή ενασχόληση με τα έσχατα.

Παράθεση:
Προσοχή από τους αυτοσχέδιους εξηγητάς των προφητειών και της Αποκαλύψεως... (Παρατηρούνται) διαφωνίες έντονες, ερμηνείες και παρερμη­νείες, λογισμοί και παραλογισμοί, που φθάνουν σε ακρότητες και σε χωρισμούς ανδρογύνων ακόμη. Και το θλιβερώτερον είναι ότι κυκλο­φορούν πολλά δημοσιεύματα, βιβλία, τεύχη και άλλα που φανατίζουν τους αναγνώστας, προκαλούν μεγαλυτέραν σύγχυσιν και κλονίζουν συ­νειδήσεις...


Ας κάνει και ο καθένας τον αναλογισμό για τον ευατό του, πόσο μιλούσε ή ασχολούνταν με τον Χριστό και πόσο με την εσχατολογία.

Παράθεση:
Στην απορία μου αυτή, κάποιος ηγούμενος που ήδη είχε γεμίσει τα κελάρια της μονής του, αισθάνθηκε αμήχανα, όμως του επισήμανα τον κίνδυνο να μπουν σε πειρασμό οι αναγκαιούντες βλέποντάς μας να έχουμε εμείς πλούσιο αποθεματικό, καλόγεροι πράματα- κι εκείνοι με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους να λιμοκτονούν- και να μας σκοτώσουνε για να μας τα πάρουνε!


Αν μου επιτρέπεται, αυτο που παρατηρούμε οτι οτι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί τεράστια σύγχυση, χωρίς να γνωρίζω τι είναι το καλύτερο, δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτό με κάποιο πιο επίσημο τρόπο εξαρχής;

Δηλαδή ξεκίνησε, το βλέπαμε όλοι σαν εκκλησία, το αφήναμε, δεν μιλάγαμε (με εξαιρέσεις βέβαια).


Και για να προσπαθήσουμε να δούμε και την άλλη πλευρά.
Δεν είναι φυσικό να σκέφτεται κάποιος απλοικός γιατί δεν μιλάει η Εκκλησία, εφόσον κατακλύζεται με όλα αυτά;

Βλέπει κάποιος να συμβαίνει ενα γεγονός και δεν ξέρει πως να αντιδράσει ,τι είναι το σωστό ,τι είναι το λάθος, βγαίνει ο ένας λέει το Α,ο άλλος ο Β, συγχύζεται, περιμένει απο την εκκλησία να μιλήσει, αλλα δεν βγάζει κάποια ανακοίνωση.

Κάποιοι άλλοι βγαίνουν εκμεταλεύονται την σιωπή και συγχύζουν περισσότερο τον πιστό,άρα τι γίνεται;


Για μένα προσωπικά,το χειρότερο που συμβαίνει είναι αυτή η σύγχυση, που νομίζω οτι είναι και σημείο των καιρών, που πιάνει απο την εσχατολογία, μέχρι τον οικουμενισμό .

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εσχατολογία και στάση των Χριστιανών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 21:52 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 09 Μαρ 2010, 13:56
Δημοσ.: 72
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αν αναφερθούμε στο θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας/ταυτότητας και στο 666 - για να το συγκεκριμενοποιήσουμε - θα πρέπει να διαχωρίσουμε όχι τι λέει ο τάδε γέροντας σε σχέση με τον άλλον γέροντα που μπορεί ο ένας από τους δύο να είναι άγιος ή άμα θες και οι δύο, αλλά τι λέει ο ένας γέροντας σε σχέση με την Αγία Γραφή και τι λέει ο άλλος γέροντας σε σχέση με την Αγία Γραφή επίσης. Νομίζω ότι θα γίνει ξεκάθαρο μπροστά στα μάτια μας.
Εμείς τι έχουμε πάθει τώρα: επειδή κάποιος/οι γέροντας/ες μπορεί να έχουν πεί κάτι που δεν είναι απόλυτα σωστό και από την άλλη να διακρίνονται για την αγιότητά τους, εμείς φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την λογική μας και να πάρουμε θέση αντίθετη από αυτούς, μήπως έτσι έρθει η οργή του Θεού, ο μπαμπούλας που θα μας φάει επειδή δεν συμφωνούμε μαζί τους και άρα μας περιμένει κόλαση. Αυτό είναι αρρωστημένη κατάσταση (δεν αναφέρομαι σ`εσένα προσωπικά).

Δες τι εννοώ και διάβασε κάτω από το βίντεο τα λίγα σχόλια: https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... FmqbU3ix2g

Υποστηρίζω την άποψη του πατρός Κωνσταντίνου. Σε άλλο ηχητικό αρχείο που έχω ο π. Κωνσταντίνος σε παρόμοιο ερώτημα είπε ότι ''δεν θέλω και δεν δέχομαι να πάρω την κάρτα που να έχει το 666''. Αυτό όμως το είπε όχι γιατί θα κολαστεί ή γιατί θα έχει μία μικρή πτώση αλλά ξεκάθαρα για λόγους συνειδήσεως.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εσχατολογία και στάση των Χριστιανών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Μαρ 2016, 22:27 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Δεκ 2014, 22:20
Δημοσ.: 785
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Παράθεση:
Προσοχή από τους αυτοσχέδιους εξηγητάς των προφητειών και της Αποκαλύψεως... (Παρατηρούνται) διαφωνίες έντονες, ερμηνείες και παρερμη­νείες, λογισμοί και παραλογισμοί, που φθάνουν σε ακρότητες και σε χωρισμούς ανδρογύνων ακόμη. Και το θλιβερώτερον είναι ότι κυκλο­φορούν πολλά δημοσιεύματα, βιβλία, τεύχη και άλλα που φανατίζουν τους αναγνώστας, προκαλούν μεγαλυτέραν σύγχυσιν και κλονίζουν συ­νειδήσεις...


Ας κάνει και ο καθένας τον αναλογισμό για τον ευατό του, πόσο μιλούσε ή ασχολούνταν με τον Χριστό και πόσο με την εσχατολογία.


Αυτο που γραφεις ειναι εντελως ασυνδετο με τη παραθεση σου. Δεν θιγει αυτο το θεμα ο ομιλητης. Αλλο πραγμα η θεολογικη ενασχοληση με την εσχατολογια και αλλο αυτα που αναφερει η παραθεση και αλλο πραγμα αυτο που λες εσυ.Παράθεση:
Αν μου επιτρέπεται, αυτο που παρατηρούμε οτι οτι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί τεράστια σύγχυση, χωρίς να γνωρίζω τι είναι το καλύτερο, δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτό με κάποιο πιο επίσημο τρόπο εξαρχής;

Δηλαδή ξεκίνησε, το βλέπαμε όλοι σαν εκκλησία, το αφήναμε, δεν μιλάγαμε (με εξαιρέσεις βέβαια).


Και για να προσπαθήσουμε να δούμε και την άλλη πλευρά.
Δεν είναι φυσικό να σκέφτεται κάποιος απλοικός γιατί δεν μιλάει η Εκκλησία, εφόσον κατακλύζεται με όλα αυτά;

Βλέπει κάποιος να συμβαίνει ενα γεγονός και δεν ξέρει πως να αντιδράσει ,τι είναι το σωστό ,τι είναι το λάθος, βγαίνει ο ένας λέει το Α,ο άλλος ο Β, συγχύζεται, περιμένει απο την εκκλησία να μιλήσει, αλλα δεν βγάζει κάποια ανακοίνωση.

Κάποιοι άλλοι βγαίνουν εκμεταλεύονται την σιωπή και συγχύζουν περισσότερο τον πιστό,άρα τι γίνεται;


Για μένα προσωπικά,το χειρότερο που συμβαίνει είναι αυτή η σύγχυση, που νομίζω οτι είναι και σημείο των καιρών, που πιάνει απο την εσχατολογία, μέχρι τον οικουμενισμό .Ολα αυτα που γραφεις σχετιζονται με τους απλοικους χριστιανους που δεν εχουν εκκλησιαστικη συνειδηση και εμπιστοσυνη στην εκκλησια. Σχετιζονται με αυτους που πιστευουν οτι θα σωσουν την εκκλησια με τις πρωτοποριακες ....... ιδεες τους...τις οποιες δεν μπορει να αντιληφθει η εκκλησια.Σχετιζονται με αυτους που ολο ενημερωνονται και στο τελος εχουν μπλεχτει στην ενημερωση τους διοτι πιστευουν οτι η εκκλησια δεν θα μιλησει η δεν μιλα.


Οσοι εχουν μαθει στην υπακοη στην εκκλησια δεν βιωνουν καμια συγχυση. Γνωριζουν οτι ειναι στυλος και εδραιωμα τις αληθειας και δεν ανυσηχουν. Συγχηση νιωθουν οι ζηλωτες τις αντιχριστολογιας, καρτολογιας κτλ. και οσοι πανε να βγουν μπροστα απο την εκκλησια.

Επισης σε συγχυση η πλανη βρισκονται αρκετοι ιστολογοι αλλα και οσοι στο διαδικτυο καλλιεργουν τα ανωτερω σε διαφορους ιστοτοπους. Μαλιστα ειναι αποριας αξιο , και μετα λυπης μου το λεω, πως ειναι δυνατο καποιοι να παρατηρουν το φαινομενο της συγχησης ως μεγα σημειο των καιρων οταν :

1) εχουν ιστοτοπους συζητησεων οπου φιλοξενουνται ελευθερα αποψεις που εχει αποκηρυξει συνοδικα η εκκλησια περι συντελειας το 2018 , περι Ουιλλιαμ, Σνοουντεν, κτλ.

2)εχουν ιστοτοπους συζητησεων οπου προβαλονται ακραιες θεσεις παλαιοημερολογητων προς τους αγιους μας και την εκκλησια μας ;

3)εχουν ιστοτοπους συζητησεων οπου υπαρχει (επειδη επετρεψαν ) υβριστικο η αντιχριστιανικο πνευμα ;Οπου υπαρχει ο επαρατος ζηλωτισμος ;Οπου προβαλλονται η επιτρεπονται ασχημα αντιχριστιανικα παραδειγματα που διαφθειρουν χρηστα ηθη ;

4) εχουν ιστοτοπους οπου φιμωνουν το χριστιανικο λογο οπου προειδοποιει για τις ανωτερω πλανες και παγιδες του εχθρου ; Οταν εν τελει αφου επιτρεψουν τον εξευτελισμο αυτου που προειδοποιει για τα ανωτερω στο τελος τον διωχνουν και τον διαγραφουν με απαραδεκτο τροπο ;


Πως ειναι δυνατο αυτοι που τα εργα τους δημιουργουν συγχυση να πιστευουν οτι η συγχυση ειναι το μεγαλυτερο κακο ;


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εσχατολογία και στάση των Χριστιανών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2016, 21:34 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
inanm7 έγραψε:
Αν αναφερθούμε στο θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας/ταυτότητας και στο 666 - για να το συγκεκριμενοποιήσουμε - θα πρέπει να διαχωρίσουμε όχι τι λέει ο τάδε γέροντας σε σχέση με τον άλλον γέροντα που μπορεί ο ένας από τους δύο να είναι άγιος ή άμα θες και οι δύο, αλλά τι λέει ο ένας γέροντας σε σχέση με την Αγία Γραφή και τι λέει ο άλλος γέροντας σε σχέση με την Αγία Γραφή επίσης. Νομίζω ότι θα γίνει ξεκάθαρο μπροστά στα μάτια μας.
Εμείς τι έχουμε πάθει τώρα: επειδή κάποιος/οι γέροντας/ες μπορεί να έχουν πεί κάτι που δεν είναι απόλυτα σωστό και από την άλλη να διακρίνονται για την αγιότητά τους, εμείς φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την λογική μας και να πάρουμε θέση αντίθετη από αυτούς, μήπως έτσι έρθει η οργή του Θεού, ο μπαμπούλας που θα μας φάει επειδή δεν συμφωνούμε μαζί τους και άρα μας περιμένει κόλαση. Αυτό είναι αρρωστημένη κατάσταση (δεν αναφέρομαι σ`εσένα προσωπικά).

Δες τι εννοώ και διάβασε κάτω από το βίντεο τα λίγα σχόλια: https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... FmqbU3ix2g

Υποστηρίζω την άποψη του πατρός Κωνσταντίνου. Σε άλλο ηχητικό αρχείο που έχω ο π. Κωνσταντίνος σε παρόμοιο ερώτημα είπε ότι ''δεν θέλω και δεν δέχομαι να πάρω την κάρτα που να έχει το 666''. Αυτό όμως το είπε όχι γιατί θα κολαστεί ή γιατί θα έχει μία μικρή πτώση αλλά ξεκάθαρα για λόγους συνειδήσεως.


Δεν διαφωνώ με την άποψη που εκφράστηκαν στα βίντεο,όπως είχε πει κάποιος ιερέας σε ενα βίντεο,δεν θυμάμαι ποιος , οχι συνεχής ενασχόληση, αλλά σωστή ενημερώση.

Το αν ένας γέροντας ή ένας άγιος δεν έχει πει κάτι απόλυτα σωστό,το δέχομαι,κανείς δεν είναι αλάθητος,αλλά σε θέματα προφητειών ή εσχάτων,που δεν αναφέρονται στην Αγία Γραφή, προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θέση, τα κρατάω στο μυαλό μου και οτι θέλει ο Θεός ας γίνει.
Δεν είναι θέμα μπαμπούλα ,μιλάω προσωπικά για μένα τώρα,αλλά σεβασμού και περισσότερο άγνοιας του τι μέλλει γενέσθαι.Συμφωνώ οτι η κάρτα πολίτη δεν ειναι το σφράγισμα και δεν νομίζω οτι υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν οτι ειναι αυτό καθαυτο το σφράγισμα, αλλά προάγγελος,προετοιμασία.

Περισσότερο διαμαρτύρονται για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και αριθμοποίησης και ελευθερίας του προσώπου.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην Ρουμανία.

Παράθεση:
Η Ἱ. Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρουμανίας στή Συνεδρία τῆς 25-2-2009 πῆρε ἀπόφαση ἀπόλυτα σύμφωνη μέ τίς ὑποδείξεις τοῦ Ἁγίου Γέροντος, θεωρώντας ὅτι γιά λόγους θρησκευτικῆς συνειδήσεως δέν εἶναι ὑποχρεωμένοι οἱ πιστοί νά παραλάβουν τά βιομετρικά διαβατήρια.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Παγκόσμια Κυβέρνηση και διωγμός Χριστιανών προ των πυλών!
Δ. Συζήτηση: Το παγκόσμιο δίχτυ του Σιωνισμού
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
"Φιλελληνική" στάση από τα γαλλικά ΜΜΕ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Ταξίδια - Μέρη για επίσκεψη Ελλήνων Χριστιανών
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: LAPTONAS
Απαντησεις: 28
Η Σφραγίδα του Χριστού και η προστασία των Χριστιανών κατά τον καιρό του Αντίχριστου
Δ. Συζήτηση: Βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr